achisael Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 εγω παντως μετραω τα volt με αυτο... http://cgi.ebay.com/Universal-Battery-Tester-Digital-LCD-Display-AA-AAA-/270602528568?pt=AU_Hand_Tools&hash=item3f012ae738 μια χαρα τα παει ως τωρα... απλα μπερδευομαι ποτε η μπαταρια ψιλοτελειωνει... koita απο το συγκεκριμενο...
leftermann Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Με πολύμετρο.Με ειδικό αναλυτή μπαταριών. Κόστος 500+€. Αλλιώς ένα καλό εργαλείο (φορτιστής-αναλυτής) είναι κι αυτό εδώ. για πες για το πολύμετρο, που έχω. Απλά μετρώντας τα βολτ; Και πως βρίσκεις ah; Θα έπαιρνα ειδικό αναλυτή μπαταριών, αλλά δεν κουβαλάω ψιλά απόψε... α, επίσης: Βλέπω πολλές επαναφορτιζόμενες με 1,2 v. Γουάτ δε φακ; 1,5 δεν έχουν οι ΑΑ; Δουλεύουν οι συσκευές με 1,2;;;
achisael Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 για πες για το πολύμετρο, που έχω. Απλά μετρώντας τα βολτ; Και πως βρίσκεις ah;Θα έπαιρνα ειδικό αναλυτή μπαταριών, αλλά δεν κουβαλάω ψιλά απόψε... α, επίσης: Βλέπω πολλές επαναφορτιζόμενες με 1,2 v. Γουάτ δε φακ; 1,5 δεν έχουν οι ΑΑ; Δουλεύουν οι συσκευές με 1,2;;; οντως αυτην την απορια την εχω και εγω... αν λες για το δικο μου tester καλο ειναι... δεν ξερω πως κανεις τα mah.. αλλα δεν με νοιαζει κιολας... απλα κοιταω ποσα volt εχουν ακομα... και ειμαι οκ... απλα οταν ειναι 1 ας πουμε ειναι αφορτιστη!! αυτο δεν καταλαβαινω.. τοτε γιατι υπαρχει το 0.70 το 0.30 ???
leftermann Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 οντως αυτην την απορια την εχω και εγω...αν λες για το δικο μου tester καλο ειναι... δεν ξερω πως κανεις τα mah.. αλλα δεν με νοιαζει κιολας... απλα κοιταω ποσα volt εχουν ακομα... και ειμαι οκ... απλα οταν ειναι 1 ας πουμε ειναι αφορτιστη!! αυτο δεν καταλαβαινω.. τοτε γιατι υπαρχει το 0.70 το 0.30 ??? ναι αλλά έτσι δεν βγαίνει άκρη για την χωρητικότητα της μπαταρίας. Μια φουλ φορτισμένη των 300 και μια των 3000 mah την ίδια τάση δεν θα δώσουν; Αλλά η μια θα δουλεύει 1 ώρα και η άλλη 10. Υποθέτω τώρα...
achisael Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 ναι αλλά έτσι δεν βγαίνει άκρη για την χωρητικότητα της μπαταρίας. Μια φουλ φορτισμένη των 300 και μια των 3000 mah την ίδια τάση δεν θα δώσουν; Αλλά η μια θα δουλεύει 1 ώρα και η άλλη 10. Υποθέτω τώρα... kai αυτος τα volt δεν μετραει ? http://cgi.ebay.com/Quick-Battery-Tester-9V-AAA-AA-C-D-Cell-Battery-Checker-/140448354855?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item20b35fd227
freedubus Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 για πες για το πολύμετρο, που έχω. Απλά μετρώντας τα βολτ; Και πως βρίσκεις ah; Δε ξέρω ακριβώς, το είχε κάνει ένας φίλος μου. Νομίζω είχε χώσει και αντίσταση στο κύκλωμα.
The_Judas Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δώσε 15 ευρώ τουλάχιστον και πάρε energizer απ' το σουπερ μάρκετ. Κι αυτές κινέζικες είναι.Αλλά αυτές οι παπάτζες ειλικρινά δεν ξέρω αν βγάζουν καν 8 ώρες με πλήρη φόρτιση. Και πάνω από 3 μήνες δε παίζει να φτουρήσουν. Αν δε πάρουν φωτιά πρώτα. Και εγώ αυτό θα πρότεινα. Το έχω εδώ και 2 χρόνια και δουλεύει άψογα. Αλλά το βασικότερο δεν είναι ο φορτιστής αλλά η ποιότητα των μπαταριών της energizer που έχουν μεγάλη αντοχή. Το είχα βρει με 13 ευρώ μαζί με 2ΑΑΑ+2ΑΑ. Δες και εδώ... δεν ξέρω αν είναι λάθος αλλά είναι πολύ καλή τιμή! http://www.kotsovolos.gr/site/product.jsp?catid=59591
IOSTEFO Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Μήπως γνωρίζει κανείς αν επαναφορτιζόμενες μπαταρίες έχουν και ημερομηνία λήξης; εννοώ μετά από χ ψ φορές φόρτωσης χάνουν την αποτελεσματικότητα τους. ευχαριστώ.
