Προς το περιεχόμενο

The Legend of Zelda: Skyward Sword

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το RE δεν το είπα τυχαία.Παιχνιδάκι ξε παιχνιδάκι τι άλλο υπήρχε τότε;Θυμάμαι χαρακτηριστικά μάχες επί μαχών με τους τότε κατόχους playstation για το ποιά είναι καλύτερη κονσόλα και μου φέρναν σαν αντίπαλο δέος τέτοια παιχνίδια.

Final Fantasy 7

Castlevania: Symphony of the Night

Oddworld

Τρία πρόχειρα που μου ήρθαν. Δε νομίζω το PS να είχε έλλειψη παιχνιδιών.

• Απαντ. 122
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Final Fantasy 7

Castlevania: Symphony of the Night

Oddworld

Τρία πρόχειρα που μου ήρθαν. Δε νομίζω το PS να είχε έλλειψη παιχνιδιών.

To κάνεις λίγο πιο εύκολο αλλά thanks γιατί δίκαιο έχεις.Εγώ τον πρώτο τίτλο που θυμάμαι τότε είπα.Έχουν περάσει και τόσα χρόνια.

http://www.youtube.com/watch?v=dfEk_HUNGig

http://www.youtube.com/watch?v=woqdpChqLqU

http://www.youtube.com/watch?v=NkbE0ah6cEA

http://www.youtube.com/watch?v=4AKNJHydQK4&feature=related

Δημοσ.

Οταν λέω ότι δεν έχω παίξει, εννοώ ότι δεν έχω παίξει αρκετά ώστε να έχω ολοκληρωμένη γνώμη. 15 ώρες είχα παίξει το TP, δε με κράτησε. Δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις επ' αυτού. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, θεωρείται και low point της σειράς. Εχω παίξει και 2-3 ώρες από το SS, αλλά είναι νωρίς για να έχω γνώμη και γι' αυτό.

Το ΟοΤ, δεκτό, δεν το έχω παίξει.

Οχι όμως να λες ότι δεν υπήρχε και τίποτα άλλο το '98 πέρα από αυτό.

Πρόχειρα πρόχειρα (in addition to the aforementioned από τον NickTG)

Baldur's Gate

Fallout 2

Metal Gear Solid

Half Life

Xenogears

Parasite Eve

Οπως βλέπεις δεν ήταν μόνο το Resi, το οποίο επιμένω πως είναι άσχετο στη σύγκριση που κάνεις. Ούτε τελειώνουν σε 2 ώρες αυτά (εντάξει, το HL το έχουν κάνει σε εξωπραγματικές ταχύτητες speedrun, αλλά εκεί περνάμε στην ίδια αστοχία που αποτελεί η αναφορά του 2ωρου Resi).

Δημοσ.

χεχε όλα αυτά που λες παιχνιδάρες είναι.Αν και αυτά δεν είναι στην ίδια κατηγορία με το ζέλντα.Πιο πολύ συμφωνώ με τα παιχνίδια που είπε ο φίλος πιο πάνω.Ακόμη και αυτά γενικά σαν παιχνίδια για τα γούστα μου πάντα σαν το Zelda δεν είναι.Αν θέλεις μπορούμε να συγκρίνουμε μερικά από αυτά με το JB golden eye.:P

Δημοσ.

Παιχνιδάρα ήταν το Golden Eye, το είχα λιώσει με φίλους τότε.

Τι θα καταλάβουμε όμως αν το συγκρίνουμε με το Baldur's Gate, ας πούμε;

'Η με τo Zelda;

Δέχομαι τη διαφορά γούστων. Ας μην υπερβάλλουμε, όμως, ότι μετά το Ζέλντα το χάος. Αυτού του είδους τα επιχειρήματα είναι που δε μου λένε τίποτα, όχι επειδή δεν έχω παίξει το OoT, αλλά επειδή ισοπεδώνουν τα πάντα.

Δημοσ.

Ισσοπεδόνουν ή όχι ισχύουν.:P

Δεν ήμουν ποτέ μηδενιστής στη ζωή μου.Αλλά στην προκειμένη περίπτωση ο ανταγωνισμός δεν υπήρχε ούτε για αστείο.Τώρα να σου πω ότι θα το καταλάβεις τώρα άμα παίξεις το OOT;Μάλλον δεν θα το καταλάβεις..Έχουν περάσει 14 χρόνια.Παίξτο και μετά βάλε για πλάκα παιχνίδια της τότε εποχής.Όποιο θέλεις.Σίγουρα θα το καταλάβεις.Και το αίσθημα που θα έχεις πολλαπλασίασε το επί 5 γιατί το παιχνίδι εκείνο παιζόταν με αναλογικό και δόνηση και τα υπόλοιπα με σταυρό και θα έχεις το τελικό αποτέλεσμα και μόνος σου.Κάτι αντίστοιχο ισχύει και με το SS και τα υπόλοιπα παιχνίδια τώρα.Και μόνο ο χειρισμός απογειώνει το παιχνίδι σε σχέση με τον ανταγωνισμό χαλαρά.

sony-playstation-controller.jpg

n64rumblepak.jpg

Δημοσ.

