v5net Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 παιδιά,έχετε τέτοια εμπειρία; να έχει γίνει στο google η αλλαγή από το ένα domain στο νέο,να ανεβαίνει ολοταχώς η σελίδα και μετά από 20 μέρες να έρχεται η απόφαση απόρριψης... και με τι αιτιολογικό; ότι Δεν προκύπτει η ταυτότητα του Καταχωρούμενου - αρ. 8.1.θ. του Κανονισμού. εγώ είχα συμπληρώσει κανονικά τη φόρμα με τα στοιχεία μου και εάν είχε γίνει κάποιο λάθος νομίζω ότι η εταιρεία που ανέλαβε την κατοχύρωση θα έπρεπε να το ελέγξει και να με ειδοποιήσει ώστε να διορθωθούν τυχόν λάθη,έτσι δεν είναι; δεν νομίζω ότι κάνω λάθος σε αυτό περιττό να πω ότι δεν έκλεισα μάτι όλη νύχτα,αν ήταν μια σελίδα που δεν τα πήγαινε και τόσο καλά καρφί δεν θα μου καίγονταν,ίσως να το διασκέδαζα κιόλας,αλλά αυτό ήτανε πολύ βαρύ. πάντως έκανα αμέσως πάλι αίτηση κατοχύρωσης αλλά σκέφτομαι τις παράπλευρες απώλειες όπως λέμε,τι θα γίνει τώρα με το google και το alexa που θα δούν άλλη ημερομηνία έναρξης του domain? η δεν θα το δουν; όπως καταλαβαίνετε βρίσκομαι σε μια κατάσταση απόλυτης ανασφάλειας,τόσο που σκέφτομαι πολύ σοβαρά να τα παρατήσω τελείως....
antonisid Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δε καταλαβα τι εννοεις ακριβως.Αλλαξες domain και ειχες κανει αιτηση στην google τα αποτελεσματα του ενος να ''μεταφερθουν'' στο καινουργιο? Μπορει να λεω μπαρουφα αλλα αυτο καταλαβα.Η απορριψη ενος domain γινεται απ'την επιτροπη http://www.eett.gr/ .Ισως να ειχε καποια γεωγραφικη ονομασία , αν και συνήθως domain "φυλέτα" δε σ αφηνουν να τα πάρεις διότι έχουν και τους "δικούς" τους....στην Ελλάδα είμαστε. Απο επισκεψεις πηγαινε καλα?
v5net Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 οχι,η eett το απέρριψε,γράφω και το αιτιολογικό το οποίο είναι αστείο μάλλον,δεν προκύπτει λέει από τα στοιχεία η ταυτότητα του αιτούμενου. δεν έχει καμμία δουλειά το google,απλά εκεί είχα δηλώσει change of address και έδωσα ότι ισχύει μόνο η καινούργια,αυτή δηλαδή που απορρίφθηκε. από επισκέψεις τι να σου πω,μόνο αυτό,από 19.000.000 στο alexa μέσα σε 15 μέρες είχε πέσει στα 2.200.000 με ρυθμό 250.000 θέσεις την ημέρα και στα google analytics διπλάσιος και αριθμός επισκεπτών από ότι είχε το παλιό domain,το οποίο έχω βέβαια αλλά ... γι`αυτό το "στην Ελλάδα είμαστε" πόσο δίκιο έχεις,όλοι θα το νιώσουμε με τον ένα η τον άλλο τρόπο κάποτε.
