Evgenios1 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Πολύ φωτό παίζει, πάμε διαγωνισμό καλύτερου αφρόγαλου;Να ανεβάσω κι εγώ το βράδυ απ'τη δουλειά; Καλη ιδια! Πληρες γαλα, χτυπημενο για 10 δευτερα. ΥΓ: Ειναι φραποτσινο (δικια μου εφευρεση...)
liopyr Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 ΥΓ: Ειναι φραποτσινο (δικια μου εφευρεση...) Λυπάμαι που θα σε στενοχωρήσω αλλά σε προλάβανε! ;p
zeniath Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί βάζετε γάλα/αφρόγαλο στον καφέ σας; Είμαι της άποψης ότι αν θέλεις να πεις καφέ για την γεύση του και για να τον ευχαριστηθείς, μόνο σκέτο, γιατί ζάχαρη κ γάλα αλλοιώνουν τον καφέ και καταλήγεις να πίνεις κάτι διαφορετικό.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί βάζετε γάλα/αφρόγαλο στον καφέ σας; Είμαι της άποψης ότι αν θέλεις να πεις καφέ για την γεύση του και για να τον ευχαριστηθείς, μόνο σκέτο, γιατί ζάχαρη κ γάλα αλλοιώνουν τον καφέ και καταλήγεις να πίνεις κάτι διαφορετικό. αυτο ειναι μεγαλη αληθεια αλλα μετα δε θα ειχαν τι να κανουν οι νεοελληνες και μοιραια θα το εριχναν παλι στο καπνισμα οι ιταλοι με τα λιγα που ξερουν για το θεμα καφες δεν εχουν τοσες ανησυχιες παντως για καφε στο σπιτι, βαζουν την παραδοσιακη βιδωτη bialetti και καθαριζουν. οποιος θελει περισσοτερα, στο bar. και ποτε μα ποτε δεν θα επιναν αυτα τα παγωμενα πραγματα ειδικα το πρωι που τα χρειαζονται καποιοι εδω (μα πώς μπορουν παγωμενα πρωι πρωι? μπρρρρ) και ουτε που αγγιζουν γαλατα και αλλα κρεμοειδη μετα τις 10.00 τα εχουν αποκλειστικα για πρωινο! ο καφες ειναι ενας: ο espresso. σε 100 παραλλαγες για ολα τα γουστα βεβαια [ame]http://www.youtube.com/watch?v=plQ2YjWBq-U[/ame]
Rabican Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 επειδη εχω ενα ΚΟΛΛΗΜΑ με το αφρογαλο (πινω Φρεντο Καπουτσινο μετριο με ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΦΡΟΓΑΛΟ) το εχω σπουδασει το θεμα του αφρου.. ειτε φτιαχνω μονος μου ειτε σε καφετεριες (ποιες κανουν καλο αφρογαλο). μετα απο συζητησεις με διαφορα φιλαρακια και καποιους μπαρμαν, και μετα απο τη δικη μου εμπειρια ως καφετζης του Μειμαρακη για κανα 4μηνο (ως φανταρος κωλοβισμα!), αυτο στο οποιο εχω καταληξει ειναι πως με 2 γαλατα κανεις καλο αφρο. ειτε με εβαπορε ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΚΕΤΟ, ειτε με υψηλης παστεριωσης. συνηθως επαιρνα το Νουνου Φαμιλυ και εβαζα 2 δαχτυλα απο αυτο και 1 δαχτυλο εβαπορε +1 παγακι + 5 λεπτακια καταψυξη. στο πρωτο χτυπημα εβγαινε κρεμα ο αφρος. μετα ομως που εσπαγαν τα λιπαρα απο το χτυπημα, αν το αφηνα για καποιες ωρες και το ξαναχτυπαγα δεν γινοταν τοσο καλο. γενικα εχω συμπερανει πως το αφρογαλο, αν δεν εισαι σε καφετερια οποτε καταναλωνεται σφαιρα, πρεπει να το αλλαζεις καθε φορα που φτιαχνεις καφε. παλια που αφηνα το σεικερ στο ψυγειο και το ξαναχτυπαγα για δευτερο φρεντακι, συνηθως δε μου πετυχαινε... αυτα απο μενα!
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Το μονο που χρειάζεται είναι όντως νουνού family και ένα επαγγελματικό χτυπητήρι με σιδερένια κεφάλι, απλά το γάλα πρέπει να είναι πάντα από ψυγείο.
Members gsarig Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Members Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 ...για να μη μου τη λέει ο liopyr (άτιμε, με έκανες να πλύνω ένα ποτήρι παραπάνω), να το αφρόγαλο με τη μέθοδο που περιέγραψα σε προηγούμενο post, ριγμένο σωστά στο ποτήρι (πρώτα ο καφές και μετά το αφρόγαλο) Είναι τόσο πηχτό που για να βάλω το καλαμάκι ανοίγω την τρύπα με τυρμπουσόν
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Έμενα μου φαίνεται σαν να εριξες το γάλα έτσι, σίγουρα το χτύπησες ;
Members gsarig Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Members Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Έμενα μου φαίνεται σαν να εριξες το γάλα έτσι, σίγουρα το χτύπησες ; το 'ξερα ότι είχα ξεχάσει να κάνω κάτι σημαντικό...
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Λοιπόν εγώ βάζω φρέσκο γάλα 2% στην κατάψυξη με ένα παγάκι για 10 λεπτά (μέχρι να γίνει ο καφές) και το χτυπάω σε σταθερό μίξερ. Ορίστε και η photo -->
freedubus Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Αν είχα μαγαζί, έψαχνα για μπουφετζή και ερχόσουν εσύ και μου έκανες τέτοιο αφρόγαλα θα σε είχα διώξει με τις κλωτσές .
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Στην αρχή νόμιζα ότι θα μου πρόσφερες δουλεία με το απίστευτο αφρόγαλα μου. Τι έχει επειδή δεν είναι μέχρι πάνω ;
freedubus Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Επειδή ρε μπαρίστα της κακιάς ώρας έχει διαρρεύσει - αφρόγαλο στο γκαφέ - καφέ στο αφρόγαλο - +αυτο που είπες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.