Ισχύουν επειδή ισχύουν; Αυτό δεν είναι επιχείρημα.

Παίζω πολλά παλιά παιχνίδια ακόμα, δεν έχω κόλλημα στο να αναγνωρίσω κάτι για την εποχή του, ή και διαχρονικά. Κάποτε ίσως να έρθει και η σειρά του OoT. Προς το παρόν δεν έχω πρόσβαση.

Οσο για το SS, έχω κάποιες πρώτες σκέψεις, αλλά δεν είναι ακόμα η ώρα τους. Το καλοκαίρι που θα έχω χρόνο να το παίξω κανονικά θα δω αν θα θεμελιωθούν. Το thread εδώ θα είναι. Ελπίζω κι εμείς το ίδιο.

Δημοσ.

Παιχνιδάρα ήταν το Golden Eye, το είχα λιώσει με φίλους τότε.

Τι θα καταλάβουμε όμως αν το συγκρίνουμε με το Baldur's Gate, ας πούμε;

'Η με τo Zelda;

Δέχομαι τη διαφορά γούστων. Ας μην υπερβάλλουμε, όμως, ότι μετά το Ζέλντα το χάος. Αυτού του είδους τα επιχειρήματα είναι που δε μου λένε τίποτα, όχι επειδή δεν έχω παίξει το OoT, αλλά επειδή ισοπεδώνουν τα πάντα.

Θα στο πω οσο ποιο απλα μπορω γιατι ειναι αρκετα "δυσκολο" να εξηγησεις ενα Zelda παιχνιδι σε καποιον που δεν εχει παιξει Zelda. Περα απο το γεγονος οτι τα παιχνιδια αυτα που ανεφερες οτι ειναι παιχνιδαρες (ειδικα το Xenogears ας πουμε εχω μια ιδιαιτερη θεση στην καρδια μου) απλα θα σε πω οτι -κανενα- απο αυτα δεν ειχε:

- full 3D διαδραστικοτητα. Οπου βλεπεις πας και οτι θελεις κανεις, στα πλαισια του παιχνιδιου παντα. Ενα "βραχακι" δεν αποτελει εμποδιο για τον link, απλα το προσπερναει. Υπαρχει ενας "ρεαλισμος" στο παιχνιδι που λειπει ακομα και απο σημερινα παιχνιδια.

- Μερικο sandbox. Σου δινονται αντικειμενα τα οποια εχουν παραπανω απο 2 και 3 χρησεις. Με αυτα λοιπον θα πρεπει εσυ να βρεις τον τροπο για να περασεις το terain το οποιο ειναι πολυδιαστατο και δεν χρειαζεται μονο ενας τροπος (μιλαμε τωρα σε gameplay καταστασεις) λυσης.

- Δεμενο σεναριο και ιστορια εντως gameplay. Απλα και λιτα τα πραγματα στο Zelda αλλα το παιχνιδι δινει βαση στο gameplay το οποιο ειναι επισης αμεσα συνδεδεμενο με το gameplay σε αντιθεση με κατι σαν το FF 7 ή Xenogears τα οποια βαρανε στα αφτια απο αποψη story αλλα ειναι περιορισμενα οσον αφορα το gameplay.

- True weapons/ psysics based μαχη. Πραγματικα εδω δεν χρειαζεται να πω τιποτα. Ακομα και σημερα εν ετη 2012 μονο 1 παιχνιδι καταφερνει να το κανει καλυτερα απο το Zelda Ocarina of Time (demon/ dark souls). Αυτο με την τοτε τεχνολογια 14 χρονια πριν. Τετοιο επιπεδο μαχης δεν εβρισκες καλα καλα σε fighting (υπερβαλω λιγακι φυσικα) αλλα ελπιζω να καταλαβαινεις.