antonisid Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Για μισο λεπτο....αφου αυτά είναι αυτόματα απο το σύστημα.Δε γίνεται να κλείσεις ενα domain συμπληρώνοντας μια on line αιτηση και σ ενα αλλο να σου λενε τέτοιες μπαρούφες.Δε μου λες,τωρα είναι ελεύθερο το domain? Προσπαθησε να το ξαναπαρεις και φυσικα επικοινώνησε με την εταιρεία που κατοχυρώνεις domains.Mh το αφήσεις έτσι το θέμα. Γενικότερα κάνουν μεγάλες πουστιές.Μέχρι και on line σύστημα πληρωμών μιας μεγάλης τράπεζας είχε μπλοκάρει (απο μέσα) μια φορά ώστε ένα domain που έλυγε στις 12 να μη μπορεί να το πάρει όποιος κ όποιος. Μπορεί ν ακούγεται υπερβολικό , αλλά αυτό μου είπε υπεύθυνος μια εταιρείας που αγόραζα κάποτε domains. (και δεν έχει γίνει μόνο μια φορά αυτό)
v5net Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 έχεις δίκιο αυτό είπα και εγώ. από τη στιγμή που το κλείσιμο γίνεται αυτοματοποιημένα τότε σε περίπτωση λάθους στοιχείων θα έπρεπε το σύστημα να το επισημαίνει αυτό και να μη δέχεται την κατοχύρωση. κατή τη γνώμη μου φταίει η το σύστημα της κατοχύρωσης της σελίδας η έγινε κάποια πουστιά. και φυσικά δεν θα το αφήσω έτσι αφού αμέσως χτες το κατοχύρωσα πάλι(μόλις ελευθερώθηκε) και θα το ψάξω και βαθύτερα,το πρόλαβα να φανταστείς στο τσακ λίγο πριν πέσουν οι dns,το κατοχύρωσα πάλι πριν προλάβουν να πέσουν παντού,είχαν πέσει μόνο σε ωρισμένα σημεία αλλά επανήλθαν σε 2-3 ώρες και σε αυτά. ---------- Προσθήκη στις 10:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:02 ---------- τελικά το πρόβλημα είναι μάλλον στη φόρμα κλεισίματος του καταχωρητή. ο πελάτης συμπληρώνει τα προσωπικά του στοιχεία και η φόρμα αντί γι αυτά στέλνει στο μητρώο το όνομα user που έχει ο πελάτης στον καταχωρητή αυτόν,το user name δηλαδή. έτσι στην ΕΕΤΤ δεν είδαν όνομα και το απέρριψαν. αυτό είναι πολύ σοβαρό παιδιά,προσοχή που κάνουμε καταχωρήσεις. δεν μπορώ να αναφέρω τον καταχωρητή γιατί κατά πρώτον δεν είμαι και 100% βέβαιος και κατά δεύτερο λόγο δεν θέλω να φανεί σαν συκοφαντία. δεν θέλω να κρίνω κανέναν αν δεν είμαι 1000% σίγουρος,το θέμα όμως είναι ότι εγώ πληρώνω τα λάθη άλλων.
antonisid Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μιας και φαινεται να το εκλεισες οριστικα,αν επιτρεπεται ποιο domain είναι?
v5net Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 αυτό στην υπογραφή μου. πάντως μόλις μου το επιβεβαίωσαν και απο την ΕΕΤΤ,στην αίτηση το όνομα που υπήρχε ήταν ...v5net και ένας αριθμός.!!! δεν φαίνεται ο παλιός καταχωρητής πλέον αν αυτό ψάχνεις. και δεν θα μου άρεσε και να τον αναφέρω,ας πουμε ότι έγινε ένα ανθρώπινο λάθος,λάθος του συστήματος βέβαια που όμως προγραμματίζεται από ανθρώπους,όπως και νάχει όλοι μας κάνουμε λάθη και γω έχω κάνει άπειρα γιαυτο να τελειώνει η περιπέτεια μου θέλω και δεν πειράζει. θα το ξεπεράσουμε κι αυτό.
laptopforum Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 δεν θα μου άρεσε και να τον αναφέρω,ας πουμε ότι έγινε ένα ανθρώπινο λάθος,λάθος του συστήματος βέβαια που όμως προγραμματίζεται από ανθρώπους,όπως και νάχει όλοι μας κάνουμε λάθη και γω έχω κάνει άπειρα γιαυτο να τελειώνει η περιπέτεια μου θέλω και δεν πειράζει.. Μπραβο για τον τρόπο σκεψης σου καταρχας κατα δευτερον , θα πρότεινα να εστελνες το λινκ αυτου του τοπικ στον καταχωριτη σου και να του ζηταγες ευγενικα να κοιταγανε το προβλημα που ειχουν . Σκεψου οτι ο καταχωριτης ο ιδιος μπορει να μην γνωριζει το προβλημα οποτε θα εκανες καλο και στον καταχωριτη αλλα και στους μελλοντικους πελατες τους. Ομορφα , σωστα και πολιτισμενα , βασικα μακαρι ολοι μας να λειτουργουσαμε ετσι χωρις να γκρινιαζουμε και να δινουμε στους αλλους ευκαιριες για βελτιωση
antonisid Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 δεν φαίνεται ο παλιός καταχωρητής πλέον αν αυτό ψάχνεις. Μα δε ψαχνω κατι
v5net Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 τους το έχω πει το πρόβλημα,το ξέρουν και θα το κοιτάξουνε όπως μου είπαν,δε μου αρέσει να γκρινιάζω γιατί με τη γκρίνια όχι μόνο δεν κερδίζουμε τίποτα αλλά κάνουμε τα πράγματα χειρότερα για τους εαυτούς μας πρώτα. @antonisid δεν εννοούσα ότι αυτό ψάχνεις,απλά το είπα για να δείξω ότι αφού άλλαξε ο καταχωρητής γι αυτό το λόγο είπα και ποιό είναι το domain,αλλιώς αν φαινόταν ο παλιός δεν θα το έλεγα.
