Chris_85 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Γενικα αθλια πολη η Λαρισα.. Και οι περισσοτεροι λαρισαιοι μες τη βλαχια και την κουτοπονηρια.
Lomar Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 apo που και ως που λες εσυ αθλια την Λαρισα?απο που εισαι εσυ δηλαδη? ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΘΕΙΣ... εχω δουλεψει και εχω γνωρισει παρα μα παρα πολλους φοιτητες..και ολοι λενε για τα τελεια φοιτητικα χρονια που περασαν εδω.. και περνανε ακομα.... αν εσυ εισαι αντικοινωνικος και δεν σου αρεσει τιποτα τι να κανουμε... Κασσανδρα , μην ακους .. οτι να ναι λεει ο καθενας... μαλλον ο συγκεκριμενος δεν θα τα περασε καλα... για την σχολη δεν ξερω... ρόδο, αλλά δεν έχει σημασία, το γιατί κάθομαι είναι άλλο ζήτημα και δε σε αφορά, btw επιβεβαιώνεις τον τοπικισμό σας. τωρα αν θεωρείς διασκέδαση τη ψευτογκλαμουριά της ταχυδρομίου και το μπούζιος, απόλυτα σεβαστό για mainstream γούστα.
Chris_85 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 ρόδο, αλλά δεν έχει σημασία, το γιατί κάθομαι είναι άλλο ζήτημα και δε σε αφορά, btw επιβεβαιώνεις τον τοπικισμό σας. τωρα αν θεωρείς διασκέδαση τη ψευτογκλαμουριά της ταχυδρομίου και το μπούζιος, απόλυτα σεβαστό για mainstream γούστα. Ως λαρισαιος κ ατομο που σπουδαζει εδω, τα επιβεβαιωνω. Οχι βεβαια οτι αλλου ειναι πολυ καλυτερα, απλως η Λαρισα στερειται διαφορετικων επιλογων.
Lomar Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 επειδή ήμουν απόλυτος στο χαρακτηρισμό μου, να διευκρινίσω πως είναι ακριβή σαν πόλη με ελάχιστες επιλογές στη διασκέδαση, συγκεκριμένα την εναλλακτική, οι προσβολές που ακούς απο μερίδα ντόπιων για τη καταγωγή σου, αν τολμήσεις να πεις κάτι για τη πόλη τους, με εξαίρεση το πολύ όμορφο πάρκο του αλκαζάρ η πόλη δεν έχει ίχνος φύσης και στα περίχωρα κυριαρχούν οι βιομηχανίες, χωρίς αμάξι φύση δεν παίζει, για μπάνιο μόνο 15 λεπτά με τρενάκι πολύ φτηνό στους νέους πόρους, αλλά πλέον είναι υπερ-ταλαιπωρία λόγο του άπειρου φοιτητόκοσμου. Για επαγγελματίες η Λάρισα είναι κορυφαία πόλη σε θέματα επαγγελματισμού, γνωριμιών, πληροφόρησης, ευκαιριών (σε σχέση μόνο με άλλες ελληνικές πόλεις). Αλλά αυτό το τελευταίο το χρωστάει στο κομβικό της - ξεκάθαρα και μονολιθικά - χαρακτήρα.
