Προς το περιεχόμενο

ATI HD6XXX & nvidia GT5XX

Nikosgiann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απόψεις ενός ασχετου

Με αυτές τις κινήσεις ,της NVIDIA , βλέπω ότι τελικά δύσκολο χειμώνα θα έχει η ATI . Πρώτον εάν ισχύει η μείωση τιμών της nvidia ,αυτόματα αναγκάζει και την ati για μείωση τιμών , συνεπάγεται οριακά κέρδη , συνεπάγεται λιγότερα λεφτά για το next generation chip*,πάντα με την προϋπόθεση ότι η NVIDIA έχει μεγαλύτερο balance. Δεύτερον με την κίνηση αυτή με το crysis θα έχει ένα αρκετά καλό boost στις πωλήσεις της ,γιατί όπως και να το κάνουμε είναι ένα παιχνίδι κράχτης , με την προϋπόθεση ότι η ati έφτασε κοντά στο μέγιστο των πωλήσεων ενώ η NVIDIA είναι κάπου στα μίσα . Όσον αφορά την fermi , αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η NVIDIA έχει χάσει το δρόμο ή ότι προσπαθεί να μπει σε αλλά χωράφια μετην αρχιτεκτονική της . Βλέπε η Intel έχει κάνει μεγάλο κακό και στις δύο εταιρίες.

* 7xxx

• Απαντ. 734
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Ωραίος ο πάνω όροφος,αλλά μια βδομάδα για να ανέβεις?

Επειδή μάλλον είσαι περαστικός ίσως και βαλτός θα σου πω τα εξής:

1ον) περίπου 3 μέρες έμεινε κλειστό για καθαρισμό το topic

2ον) εδώ και 4 μέρες το έχω ποστάρει

καλημερα:-)

Δημοσ.
Επειδή μάλλον είσαι περαστικός ίσως και βαλτός θα σου πω τα εξής:

1ον) περίπου 3 μέρες έμεινε κλειστό για καθαρισμό το topic

2ον) εδώ και 4 μέρες το έχω ποστάρει

καλημερα:-)

1.) αυτό το topic δημιουργήθηκε την επόμενη μέρα που έκλεισε το άλλο και όχι 3.

2.)Σωστά 02/09 - 09/09 = 1 week bro.

Δημοσ.
1.) αυτό το topic δημιουργήθηκε την επόμενη μέρα που έκλεισε το άλλο και όχι 3.

2.)Σωστά 02/09 - 09/09 = 1 week bro.

Σε αλλο το ποσταρα ? :rolleyes:

Δυο τοπικ με το ιδιο ονομα (σελλιδα 3 και σελλ 1)

Δημοσ.

πιστεύετε οτι μας αφοράει τόσο πολύ τι έγινε με το προηγούμενο thread και το βιντεάκι?

αφήστε τις κοκορομαχίες και μιλήστε για κάτι ουσιώδες.

δεν χρειάζεται να κλείσει και 2ο thread γιαυτό το θέμα.

ευχαριστώ

Δημοσ.
Μπα... Δεν φταίει η NVIDIA. Έχουν καλούς μηχανικούς software και μπορούν να καταστρέψουν ένα παιχνίδι μέσα σε μια νύχτα :P

Εξ' άλλου δεν χρειάζονται βοήθεια, το Crysis ήταν τόσο λίγο βελτιστοποιημένο σε σχέση με τις νέες τεχνολογίες που έριχνε μέσα σαν ταύρος σε υαλοπωλείο, που θα περίμενε κανείς να στο δώσουν δωρεάν το παιχνίδι και να βγάλουν τα λεφτά τους από τις NVIDIA AMD INTEL MICROSOFT κλπ.

Αν το δεις από την σκοπιά της Crytek φτιάχνουν απλά μια μηχανή που μπορεί να "αντέξει" γενιές επί γενεών.

