gorillas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά. Έφτασε η μεγάλη στιγμή μετά από 6 χρόνια,να προχωρήσω σε αγορά νέου υπολογιστή. Τα χρήματα που μπορώ να δώσω είναι μέχρι 1200 ευρώ(αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα ξοδέψω όλα) + 140 ευρώ ένα πιστωτικό από το πλαίσιο.(Η αγορά θα γίνει σε περίπου 1 μήνα και λέω να αρχίσω να παίρνω ιδέες) Χρήση: Multimedia Εφαρμογές(Ταινίες/Μουσική) Internet(Browsing/Downloading) Επεξεργασία Εικόνας/Ήχου πολύ σπάνια. Overclocking δεν θα κάνω. Παιχνίδια γενικά δεν παίζω και δεν χρειάζομαι κάρτα γραφικών.Αν χρειαστεί να παίξω κανένα CoD θα χτυπήσω καμία ATI Radeon HD5770 ή κάποια σε παρόμοιο budget τα Xριστούγεννα αλλά δεν θα πεθάνω κιόλας. Απαιτήσεις: Αθόρυβος Προοπτική έξι χρόνων Θα χρειαστώ: Οθόνη Κουτί Τροφοδοτικό Μητρική Επεξεργαστή Ψύκτρα Μνήμες Σκληρό δίσκο >= 1ΤΒ(αρχεία) Optical Drive SSD(Λειτουργικό/Προγράμματα) Έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο: CoolerMaster 690 II Advanced Black Case ( Ήθελα το Lian Li PC-7FN αλλά έχουν εξαφανιστεί τα σκασμένα! ) Corsair Power Supply 550W ATX 24 pin VX CMPSU-550VXEU ( Σίγουρα και πιο λίγα Watt με καλύπτουν αλλά σκέφτομαι και την προοπτική που σου δίνουν τα παραπάνω watt.Επίσης μήπως αν θα ήταν καλύτερο να πάω σε Modular τροφοδοτικό;;; ) Asrock Socket AM3 890GX Extreme3 AMD Phenom II X4 955 CoolerMaster Hyper 212 Plus Kingston Hyper X 4GB DDR3 Western Digital 1.5TB Caviar GP WD15EARS Intel 80GB X25-M ( Διάβασα ότι οι τιμές θα πέσουν κατα το ήμισυ περίπου με την τρίτη γενιά των Postville.Να περιμένω;;; ) LG GH22NS40 Dell U2410 Ultrasharp ( Είναι υπερβολή;;;Μήπως να πάω στην U2311H;;; ) Υ.Γ.1:Το PC θα το στήσω μόνος μου αλλά δεν το έχω ξανακάνει.Ελπίζω να μην είναι πολύ περίπλοκο;;;(Βέβαια,αν μένει κανένας Κόρινθο που πιάνουν τα χέρια κερνάω καφεδάκι.) Υ.Γ.2:Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά δεν αγοράζεις κάθε μέρα υπολογιστή. Υ.Γ.3:Τελικά τα ξόδεψα όλα. Ευχαριστώ για κάθε απάντηση.
rafail1994 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Τί έγινε βρε παιδιά;;;Κανείς;;; μια χαρά της βρίσκω τις επιλογές σου το μόνο που θα άλλαζα είναι η ram με αυτές :-)
gorillas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κάποια υπερβολή στην σύνθεση ή κάποια επισήμανση για τα bold;;;
gorillas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Η αναλογία GB/EURO είναι καλύτερη νομίζω στο 1.5TB.Αλλά για αρχή και 1ΤΒ δεν είναι και άσχημα.
rafail1994 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Η αναλογία GB/EURO είναι καλύτερη νομίζω στο 1.5TB.Αλλά για αρχή και 1ΤΒ δεν είναι και άσχημα. Samsung είναι πολύ κάλος δίσκος και πολύ γρήγορος αν τον θέλεις μόνο για αποθήκη και με έναν green θα ήσουν καλυμμένος νομίζω
vasilisga Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 οντως μια μαρα το συστηματακι σου... και για τη χρηση που το θες δεν βλεπω το λογο να μην αντεχει στο χρονο... ssd μαλλον θα πεσουν οι τιμες, γιατι αναμενονται νεα μοντελα με μεγαλυτερη χωρητικοτητα, επομενως θα πεσουν οι τιμες στους μικροτερους δισκους για την οθονη δεν γνωριζω λιγη υπομονη αμα εχεις και πιανουν λιγο τα χερακια σου θα το στησεις μια χαρα και μονος σου υπαρχουν και διαφοροι οδηγοι στο internet αμα ψαξεις...
gorillas Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι είναι μόνο για αποθήκευση.Το έχω αναφέρει και στο αρχικό post.Για λειτουργικό/προγράμματα έχω βάλει τον postville.
