Προς το περιεχόμενο

Αφρόγαλο

Thessalos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ποιος μπορει να με διαφοτισει πως κανουμε τελειο αφρογαλο χωρις να χαλαει ζεστο κ κρυο

εχω διαβασει πολλα εχω ακουσει πολλα δλδ αφρογαλο απο εβαπορε?....αφρογαλο με φρεσκο κ εβαπορε ,αφρογαλο με ζαχαρη κ καποια διαφορα ποτα μεσα για να μην χαλαει....

εχει κανενας την τεχνηκη γνωση να με βοη8ησει???

• Απαντ. 130
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στην Πάτρα έχω πιέι τελειο καφέ που μέχρι το τέλος το αφρόγαλα ήταν ακέραιο. Εκεί το φτιάχνουν με κρέμα γάλακτος. Δεν ξέρω αν βάζουν μόνο κρέμα ή κρέμα και γάλα μαζί. Αλλα τα έσπαγε. Πρέπει να είχε και λίγη ζάχαρη!

Δημοσ.

Αφρόγαλο με ζάχαρη και κρέμα γάλακτος;;:eek:

Το κρύο αφρόγαλο το χτυπάω για αρκετή ώρα με πάγο και γάλα φρέσκο light.

Το ζεστό θέλει χτύπημα με πεπιεσμένο ζεστό αέρα. Αυτό θέλει περισσότερη τέχνη από το κρύο αφρόγαλο καθώς μπορεί να το κάψεις το γάλα ή να μην σου φουσκώσει καθόλου.

Και στις δυο περιπτώσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι όταν ρίχνουμε την κρέμα (να έχει γίνει κρέμα όμως, όχι σαπουνάδα) στον καφέ, αυτός να κάθεται πάνω στον καφέ και να μην βουλιάζει.

• Members
Δημοσ.

Εγώ βάζω περίπου 1-1,5 δάκτυλο (δείκτη - όχι αντίχειρα) κρύο γάλα νουνού λάιτ με 2 παγάκια και το χτυπάω σε σχετικά καλό χτυπητήρι για περίπου ένα λεπτό.

Όσο πιο ζεστός είναι ο καιρός τόσο πιο κρύο πρέπει να είναι το γάλα. Π.χ. την άνοιξη και με ένα παγάκι βγαίνει καλός ο αφρός - το χειμώνα μπορεί να μη χρειαστεί και κανένα.

Το χτυπητήρι πρέπει να είναι ρεύματος και όχι μπαταρίας ώστε να είναι αρκετά δυνατό.

Το αποτέλεσμα είναι αυτό της φωτογραφίας, που νομίζω πως είναι αρκετά καλό

Για το ζεστό αφρόγαλο, επειδή το ακροφύσιο της καπουτσινιέρας μου δεν είναι και το καλύτερο, κάνω την ίδια διαδικασία και μετά το βάζω στον ατμό.

ΥΓ: ο καφές από κάτω δεν είναι μαύρος όπως στη φωτό του λούσιφερ γιατί έχω ήδη χτυπήσει το αφρόγαλο στο ποτήρι και μετά έριξα από πάνω τον καφέ...

post-20957-129063116896_thumb.jpg

Δημοσ.

Πολύ φωτό παίζει, πάμε διαγωνισμό καλύτερου αφρόγαλου;

Να ανεβάσω κι εγώ το βράδυ απ'τη δουλειά;

:P

• Members
Δημοσ.
το νουνου μιριζει χαλια κ δεν εχει κ ωραιο χρωμα.....

καποιος που το εχει περισσοτερο

Το χρώμα στη φωτογραφία είναι παραπλανητικό, γιατί έριξα τον καφέ πάνω από το αφρόγαλα - αυτό αλλοίωσε το χρώμα τόσο στον καφέ όσο και στο αφρόγαλα (αλλά από το να πλένω ένα επιπλέον ποτήρι, το προτιμώ :P)

Δημοσ.

Με γάλα υψηλής παστερίωσης γίνεται πανεύκολα το αφρόγαλο χτυπώντας το λίγο με μιξεράκι για φραπέ.

Με το νουνου δεν κάνεις καλό αφρόγαλο... και αλλοιώνεις και την γεύση του καφέ.

Με το φρέσκο γάλα έχω δει μικτά αποτελέσματα... άλλες φορές κάνει αφρό άλλες φορές όχι.

Δημοσ.
Το χρώμα στη φωτογραφία είναι παραπλανητικό, γιατί έριξα τον καφέ πάνω από το αφρόγαλα - αυτό αλλοίωσε το χρώμα τόσο στον καφέ όσο και στο αφρόγαλα (αλλά από το να πλένω ένα επιπλέον ποτήρι, το προτιμώ :P)

Δικαιολογίες.

Αυτό είναι φραπόγαλο, όχι αφρόγαλο!

:D

Btw, το καλύτερο γάλα που έχω πετύχει από άποψη ευκολίας στο αποτέλεσμα είναι το φάρμα το πράσινο.

• Members
Δημοσ.
Δικαιολογίες.

Αυτό είναι φραπόγαλο, όχι αφρόγαλο!

:D

Γαμώτο, έχω εκτεθεί τώρα.... αύριο πρωί-πρωί (που θα 'χει και σωστό φωτισμό) θα φτιάξω σωστό αφρόγαλο και θα οργανώσω φωτογράφηση για να αποκαταστήσω το όνομά μου :-D

Δημοσ.

Εγώ πάντως σου λέω δοκίμασε να βάλεις 2/3 γάλα και 1/3 κρέμα γάλακτος. Το αφρόγαλα ήταν απίστευτο, αφού το ήπια και αυτό όλο! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...