Προς το περιεχόμενο

Γυαλιά για PC

Lioner

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια φορά είχα πάθει αυτό: Computer vision syndrome.

Κανείς φυσικά δεν το ήξερε από τους δικούς μας γιατρούς.

Μετά από λίγες μέρες μου πέρασε με πολλά τεχνητά δάκρυα.

Η λύση είναι η φωτεινότητα να είναι 0 ή οσο χαμηλά γίνεται και η αντίθεση αυξημένη. Με βόλεψαν τα διάφορα profil στην κάρτα γραφικών για συγκεκριμένες δουλειές όπως video που θέλουν φωτεινότητα.

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Πάντως όταν έφτιαξα τα τελευταία μου γυαλιά οράσεως, όντως οι οργανικοί φακοί ήταν πιο ακριβοί από τους κρυστάλλινους.

Δημοσ.
Πάντως όταν έφτιαξα τα τελευταία μου γυαλιά οράσεως, όντως οι οργανικοί φακοί ήταν πιο ακριβοί από τους κρυστάλλινους.

Υπάρχουν περιπτώσεις και περιπτώσεις και καλό θα είναι όποτε πάτε σε ένα κατάστημα να ρωτάτε τον οπτικό σας τι είναι αυτό που πληρώνετε.

Για να τον βοηθήσετε πρέπει να του πείτε τι ακριβώς χρήση θέλετε να κάνετε στο γυαλί σας για να διαλέξει το σωστότερο τύπο για εσάς.

Πχ σε παιδάκια που θέλουν γυαλιά οράσεως απαγορεύετε δια ροπάλου να μπουν κρυστάλλινοι φακοί.Μόνο οργανικοί.Για λόγους ασφαλείας φυσικά.

Ειδικά για τα παιδάκια προτείνονται οι polycarbonate οργανικοί οι οποίοι είναι πρακτικά άθραυστοι (μπορούν να τσακίσουν σαν τσίχλα επειδή έτσι είναι κατασκευασμένο το υλικό τους).Μόνο σε ακραία κατάσταση υπάρχει περίπτωση να σπάσει (αστοχία υλικού).

Επίσης όσον αφορά τον τύπο των φακών , εκτός από τις 2 μεγάλες κατηγορίες (κρύσταλλο-οργανικό) υπάρχουν και οι κατηγορίες των επιστρώσεων οι οποίες από εταιρία σε εταιρία διαφέρουν.΄Ολοι οι επώνυμοι φακοί συνοδεύονται από το καρτελάκι τους που πιστοποιούν αυτό για το οποίο έχουν κατασκευαστεί και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ του καταστήματος να σας το δίνει.

Tip : Όσοι έχετε μεγάλο βαθμό μυωπίας, και κατά συνέπεια δίνετε και υπέρογκα ποσά για φακούς με ειδικές λεπτύνσεις για να μην φαίνονται σαν πατομπούκαλα,να διαλέγετε όσο το δυνατόν πιο μικρούς στο σχήμα σκελετούς.

Αυτό γιατί το πάχος της μυωπίας βγαίνει στην εξωτερική διάμετρο του φακού και όχι εσωτερικά.Έτσι , εαν διαλέξετε σκελετό με μικρή διάμετρο φακού , μπορείτε να επιλέξετε ένα πιο "χοντρό" φακό (φτηνότερο) που δεν θα έχει τόσο μεγάλη λέπτυνση αλλά λόγω της επιλογής του σκελετού δεν θα βγαίνει το πάχος μιας και η εξωτερική διάμετρος θα έχει αφαιρεθεί (κατά ένα μεγάλο μέρος) στη διαδικασία του τροχίσματος.

Επίσης,άτομα που έχουν πρόβλημα με διάφορες αλλεργίες και γενικότερα προβλήματα δερματικά να επιλέγουν σκελετούς από τιτάνιο.

Υπάρχει το απλό τιτάνιο που είναι υποαλλεργικό και αν λυγίσει σπάει και υπάρχει και το κράμμα τιτανίου με κάποια άλλα υλικά που του προσδίδουν ιδιότητες ελαστικές και μπορούν να τσακίζουν και να επανέρχονται στην αρχική τους κατάσταση.Αυτά θα τα δείτε στην αγορά και ως memo-flex.

Βέβαια αν το κάνετε πέρα-δώθε πχ το βραχίονα για να κάνετε εφέ στους φίλους σας για τις υπεριδιότητες του σκελετού σας , κάποια στιγμή και αυτό θα σπάσει.

Εντελώς εντελώς άθραυστοι σκελετοί ΔΕΝ υπάρχουν (τουλάχιστον όχι ακόμα)

Δημοσ.

Αφού έχεις μαγαζί για στείλε με πμ. την οδό σου να περάσω μια βόλτα.. Θα είμαι σε λίγο καιρό Ναύπλιο θα περάσω για δουλειά.

Δημοσ.

Αφού έχεις μαγαζί για στείλε με πμ. την οδό σου να περάσω μια βόλτα.. Θα είμαι σε λίγο καιρό Ναύπλιο θα περάσω για δουλειά.

Δημοσ.

Το μαγαζί είναι Αθήνα

Δημοσ.

Το μαγαζί είναι Αθήνα

• 8 μήνες μετά...
Δημοσ.

Παιδια με συγχωρειτε πολυ που το ξεθαβω.. αλλα ηθελα να κανω μια ερωτηση. κυριως στο παιδι που ειναι οπτικος.πηγα να παρω γυαλια και τελικα με αυτα που διαβασα εδω μεσα αποφασισα να βαλω και το φιλτρο του υπολογιστη. (μου ειπε στο μαγαζι οτι το φιλτρο υπολογιστη μπαινει μαζι με το uv φιλτρο) και πληρωσα παραπανω φυσικα.. πως μπορω να ξερω οτι αυτος το εβαλε το φιλτρο και δεν μου εφαγε τα χρηματα? (και δεν μου εδωσε και αποδειξη το καθικι..)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...