Προς το περιεχόμενο

Δίκτυο Windows - Μac ερώτηση

waves

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Είμαι σε ένα δίκτυο Windows και οι υπόλοιποι με βλέπουν κανονικά.

Αν κάποιος βάλει κωδικό και username μπορεί να μπει και να δει κανονικά τα αρχεία του desktop και τα πάντα.

Γίνεται κάπως να μη συμβαίνει αυτό;

Να βλέπει μόνο τα shared μου και όχι τα πάντα (έστω και με κωδικό).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γενικά, αν κάποιος βάλει το username ΣΟΥ και τον κωδικό ΣΟΥ, λογικό είναι να βλέπει τα αρχεία ΣΟΥ. :-)

Σοβαρά τώρα, ρίξε μια ματιά στο System Preferences -> Sharing -> File Sharing. Εκεί μπορείς να ορίσεις ποιός θα έχει πρόσβαση και σε ποιούς φακέλους.

Το περίεργο είναι, ότι μπορεί να βλέπει όλο το macbook (έστω και αν θέλει τον κωδικό ΜΟΥ και το username MOY).

ενώ μόνο ένα φάκελο έχω ορίσει ως share (τον public) στα system-preferences.

Το περίεργο είναι, ότι μπορεί να βλέπει όλο το macbook (έστω και αν θέλει τον κωδικό ΜΟΥ και το username MOY).

ενώ μόνο ένα φάκελο έχω ορίσει ως share (τον public) στα system-preferences.

Γιατί είναι περίεργο αυτό;

Και εσύ δεν έχεις πρόσβαση σε όλους του φακέλους με το Username σου;

Από την στιγμή που έχει λοιπόν τα δικά σου στοιχεία (username/password) λογικό είναι να βλέπει ό,τι βλέπεις και εσύ...

Έχεις σκεφτεί να αλλάξεις τον κωδικό (σε περίπτωση που θες να αποκλείσεις σε κάποιον την πρόσβαση) ή να δημιουργήσεις χρήστη με περιορισμένη πρόσβαση στο mac σου;

Καταλαβαίνω αυτό που λες και φυσικά έχει ισχύ.

Απλά νόμιζα, ότι θα ήταν πιο νορμάλ (;) να βλέπει μόνο το shared φάκελό μου.

Εγώ, από τους άλλους υπολογιστές (pc) του δικτύου βλέπω μόνο τους φακέλους shared documents τους και όχι όλον τον υπολογιστή.

Και έχεις δοκιμάσει να βάλεις το user/pass του χρήστη στον υοπολογιστή του οποίου μπαίνεις και δεν έχεις δει όλους τους φακέλους του;

Νομίζω ότι μπορεί να γίνει..

Anyway, μιλάμε για διαφορετική φιλοσοφία λειτουργικών (Unix versus Windows). Καλύτερα να δημιουργήσεις χρήστη που να έχει περιορισμένη πρόσβαση για αυτό (για να κρατάς και κανένα log για το ποιός μπαίνει και τι κάνει...).

Όπως και τα Windows έχουν τον guest χρήστη (απενεργοποιημένο μεν αλλά λειτουργικότατο δε, όταν ενεργοποιηθεί).

Καταλαβαίνω αυτό που λες και φυσικά έχει ισχύ.

Απλά νόμιζα, ότι θα ήταν πιο νορμάλ (;) να βλέπει μόνο το shared φάκελό μου.

Εγώ, από τους άλλους υπολογιστές (pc) του δικτύου βλέπω μόνο τους φακέλους shared documents τους και όχι όλον τον υπολογιστή.

Ναι, αλλά αν έχεις το username/password του χρήστη του WinPC και αυτός ο χρήστης έχει δικαιώματα local administrator (πρακτικά, σχεδόν πάντα), μπορείς αν θέλεις να δεις όλο το σκληρό του δίσκο ακόμα κι αν κάνει share μόνο ένα φάκελο.

Ανοίγοντας το: \\η_IP_του\C$ (από PC) ή το smb://η_IP_του/C$ (από Mac) βλέπεις ολόκληρο το σκληρό του δίσκο. :-)

Aν πάω στα network places ενός υπολογιστή windows θα δω τους υπολογιστές όλους του δικτύου.

Αν κάνω διπλό κλικ σε ένα άλλο pc θα ανοίξει και θα δω το share φάκελο.

Αν κάνω διπλό κλι στο macbook θα ζητήσεις user/pass και αν τα δώσεις θα δεις όλο το σκληρό του mac.

Φυσικά, υπάρχει και ανάμεσα στους υπολογιστές και ο shared φάκελος του mac.

---------- Προσθήκη στις 16:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:55 ----------

Βρε έχετε απόλυτο δίκιο! Και ναι το ξέρω το C$

Απλά γίνεται να μην εμφανίζεται όλο το macbook, πάρα μόνο ο φάκελος, που έχω ορίσει να είναι shared;

---------- Προσθήκη στις 16:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:57 ----------

Ναι, αλλά αν έχεις το username/password του χρήστη του WinPC και αυτός ο χρήστης έχει δικαιώματα local administrator (πρακτικά, σχεδόν πάντα), μπορείς αν θέλεις να δεις όλο το σκληρό του δίσκο ακόμα κι αν κάνει share μόνο ένα φάκελο.

Ανοίγοντας το: \\η_IP_του\C$ (από PC) ή το smb://η_IP_του/C$ (από Mac) βλέπεις ολόκληρο το σκληρό του δίσκο. :-)

Ισχύει και λόγω δουλειάς το κάνουμε καθημερινά, απλά το macbook το παίρνω στη δουλειά ορισμένες φορές και θέλω να αισθάνομαι ασφάλεια:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...