achisael Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 επειδή ήμουν απόλυτος στο χαρακτηρισμό μου, να διευκρινίσω πως είναι ακριβή σαν πόλη με ελάχιστες επιλογές στη διασκέδαση, συγκεκριμένα την εναλλακτική, οι προσβολές που ακούς απο μερίδα ντόπιων για τη καταγωγή σου, αν τολμήσεις να πεις κάτι για τη πόλη τους, με εξαίρεση το πολύ όμορφο πάρκο του αλκαζάρ η πόλη δεν έχει ίχνος φύσης και στα περίχωρα κυριαρχούν οι βιομηχανίες, χωρίς αμάξι φύση δεν παίζει, για μπάνιο μόνο 15 λεπτά με τρενάκι πολύ φτηνό στους νέους πόρους, αλλά πλέον είναι υπερ-ταλαιπωρία λόγο του άπειρου φοιτητόκοσμου. Για επαγγελματίες η Λάρισα είναι κορυφαία πόλη σε θέματα επαγγελματισμού, γνωριμιών, πληροφόρησης, ευκαιριών (σε σχέση μόνο με άλλες ελληνικές πόλεις). Αλλά αυτό το τελευταίο το χρωστάει στο κομβικό της - ξεκάθαρα και μονολιθικά - χαρακτήρα. ok... πες ετσι... ναι αν θες εναλλακτικη οχι δεν εχει.. αλλα σε σχεση με κατι αλλες πολεις ειναι πολυ καλυτερη.. σ.σ. εχω μειενι διδυμοτοιχο 6 μηνες αλεξανδρουπολη 6 μηνες λιγο τρικαλα και λιγο βολο
Lomar Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 ok... πες ετσι... ναι αν θες εναλλακτικη οχι δεν εχει..αλλα σε σχεση με κατι αλλες πολεις ειναι πολυ καλυτερη.. σ.σ. εχω μειενι διδυμοτοιχο 6 μηνες αλεξανδρουπολη 6 μηνες λιγο τρικαλα και λιγο βολο οκ, νικήσατε, αύριο θα σας κάνουμε πρωτεύουσα γιατι είστε ανώτεροι απ' ολους μας, μια και απο σχετικα συνθήματα και συμπεριφορά, έχετε κάνει κατανοητό πως αντιμετωπίζεται τους μη-λαρισαίους πολίτες.
iNorganic Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Και εγώ συμφωνώ με την άθλια φοιτητική ζωή της Λάρισας μιας κ δεν σου εχει πολλές εναλλακτικές. επειδή κάτι αναφέρθηκε για τον Βόλο, κατα τη γνώμη μου είναι πιο ωραία πόλη μιας κ έχει τα τσιπουράδικα του , την θάλασσά του ωραίες διαδρομές για ποδήλατο, είναι πιο χαλαρά γενικά
achisael Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Hρεμα. Εγω εχω ζησει σε 3 πολεις (Αιγιο, Αθηνα, Λαρισα), για αρκετα μεγαλα διαστηματα και η Λαρισα ηταν η καλυτερη κατ'εμε ως πολη. Συνδυαζει αρκετα πραγματα σε πολυ μικρες αποστασεις, ειναι απαλλαγμενη απο τα περισσοτερα αρνητικα μιας μεγαλουπολης, ειναι καθαρη, δεν εχει εγκληματικοτητα και δε φοβασαι να κυκλοφορησεις οτι ωρα θες. Το σημαντικοτερο ολων ειναι πως ειναι πλυμηρισμενη στη νεολαια και στη ζωη. Συμφωνω οτι οι Λαρισαιοι δεν ειναι και οτι καλυτερο απο παστα ανθρωπων αλλα και σε αυτο δεν ειναι σωστο να ειμαστε απολυτοι, καθως διατηρω φιλιες με αρκετους Λαρισαιους που ειναι μια χαρα παιδια και δεν ανηκουν στο τσουβαλιασμα. ευχαριστω τουλαχιστον που εισαι ειλικρινης...
Lucifer Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ πάλι έχω πολύ καλή άποψη και για τη Λάρισα και για τους Λαρισαίους, και εν πάσει περιπτώσει, δεν είναι πολύ παραγωγικό να χαρακτηρίζουμε έτσι ομάδες πληθυσμών. Λέω λοιπόν να το αποφύγουμε από δω και πέρα!