tralalom Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δες λίγο και εδώ http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3574912#post3574912 Κάτι σαν αυτό δεν σου κάνει? Στο περίπου πάντα. Xigmatek Utgard CPC-T90DB-U03 Midi Tower no PSU Black (εδώ μπορείς να κρατήσεις αυτό που έχεις διαλέξει) Corsair Power Supply 550W ATX 24 pin VX CMPSU-550VXEU Active-PFC Retail ( Νομίζω ότι σου είναι αρκετό.) Asrock Socket AM3 890GX Extreme3 Vga GLan Audio Raid (ίδια διάλεξες..Κάτι σημαντικό. Δεν ξέρω έως τι ανάλυση υποστηρίζει η ενσωματωμένη. Πάντως χωρίς του drivers της ati μετά από φορμάτ και εγκατάσταση windows πάει μόνο ως 1440χ900 ή κάτι τέτοιο..) AMD Phenom II X6 1055T Six Core Socket AM3 (είναι κανά 50ε πιο ακριβός βέβαια) Corsair XMS3 4GB DDR3 Non ECC CL7 1600MHz (CMX4GX3M2A1600C7) (Kit 2 x 2048) ATI Radeon HD5850 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Asus) Δεν θες άρα γλυτώνεις τα 280ε.. Western Digital 1TB Caviar Black WD1002FAEX SATA III 7200rpm 64MB ( σκληρό μπορείς να κράτήσεις αυτόν που διάλεξες..) DELL UltraSharp U2311Η23''W Monitor (Εδώ δεν ξέρω τι να σου πω. Είναι τεράστια η διαφορά από οικονομικής πλευράς..Οπότε μπαίνει ένα μεγάλο ερώτημα αν αξίζει τα 200ε+. Σίγουρα δεν κοστίζει τόσο για την 1 ίντσα παραπάνω..Περίμενε λίγο μπας και σου απαντήσει κάποιος που έχει πραγματική άποψη πάνω στο θέμα. Γενικά δες και κανά review!) Πιστεύω πως μια νορμάλ κάρτα γραφικών μπορείς να την πάρεις 100-150ε θα σε καλύψει απόλυτα. Επίσης SSD εγώ δεν πήρα γιατί πιστεύω πως δεν είναι η κατάλληλη περίοδος. Νομίζω ότι θα βελτιωθούν αρκετά, θα πέσουν σιγά σιγά οι τιμές τους και θα είναι πιο νορμάλ. Για μένα είναι παράλογο να πάω να δώσω 200+ ευρώ.. Για σένα τώρα δεν ξέρω αν πράγματι σου είναι απαραίτητος για την χρήση που λες ότι τον προορίζεις. Αφού overclocking δεν έχεις σκοπό να κάνεις μην αγοράσεις ψύχτρα. Η μαμά τους αρκεί και περισσεύει ακόμα και αν έκανες ένα μετρημένο o/c. Με λίγη υπομονή μπορείς να το στήσεις μόνος σου. Προσοχή και υπομονή θέλει. Εξάλλου κανείς δεν γεννήθηκε ξέρωντας να στήνει υπολογιστές..
liopyr Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Βασικά σε ένα μήνα μπορεί να έχουν αλλάξει αρκετά τα δεδομένα και οι τιμές, οπότε οποιαδήποτε σύνθεση σήμερα μπορεί να βγει ασύμφορη. Σε γενικές γραμμές πάντως καλά κινείσαι. Bump-αρε το thread την τελευταία εβδομάδα αν θες συγκεκριμένη σύνθεση, εκτός και αν ψάχνεις γενικότερες τεχνολογικές πληροφορίες.
gorillas Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... Βασικά liopyr έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλά το βασικό δίλλειμά μου είναι η οθόνη και ο ssd και δε νομίζω να αλλάξουν και πολύ οι τιμές τους μέσα σ' ένα μήνα. @tralalom την ψύκτρα του cpu θα την αλλάξω σίγουρα με aftermarket καθώς έχει γραφτεί πολλές φορές ότι είναι θορυβώδης.
Alkibiadhs Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Αν δεν σε ενοχλει το μεγεθος της παρε την scythe mugen 2 rev.b την εβαλα πριν 2 μερες στον δικο μου χ4 925 και ειναι πραγματικα πολυ καλη και εντελως αθορυβη μεχρι τις 1000 rpm.Αν τελικα δεν βαλεις καρτα γραφικων πανε για το sileo 500http://www.skroutz.gr/s/69213/CoolerMaster-Sileo-500.html?keyphrase=sileo+500 με αλλαγη στους ανεμιστηρες μονο μεχρι πριν λιγο καιρο το ειχε και το πλαισιο.Τωρα για την οθονη εγω θα πηγαινα στην 23" της dell.
gorillas Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις Αλκιβιάδη. Το κουτί βασικά δεν μου αρέσει και πολύ. Προσανατολίζομαι και σε αυτό.Ποιοτικά ποιο είναι καλύτερο σε σύγκριση με το CoolerMaster 690 II Advanced;;; Γιατί την U2311H;;; Επίσης σκέφτομαι και αυτό το τροφοδοτικό και αυτόν τον SSD.
gorillas Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις Αλκιβιάδη. Το κουτί βασικά δεν μου αρέσει και πολύ. Προσανατολίζομαι και σε αυτό.Ποιοτικά ποιο είναι καλύτερο σε σύγκριση με το CoolerMaster 690 II Advanced;;; Γιατί την U2311H;;; Επίσης σκέφτομαι και αυτό το τροφοδοτικό και αυτόν τον SSD.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.