Προς το περιεχόμενο

Σου αρέσει η πόλη σου;

ElChat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ναι.. παντού έχει μετανάστες αλλά η Αθήνα έχει του περισσότερους. Ένα παράδειγμα. Μέχρι πριν 5 χρόνια η πλατεία δίπλα στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στο παγκράτι που μένω είχε κόσμο 50% έλληνες 50% ξένους. Πέρασα χτες, το 98% ήταν ξένοι(αλβανοί, ρώσοι, ρουμάνοι, κούρδοι κλπ.) Και σκέφτομαι πως ποτέ δεν είχαμε στο παγκράτι τόσους ξένους. Περπατάω και δεν ακούω ελληνικά. Στο Παρίσι το είπα και πριν υπάρχουν μετανάστες αλλά μιλάνε γαλλικά. Φυσικά πολλοί από αυτούς δουλευουν και είναι καλοί αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα πρέπει να τους χωρέσει όλους αυτή η χώρα.:rolleyes:

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Στο Παρίσι το είπα και πριν υπάρχουν μετανάστες αλλά μιλάνε γαλλικά.

Τελείως άλλη φάση, οι μετανάστες στο Παρίσι είναι σε συντριπτικό ποσοστό από πρώην γαλλικές αποικίες, στις περισσότερες εκ των οποίων η επίσημη γλώσσα είναι τα Γαλλικά και συνεπώς τα έχουν διδαχθεί από πολύ μικρή ηλικία. Δεν μπορείς εύκολα να έχεις την ίδια απαίτηση από κάποιον που ήρθε σε μια ξένη χώρα σε μεγάλη σχετικά ηλικία. Ούτε εγώ μιλάω Γερμανικά με άλλους Έλληνες εδώ και θα το θεωρούσα τελείως γελοίο να απαιτούσε κάποιος κάτι τέτοιο από μένα.

Δημοσ.

Ok.. έχεις δίκιο. Άλλωστε οι μετανάστες τις Γαλλίας δεν συγκρίνονται με τους μετανάστες τις Ελλάδας αυτό όμως δεν σημαίνει πως η Αθήνα και γενικότερα η χώρα έχει ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν λύνεται με τίποτα. Το νιώθεις όταν βγαίνεις έξω πως σε κοιτάνε με κακία.

Πριν 6 μήνες έπεσε ο γάτος μου από τον τρίτο όροφο και πήγε στο μπαλκόνι μιας οικογένειας αλβανών για να κρυφτεί. Ζήτησα εβγενέστατα να μου ανοίξουν ώστε να πάω να το πάρω. Μου μίλησε ο άντρας της οικογένειας και λες ήμουν σκουπίδι. Ότι και καλά του χαλάω την ησυχία του, ότι ξυπνάει πρωί πρωί για να πάει στη δουλειά γιατί όπως οριόταν η γυναίκα του "ΔΟΥΛΕΥΕΙ Ο ΑΝΤΡΑΣΜ ΜΟΥ"(υποννοόντας πως δεν δουλέυουμε εμείς) και αφού τον άκουσε όλο το Παγκράτι να μου φωνάζει και να με βρίζει αυτό που έκανε ήταν να μου κλεέισει την πόρτα στα μούτρα. Έχει όλο το δικαίωμα να μην θέλει να μπω στο σπίτι του, δεν έχει κανένα δικαίωμα να μου φαίρεται λες και είναι κάτι παραπάνω. Θέλω να πω με αυτό πως κάποιοι από αυτούς αν σε βρούν να κρέμεσε με το ένα χέρι στο γκρεμό θα στο πατήσουν να πέσεις.

*Τελικά το γατί το πήρα πηδώντας στο μπαλκόνι του. Θα μπορούσα να το κάνω από την αρχή αλλά θεώρησα σωστό να το ξέρουν. Που να ήξερα πως είχα να κάνω με αληθινά ζώα.

Δημοσ.

Καλά ναι δεν ήθελα να υπονοήσω ότι δεν έχουμε πρόβλημα, ίσα ίσα το αντίθετο, και πιστεύω ότι το μεγαλύτερο θέμα θα δημιουργηθεί με τους μουσουλμάνους, οι οποίοι δεν προσαρμόζονται και εύκολα (και αυτό είναι πειραματικά διαπιστωμένο, εδώ στη Γερμανία τρίτης γενιάς μουσουλμάνοι και δεν έχουν προσαρμοστεί!). Πιστεύω οι Αλβανοί σε αυτό είναι πολύ καλοί, τα παιδία τους που έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα είναι σαν πραγματικοί Έλληνες και έχω δει και παιδία Αφρικανών τα οποία επίσης ήταν πολύ εγκλιματισμένα και μιλούσαν φυσικά άπταιστα Ελληνικά (btw πολύ περιέργο συναίσθημα για μένα στα 30 σχεδόν, να βλέπω 2 μαυράκια, γύρω στα 16 να συνομιλούν σε τέλεια Ελληνικά!)