achisael Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Και εγώ συμφωνώ με την άθλια φοιτητική ζωή της Λάρισας μιας κ δεν σου εχει πολλές εναλλακτικές. επειδή κάτι αναφέρθηκε για τον Βόλο, κατα τη γνώμη μου είναι πιο ωραία πόλη μιας κ έχει τα τσιπουράδικα του , την θάλασσά του ωραίες διαδρομές για ποδήλατο, είναι πιο χαλαρά γενικά καλοε ο βολος δεν λεω εχει λιμανι απεναντι ( γιατι για να πας για μπανιο θες οσο και απο λαρισα για αγιοκαμπο-βελικα-νεους πορους-λεπτοκαρυα..) αλλα ξερω και εχω φιλους-φιλες βολιωτες/ισσες και ερχονται εδω για να βγουνε και να ψωνισουν.... οσο για τα τσιπουραδικα.. οκ..!! :-) γκουρλα!! κατα τα αλλα ομως.. οκ.. δεν εχω προβλημα με εκει μου αρεσει... οσο για την ακριβεια ο βολος ειναι ακριβοτερος...
slipknot Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Εν τω μεταξύ, ο Lomar μίλησε αρχικά, γράφοντας μόνο σχετικά με τη σχολή και τη λειτουργία της, εκφράζοντας ενδιάμεσα την άποψη του ότι η Λάρισα έχει άθλια φοιτητική ζωή. Και προφανώς ήταν άποψη του αφού δεν τον είδα πουθενά να αναφέρει ότι εκπροσωπεί όλη τη Λάρισα. Ύστερα του την έπεσαν με άκυρα επιχειρήματα του στυλ "Άμα δε σου αρέσει ΦΥΓΕ". Και το αστείο είναι ότι υπάρχουν άτομα που εύχονται να σου κάτσει ο καφές στο λαιμό και περιμένουν να τους πάρεις στα σοβαρά.
theTuber Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Και για να επανέλθουμε στο θέμα μετά από μερικές σελίδες μάχης... Φοιτητής κι εγώ στο ΤΠΤ. Πρώτον, είναι από πάρα πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να τελειώσεις την συγκεκριμένη σχολή στα 4 χρόνια. Κάποια μαθήματα θα σου μείνουν και θα έρχεσαι να τα δίνεις για πολλές εξεταστικές παραπάνω, με λίγα λόγια θα σου βγει το λάδι μέχρι να πάρεις το πτυχίο. Συμβουλή, παρακολούθηση σε όποια μαθήματα χρειάζεται να πας για να τα περάσεις. Ποια είναι αυτά θα τα μάθεις στην πορεία. Οι καθηγητές δεν είναι ιδιαίτερα συνεργάσιμοι, αν και υπάρχουν εξαιρέσεις και από θέμα βαθμολογίας ΠΕΤΣΟΚΟΒΟΥΝ πολλοί! Είναι και θέμα τύχης, θεμάτων κλπ να περάσεις ένα μάθημα. Από εγκαταστάσεις πλέον είναι άριστες μπορώ να πω. Βρίσκεις σπίτι στο κέντρο κατα προτίμηση κοντά στις στάσεις του αστικού 9 για τει το οποίο περνάει κάθε 5 λεπτα. Ψάξτο καλά με τα σπίτια και τα ενοίκια που θα βρεις. Όσο για την Λάρισα... Σαν πόλη είναι ωραία, έχει μεγάλες καταπράσινες πλατείες, η μισή αγορά είναι πεζοδρομημένη, έχει πολύ ωραίες γραφικές γωνιές με παλιά κτήρια και αξιοθέτα,αρχαία κλπ όπως την Βενιζέλου και τον λόφο του Φρουρίου ( Πολύ ωραίες ταβέρνες και μπαράκια θα βρεις εκεί), ένα πολύ όμορφο ποτάμι, τον Πηνειό, να διασχίζει το κέντρο το οποίο μαζί με το άλσος του Αλκαζάρ είναι πολύ καλό για βόλτα και φυσικά έχει πάρα πολλές επιλογές σαν πόλη. Καταπληκτική διασκέδαση αν τα γούστα σου είναι mainstream (τα δικά μου προς τα κει βαδίζουν αν και επιλέγω και το πιο εναλλακτικό), μεγάλη αγορά, πολλές καφετέριες και μπαράκια. Και είναι πολυ κοντά στην θάλασσα για να πας για μπάνιο το καλοκαίρι (Πλαταμώνας, Νέοι πόροι σε 15' με το τρένο ) όπως και στα υπόλοιπα παράλια του νομού (Αγιόκαμπος κλπ) αν έχεις αυτοκίνητο και γενικά πρόσβαση σε πολλά όμορφα μέρη τριγύρω για βόλτα. Από κόσμο όπως ανέφεραν πολλοί, καφετέριες γεμάτες συνέχεια. Τώρα τι κόσμος είναι οι Λαρισαίοι δεν με απασχολεί, εγώ φοιτητής είμαι, φοιτητικές είναι οι παρέες μου. Να πω ότι μέχρι στιγμής σε αυτή την πόλη έχω περάσει υπέροχα. Δεν ήμουν ποτέ προκατειλημένος, όπως βλέπω πολλούς να είναι ,όπως κάποιοι που τσακώθηκαν παραπάνω, από κάθε πλευρά. Και φυσικά όταν έχεις καλή παρέα περνάς πάντα καλά.