Έχω δει κι άλλες πλατφόρμες επίδειξης (όλα τα Unreal κάτι τέτοιο ήταν βασικά) αλλά έχουν μείνει κλασσικά για το gameplay τους τα περισσότερα κι όχι για το ότι δεν έπαιζαν καλά ούτε στις επόμενες 4 γενιές hardware.

Oι μηχανές τις Epic αντέχουν όσο περίπου και της Crytek και δεν θεωρώ ότι η δεύτερη επιτυγχάνει περισσότερες άδειες χρήσης για την μηχανή.

Διάβολε το Serious Sam είχε και και ένα θάλαμο επίδειξης των καινούριων τεχνολογιών (TruForm κλπ) αλλά δεν το θυμόμαστε για αυτό.

Δυστυχώς χάσανε τα παιδιά απ΄την Κροατία την αίγλη που είχαν στην αρχή περισσότερο γιατί δυστυχώς η δεύτερη μηχανή τους δεν είχε να παρουσιάσει τίποτα το συνταρακτικά καινούργιο από άποψης gameplay. Ελπίζω κάποια στιγμή να κάνουν ένα comeback γιατί πραγματικά έχουν ταλέντο.

Truform; Τα ανθρωπάκια της Michelin; LOL :devil:

Δημοσ.
Truform; Τα ανθρωπάκια της Michelin; LOL :devil:

Μου έχει μείνει απωθημένο :-D Όλα τα άλλα εφέ κατάφερα να τα δω και να καταλάβω τι περίπου κάνουν, αλλά αυτό ήθελε κάρτα ATI.

Δημοσ.
Μου έχει μείνει απωθημένο :-D Όλα τα άλλα εφέ κατάφερα να τα δω και να καταλάβω τι περίπου κάνουν, αλλά αυτό ήθελε κάρτα ATI.

Υπεραπλουστευμένα το Truform ήταν κάτι σαν μια πρωτόγονη fixed function μορφή του σημερινού tessellation. Δεν είχε που δεν είχε την απαιτούμενη ευελιξία λόγω του ότι δεν ήταν προγραμματιζόμενο πήγαν οι παίδες του Croteam και το φορέσανε (όπως και άλλοι ISV) πάνω στην ήδη υπάρχουσα μηχανή με αποτέλεσμα τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα να αρχίζουν να στρογγυλεύουν περίεργα. Αν έβαζες το Truform στο τέρμα ορισμένα τέρατα μοιάζανε με το ανθρωπάκι της Michelin ή αλλιώς αποχτούσανε όλα ως δια μαγείας καμπύλες και καμπύλες μόνο LOL....

Δημοσ.
Υπεραπλουστευμένα το Truform ήταν κάτι σαν μια πρωτόγονη fixed function μορφή του σημερινού tessellation. Δεν είχε που δεν είχε την απαιτούμενη ευελιξία λόγω του ότι δεν ήταν προγραμματιζόμενο πήγαν οι παίδες του Croteam και το φορέσανε (όπως και άλλοι ISV) πάνω στην ήδη υπάρχουσα μηχανή με αποτέλεσμα τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα να αρχίζουν να στρογγυλεύουν περίεργα. Αν έβαζες το Truform στο τέρμα ορισμένα τέρατα μοιάζανε με το ανθρωπάκι της Michelin ή αλλιώς αποχτούσανε όλα ως δια μαγείας καμπύλες και καμπύλες μόνο LOL....

Ναι το είχες εξηγήσει και σε άλλο θέμα. Είχα πει ότι λειτουργεί στο Heaven Benchmark και μάλιστα υποδειγματικά, αφού το hardware έχει παραμείνει. Ότι έχω δει στα βίντεο με κάρτες DX11 το κάνει και η HD4850 σε OpenGL χωρίς απώλεια ποιότητας (έτσι νομίζω) αλλά με ταχύτητα slide show :-)

Κάποια μέρα θα πρέπει να ξαναβάλω το πρώτο Serious Sam, αλλά ίσως λόγω οδηγών μάλλον δεν θα δουλέψει το Truform ε;

Δημοσ.

