Προς το περιεχόμενο

Προτασεις για αγορα επαναφορτιζομενων

achisael

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
οι επαναφορτιζόμενες, αν μείνουν καιρό αχρησιμοποίητες, αποφορτίζονται μόνες τους; Γιατί οι δικές μου αποφορτίστηκαν, και είχαν κάπου 2,5 μήνες που τις φόρτισα και δεν τις χρησιμοποίησα...

Ναι ειδικά οι Ni-MH χάνουν περίπου 2~5% κάθε μέρα που δε χρησιμοποιούνται. Δηλ. καλύτερα είναι να τις βάλεις σε ένα ρολόι πχ που έχει λίγη κατανάλωση, και να τις πάρεις μετά από ένα μήνα. Θα χάσουν πολύ λιγότερο φορτίο από ότι αν τις αφήσεις στο κομοδίνο να κάθονται.Υπάρχουν κι άλλου τύπου επαναφορτιζόμενες για την ίδια δουλειά αλλά έχουν τη διπλάσια τιμή και χάνουν πολύ λιγότερο φορτίο.Έχουν και ωραίο ακρώνυμο LSD

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ναι αποφορτίζονται..υπάρχουν όμως και κάποιες (πχ. sanyo eneloop) που αποφορτίζονται με πολύ μικρότερο ρυθμό

Δημοσ.

δεν μου βγήκανε και τόσο βολικές τελικά οι επαναφορτιζόμενες γαμώ...

Να υποθέσω ότι αν τις βάλω σε ένα mp3 player πχ το οποίο όμως δεν χρησιμοποιώ, αποφορτίζονται επίσης ε;

Επίσης, να ρωτήσω μια που σε βρήκα που έχεις μαύρη ζώνη στις επαναφορτιζόμενες: έχω δυο τετράδες, ίδιες ολόιδιες. Η μια τετράδα μια χαρά, η άλλη δεν κρατάει ούτε το 1/4 από όσο η πρώτη. Ακόμα και μια από τις 4 να είναι για πέταμα, βγαίνει όλη η τετράδα οφ, ε; Υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσω τις καλές από την χαλασμένη;

Δημοσ.
δεν μου βγήκανε και τόσο βολικές τελικά οι επαναφορτιζόμενες γαμώ...

Να υποθέσω ότι αν τις βάλω σε ένα mp3 player πχ το οποίο όμως δεν χρησιμοποιώ, αποφορτίζονται επίσης ε;

Επίσης, να ρωτήσω μια που σε βρήκα που έχεις μαύρη ζώνη στις επαναφορτιζόμενες: έχω δυο τετράδες, ίδιες ολόιδιες. Η μια τετράδα μια χαρά, η άλλη δεν κρατάει ούτε το 1/4 από όσο η πρώτη. Ακόμα και μια από τις 4 να είναι για πέταμα, βγαίνει όλη η τετράδα οφ, ε; Υπάρχει τρόπος να ξεχωρίσω τις καλές από την χαλασμένη;

Υπάρχει τρόπος μπακάλικος εάν δεν έχεις καλό φορτιστή. Παίρνεις ένα μηχάνημα που παίρνει μια μπαταρία και χρονομετράς ποιά κρατάει περισσότερο απ' όλες. Η τετράδα θα βγεί off σε περίπτωση που τις χρησιμοποιούσες πχ σε μια συσκευή που παίρνει σετ των τεσσάρων οπότε και μια να χαλάσει, θα πρέπει να βρείς μια συσκευή που παίρνει 3-2 κ.ο.κ. Οι επαναφορτιζόμενες που δε μας βολεύουν είναι καλές για ρολόγια, ραδιοφωνάκια κ γενικά συσκευές που παίρνουν 1-2 μπαταρίες και έχουν χαμηλή κατανάλωση. Οι καλοί φορτιστές έχουν διαδικασία "αναζωογόνησης" παλιών μπαταριών. Πρόσφατα πήρα μια τετράδα επαναφορτιζόμενες από τα LIDL που τις βρήκα φθηνές και τις έβαλα σε ένα ραδιοφωνο το οποίο έχει ρολόι ξυπνητήρι και τα σχετικά. Τις φόρτισα μια φορά και τις ξέχασα μέσα για κανα δύο μήνες αφού χρησιμοποίησα αρκετά το ραδιόφωνο και ήταν σχεδόν άδειες. Αποφορτίστικαν εντελώς σε σημείο καταστροφής αλλά τις έβαλα στο φορτιστή στη λειτουργία ανάστασης, και πλέον δουλεύουν μια χαράB) Ασχολούμε από το δημοτικό με επαναφορτιζόμενες επειδή είχα τηλεκατευθυνόμενα και gameboy. Εδώ και 2 χρόνια που πήρα επιτέλους καλό φορτιστή ησύχασε το κεφάλι μου. Επειδή κρατούσα τις μπαταρίες και υπολόγιζα τις φορτίσεις, αν χρησιμοποιούσα αλκαλικές θα ήμουν περίπου 4000 ευρώ φτωχότερος τόσα χρόνια, άσε που θα είχα ξεσκίσει τη χωματερή στα τοξικά. Πρόταση αγοράς αν και νομίζω την έχει ξανακάνει κάποιος. Αυτόν έχω κι εγώ:

http://www.lacrosse-psmall.com/lacrbc900.html

Τον πήρα από amazon και αν τυχόν τον πάρεις να αγοράσεις κι ένα βύσμα μετατροπής από US plug to EURO γιατί έχει το αμερικάνικο φις. 29 γιούρια τον πήρα τότε. Υπόψιν θέλει εξοικίωση και διάβασμα το μάνιουαλ γιατί κάνει παπάδες κ ενορίες μαζί.Αλλά και σαν απλός φορτιστής μπορεί να δουλεύει τοποθετώντας απλά τις μπαταρίες και βάζοντας τον στη πρίζα.

http://www.amazon.com/Crosse-Technology-BC-9009-AlphaPower-Battery/dp/B00077AA5Q

από κάτω έχει ωραία bundle με καλές μπαταρίες και φορτιστή.Ψάξε τα μπορεί να βρείς καμια γαμάτη προσφορά.

