Thessalos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 ποιος μπορει να με διαφοτισει πως κανουμε τελειο αφρογαλο χωρις να χαλαει ζεστο κ κρυο εχω διαβασει πολλα εχω ακουσει πολλα δλδ αφρογαλο απο εβαπορε?....αφρογαλο με φρεσκο κ εβαπορε ,αφρογαλο με ζαχαρη κ καποια διαφορα ποτα μεσα για να μην χαλαει.... εχει κανενας την τεχνηκη γνωση να με βοη8ησει???
traganeus Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Στην Πάτρα έχω πιέι τελειο καφέ που μέχρι το τέλος το αφρόγαλα ήταν ακέραιο. Εκεί το φτιάχνουν με κρέμα γάλακτος. Δεν ξέρω αν βάζουν μόνο κρέμα ή κρέμα και γάλα μαζί. Αλλα τα έσπαγε. Πρέπει να είχε και λίγη ζάχαρη!
Toufas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 http://www1.nespresso.com/precom/accessories/demo/aeroccino/index.php?lang=en
panagos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Αφρόγαλο με ζάχαρη και κρέμα γάλακτος;; Το κρύο αφρόγαλο το χτυπάω για αρκετή ώρα με πάγο και γάλα φρέσκο light. Το ζεστό θέλει χτύπημα με πεπιεσμένο ζεστό αέρα. Αυτό θέλει περισσότερη τέχνη από το κρύο αφρόγαλο καθώς μπορεί να το κάψεις το γάλα ή να μην σου φουσκώσει καθόλου. Και στις δυο περιπτώσεις το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι όταν ρίχνουμε την κρέμα (να έχει γίνει κρέμα όμως, όχι σαπουνάδα) στον καφέ, αυτός να κάθεται πάνω στον καφέ και να μην βουλιάζει.
Lucifer Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 CalciPlus απ' το ψυγείο. Είναι τόσο απλό. Για του λόγου το αληθές:
Members gsarig Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Members Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ βάζω περίπου 1-1,5 δάκτυλο (δείκτη - όχι αντίχειρα) κρύο γάλα νουνού λάιτ με 2 παγάκια και το χτυπάω σε σχετικά καλό χτυπητήρι για περίπου ένα λεπτό. Όσο πιο ζεστός είναι ο καιρός τόσο πιο κρύο πρέπει να είναι το γάλα. Π.χ. την άνοιξη και με ένα παγάκι βγαίνει καλός ο αφρός - το χειμώνα μπορεί να μη χρειαστεί και κανένα. Το χτυπητήρι πρέπει να είναι ρεύματος και όχι μπαταρίας ώστε να είναι αρκετά δυνατό. Το αποτέλεσμα είναι αυτό της φωτογραφίας, που νομίζω πως είναι αρκετά καλό Για το ζεστό αφρόγαλο, επειδή το ακροφύσιο της καπουτσινιέρας μου δεν είναι και το καλύτερο, κάνω την ίδια διαδικασία και μετά το βάζω στον ατμό. ΥΓ: ο καφές από κάτω δεν είναι μαύρος όπως στη φωτό του λούσιφερ γιατί έχω ήδη χτυπήσει το αφρόγαλο στο ποτήρι και μετά έριξα από πάνω τον καφέ...
Thessalos Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 το νουνου μιριζει χαλια κ δεν εχει κ ωραιο χρωμα..... καποιος που το εχει περισσοτερο
EXARXEIA_CITY Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Αύριο που θα φτιάξω freddo θα ποσταρω μαζι με photo.
liopyr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Πολύ φωτό παίζει, πάμε διαγωνισμό καλύτερου αφρόγαλου; Να ανεβάσω κι εγώ το βράδυ απ'τη δουλειά;
Members gsarig Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Members Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 το νουνου μιριζει χαλια κ δεν εχει κ ωραιο χρωμα.....καποιος που το εχει περισσοτερο Το χρώμα στη φωτογραφία είναι παραπλανητικό, γιατί έριξα τον καφέ πάνω από το αφρόγαλα - αυτό αλλοίωσε το χρώμα τόσο στον καφέ όσο και στο αφρόγαλα (αλλά από το να πλένω ένα επιπλέον ποτήρι, το προτιμώ )
The_Judas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Με γάλα υψηλής παστερίωσης γίνεται πανεύκολα το αφρόγαλο χτυπώντας το λίγο με μιξεράκι για φραπέ. Με το νουνου δεν κάνεις καλό αφρόγαλο... και αλλοιώνεις και την γεύση του καφέ. Με το φρέσκο γάλα έχω δει μικτά αποτελέσματα... άλλες φορές κάνει αφρό άλλες φορές όχι.
liopyr Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Το χρώμα στη φωτογραφία είναι παραπλανητικό, γιατί έριξα τον καφέ πάνω από το αφρόγαλα - αυτό αλλοίωσε το χρώμα τόσο στον καφέ όσο και στο αφρόγαλα (αλλά από το να πλένω ένα επιπλέον ποτήρι, το προτιμώ ) Δικαιολογίες. Αυτό είναι φραπόγαλο, όχι αφρόγαλο! Btw, το καλύτερο γάλα που έχω πετύχει από άποψη ευκολίας στο αποτέλεσμα είναι το φάρμα το πράσινο.
Members gsarig Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Members Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δικαιολογίες.Αυτό είναι φραπόγαλο, όχι αφρόγαλο! Γαμώτο, έχω εκτεθεί τώρα.... αύριο πρωί-πρωί (που θα 'χει και σωστό φωτισμό) θα φτιάξω σωστό αφρόγαλο και θα οργανώσω φωτογράφηση για να αποκαταστήσω το όνομά μου
traganeus Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ πάντως σου λέω δοκίμασε να βάλεις 2/3 γάλα και 1/3 κρέμα γάλακτος. Το αφρόγαλα ήταν απίστευτο, αφού το ήπια και αυτό όλο!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.