Δημοσ.

Την πόλη μου (Θεσσαλονίκη) την αγαπώ επειδή εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ έζησα τα πάντα.

Από ΄κει και πέρα, σαν πόλη είναι απλά ΑΘΛΙΑ.

Το μόνο που έχει αυτή η πόλη είναι μπαράκια, καφετέριες και σουβλατζίδικα.

Έχει μέρη να βγεις, και πάλι όχι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου βέβαια, αλλά

αν έχεις λεφτά και διάθεση κάπου θα βρεις να πας.

Δυστυχώς όμως πέρα από αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχει καθόλου πράσινο. Μια πόλη χωρίς πράσινο, χωρίς έναν κήπο, χωρίς δέντρα, είναι νεκρή πόλη. Μας φτιάξανε λίγο την παραλία (μετά από 20 χρόνια προσπαθειών), μιλάμε για ένα κομμάτι 1χμ, και βλέπεις ότι καθημερινά είναι τίγκα στον κόσμο.

Ο κόσμος ψάχνει λίγο πράσινο σαν τρελός. Ακόμα και η παραλία, με το απίστευτο τσιμέντο και τα δεντράκια που είναι τοποθετημένα σαν στρατιώτες ανά 5 μέτρα ΜΕΣΑ στο τσιμέντο, τραβάει τον κόσμο.

Απίστευτο πρόβλημα με το παρκάρισμα. Έχεις αυτοκίνητο και σου είναι άχρηστο για μέσα στην πόλη. Για κέντρο δεν το συζητάμε καν, απλά αδύνατον. Και από μέσα μαζικής μεταφοράς; Κανά λεωφορείο αν είσαι τυχερός. Αν είναι νύχτα, ταξί.

Αλλά μας φτιάχνουν μετρό τώρα, το ανέκδοτο που ακούω από την μέρα που γεννήθηκα.

Βλέπω πόλεις κουκλάκια του εξωτερικού και με πιάνει κατάθλιψη.

Άνετοι δρόμοι, πάρκα παντού, πράσινο, καθαρά πεζοδρόμια, και εδώ βρώμα, σκουπίδια, καυσαέριο και φωνές.

Θέλω να μ' αρέσει η πόλη μου, προσπαθώ να μ' αρέσει, αλλά ειδικά αν κάποιος έχει βγει και λίγο σε καμιά άλλη χώρα, πιστεύω είναι αδύνατο.

Μια κοπέλα έβαλε τις προάλλες μια φώτο από την θέα του σπιτιού της εδώ στο φόρουμ και μ' έπιασε κατάθλιψη πραγματικά. Έβλεπες ένα δάσος μπροστά σου. Και εδώ βλέπουμε την μπουγάδα της κυρίας Νίτσας και 5 κεραίες.

Έχουμε θάλασσα και την έχουμε κάνει βόθρο, έχουμε βουνό και το έχουμε κατακάψει και το 'χουμε κάνει χωματερή, χτίσαμε όπου να 'ναι, όπως να 'ναι.

Τραγικά λάθη...Ένας άλλος φίλος μου μετακόμισε Γερμανία και σε 5 λεπτά με το ποδήλατο έχει δίπλα του λίμνη, γρασίδια, βαρκούλες, παγκάκια μέσα στα χορτάρια κτλ.

Σε Ρουμανία, Πολωνία κτλ. να πας, θα πάθεις πλάκα με τις πόλεις τους.

Φτώχεια βέβαια, αλλά ΠΡΑΣΙΝΟ, κήποι παντού. Δεν νιώθεις ότι πνίγεσαι. Δεν κολλάς στην κίνηση με τις ώρες για μια απόσταση 10 χμ. Δεν γυρνάς πτώμα από την δουλειά και ψάχνεις 45 λεπτά για να παρκάρεις τελικά σε απόσταση 1χμ από το σπίτι σου.

Τι να μ' αρέσει στην Θεσσαλονίκη...οι νέοι ποδηλατόδρομοι που μας φτιάξαν;

Τα αθλητικά κέντρα που έχουμε;

Οι πισίνες;

Θλίψη και μελαγχολία.

Δημοσ.
Την πόλη μου (Θεσσαλονίκη) την αγαπώ επειδή εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ έζησα τα πάντα.

Από ΄κει και πέρα, σαν πόλη είναι απλά ΑΘΛΙΑ.

Το μόνο που έχει αυτή η πόλη είναι μπαράκια, καφετέριες και σουβλατζίδικα.

Έχει μέρη να βγεις, και πάλι όχι ιδιαίτερα υψηλού επιπέδου βέβαια, αλλά

αν έχεις λεφτά και διάθεση κάπου θα βρεις να πας.

