Προς το περιεχόμενο

Scanner για ψηφιοποίηση film 35 mm


leftermann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερίζω :-)

 

Σκέφτομαι να κάνω μια απόπειρα να ψηφιοποιήσω κάπου 2000 φωτογραφίες από το παρελθόν μου, τότε που δεν είχαμε ψηφιακές μηχανές και εκτυπώναμε και βάζαμε σε άλμπουμ κλπ κλπ. Οπότε χρειάζομαι ένα scanner, και είτε να σκανάρω τις εκτυπωμένες φωτογραφίες, είτε να σκανάρω τα φιλμ των 35 mm. Υποθέτω ότι η δεύτερη λύση θα έχει καλύτερα ποιοτικά αποτελέσματα...

 

Έχει κανένας γνώση πάνω στο θέμα; Καλύτερα ένα καλό scanner για σάρωση των εκτυπώσεων; Αν ναι, καμιά πρόταση;

Ή σάρωση των φιλμ; Αν ναι, με εξειδικευμένο μηχάνημα σαν αυτά εδώ ( 1 , 2 , 3 ) ή με κοινό scanner που σαρώνει και φιλμ, σαν αυτά πχ ( 1 , 2 , 3 )

 

Βασικά κριτήρια η ποιότητα της σάρωσης (δεν απαιτώ τίποτα διαστημικό, να είναι αξιοπρεπής), αλλά και η ταχύτητα σάρωσης (είναι πολλές οι φωτογραφίες...). Έχει κανένας να προτείνει κάποιο από αυτά ή κάποιο άλλο; Προϋπολογισμός στο 150άρι ας πούμε, αν είναι κάτι καλό ως και 200 ευρά...

 

Ευχαριστώωωωω :-)

Δημοσ.

Με ενδιαφερει και εμενα το θεματακι, εχω παααρα πολλες φωτογραφιες σε αρνητικα και καποια στιγμη θα ηθελα να διαθεσω καποια χρηματα να αγορασω ενα μηχανιματακι να κανει αυτη τη δουλεια γιατι προφανως σε επαγγελματια πραγματικα δεν συμφερει (μιλαμε για πολλα λεφτα τοσες φωτογραφιες)

Υπαρχει καποιος "ερασιτεχνης" που το εχει δοκιμασει;

Δημοσ.

Για ικανοποιητική σάρωση φωτογραφιών, και ιδιαίτερα από τα αρνητικά θέλεις scanner με πολύ υψηλό εύρος χρώματος "D" (color gamut).

 

Δυστυχώς ούτε στο 5% των συσκευών της αγοράς δεν αναγράφεται το color gamut στις τεχνικές προδιαγραφές.

 

Παλιά (πριν 10 χρόνια) που το έψαχνα, τα HP είχαν χαμηλό color gamut αλλά όχι υψηλό color gamut (περίπου 2.8D), ενώ τα epson είχαν ενοχλητικά χαμηλή ταχύτητα σάρωσης αλλά πιο υψηλό color gamut (περίπου 3.2D).

Για τα σημερινά μοντέλα δεν ξέρω λεπτομέρειες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...