Προς το περιεχόμενο

Σύνθεση γενικής χρήσης μέχρι 1340 ευρώ;

gorillas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.

Έφτασε η μεγάλη στιγμή μετά από 6 χρόνια,να προχωρήσω σε αγορά νέου υπολογιστή.

Τα χρήματα που μπορώ να δώσω είναι μέχρι 1200 ευρώ(αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τα ξοδέψω όλα) + 140 ευρώ ένα πιστωτικό από το πλαίσιο.(Η αγορά θα γίνει σε περίπου 1 μήνα και λέω να αρχίσω να παίρνω ιδέες)

Χρήση:

• Multimedia Εφαρμογές(Ταινίες/Μουσική)
  • Internet(Browsing/Downloading)
  • Επεξεργασία Εικόνας/Ήχου πολύ σπάνια.
  • Overclocking δεν θα κάνω.

Παιχνίδια γενικά δεν παίζω και δεν χρειάζομαι κάρτα γραφικών.Αν χρειαστεί να παίξω κανένα CoD θα χτυπήσω καμία ATI Radeon HD5770 ή κάποια σε παρόμοιο budget τα Xριστούγεννα αλλά δεν θα πεθάνω κιόλας.

Απαιτήσεις:

• Αθόρυβος
  • Προοπτική έξι χρόνων

Θα χρειαστώ:

• Οθόνη
  • Κουτί
  • Τροφοδοτικό
  • Μητρική
  • Επεξεργαστή
  • Ψύκτρα
  • Μνήμες
  • Σκληρό δίσκο >= 1ΤΒ(αρχεία)
  • Optical Drive
  • SSD(Λειτουργικό/Προγράμματα)

Έχω σκεφτεί κάτι τέτοιο:

Υ.Γ.1:Το PC θα το στήσω μόνος μου αλλά δεν το έχω ξανακάνει.Ελπίζω να μην είναι πολύ περίπλοκο;;;(Βέβαια,αν μένει κανένας Κόρινθο που πιάνουν τα χέρια κερνάω καφεδάκι.)

Υ.Γ.2:Συγνώμη για το μεγάλο post αλλά δεν αγοράζεις κάθε μέρα υπολογιστή.

Υ.Γ.3:Τελικά τα ξόδεψα όλα.

Ευχαριστώ για κάθε απάντηση.

• Απαντ. 118
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δηλαδή πιστεύεις ότι δεν υπάρχει κάποια υπερβολή στην σύνθεση ή κάποια επισήμανση για τα bold;;;

Δημοσ.
Η αναλογία GB/EURO είναι καλύτερη νομίζω στο 1.5TB.Αλλά για αρχή και 1ΤΒ δεν είναι και άσχημα.

Samsung είναι πολύ κάλος δίσκος και πολύ γρήγορος αν τον θέλεις μόνο για αποθήκη και με έναν green θα ήσουν καλυμμένος νομίζω

Δημοσ.

οντως μια μαρα το συστηματακι σου...

και για τη χρηση που το θες δεν βλεπω το λογο να μην αντεχει στο χρονο...

ssd μαλλον θα πεσουν οι τιμες, γιατι αναμενονται νεα μοντελα με μεγαλυτερη χωρητικοτητα, επομενως θα πεσουν οι τιμες στους μικροτερους δισκους

για την οθονη δεν γνωριζω

λιγη υπομονη αμα εχεις και πιανουν λιγο τα χερακια σου θα το στησεις μια χαρα και μονος σου

υπαρχουν και διαφοροι οδηγοι στο internet αμα ψαξεις... ;)

Δημοσ.

Ναι είναι μόνο για αποθήκευση.Το έχω αναφέρει και στο αρχικό post.Για λειτουργικό/προγράμματα έχω βάλει τον postville.

Δημοσ.

Δες λίγο και εδώ

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?p=3574912#post3574912

Κάτι σαν αυτό δεν σου κάνει? Στο περίπου πάντα.

Xigmatek Utgard CPC-T90DB-U03 Midi Tower no PSU Black (εδώ μπορείς να κρατήσεις αυτό που έχεις διαλέξει)

Corsair Power Supply 550W ATX 24 pin VX CMPSU-550VXEU Active-PFC Retail ( Νομίζω ότι σου είναι αρκετό.)

Asrock Socket AM3 890GX Extreme3 Vga GLan Audio Raid (ίδια διάλεξες..Κάτι σημαντικό. Δεν ξέρω έως τι ανάλυση υποστηρίζει η ενσωματωμένη. Πάντως χωρίς του drivers της ati μετά από φορμάτ και εγκατάσταση windows πάει μόνο ως 1440χ900 ή κάτι τέτοιο..)

