Προς το περιεχόμενο

ATI HD6XXX & nvidia GT5XX

Nikosgiann

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπου πάνω από τα τετρακόσια τριάντα επιφάνεια πυρήνα, πεντακόσιους δώδεκα ηλιθίους και εκατόν είκοσι οχτώ υφο-μαραφέτια.

Πώς πέσαμε από τα 529mm2 στα 430mm2 στο ίδιο process?Θαύμα ή τυπογραφικό;

• Απαντ. 734
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Από ότι φαίνεται άσχετα με το τι έχουν οι κατασκευαστές στα roadmaps τους η 104/GX2 μάλλον ακυρώθηκε. ΄Αντε να δούμε αν θα βγάλουν το 110 έγκαιρα (εντός της χρονιάς). Αν δεν ψεύδονται πάλι ασύστολα μόλις έβαλαν τους τελικούς χρονισμούς.

Κάπου πάνω από τα τετρακόσια τριάντα επιφάνεια πυρήνα, πεντακόσιους δώδεκα ηλιθίους και εκατόν είκοσι οχτώ υφο-μαραφέτια.

Τρέχουμε και δεν φτάνουμε με τις φωτιές που μας άναψε στους πισινούς μας ο ανταγωνισμός LOL.

GF110 ειναι το 485...

- ενα 5% απο τα shaders

- ενα 5-10% απο τα ρολογια

Συμπερασμα, ενα 10-15% maximum!

Καλα τα λεω Ailure ? or παιζει κατι αλλο?

Επισης η καταναλωση της 480 στην αρχη ηταν κοντα στα 290 watt, αυτο εχει αλλαξει τωρα ?

Δημοσ.
Επισης η καταναλωση της 480 στην αρχη ηταν κοντα στα 290 watt, αυτο εχει αλλαξει τωρα ?

Δεν ήταν στάνταρ αυτό. Απλώς (απλώς; :P) οι διακυμάνσεις ήταν τόσο μεγάλες που ξέφευγε και έφτανε αυτό το νούμερο.

Βέβαια sites σαν τον Guru3d παίρναν τις καλύτερες, κι αν δεν έβγαιναν ακόμα κι έτσι τα νούμερα, υπήρχαν κι άλλοι τρόποι... Όπως το να αρχίσεις να δημοσιεύεις κι ένα κατάλογο για το πόσο δεν επιβαρύνει η αυξημένη κατανάλωση τον λογαριασμό σου στη ΔΕΗ κι ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

Δεν είναι σύμπτωση ότι το συγκεκριμένο site το περιλαμβάνει αυτό στις κριτικές από τότε ε;

Δημοσ.
Πώς πέσαμε από τα 529mm2 στα 430mm2 στο ίδιο process?Θαύμα ή τυπογραφικό;

΄Ελα μου ντε. Αν ξεβρακώσανε το GF100 από όλες τις περιττές GPGPU δυνατότητες για τον κοινό χρήστη θα πέσουν μεν αρκετά. Το πόσο όμως δεν μπορώ να το ξέρω.

Δημοσ.
Δεν ήταν στάνταρ αυτό. Απλώς (απλώς; :P) οι διακυμάνσεις ήταν τόσο μεγάλες που ξέφευγε και έφτανε αυτό το νούμερο.

Βέβαια sites σαν τον Guru3d παίρναν τις καλύτερες, κι αν δεν έβγαιναν ακόμα κι έτσι τα νούμερα, υπήρχαν κι άλλοι τρόποι... Όπως το να αρχίσεις να δημοσιεύεις κι ένα κατάλογο για το πόσο δεν επιβαρύνει η αυξημένη κατανάλωση τον λογαριασμό σου στη ΔΕΗ κι ότι δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

Δεν είναι σύμπτωση ότι το συγκεκριμένο site το περιλαμβάνει αυτό στις κριτικές από τότε ε;

Εχω σταματησει να διαβαζω αυλοκολακες της nvidia ! :-D

Eτσι και αλλιως αναγκη δεν τους εχω! Εχω προσβαση και βγαζω μονος μου τα συμπερασματα :-)

Δημοσ.
GF110 ειναι το 485...