Δυστυχώς όμως πέρα από αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Δεν υπάρχει καθόλου πράσινο. Μια πόλη χωρίς πράσινο, χωρίς έναν κήπο, χωρίς δέντρα, είναι νεκρή πόλη. Μας φτιάξανε λίγο την παραλία (μετά από 20 χρόνια προσπαθειών), μιλάμε για ένα κομμάτι 1χμ, και βλέπεις ότι καθημερινά είναι τίγκα στον κόσμο.

Ο κόσμος ψάχνει λίγο πράσινο σαν τρελός. Ακόμα και η παραλία, με το απίστευτο τσιμέντο και τα δεντράκια που είναι τοποθετημένα σαν στρατιώτες ανά 5 μέτρα ΜΕΣΑ στο τσιμέντο, τραβάει τον κόσμο.

Απίστευτο πρόβλημα με το παρκάρισμα. Έχεις αυτοκίνητο και σου είναι άχρηστο για μέσα στην πόλη. Για κέντρο δεν το συζητάμε καν, απλά αδύνατον. Και από μέσα μαζικής μεταφοράς; Κανά λεωφορείο αν είσαι τυχερός. Αν είναι νύχτα, ταξί.

Αλλά μας φτιάχνουν μετρό τώρα, το ανέκδοτο που ακούω από την μέρα που γεννήθηκα.

Βλέπω πόλεις κουκλάκια του εξωτερικού και με πιάνει κατάθλιψη.

Άνετοι δρόμοι, πάρκα παντού, πράσινο, καθαρά πεζοδρόμια, και εδώ βρώμα, σκουπίδια, καυσαέριο και φωνές.

Θέλω να μ' αρέσει η πόλη μου, προσπαθώ να μ' αρέσει, αλλά ειδικά αν κάποιος έχει βγει και λίγο σε καμιά άλλη χώρα, πιστεύω είναι αδύνατο.

Μια κοπέλα έβαλε τις προάλλες μια φώτο από την θέα του σπιτιού της εδώ στο φόρουμ και μ' έπιασε κατάθλιψη πραγματικά. Έβλεπες ένα δάσος μπροστά σου. Και εδώ βλέπουμε την μπουγάδα της κυρίας Νίτσας και 5 κεραίες.

Έχουμε θάλασσα και την έχουμε κάνει βόθρο, έχουμε βουνό και το έχουμε κατακάψει και το 'χουμε κάνει χωματερή, χτίσαμε όπου να 'ναι, όπως να 'ναι.

Τραγικά λάθη...Ένας άλλος φίλος μου μετακόμισε Γερμανία και σε 5 λεπτά με το ποδήλατο έχει δίπλα του λίμνη, γρασίδια, βαρκούλες, παγκάκια μέσα στα χορτάρια κτλ.

Σε Ρουμανία, Πολωνία κτλ. να πας, θα πάθεις πλάκα με τις πόλεις τους.

Φτώχεια βέβαια, αλλά ΠΡΑΣΙΝΟ, κήποι παντού. Δεν νιώθεις ότι πνίγεσαι. Δεν κολλάς στην κίνηση με τις ώρες για μια απόσταση 10 χμ. Δεν γυρνάς πτώμα από την δουλειά και ψάχνεις 45 λεπτά για να παρκάρεις τελικά σε απόσταση 1χμ από το σπίτι σου.

Τι να μ' αρέσει στην Θεσσαλονίκη...οι νέοι ποδηλατόδρομοι που μας φτιάξαν;

Τα αθλητικά κέντρα που έχουμε;

Οι πισίνες;

Θλίψη και μελαγχολία.

Πόσο δίκιο έχεις... Η Θεσσαλονίκη μου αρέσει ίσως γιατί δεν μένω εκεί, περνάω καλά όμως όταν ανεβαίνω πάνω!

Δημοσ.

μενω μεταξυ αθηνας και ροδου με μια δοση καρπαθο τα καλοκαιρια και εζησα για πολλα χρονια στη ρωμη. λατρευω και τα 4 αυτα μερη και πιστευω πως θα μπορουσα να ζησω ανετα σε οποιο απο αυτα το εφερναν οι συνθηκες :-)

απο πολεις που εχω επισκεφθει θα ζουσα ανετα στο μπαθ και στο εδιμβουργο οπως και στη λωζαννη ... λονδινο δεν ξερω αν θα αντεχα για πολυ, αλλα για κανενα εξαμηνο θα ξεκιναγα και τωρα που μιλαμε :P

ξεχασα και μια αλλη πολη που μ΄αρεσει ιδιαιτερα, τη φλωρεντια. εχει αλλαξει πολυ τα τελευταια 20 χρονια και οσο παει γινεται και πιο ομορφη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...