De@th L0rd Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Τις περισσότερες φορές δε παίζει ρόλο τόσο η ποιότητα της μπαταρίας όσο η ποιότητα του φορτιστή. Έχω ποιοτικό φορτιστή και πάνω βάζω απο duracell επαναφορτιζόμενες μέχρι κινέζικες hyoioyy. Όλες δουλεύουν άψογα για πάνω από χρόνο.
IOSTEFO Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Θέλεις να πεις πως ο χρόνος δεν τις αλλοιώνει.
De@th L0rd Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Θέλεις να πεις πως ο χρόνος δεν τις αλλοιώνει. Όχι δεν είπα τέτοιο πράγμα...Όλες οι μπαταρίες αλλοιώνονται απλά παίζει τρομακτικό ρόλο ο τρόπος φόρτισης και εκφόρτισης. Αν τις φορτίζεις πχ σε ταχυφορτιστή με πχ 700ma την ώρα σε ένα χρόνο το πολύ τις παίρνεις στο χέρι ότι μάρκα κ να είναι, στην καλύτερη θα έχουν τη μισή αυτόνομία αλλά επειδή κάποια θα παραδώσει πνεύμα από το σετ οι υπόλοιπες θα είναι ακατάλληλες για χρήση παρέα με καινούριες.Το ίδιο ισχύει και για την εκφόρτιση. Αν την εκφορτίζεις βραχυκυκλώνοντάς την με φορτία που έχουν υψηλή κατανάλωση σε ρεύμα (πχ πολύ μικρή αντίσταση) πάλι στο χέρι θα την πάρεις. Γι αυτό είμαι κάθετος στο θέμα του καλού φορτιστή με αυτόματο σταμάτημα ΚΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΧΡΟΝΟΥ φόρτισης. Όταν δε βιαζόμαστε τις φορτίζουμε πάντα στο αργό.
kage Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 1.επιλεγεις Νικελίου-Μετάλλου (NiMH) και όχι Νικελίου-Καδμίου (NiCa). 2.οσο περισσοτερα mAh 3.σαν top μαρκες panasonic,sanyo-eneloop,καποιες σειρες τις sony 4.στον φορτιστη θελει ψαξιμο οσον αφορα το παντρεμα ωρες+με τι ρευμα φορτιζει ή αλλιως παιρνεις σαν τον παραπανω των 60ε! που επιλεγεις οτι θες ή ενα ετοιμο κιτ σαν αυτο της energizer,gp που χουν μαζι φορτιστη+μπαταριες σε νορμαλ τιμη. υ.γ. καπου υπαρχει παρομοιο ποστ για μπαταριες κτλ το να δωσεις 60ε για μπαταριες για μια λαμπα εννοειτε πως δεν αξιζει .οι ακριβες επιλογες ειναι για κατι που το χρειαζεσε καθημερινα και θες ποιοτητα... π.χ.εχεις σκεφτει ποσο ρευμα χαλας για να φορτιζεις μπαταριες αντι για ρευμα?
Labfrog Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Ο φορτηστής που έρχεται με τις energizer λέει τίποτα?
De@th L0rd Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 1.επιλεγεις Νικελίου-Μετάλλου (NiMH) και όχι Νικελίου-Καδμίου (NiCa).2.οσο περισσοτερα mAh 3.σαν top μαρκες panasonic,sanyo-eneloop,καποιες σειρες τις sony 4.στον φορτιστη θελει ψαξιμο οσον αφορα το παντρεμα ωρες+με τι ρευμα φορτιζει ή αλλιως παιρνεις σαν τον παραπανω των 60ε! που επιλεγεις οτι θες ή ενα ετοιμο κιτ σαν αυτο της energizer,gp που χουν μαζι φορτιστη+μπαταριες σε νορμαλ τιμη. υ.γ. καπου υπαρχει παρομοιο ποστ για μπαταριες κτλ το να δωσεις 60ε για μπαταριες για μια λαμπα εννοειτε πως δεν αξιζει .οι ακριβες επιλογες ειναι για κατι που το χρειαζεσε καθημερινα και θες ποιοτητα... π.χεχεις σκε.φτει ποσο ρευμα χαλας για να φορτιζεις μπαταριες αντι για ρευμα? Μηδαμινό εως καθόλου.Περίπου όσο καίει ένα λαμπάκι του πίνακα.
leftermann Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 24 Σεπτεμβρίου 2010 οι επαναφορτιζόμενες, αν μείνουν καιρό αχρησιμοποίητες, αποφορτίζονται μόνες τους; Γιατί οι δικές μου αποφορτίστηκαν, και είχαν κάπου 2,5 μήνες που τις φόρτισα και δεν τις χρησιμοποίησα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.