Προς το περιεχόμενο

Path of Exile

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια συγνωμη αλλα το παιχνιδι παραειναι random και ασυγχρονο για τα γουστα μου. Ειναι ολο αντιφασεις και πρεπει να αφιερωσεις ΠΟΛΥ χρονο μεχρι να εχεις κατι καλο στα χερια σου και να περασεις καλα. Ειναι σιγουρο οτι θα βρει το κοινο του το παιχνιδι αλλα εμενα πλεον δεν με κραταει. Το παραταω εδω στην αρχη του Act 3 καθως θεωρω οτι δεν αξιζει τον χρονο μου. 

• Like 1
Δημοσ.

Τι θελω να πω: Ας περασουμε στο random κομματι του παιχνιδιου. Αυτο το κομματι δεν ειναι προβλημα οταν μιλαμε για gear αλλα οταν μιλαμε οτι το gear ειναι υψηστης σημασιας για τα skills που κουβαλας τοτε δεν ειναι και οτι καλυτερο. Δεν γινεται να μου δινει MAGE gear (δηλαδη μονο Energy Shield χωρις movement penalty) και να μου βαζει παραδειγμα 2 κοκκινα gem slots. Ξερω οτι καλουμαι να χρησιμοποιησω τα items για να προσπαθησω να αλλαξω το χρωμα και την διαταξη των slots αλλα και αυτο ειναι τερμα random σε σημειο που μπορει να φας απειρα κομματια και να μην καταφερεις τιποτα.

Για τις αντιφασεις τωρα. Ειναι δυνατον να θελω να βαλω ενα additional projectile στα mage gems μου και να μου ειναι πρασινο το gem και να απαιτει dexterity? Ειμαστε σοβαροι? Να αναγκαζεσαι να ριχνεις τρελους ποντους σε health και οσο ανεβαζεις δυσκολια να σε βαζει στο τρυπακι να παρεις Chaos Inoculations και στην ουσια να αχρηστεψεις ολα τα health nodes που αγορασες μεχρι τωρα ή να σε αναγκασει να καταστρεψεις ολους στου τους refund skill points? 

Αυτα τα παραπανω ειναι μαλακιες χοντρες. Μπορω να καταλαβω εν μερη οτι πρεπει να παιζεις ομαδικα και να εισαι active με ανταλλαγες και δοκιμες του crafting system αλλα προς Θεου ειναι σε υπερβολικο επιπεδο σε σημειο που να μπορεσεις να καταστρεψεις χαρακτηρα και δεν το λες και λιγο χρονο το 20άωρο που θα χρειαστεις μεχρι να φτασεις στο Act 3 οπου εκει ολες οι δυναμεις και οι αδυναμιες του χαρακτηρα σου κανουν μπαμ. 

Δημοσ.

τι εννοείς δλδ να σου ρίχνει boots only ES και να σου φέρνει μόνο μπλέ socket ? τοτε καταστρέφεται όλο το game με το tree + ότι οι χαρακτήρες θα έχουν μόνο συγκεκριμένα items,gems κτλ... fail no1

τα additional εννοείς lmp+gmp να υποθέσω ? γι'αυτό στο tree σου έχει τα +30άρια attributes, τα ανάλογα amulets,rings όπως και ότι όλους τους ξεκινάει με το ανάλογο dex-str-int... όπου πάλι ισχυεί "μπορείς να κάνεις ότι build θες με όποιο class θες"
Επίσης ποιός σου είπε να πας ES ή HP ή low life κτλ ? Είναι πολύ balanced όπως είναι τώρα το game με ότι και να ακολουθήσεις... fail no2

Το game ομαδικό οντώς είναι πιό εύκολο αλλά και ταυτόχρονα δύσκολο - μια χαρά μπορείς να πας solo merciless και μετά να ξεκινήσεις maps σε party.

Εννο και είτε ότι το game πρέπει να είναι όσο πιο δύσκολο γίνεται γιατί είναι hardcore arpg...Αυτή είναι η φιλόσοφία τους το έχουν πεί άλλωστε.. Είναι για πολύ συγκεκριμένο κοινό όπως ήταν το d2 classic ;)

• Like 1
Δημοσ.

Μα οι χαρακτηρες εχουν συγκεκριμενο gear ο καθενας αλλιως εχεις movement penalty. Mage εγω σαν χαρακτηρας και αν φορεσω οτιδηποτε που να εχει κατι αλλο εκτος απο ES τοτε τρωω movement speed penalty. 

