Προς το περιεχόμενο

Αφρόγαλο

Thessalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πολύ φωτό παίζει, πάμε διαγωνισμό καλύτερου αφρόγαλου;

Να ανεβάσω κι εγώ το βράδυ απ'τη δουλειά;

:P

Καλη ιδια!

Πληρες γαλα, χτυπημενο για 10 δευτερα.

post-103086-129063116956_thumb.jpg

ΥΓ: Ειναι φραποτσινο (δικια μου εφευρεση...)

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Γιατί βάζετε γάλα/αφρόγαλο στον καφέ σας;

Είμαι της άποψης ότι αν θέλεις να πεις καφέ για την γεύση του και για να τον ευχαριστηθείς, μόνο σκέτο, γιατί ζάχαρη κ γάλα αλλοιώνουν τον καφέ και καταλήγεις να πίνεις κάτι διαφορετικό.

Δημοσ.
Γιατί βάζετε γάλα/αφρόγαλο στον καφέ σας;

Είμαι της άποψης ότι αν θέλεις να πεις καφέ για την γεύση του και για να τον ευχαριστηθείς, μόνο σκέτο, γιατί ζάχαρη κ γάλα αλλοιώνουν τον καφέ και καταλήγεις να πίνεις κάτι διαφορετικό.

αυτο ειναι μεγαλη αληθεια αλλα μετα δε θα ειχαν τι να κανουν οι νεοελληνες και μοιραια θα το εριχναν παλι στο καπνισμα :-D

οι ιταλοι με τα λιγα που ξερουν για το θεμα καφες δεν εχουν τοσες ανησυχιες παντως για καφε στο σπιτι, βαζουν την παραδοσιακη βιδωτη bialetti και καθαριζουν. οποιος θελει περισσοτερα, στο bar. και ποτε μα ποτε δεν θα επιναν αυτα τα παγωμενα πραγματα ειδικα το πρωι που τα χρειαζονται καποιοι εδω (μα πώς μπορουν παγωμενα πρωι πρωι? μπρρρρ) και ουτε που αγγιζουν γαλατα και αλλα κρεμοειδη μετα τις 10.00 τα εχουν αποκλειστικα για πρωινο! ο καφες ειναι ενας: ο espresso. σε 100 παραλλαγες για ολα τα γουστα βεβαια ;)

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=plQ2YjWBq-U[/ame]

Δημοσ.

επειδη εχω ενα ΚΟΛΛΗΜΑ με το αφρογαλο (πινω Φρεντο Καπουτσινο μετριο με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΦΡΟΓΑΛΟ) το εχω σπουδασει το θεμα του αφρου.. ειτε φτιαχνω μονος μου ειτε σε καφετεριες (ποιες κανουν καλο αφρογαλο).

μετα απο συζητησεις με διαφορα φιλαρακια και καποιους μπαρμαν, και μετα απο τη δικη μου εμπειρια ως καφετζης του Μειμαρακη για κανα 4μηνο (ως φανταρος κωλοβισμα!), αυτο στο οποιο εχω καταληξει ειναι πως με 2 γαλατα κανεις καλο αφρο. ειτε με εβαπορε ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΚΕΤΟ, ειτε με υψηλης παστεριωσης. συνηθως επαιρνα το Νουνου Φαμιλυ και εβαζα 2 δαχτυλα απο αυτο και 1 δαχτυλο εβαπορε +1 παγακι + 5 λεπτακια καταψυξη. στο πρωτο χτυπημα εβγαινε κρεμα ο αφρος. μετα ομως που εσπαγαν τα λιπαρα απο το χτυπημα, αν το αφηνα για καποιες ωρες και το ξαναχτυπαγα δεν γινοταν τοσο καλο. γενικα εχω συμπερανει πως το αφρογαλο, αν δεν εισαι σε καφετερια οποτε καταναλωνεται σφαιρα, πρεπει να το αλλαζεις καθε φορα που φτιαχνεις καφε. παλια που αφηνα το σεικερ στο ψυγειο και το ξαναχτυπαγα για δευτερο φρεντακι, συνηθως δε μου πετυχαινε...

αυτα απο μενα!

• Members
Δημοσ.

...για να μη μου τη λέει ο liopyr (άτιμε, με έκανες να πλύνω ένα ποτήρι παραπάνω), να το αφρόγαλο με τη μέθοδο που περιέγραψα σε προηγούμενο post, ριγμένο σωστά στο ποτήρι (πρώτα ο καφές και μετά το αφρόγαλο)

Είναι τόσο πηχτό που για να βάλω το καλαμάκι ανοίγω την τρύπα με τυρμπουσόν

post-20957-1290631173_thumb.jpg

• Members
Δημοσ.
Έμενα μου φαίνεται σαν να εριξες το γάλα έτσι, σίγουρα το χτύπησες ; :P

το 'ξερα ότι είχα ξεχάσει να κάνω κάτι σημαντικό... :whistle:

Δημοσ.

Λοιπόν εγώ βάζω φρέσκο γάλα 2% στην κατάψυξη με ένα παγάκι για 10 λεπτά (μέχρι να γίνει ο καφές) και το χτυπάω σε σταθερό μίξερ.

Ορίστε και η photo -->

coffee.png

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...