- ενα 5% απο τα shaders

- ενα 5-10% απο τα ρολογια

GTX5xx κατά πάσα πιθανότητα χωρίς να είμαι σίγουρος. Αν ανεβάσουν κατά 10% τις συχνότητες και αληθεύουν όσα μου έχουν πει τότε έχεις αυτόματα 110% παραπάνω ρυθμό πλήρωσης.

Συμπερασμα, ενα 10-15% maximum!
Δεν μπορώ να το ξέρω αν δεν σιγουρευτώ για όλες τις λεπτομέρειες. Αν αληθεύει το παραπάνω και δεν πετσόκοψαν βασικά στοιχεία που επιρεάζουν τις 3D επιδόσεις και με την προυπόθεση ότι μιλάμε για 10% παραπάνω συχνότητες + την γενναιόδωρη δόση επιπλέον ρυθμού πλήρωσης βάλε κάτι σε =/>25% για να είσαι μέσα.

Οι σημερινές GTX460@SLi είναι ήδη περίπου 13-15% σε μέσο όρο γρηγορότερες από μια 480, οπότε για να ακυρώσουν μια GF104/GX2 μάλλον θα έχουν κάτι επαρκέστερο στον φούρνο. Mε συχνότητα γύρω στα 725 και 2 πλήρης GF104 άνετα θα χτύπαγαν μια >20% διαφορά.

Καλα τα λεω Ailure ? or παιζει κατι αλλο?

Τι σχέση έχει η κατανάλωση ενός προβληματικού πυρήνα;

Είπα ότι περιμένω χοντρικά μια αύξηση επιδόσων 25-30% για το Cayman και καμία σημαντική αλλαγή του σημερινού σκηνικού. Με άλλα λόγια μια high end μονοπύρηνη λύση να έχει μόνο απόσταση αναπνοής από την performance GPU της AMD. Χέστηκε κανείς αν η 480 είναι 10-15% γρηγορότερη από την 480 σήμερα; Τι κάνει νιάου νιάου στα κεραμίδια;

Δημοσ.

Τι σχέση έχει η κατανάλωση ενός προβληματικού πυρήνα;

Τι εννοεις?

Οτι οι κανονικες 480 ειχαν 250 watt και οι προβληματικες (χειροτεροι πυρηνες) 290 watt ! :-)

Eαν τελικα ο πυρηνας Barts στην 6870 ακουμπαει το 5870 τοτε το 6950 θα ειναι 25%-30% πιο γρηγορος απο το 6870 οπου με την σειρα της η 6970 θα πρεπει να ειναι ενα 25-30% επιπλεον. Αρα ενα 50% απο το 5870...

Ειναι ομως ετσι ? ....το καλυτερο σεναριο αλλα δεν νομιζω!

...η καρτα που θα ανεβει πολυ θα ειναι το 6990(Θα εχει και ενα μαγικο oc), περιμενω να μασαει ΣΙΔΕΡΑ!

Δημοσ.
Eαν τελικα ο πυρηνας Barts στην 6870 ακουμπαει το 5870 τοτε το 6950 θα ειναι 25%-30% πιο γρηγορος απο το 6870 οπου με την σειρα της η 6970 θα πρεπει να ειναι ενα 25-30% επιπλεον. Αρα ενα 50% απο το 5870...

Ειναι ομως ετσι ?

Αυτή η λογική του απλά προσθέτω ποσοστά και βρήκα την βελτίωση που βασίζεται?

Δημοσ.
Αυτή η λογική του απλά προσθέτω ποσοστά και βρήκα την βελτίωση που βασίζεται?

Κραταω τα ποσοστα οπως παιζανε περσι στο περιπου...

Τα πιο πολλα που λεμε ειναι θεωριες, οταν θα βγουνε θα ξερουμε και βεβαια οταν θα τις παρουμε στα χερια μας θα ξερουμε την πραγματικη επιπλεον αποδοση.

Δημοσ.
Τι εννοεις?

Οτι οι κανονικες 480 ειχαν 250 watt και οι προβληματικες (χειροτεροι πυρηνες) 290 watt ! :-)

΄Ολες το ίδιο καταναλώνουν. Αν δεν είχε πρόβλημα το GF100 δεν θα χτύπαγε και 290W.

Ειναι ομως ετσι ? ....το καλυτερο σεναριο αλλα δεν νομιζω!