Chris_85 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 @Τοπικ Σταρτερ. Τα θετικα της Λαρισας ειναι: -Μικρη πολη. -Χαμηλη εγκληματικοτητα. -Μικρες αποστασεις μεσα στην πολη, αλλα και σε κοντινη αποσταση ο Βολος και ο Αγιοκαμπος. Τα αρνητικα της: -Πολυς κοσμος μοιαζει να εχει ξεπηδηξει απο εκπομπη της Λαμπιρη. -Ακριβα ενοικια-φαγητο-μεταφορα. -Η διασκεδαση το βραδυ ειναι περιορισμενη (αν ανηκεις στους τυπους που δεν τους αρεσουν τα μπουζουκια, οι καφεδες ατελειωτες ωρες κτλ). Προσωπικα μονο ο Μυλος μου αρεσει πλεον. -Δεν υπαρχουν πολλες εναλλακτικες (θεατρο, συναυλιες, κτλ). -Το Τει ειναι σε καποια αποσταση απο το κεντρο. -Δεν υπαρχει φυσικη ομορφια, διατηρητέα κτηρια κτλ κτλ. Αν δεν εχεις βρει που να μεινεις, θα προτεινα καπου κοντα στην πλατεια Εβραιων, ωστε και η σταση απο το λεωφορειο για το Τει, και το κεντρο να ειναι στα ποδια σου.
Chris_85 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 @Τοπικ Σταρτερ. Τα θετικα της Λαρισας ειναι: -Μικρη πολη. -Χαμηλη εγκληματικοτητα. -Μικρες αποστασεις μεσα στην πολη, αλλα και σε κοντινη αποσταση ο Βολος και ο Αγιοκαμπος. Τα αρνητικα της: -Πολυς κοσμος μοιαζει να εχει ξεπηδηξει απο εκπομπη της Λαμπιρη. -Ακριβα ενοικια-φαγητο-μεταφορα. -Η διασκεδαση το βραδυ ειναι περιορισμενη (αν ανηκεις στους τυπους που δεν τους αρεσουν τα μπουζουκια, οι καφεδες ατελειωτες ωρες κτλ). Προσωπικα μονο ο Μυλος μου αρεσει πλεον. -Δεν υπαρχουν πολλες εναλλακτικες (θεατρο, συναυλιες, κτλ). -Το Τει ειναι σε καποια αποσταση απο το κεντρο. -Δεν υπαρχει φυσικη ομορφια, διατηρητέα κτηρια κτλ κτλ. Αν δεν εχεις βρει που να μεινεις, θα προτεινα καπου κοντα στην πλατεια Εβραιων, ωστε και η σταση απο το λεωφορειο για το Τει, και το κεντρο να ειναι στα ποδια σου.
Τάσος_Δ Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2010 @Chris, Δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο! Ειδικά στο 1ο μέλος. Για σπίτι επίσης θα πρότεινα και προς ΑΤΑ. Απέχει κανα 10λεπτο απ το κέντρο αλλά είναι ήσυχα, έχει στάσεις λεωφορείου και είναι και χαμηλά τα ενοίκια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.