Προς το περιεχόμενο

Σου αρέσει η πόλη σου;

ElChat

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!!

Ανοίγω αυτό το θέμα και θα μιλήσω για την Αθήνα μιας και είναι πόλη μου. Μέχρι πρόσφατα περνούσα στο ντούκου ότι έχουμε πολλά νεοκλασικά και δυστυχώς εξίσου πολλά άσχημα και κακόγουστα κτήρια στο κέντρο της Αθήνας.:rolleyes:

Πριν καιρό είδα φωτογραφίες παλίες του 1900 με τους δρόμους της Αθήνας και σκεφτόμουν τι ωραία που θα ήταν αν υπήρχαν πολλά από αυτά τα κτήρια που είδα σε εκείνες τις φωτογραφίες ακόμη και σήμερα. Όπως στο Παρίσι που τα περισσότερα είναι 100 χρόνων και. Ευτυχώς εχουμε αρκετά, μα χάσαμε πολλά "διαμάντια".:fear: Θα ήθελα να σας δείξω ενδεικτικά κάποια από αυτά.:-)

vasilisissofias.jpg

aiolou.jpg

amaliasothonos.jpg

dimotikoTheatro.jpg

dimotikoTheatro6c.jpg

ermou2.jpg

sidagma2.jpg

sidagma-1.jpg

papoudof.jpg

papoudof3.jpg

papoudof2.jpg

Νομίζω πως αν και δεν έχουμε όλα όσα είχαμε(κτήρια) η Αθήνα είναι πολύ όμορφη και καλό θα ήταν όταν χτίζονται από δω και πέρα να είναι με γούστο ώστε να ταιριάζουν με τα όμορφα και όχι με τα άσχημα κτήρια της πόλης.

• Απαντ. 38
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Για λόγο που δεν μπορώ να καταλάβω γκρέμισα υπέροχα κτήρια και έχτισαν στη θέση τους "κουτιά"!

Ο Κοτζιάς γκρέμισε το Δημοτικό Θέατρο επειδή όπως λένε υπέστη ζημιές από τους πρόσφυγες που διέμεναν σε αυτό μετά την καραστροφή της Σμύρνης! Η Όπερα στο Παρίσι κάηκε και δεν την γκρέμισαν, την ανακάινισαν και τώρα πληρώνουμε για να την δούμε! Ε τόσοα χρόνια αν υπήρχε κι αυτό θα μας είχε προσφέρει πολλά περισσότερα από όσα νομίζουμε!

dimotikoTheatro6c.jpg

---------- Προσθήκη στις 20:24 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:22 ----------

Πολύ ωραίες οι φωτος! Το Ακταίον χτυπήθηκε στον πόλεμο, έμεινε μόνο το ισόγειο. Τώρα στη θέση του είναι το νοσοκομείο Μετροπόλιταν. Ήταν απίστευτο ξενοδοχείο!!! Τέτοιο ούτε στο Παρίσι ή στη Βιέννη δεν έχουν!

• Moderators
Δημοσ.

Οποτε βλεπω τα παλαια κτηρια ή τις φωτογραφιες που απεικονιζουν την Αθηνα του παρελθοντος με πιανει μια συγκινηση. Υπηρχε ενα μεγαλειο που πλεον εχει χαθει, αν και υπαρχουν ακομα καποια σημεια που διατηρουν την παλια τους αιγλη.

Σε καθε περιπτωση λατρευω την Αθηνα και ιδιαιτερα το κεντρο. Αν και οποτε λεω το τελευταιο πεφτει κοσμος να με φαει...

Δημοσ.
Οποτε βλεπω τα παλαια κτηρια ή τις φωτογραφιες που απεικονιζουν την Αθηνα του παρελθοντος με πιανει μια συγκινηση. Υπηρχε ενα μεγαλειο που πλεον εχει χαθει, αν και υπαρχουν ακομα καποια σημεια που διατηρουν την παλια τους αιγλη.

Σε καθε περιπτωση λατρευω την Αθηνα και ιδιαιτερα το κεντρο. Αν και οποτε λεω το τελευταιο πεφτει κοσμος να με φαει...

:-DΚι εγώ λατρευω το κέντρο... ελπίζω όμως να γίνει πιο όμορφο...

Δημοσ.

Το πρόβλημα της Αθήνας, δεν είναι τα άσχημα ή "άσχημα" κτίρια της αλλά η έλλειψη ελεύθερου χώρου. Το κέντρο της Αγ. Πετρούπολης έχει άσχημα κτίρια, αλλά έχει πεζοδρόμια 10 μέτρα πλάτος, έχει παρκάκια με πράσινο, έχει ανοικτοσιά στο μάτι.

Και ναι, λατρεύω την πόλη μου, το Hamburg. Μπορείτε να με κοροϊδέψετε που τη λέω πόλη μου, αλλά μπήκα στον 7 χρόνο που μένω εδώ.

Δημοσ.

Χμμ ενδιαφερον τοπικ...

Η Ελληνικη μου πολη ειναι η Καστορια, και ναι την ΛΑΤΡΕΥΩ, nuff said.

Photo

Kastoria-greece-696259_610_458.jpg

Οσο για το Toronto, εχω αναμικτα συναισθηματα.. Υπαρχουν πολλα πραγματα που δεν μου αρεσουν, αλλα γενικα μπορω να πω οτι εχει τα καλα της και αυτη.

Photo

toronto_8.jpg

Δημοσ.

Η Καστοριά είναι, κατά τη γνώμη μου, η ομορφότερη ελληνική "πόλη".

Δεν νομίζω πως θα μπορούσα να ζω εκεί, λόγω μεγέθους, αλλά αισθητικά θεωρώ πως είναι κούκλα με μεγάλη διαφορά από τις υπόλοιπες.

Δημοσ.

Καλά γενικά οι πόλεις εκτός Αθήνων και δεν μιλάω για τιε μεγάλες (Θεσσαλονίκη, Πάτρα) είναι πολύ όμορφες!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...