Δεν ξέρω ποιός τον ακουμπάει σε ποιόν και σε ποιόν αρέσει αλλά όπως σου είπα δεν περιμένω να αλλάξει δραματικά το σημερινό σκηνικό.

...η καρτα που θα ανεβει πολυ θα ειναι το 6990(Θα εχει και ενα μαγικο oc), περιμενω να μασαει ΣΙΔΕΡΑ!

Λογικά το Antilles θα έχει μικρότερη διαφορά επιδόσεων από το Cayman από ότι 5970<->5870 λόγω power portofolio. Το τι θα κάνει από κει και περα ο καθένας γούστο του και καπέλο του.

Δημοσ.
΄Ολες το ίδιο καταναλώνουν. Αν δεν είχε πρόβλημα το GF100 δεν θα χτύπαγε και 290W.

Δεν ξέρω ποιός τον ακουμπάει σε ποιόν και σε ποιόν αρέσει αλλά όπως σου είπα δεν περιμένω να αλλάξει δραματικά το σημερινό σκηνικό.

Λογικά το Antilles θα έχει μικρότερη διαφορά επιδόσεων από το Cayman από ότι 5970<->5870 λόγω power portofolio. Το τι θα κάνει από κει και περα ο καθένας γούστο του και καπέλο του.

Πιστευω οτι το Antilles θα το βγαλει με 1gb x 2 και οχι 2x2gb για να γλυτωσει ρευμα (30W οικονομια) για να κρατησει την διαφορα!

Βαρεθηκα την θεωριολογια...μας γκαστρωσε η AMD!

Εδω παει το βγαλτα τα μπουρ..... να τελειωνουμε! :lol:

Δημοσ.

Στις 12 του μηνός έχει τεχνολογικό συνέδριο η AMD και καναδυό μέρες αργότερα, συνέλευση για τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου. Δεν μπορεί, κάποιος θα μιλήσει...

Τώρα βλέπω και την κατανομή των καρτών για τον Σεπτέμβριο στο Steam.

Για πρώτη φορά από τότε που η NVIDIA έβγαλε κάρτες DX11, σταμάτησε να μειώνεται το ποσοστό των 5700 Series και 5800 Series της AMD.

Άλλο που δεν περίμενα είναι να πέφτει το ποσοστό των GTX 480. Δικαιολογείται εν μέρει όμως από τη μεγάλη αύξηση των GTX 460 αλλά και των GTX 470 που κόπηκε δραστικά η τιμή τους.

Κατά τα άλλα το συνολικό ποσοστό της NVIDIA σε DX11 μετά βίας ξεπερνάει το 15% και δεν είναι ευχάριστα νέα αφού οι 5700 και 5800 ανέκαμψαν και άρχισε να ανεβαίνει πάλι το ποσοστό τους 1 σχεδόν χρόνο μετά την κυκλοφορία τους.

Δεν βοηθάει τη NVIDIA και το ότι κάνει πόλεμο τιμών με τον εαυτό της :P

Διόρθωση: Στις 19 είναι το AMD Technical Forum and Exhibition 2010

Δημοσ.
Πιστευω οτι το Antilles θα το βγαλει με 1gb x 2 και οχι 2x2gb για να γλυτωσει ρευμα (30W οικονομια) για να κρατησει την διαφορα!

Βαρεθηκα την θεωριολογια...μας γκαστρωσε η AMD!

Εδω παει το βγαλτα τα μπουρ..... να τελειωνουμε! :lol:

Cypress = 2*6pin

Cayman = 6pin + 8pin

Και όχι δεν είχαν ουδέποτε κατά νου να πάνε σε 4GB στο Antilles. Απλά όταν ανεβάζεις τις επιδόσεις στα πλαίσια του ίδιου πρωτόκολλου παρασκευής αναπόφευκτα θα επιρεάσει και την κατανάλωση ρεύματος.

Δημοσ.

Πάντως μια ματιά που έριξα στο site της nvidia τώρα, ενώ όταν βγήκαν οι κάρτες έγραφε 250w tdp για το 480 gtx και 225 tdp για το 470 gtx μετά από μια εβδομάδα το έσβησε και δεν τα έχει ξανά ανεβάσει!

.....και η 5870 2gb 6eyefinity ενα 6+8pin εχει

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...