Επισης δεν ειναι δυνατον να χρειαζομαι ντε και καλα +30άρια απο αλλα class μονο και μονο για να υποστηριξω το main MAGE speck μου. Ειναι απλα μαλακια. Θελω να εχω fireball + extra burning + additional projectile (μπλε, μπλε και πρασινο). Ελπιζω να καταλαβαινεις οτι πρεπει να επενδυσω σε Dexterity για να μπορω να κανω level το αντιστοιχο πρασινο gem. Fail. Επισης ειναι 100% απαραιτητο για mage να επενδυσει σοβαρα και σχεδον αποκλειστικα σε LIFE NODES για να μπορεσει να ζησει το ξυλο. Ο shadow ειναι καπως καλυτερα γιατι εχει πολυ καλυτερες και hybrid επιλογες να επιλεξει + το γεγονος οτι μπορει να ειναι mage και frontline warrior ταυτοχρονα με σχετικη ανεση και χωρις να εχει penalty σε movement αν χρησιμοποει ειτε ES gear ειτε Avoidance + ES gear. 

Επισης ελπιζω να καταλαβαινεις τι κανει το Chaos innoculations το οποιο ειναι σχεδον απαραιτητο για σχεδον ολα τα builts σωστα? Με 1 μολις ποντο εχεις ακυρωσει δεκαδες αλλους ποντους...μπραβο...και γαμω. Αν ειναι το παιχνιδι να εχεις οτι χαρακτηρα θες και οπως τον θες δεν θα χρειαζοταν να εχει και classes, μπορουσε να σου δινει εναν (male/female) και απλα να σε αφησει να διαλεξεις εσυ το σημειο του skill tree που θες να ξεκινησεις. Δεν θα επρεπε να με τιμωρει το παιχνιδι επειδη αποφασισα να παιξω με εναν πολυ ορθοδοξο τροπο. 

Δημοσ.

Είναι άκυρο αυτό που λες... το game είναι δύσκολο στο να φτάσεις έκει που θες το build σου..

Ποτε δεν ξεκινάς ένα build από την αρχή ώς τα maps- 70+ και να είναι το ίδιο..

Το είπες και μόνος σου..γι'αυτό υπάρχουν τα hybrid!
Πχ στην μια witch στα 80lvl το dex που έχει είναι 100+ και χωρίς να έχω βάλει στο passive τα +30 dex.. Ανέτα φοράει dex gems (grace-firetraps-fork) κτλ..

Πάντα τα base attributes classes είναι πιο δύσκολα να πάνε στα αντίθετα...αλλά όχι και να γίνεται από τα 40-50 lvl :P
Η διαδρομή που θα κάνεις μέχρι να φτάσεις στο τελικό build που θες είναι όλα τα λεφτά..Αν ήταν να παίζεις από την αρχή ώς το τέλος με τα ίδια skills και με το ίδιο build. θα ήταν πολύ βαρετό ;)

Το CI γιατί το αναφέρεις συνέχεια? Μια χαρά παλεύει το chaos με flask+life regen αν εφόσον τον πας hp.. :)

Δημοσ.

Είναι άκυρο αυτό που λες... το game είναι δύσκολο στο να φτάσεις έκει που θες το build σου..

Χαρηκα, και εγω αυτο ειπα. Οτι ειναι και δυσκολο και απιστευτα χρονοβορο να φτασεις εκει που θες το built σου ετσι ωστε να αρχισεις να σπας πλακα με τον χαρακτηρα σου. Βεβαια αυτο ειναι υποκειμενικο για τον καθενα καθως αλλοι γουσταρουν το number grinding ενω αλλοι οπως εγω γουσταρουμε τη μαχη την ιδια και σε αυτο το PoE σιγουρα δεν με καλυπτει. 

Ποτε δεν ξεκινάς ένα build από την αρχή ώς τα maps- 70+ και να είναι το ίδιο..

Σιγα την καινοτομια, το D2 το εκανε αιωνες πριν. Πλεον τετοιο παιχνιδι ειναι δεδομενο οτι μιλαμε για randomised χαρτες. 

Το είπες και μόνος σου..γι'αυτό υπάρχουν τα hybrid!

Πχ στην μια witch στα 80lvl το dex που έχει είναι 100+ και χωρίς να έχω βάλει στο passive τα +30 dex.. Ανέτα φοράει dex gems (grace-firetraps-fork) κτλ..