Δημοσ.

εγώ έχω αυτόν εδώ. Για καλό μου τον έδωσαν, αλλά προφανώς καμία σύγκριση με αυτόν που προτείνεις ε;

Χρησιμοποιούσα τις 2 τετράδες εναλλάξ όλο το καλοκαίρι σε ένα ραδιόφωνο (4 παίρνει). Η μια τετράδα πήγαινε 4-5 μέρες, η άλλη μια μέρα με το ζόρι. Μια τετράδα αλκαλικές μπαταρίες πήγαινε περίπου όσο και η καλή τετράδα σε διάρκεια. Λέω να τον τσιμπήσω αυτόν που προτείνεις πάντως. Αν και δεν είμαι τόσο ενεργοβόρος και μπαταριοφάγος όσο εσύ :-)

Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Δώσε 15 ευρώ τουλάχιστον και πάρε energizer απ' το σουπερ μάρκετ. Κι αυτές κινέζικες είναι.

Αλλά αυτές οι παπάτζες ειλικρινά δεν ξέρω αν βγάζουν καν 8 ώρες με πλήρη φόρτιση. Και πάνω από 3 μήνες δε παίζει να φτουρήσουν. Αν δε πάρουν φωτιά πρώτα.

πρέπει να είσαι βλάκας να πας σε supermarket για μπαταρίες, εκτός αν θες να χαρίζεις 20 ευρα.....

μια καλή προσφορά σε φορτιστή που φορτίζει τα πάντα είναι σε Energizer ΑΥΤΗ

για πραγματικά χαμηλές τιμές και μάρκες δες εδώ

http://www.ipshop.gr/products-category-id-491.html

http://www.letsbuy.gr/index.php?cPath=18

Δημοσ.

Καλά παιδιά, όχι ότι έχω τίποτα με την energizer (πρώην ucar) αλλά είναι ανοησία να πληρώνεις το όνομα σε τέτοια πράγματα ενώ μπορείς να βρείς μια μάρκα που υποτίθεται δεν είναι διαδεδομένη και έχει πολύ καλύτερα χαρακτηριστικά. Προτιμήστε εταιρίες που βγάζουν και επαγγελματικές μπαταρίες κ μπαταρίες λιθίου. Πχ GP, Varta ,Sunlight, sanyo κτλ. κι επίσης να αγοράζετε τα ηλεκτρονικά από μαγαζιά ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ κι όχι σουπερμαρκετ,κωτσόβολους, το μπακάλικο της γειτονιάς, γιατί εκεί μπορεί να βρεθεί κι ένας άνθρωπος να σας δώσει λύση στα μέτρα σας, κι αν πάρετε κάτι λάθος να μπορείτε να το αλλάξετε.

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα σας, επαναφέρω το θέμα καθώς χρειάζομαι φορτιστή για μπαταρίες AA κυρίως. Έχω βρεί αυτούς εδώ:

http://cgi.ebay.com/MAHA-LCD-Battery-Charger-AA-AAA-Eneloop-Sanyo-Sony-/170571953768?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item27b6e17668#ht_4703wt_907

http://cgi.ebay.com/SANYO-MQR06-Quick-Charger-eneloop-AA-2000mAh-4pcs-NEW-/270693872550?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item3f069cb3a6#ht_9303wt_907

Ποιά είναι η γνώμη σας? Ο Maha φορτιστής τι λέει σε σχέση με τον Sanyo?

Δημοσ.

Έχω τον sanyo που κάνει και για ΑΑ και για ΑΑΑ, μέχρι τώρα είμαι φουλ ευχαριστημένος και από το φορτιστή και από την απόδοση των μπαταριών (χρησιμοποιώ μόνο eneloop) . Το μόνο κακό είναι ότι δεν έχει κάποια ένδειξη για την πορεία της φόρτισης οπότε απλα τις αφήνω όλο το βράδυ. Για τον άλλο που παραθέτεις δεν έχω άποψη.

Δημοσ.

Βρήκα και αυτόν: http://cgi.ebay.com/Sanyo-eneloop-4-Pack-AA-Rechargeable-Batteries-Charger-/200584578626?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eb3c5c642#ht_5632wt_1141 που έχει ένδηξη. Ο δικός σου δεν έχει ούτε λαμπάκι ούτε τίποτα?

Υ.Γ.: Κάτι γενικό. Αν ο φορτιστής δεν έχει κουμπάκι για αποφόρτιση και βάλω τις μπαταρίες για φόρτιση έχοντας ακόμα κάποια λίγη ενέργεια θα χαλάσουν πολύ γρηγορότερα?

• 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

επειδή θέλω να πάρω επαναφορτιζόμενες μπαταρίες για το gamepad του xbox360 κάνα καλό πακέτο μαζί με φορτιστή έχετε να προτείνετε? (να υποθέσω ότι κάτω από 2000 mah δεν αξίζει να πέσω)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...