iroussos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Όχι, είναι απόλυτα λογικό αυτό που έγινε, άλλο αν φαίνεται παράλογη η αιτιολογία. Όταν κλείνεις domain με έναν καταχωρητή, έχεις κάνει μία "κράτηση". Για να το κλείσεις κανονικά πρέπει να το κάνει accept και η ΕΕΤΤ (σου στέλνουν ξεχωριστό email συνήθως 15 ημέρες μετά). Ο λόγος? Αυτοί είναι υπεύθυνοι για το αν ένα όνομα πληροί όλες τις προϋποθέσεις. Π.χ. μπορεί κάποιο τοπωνύμιο να είναι ελεύθερο, να το κάνεις register μέσω του καταχωρητή σου και θα στο απορρίψουν 100% - αν ξέρουν ότι είναι τοπωνύμιο. Γι'αυτό και κάποιοι από τους μεγάλους καταχωρητές το εκμεταλλεύονται και έχουν μια option που την ονομάζουν εγγυημένη καταχώρηση: δίνεις κάτι παραπάνω και ελέγχουν ότι αυτό που ζητάς είναι ΟΚ.. (Τσάμπα λεφτά αν θες την άποψή μου) Τώρα, για το συγκεκριμένο πρόβλημα που είχες είναι υπεύθυνος ο καταχωρητής με τον οποίο το έκλεισες γιατί δεν έστειλε σωστά όλα τα στοιχεία. Εγώ την έχω πάθει στο παρελθόν, από λάθος του συστήματός τους να στείλουν 2 φορές την ίδια αίτηση.. Και μου ήρθε απάντηση από την ΕΕΤΤ ότι δεν μπορώ να το κλείσω γιατί το έχει άλλος (που τελικά ήμουν εγώ, αλλά μέχρι να το μάθω είχε πάει η καρδιά μου στην κούλουρη)
v5net Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 για τα τοπωνύμια το έχω ακούσει πολλές φορές,φαίνεται να ισχύει αλλά όχι για όλες τις περιπτώσεις. αν δεν το πάρουν χαμπάρι ας πούμε ότι είναι τοπωνύμιο μπορεί και να το εγκρίνουν. το θέμα είναι τι γίνεται από και και πέρα,δηλαδή μπορεί να στο ακυρώσουν αν το καταλάβουν οποιαδήποτε στιγμή η όχι; ποιός θα μας απαντήσει σε αυτο; ενδιαφέρομαι γιατί έχω ένα τέτοιο εδώ και 2 χρόνια,ατόφιο όνομα περιοχής,του έχω κάνει και 6χρονη ανανέωση χωρίς πρόβλημα.
antonisid Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Οχι οχι μη αγχώνεσαι....και οταν λεμε τοπωνυμία εννoούμε ακριβως την διεθνή ονομασία. Δηλαδη δε μπορείς να εχεις το mytilini.gr ,αλλα μπορεις να εχεις ομως το mitilini.gr. Ασε που κι εκει αν έχεις βύσμα θα στο δώσουν...ειχα κανει αιτηση καποτε για ενα τέτοιο domain , δε μου το δωσαν για τον λογο οτι είναι γεωγραφικη ονομασία και τώρα έχει γίνει ενα πολυ ωραίο τουριστικο πορταλ , γεματο διαφημήσεις
v5net Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 το corfu ας πούμε ανακατεμένο με κάτι άλλο δεν είναι τοπωνύμιο έτσι; το corfu όμως με άλλο ένα τοπωνύμιο μαζί σε μια λέξη τι είναι; δε νομίζω να θεωρείται τοπωνύμιο. δεν άκουγα το φίλο μου που μου έλεγε να πάω σε com,org,net και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. μόλις είδα την ανανέωση στο alexa,κόπηκε η ανοδική τάση και έχει μια ανεπαίσθητη πτώση,χίλιες θέσεις περίπου μακάρι να είναι μόνο αυτό.
antonisid Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Αν ηταν θα χε απορριφθεί απ'την αρχή.Δε μπορεί να θεωρείται τοπωνύμιο domain του τύπου corfu-lefkada-zante.gr . Αν θες την αποψη μου σαφώς και έπρεπε να πάρεις το αντίστοιχο .com αν ήταν ελεύθερο. Ή τουλάχιστον ΚΑΙ αυτό,αλλωστε εχει μικρό κόστος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.