AMD Phenom II X6 1055T Six Core Socket AM3 (είναι κανά 50ε πιο ακριβός βέβαια)

Corsair XMS3 4GB DDR3 Non ECC CL7 1600MHz (CMX4GX3M2A1600C7) (Kit 2 x 2048)

ATI Radeon HD5850 1GB DDR5 PCI-E Dual DVI HDMI DP (Asus) Δεν θες άρα γλυτώνεις τα 280ε..

Western Digital 1TB Caviar Black WD1002FAEX SATA III 7200rpm 64MB ( σκληρό μπορείς να κράτήσεις αυτόν που διάλεξες..)

DELL UltraSharp U2311Η23''W Monitor (Εδώ δεν ξέρω τι να σου πω. Είναι τεράστια η διαφορά από οικονομικής πλευράς..Οπότε μπαίνει ένα μεγάλο ερώτημα αν αξίζει τα 200ε+. Σίγουρα δεν κοστίζει τόσο για την 1 ίντσα παραπάνω..Περίμενε λίγο μπας και σου απαντήσει κάποιος που έχει πραγματική άποψη πάνω στο θέμα. Γενικά δες και κανά review!)

Πιστεύω πως μια νορμάλ κάρτα γραφικών μπορείς να την πάρεις 100-150ε θα σε καλύψει απόλυτα.

Επίσης SSD εγώ δεν πήρα γιατί πιστεύω πως δεν είναι η κατάλληλη περίοδος. Νομίζω ότι θα βελτιωθούν αρκετά, θα πέσουν σιγά σιγά οι τιμές τους και θα είναι πιο νορμάλ. Για μένα είναι παράλογο να πάω να δώσω 200+ ευρώ.. Για σένα τώρα δεν ξέρω αν πράγματι σου είναι απαραίτητος για την χρήση που λες ότι τον προορίζεις.

Αφού overclocking δεν έχεις σκοπό να κάνεις μην αγοράσεις ψύχτρα. Η μαμά τους αρκεί και περισσεύει ακόμα και αν έκανες ένα μετρημένο o/c.

Με λίγη υπομονή μπορείς να το στήσεις μόνος σου. Προσοχή και υπομονή θέλει. Εξάλλου κανείς δεν γεννήθηκε ξέρωντας να στήνει υπολογιστές..

Δημοσ.

Βασικά σε ένα μήνα μπορεί να έχουν αλλάξει αρκετά τα δεδομένα και οι τιμές, οπότε οποιαδήποτε σύνθεση σήμερα μπορεί να βγει ασύμφορη.

Σε γενικές γραμμές πάντως καλά κινείσαι.

Bump-αρε το thread την τελευταία εβδομάδα αν θες συγκεκριμένη σύνθεση, εκτός και αν ψάχνεις γενικότερες τεχνολογικές πληροφορίες.

:-)

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις...

Βασικά liopyr έχεις δίκιο σε αυτό που λες, αλλά το βασικό δίλλειμά μου είναι η οθόνη και ο ssd και δε νομίζω να αλλάξουν και πολύ οι τιμές τους μέσα σ' ένα μήνα.

@tralalom την ψύκτρα του cpu θα την αλλάξω σίγουρα με aftermarket καθώς έχει γραφτεί πολλές φορές ότι είναι θορυβώδης.

Δημοσ.

Αν δεν σε ενοχλει το μεγεθος της παρε την scythe mugen 2 rev.b την εβαλα πριν 2 μερες στον δικο μου χ4 925 και ειναι πραγματικα πολυ καλη και εντελως αθορυβη μεχρι τις 1000 rpm.Αν τελικα δεν βαλεις καρτα γραφικων πανε για το sileo 500http://www.skroutz.gr/s/69213/CoolerMaster-Sileo-500.html?keyphrase=sileo+500 με αλλαγη στους ανεμιστηρες μονο μεχρι πριν λιγο καιρο το ειχε και το πλαισιο.Τωρα για την οθονη εγω θα πηγαινα στην 23" της dell.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις Αλκιβιάδη.

Το κουτί βασικά δεν μου αρέσει και πολύ.

Προσανατολίζομαι και σε αυτό.Ποιοτικά ποιο είναι καλύτερο σε σύγκριση με το CoolerMaster 690 II Advanced;;;

Γιατί την U2311H;;;

Επίσης σκέφτομαι και αυτό το τροφοδοτικό και αυτόν τον SSD.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις επισημάνσεις Αλκιβιάδη.

Το κουτί βασικά δεν μου αρέσει και πολύ.

Προσανατολίζομαι και σε αυτό.Ποιοτικά ποιο είναι καλύτερο σε σύγκριση με το CoolerMaster 690 II Advanced;;;

Γιατί την U2311H;;;

Επίσης σκέφτομαι και αυτό το τροφοδοτικό και αυτόν τον SSD.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...