Προς το περιεχόμενο

Πώς συνδέω τηλεφωνικά καλώδια;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπόν, να εξηγήσω το πρόβλημα. Έχω την πρίζα του ΟΤΕ στην ψευδοροφή κι από κει βάζω ένα τηλεφωνικό καλώδιο γύρω στα 5-6 μέτρα μέχρι το γραφείο. Στην άκρη της προέκτασης βάζω σπλίτερ, στέλνω ένα καλώδιο στο ρούτερ και το άλλο, αφού παρεμβληθεί φιλτράκι, στο τηλέφωνο. Μ' αυτή τη συνδεσμολογία με conn-x ήμουν μια χαρά.

Αλλάζοντας σε forthnet2play έχω πρόβλημα. Κατ' αρχάς υπάρχει θόρυβος στη γραμμή και το ινερνετ δεν φτάνει πάνω από 1,5Mbps ενώ η εταιρεία λέει ότι θα έπρεπε να έχω κάπου στο 17. Ο τεχνικός της μου είπε ότι έκανε τεστ στη γραμμή, είναι μια χαρά και το πρόβλημα δημιουργείται λόγω της απόστασης της πρίζας με το γραφείο. Θα θεωρήσω ότι ο τεχνικός έχει δίκιο και θα αδιαφορήσω για την απάντηση στο ερώτημα πώς γίνεται η ίδια συνδεσμολογία να δούλευε περίφημα με άλλο πάροχο.

Πώς κάνω την προέκταση λοιπόν; Τι είδους καλώδιο πρέπει να αγοράσω και πώς θα το συνδέσω στο καλώδιο του ΟΤΕ για να το φέρω κοντά στο γραφείο;

Δημοσ.

η μονη λυση για καλη ταχυτητα στο internet ειναι να τοποθετησεις το modem διπλα στην τηλεφωνιη πριζα στο ψευδοταβανο και απο εκει θα τραβηξεις ενα κλωδιο ethernet rj45 μεχρι το pc. να ξερεις οτι το τηλεφωνικο καλωδιο θα πρεπει να ειναι το πολυ 1.5 μετρο ενω το καλωδιο ethernet αντεχει μεχρι και 100 μετρα χωρις απωλειες.

τι δουλεια εχει η τηλεφωνικη πριζα στο ψευδοταβανο??? :P

Δημοσ.

Ναι, αυτό μπορεί να γίνει αλλά με το τηλέφωνο τι γίνεται;

Παλιά ήταν το γραφείο στην άλλη άκρη του χώρου και τότε η πρίζα ήταν δίπλα του.

Δημοσ.

Εγω παντως εχω 10 μετρα τηλεφωνικο καλωδιο και πιανω 2mbps/2mbps οποτε θεωρω πως δεν παιζει μεγαλο ρολο.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...