Πραγματικα ακομα και αυτα που λεω κανουν πολυ αδικο στο παιχνιδι. Το καλυτερο απο ολα ειναι οτι ολα αυτα τα παραπανω (και ακομα περισσοτερο) απλα το Zelda τα εκανε στον μεγιστο βαθμο παρα πολυ καλα. Δεν υπηρχε τιποτα στο παιχνιδι που να ηταν προχειρο μονο και μονο για να πουμε οτι απλα υπαρχει μεσα. Σκεψου ποσο καλη ηταν η προσαρμογη του Warthog στο πρωτο HALO, σκεψου οτι το Zelda ειναι γεματο απο πολλα warthog. Ηταν απλα ολα τελεια δεμενα μεταξυ τους. Μονο το παιχνιδι ψαρεματος να φανταστεις ειναι καλυτερο απο τα περισσοτερα daticated παιχνιδια ψαρεματος που κυκλοφορουν εκει εξω.

Δημοσ.

Ισχύουν επειδή ισχύουν; Αυτό δεν είναι επιχείρημα.

Όχι σαφώς και δεν είναι επιχείρημα.Δεν προσπαθώ να επιχειρματολογήσω.Για όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια μπορείς να κάτσεις να συγκρίνεις ότι θέλεις και να αναλύεις για ώρες που υστερεί το ένα και που το άλλο,που χάνει το ένα και που το άλλο.Για αυτό το παιχνίδι δεν μπορείς.Να συγκρίνεις τι;Ημι3d παιχνίδια με έναν 3d κόσμο;Δεν γίνεται.Ούτε με παιχνίδια που διαρκούν 10 ώρες στην καλύτερη.

Edit:Το έγραψα και ξεχάσα να το ποστάρω αφαιρέθηκα με κάτι και τώρα που το θυμήθηκα έχει γράψει και ο ikaruga24 ένα πόστ που με βρίσκει σύμφωνο.Αλλά και πάλι λίγα λέει και πολύ ψείρισμα για κάτι που δεν θέλει πολύ κουβέντα.

Εν κατακλείδη σαφώς και τώρα υπάρχουν καλύτερα παιχνίδια από το OOT.Αλλά παιχνίδια της τελευταίας 5ετίας.Δηλαδή 10 χρόνια μπροστά από το OOT.Και από το SS υπάρχουν παιχνίδια κοντά του ΑΛΛΑ η εμπειρία που σου προσφέρει ο χειρισμός του παιχνιδιού είναι τουλάχιστον 2 χρόνια μπροστά από την εποχή του.

Δημοσ.

Οπως ειχε πει καποιος πολυ σωστα που θυμαμαι πριν αρκετα χρονια: Το αμαρτημα του Zelda ηταν οτι γεννηθηκε τελειο. Δεν γινεται να αυξησεις την ποιοτητα στο τελειο. Ανεκαθεν το καθε Zelda ηταν πολυ μπροστα απο την εποχη του. Ειναι πλεον πολυ μα πολυ δυσκολο να κανεις μια τετοια συνταγη χωρις να σπασεις κατι.

Δημοσ.

Βασικά, νιώθω λίγες ενοχές ότι το έχουμε παρακάνει με γενική συζήτηση για τη σειρά σε ένα νήμα που είναι για συγκεκριμένο Zelda. Ειδικά τώρα γίνεται ένας αχρείαστος κύκλος στη συζήτηση.

Ο,τι λες, Ikaruga, το είχες πει και πριν από 3 μήνες που κάναμε τη συζήτηση. Δε τα ξέχασα, απλώς ένιωσα ότι έπρεπε να απαντήσω στον Νίκο σχετικά με ό,τι μου φάνηκε αθεμελίωτη υπερβολή εκ μέρους του.

Οπότε, εφόσον δεν έχει νόημα τώρα να ψάχνουμε να δούμε κατά πόσο στέκουν ιστορικά αυτά που λες (όπως είπα, με ενδιέφερε γιατί εσύ, κι ο κάθε εσύ, αγαπάς τόσο τα Zelda, όχι αν ξέρεις τα πάντα από την ιστορία των videogames), ας το κλείσουμε εδώ. Τουλάχιστον όσον αφορά το OoT.

Δημοσ.

Υπερβολές Νίκο. Το 1998 μπορεί να το έλεγες αυτό. Πλέον υπάρχουν καλύτερα παιχνίδια σε αυτό το είδος, πόσο μάλλον στη σειρά Zelda. Το πολύ-πολύ να σου φέρνει νοσταλγία το συγκεκριμένο.

Προσωπικά το έβαλα πρίν κάνα χρόνο σε emulator, και μου άρεσε σαν παιχνίδι αλλά μέχρι εκεί. Ίσως αν το πρωτόπαιζα το '98 και εγώ να ενθουσιαζόμουν όπως οι υπόλοιποι...

Δημοσ.

Το ΟΟΤ όπως και τα FFVII και RE ήταν πρωτοποριακά και παιχνιδάρες για την εποχή τους. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να προσπαθείτε να τα συγκρίνετε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...