557742492010091513152203.jpg

το μαύρο στη μέση θεωρώ ότι έχουν αφαιρέσει κάποιο watermark για να μην καταλάβουν ποιος έκανε το leak

edit : εχω την εντύπωση ότι με αυτά τα spec το 4d πάει περίπατο, αλλά περιμένω τον ailuros να το επιβεβαιώσει/διαψέυσει

Δημοσ.
557742492010091513152203.jpg

το μαύρο στη μέση θεωρώ ότι έχουν αφαιρέσει κάποιο watermark για να μην καταλάβουν ποιος έκανε το leak

edit : εχω την εντύπωση ότι με αυτά τα spec το 4d πάει περίπατο, αλλά περιμένω τον ailuros να το επιβεβαιώσει/διαψέυσει

Δεν μπορώ ούτε να επιβεβαιώσω ούτε να διαψεύσω μιας και από τότε που ακυρώθηκαν τα 32nm@TSMC έχω χάσει την μπάλα με τα roadmaps αμφότερων εταιριών. Κάτω από 40G περιμένουμε σήμερα κομμάτια του Fusion, mainstream & performance standalone GPUs. Ποιός μου εγγυάται ότι δεν υπάρχει καθόλου 4D σε μερικά από αυτά;

Τώρα βέβαια αν τελικά είναι όλα 5D δεν αλλάζει τίποτα το τρομερό σε μια 6800 για παράδειγμα απλά θα καταλήξει με 96 αντί για 128 TMUs. Tα 96 σημαίνουν περίπου 50% παραπάνω ρυθμό πλήρωσης έναντι 5870 οπότε δεν αποκλείεται η γενική αύξηση μιας 6800 να είναι κατά μέσο όρο πάνω από το 25%.

Εδώ μέχρι προχθές νομίζαμε ότι ο ακόλουθος του Evergreen θα λέγεται southern islands & τελικά είναι northern islands που θα τα ακολουθήσουν τα southern islands.

---------- Προσθήκη στις 11:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:56 ----------

Ναι το είχες εξηγήσει και σε άλλο θέμα. Είχα πει ότι λειτουργεί στο Heaven Benchmark και μάλιστα υποδειγματικά, αφού το hardware έχει παραμείνει. Ότι έχω δει στα βίντεο με κάρτες DX11 το κάνει και η HD4850 σε OpenGL χωρίς απώλεια ποιότητας (έτσι νομίζω) αλλά με ταχύτητα slide show :-)

Κάποια μέρα θα πρέπει να ξαναβάλω το πρώτο Serious Sam, αλλά ίσως λόγω οδηγών μάλλον δεν θα δουλέψει το Truform ε;

Δεν νομίζω να δουλέψει το Truform κυρίως έλλειψη ανάλογου hardware. Δεν νομίζω να μπήκαν στον κόπο στην AMD να προσαρμόσανε το truform για σημερινές κάρτες σε τόσο παλιό παιχνίδι.

To Heaven είναι πανέμορφο σαν tech demo αλλά υπάρχουν και μερικά σημεία που διαφωνώ αισθητικά με το στρογγύλευμα κάποιων επιφανειών. Ο δράκος πάντως με tessellation γίνεται υπέροχος LOL. Αν τώρα σε ενδιαφέρει και εσένα να τρέχεις ατελείωτα γύρω από τον βλαμμένο τον δράκο (αστειεύομαι φυσικά) οι 68χ0 δίνουν τα ρέστα τους στο Heaven ;)

Δημοσ.

Μου την δινει οταν καποιος κανει Leak υλικο απο Web Conference....Δλδ την μια στιγμη σου λενε εχεις NDA, το σεβεσαι, και την αλλη καποιοι τα ανεβαζουν για να κερδισουν hits....

Οπως και να εχει πρεπει να δουμε και σε τι τιμη θα δουμε τα Barts.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...