Lioner Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας, επειδή ασχολούμαι πολύ με τον υπολογιστή καθημερινώς (αναγκάζομαι να κάθομαι 4-5 ώρες μπροστά την ημέρα, μαθαίνοντας προγραμματισμό κτλ κτλ και επειδή αντιμετωπίζω μια "αρρώστια" με τα μάτια μου η οποία ονομάζεται "Αλλεργική Επιπεφυκίτιδα", πάλι καλά είναι εποχική αρρώστια και όχι ολοετής .) θα ήθελα να ρωστήσω αν υπάρχουν γυαλιά που είναι ειδικά για την χρήση με υπολογιστή (όχι τπτ μυωπίας κτλ, απο όραση τα πάω μια χαρά δόξα τον θεό.) Λίγο χαζή η ερώτηση αλλά τη να γίνει, ταλαιπωρούμαι και χρειάζομαι οπωσδήποτε μια βοήθεια. Ευχαριστώ πολύ! Η υγεία παν απ' όλα
Waldo_Vrs Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Και βέβαια υπάρχουν...πάνε ρώτα σε οποιοδήποτε κατάστημα οπτικών...σηνύθως είναι οργανικά αυτά..έχει και κρύσταλλα αλλά είναι ακριβά.
SOWHAT Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Bασικά νομίζω ότι είχα δει οτι υπάρχουν κρύσταλλοι με ειδικό φίλτρο για την Η/Μ ακτινοβολία που εκπέμπουν οι Η/Υ... Οπότε θα είναι πιο ξεκούραστοι λογικά! Μπορείς να ρωτήσεις τον οπτικό σου! Λογικά θα έχουν!
Labfrog Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Ότι υπάρχουν υπάρχουν. Είμαι μύωπας και έχω κρύσταλλο με φίλτρο για τον υπολογιστή. Απλά δεν ξέρω αν υπαρχουν σκέτα χωρίς της μυωπίας αλλά πάνε ρώτα δεν χάνεις τίποτα.
Waldo_Vrs Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Υπάρχουν και σκέτα χωρίς μυωπία...εγώ τα δικά μου τα πείρα 120ευρώ μόνο τους φακούς...και είναι οργανικό πλαστικό. Καθαρίζετε δύσκολα βασικά. Είναι πολύ ξεκούραστα δεν κουράζουν απο φωτεινότητα κτλ κτλ.
SOWHAT Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Να ρωτήσω κάτι επί των γυαλιών με φίλτρο για υπολογιστή; Ο φακός είναι κανονικός, διάφανος σαν σε όλα τα γυαλιά ή παίζει να είναι πιο σκούρος; Επίσης έχουν μεγάλη διαφορά στην τιμή;
ΠάρηςΓ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Σε καταλαβαινω ειχα μονιμη αλλεργια για 3 χρονια στα ματια σε φαση να βαζω 5 κολύρια τη μέρα καθε ωρα αλλιως δε τη παλευα με τιποτα... Μολις θεραπευτικε η αλλεργία δεν ειχα κανενα προβλημα πριν με κουραζε υπερβολικά η ενασχοληση με τον υπολογιστή.. και μάθενα και προγραμματισμο και τα ματια πολυ χειροτερα γινονταν Αν θες περισσοτερα στειλε ΠΜ.
Lioner Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, με βοηθάνε πολύ. :-) Κάτι τελευταίο, αξίζει να τα αγοράσω? Βοηθάνε αρκετά?
Waldo_Vrs Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι εντελώς διάφανος... Και ναι αξίζει...ενώ δεν το καταλαβένεις το μάτι το ξεκουράζει πολύ. Απο εκεί που είχα κατακόκκινα μάτια όταν σηκωνόμουν απο το pc τώρα έχω απλά κόκκινα Αξίζει πάρε...και στην οδήγηση αν τα φοράς δεν σε τυφλώνουν τα φώτα των άλλων..
wishicouldsleep Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Ρε παιδιά, έχω και γω το ίδιο πρόβλημα μάλλον με Lioner. Πήγα όμως σε οφθαλμίατρο, του είπα την κατάσταση και μου λέει "μείωσε τις ώρες που είσαι στον υπολογιστή!", ενώ τον ρώτησα αν υπάρχουν γυαλιά που βοηθούν. Γιατί δεν είπε τίποτα ο άτιμος? Σε κατάστημα οπτικών δεν πήγα αφού με γείωσε αυτός.
Dakonblackblade Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτά με τα φίλτρα και τέτοια δεν ισχύουν μόνο για τις crt οθόνες?
Lioner Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι εντελώς διάφανος...Και ναι αξίζει...ενώ δεν το καταλαβένεις το μάτι το ξεκουράζει πολύ. Απο εκεί που είχα κατακόκκινα μάτια όταν σηκωνόμουν απο το pc τώρα έχω απλά κόκκινα Αξίζει πάρε...και στην οδήγηση αν τα φοράς δεν σε τυφλώνουν τα φώτα των άλλων.. Μετά απο 2-3 ώρες στον υπολογιστή, υπάρχει καμια αίσθηση οτι ήσουν μπροστά στο PC? Η πολλά ζητάω?
Waldo_Vrs Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Τα φίλτρα για το pc δεν έχουν να κάνουν με την αλλεργία σου...είναι καθαρά για να ξεκουράζει το μάτι. Οπότε δεν βρίσκω κανένα λόγο να σου τα πρότεινε.. Εγώ έχω δει διαφορά πάντος... Δεν είναι μόνο για Crt ...απλά ξεκουράζει..παράδειγμα σε βοηθάει και με τη φωτεινότητα της οθόνης να μην ενοχλεί και να μην κουράζει.
kage Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 αυτα υπηρχαν για εποχη crt που οντως ειχαν περισσοτερη ακτινοβολια... αν σας πειραζει η φωτεινοτητα γιατι δεν την χαμηλωνετε? (ειχα παει πριν 1+ χρονο σε οφθαλμιατρο που ο τυπος μου εδωσε δωρεαν φακους και μου ειπε οτι δεν γινονται εγχειρησεις λειζερ για αστιγματισμο μονο για μυωπια!!!) http://www.google.gr/#hl=el&source=hp&q=%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1+%CE%B3%CE%B9%CE%B1+%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7&aq=0&aqi=g7&aql=&oq=%CE%B3%CF%85%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%B1+%CE%B3%CE%B9%CE%B1&gs_rfai=&fp=bffe260b3a5f4016
SOWHAT Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 WALDO, όταν λες ότι καθαρίζονται δύσκολα(οι φακοί οι ειδικοί για τον Υπολογιστή), δηλαδή πόσο δύσκολα εννοείς; Χρειάζεται τίποτα ειδικά υγρά για να καθαρίσει; Γενικά τι παίζει καθημερινά με το καθάρισμα; Και στα αλήθεια βοηθάνε και στην οδήγηση;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.