Στο παιχνιδι υπαρχουν ΜΟΝΟ hybrids, αυτο λεω. Επι της ουσιας δηλαδη θα εισαι καπως μπουφος στο να ξεκινησεις εναν pure χαρακτηρα ενω μπορεις να διαλεξεις την "hybrid" εκδοχη του και να τα καταφερεις το ιδιο καλα (και ακομα καλυτερα στον ιδιο ακριβως ρολο χωρις τις αδυναμιες του πρωτου) καθως εχεις επιλογη πολυ νωριτερα για διαφορετικα skills απο μεγαλυτερη γκαμα. 

Πάντα τα base attributes classes είναι πιο δύσκολα να πάνε στα αντίθετα...αλλά όχι και να γίνεται από τα 40-50 lvl :P

Η διαδρομή που θα κάνεις μέχρι να φτάσεις στο τελικό build που θες είναι όλα τα λεφτά..Αν ήταν να παίζεις από την αρχή ώς το τέλος με τα ίδια skills και με το ίδιο build. θα ήταν πολύ βαρετό ;)

Η διαδρομη αυτη για εμενα ειναι κουραστικοτατη και καθολου πλακα γιατι δεν εχω μια σοβαρη και συνεπης εξελιξη του χαρακτηρα. Ενας χαρακτηρας θα επρεπε να παιζει στανταρ fix μεχρι τα 30-40 level και επειτα να μπορει να ξεφυγει οπως θελει και να μπει στη διαδικασια του hybrid. Ετσι οπως ειναι τωρα μπορει να ειμαι και εξαιρετικα ατυχος και να μην μου πεσει ουτε το gear που θελε αλλα ουτε και τα skills που θελω κατι το οποιο το θεωρω απαραδεκτο. 

Το CI γιατί το αναφέρεις συνέχεια? Μια χαρά παλεύει το chaos με flask+life regen αν εφόσον τον πας hp.. :)

Δεν ειναι μονο το CI, αυτο ειναι απλα ενα απο τα πολλα παραδειγματα αντιφασεων που υπαρχουν στο παιχνιδι. Πρεπει να κανεις μεθοδικη και σε απολυτες θεωριες builds πολλες ωρες πριν μπεις στο ζουμι και να αρχισεις να κατασκευαζεις τον χαρακτηρα και το gear που πρεπει να εχει. Αλλο αντιστοιχο skill ειναι αυτο που σου μηδενιζει πληρως το dodge και σου δινει Energy shield στη θεση του. Το θεατρο του παραλογου. Συγνωμη κιολας αλλα καλεισαι να ξοδεψεις υπερβολικα πολυ χρονο για τετοιες αηδιες. 

Βεβαια να πω οτι το παιχνιδι σαν free to play θα πρεπει να ειναι ετσι κατασκευασμενο ωστε να ειναι αρκετα μεγαλο time sink με καλο και μεγαλο community αλλιως...no microtransactions. Συνεπως δεν μπορω να το κατηγορησω ως προς τον τροπο που επελεξε για να κανει τους παικτες του να "κολλησουν" μαζι του. Εμενα ομως δεν με ξεγελαει σιγουρα. Ποιος ξερει, ισως και να ειμαι υπερβολικα μεγαλος για τετοια παιχνιδια πλεον. 

• Like 1
Δημοσ.

Είναι όπως ανέφερα "για συγκεκριμένο κοινό" ... θέλει theorycrafting πριν ξεκινήσεις και αυτό είναι από τα καλύτερα parts του game..
Προσωπικά είναι σαν να παίζω civ και κάθομαι με τις ώρες πριν ξεκινήσω κάποιον χαρακτήρα.. :)

Περι ορέξεως...που λένε...

Δημοσ.

Παιδια το παιχνιδι ειναι απολαυση αλλα οντως ειναι για συγκεκριμενο κοινο. Αν καταφερουν επιτελους να φτιαξουν το desync θα μιλαμε για παιχνιδαρα. 

Μοναδικο μειον για μενα το unbalance που υπαρχει μεταξυ σολο και παρτυ. Με παρτυ ειναι αρκετα πιο ευκολο.

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το ξεκίνησα το παιχνίδι και εγώ πρίν λίγες μέρες να του ρίξω μιά ματιά.

Σαν να είναι λίγο εύκολο ή είναι η ιδέα μου?

Ξεκίνησα με μία ranger, την οποία έφτασα level 15 και πέρα από το Split Arrow, δεν βρίσκω το λόγο να χρησιμοποιήσω οποιοδήποτε άλλο skill. Κάνω περίπου 115dps και οι κακοί πέφτουν σαν τις μύγες.

Εχθές ολοκλήρωσα το ACT 1 και η μάχη με το boss κράτησε λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...