xlapatsas4000 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Είμαι τελείως άσχετος περι του overklocking,δεν ξερω καν τι ειναι, θελω να ρωτησω αν με εξυπηρετει σε κατι, αν ειναι επικινδυνο για το πσ μου και τελος τι ακριβώς κάνω για να το επιτύχω...
vasilisga Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 http://compreviews.about.com/od/cpus/l/aaOverclock.htm με 2 λογια, o/c κανεις για να αυξησεις τις δυνατοτητες του συστηματος σου, και αν εισαι πολυ απροσεχτος μπορεις να κανεις και ζημια στον υπολογιστη σου
SpirtouLisS Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 http://compreviews.about.com/od/cpus/l/aaOverclock.htm με 2 λογια, o/c κανεις για να αυξησεις τις δυνατοτητες του συστηματος σου, και αν εισαι πολυ απροσεχτος μπορεις να κανεις και ζημια στον υπολογιστη σου ο υπολογιστης και γενικα πολυπλοκα ηλεκτρονικα εξαρτηματα παθαινουν ζημια ακομα και αν ειμαστε προσεχτικοι. με το oc σιγουρα μειωνεις το προσδοκιμο ζωης του μηχανηματος σου αλλα αν γινει σωστα και σε επιπεδα που εχει δοκιμαστει (θα βρεις πληροφοριες για τη μητρικη σου και τον επεξεργαστη google it) και ειναι σταθερο τοτε δεν πιστευω οτι θα εχεις προβλημα. ειναι οτι πιο ευκολο και οικονομικο αφου στην ουσια μπορει να γλιτωσεις το κοστος μιας αναβαθμισης απλα και μονο πειραζοντας ενα χρονισμο στο bios (βεβαια τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα αν θες μεγαλυτερες επιδοσεις και πολλα παραπανω απο το ιδιο μηχανημα) συνηθως το oc συνισταται στο πειραγμα των εξης ratio multiplier cpu northbridge ram timings ρευματα (τασεις στην ουσια) και των 3 παραπανω στοιχειων καθε πειραγμα θα γινεται στη bios και πουθενα αλλου. δε σου συνιστω να χρησιμοποιησεις κανενα προγραμμα που κανει οc σε περιβαλλον windows. αν πειραξεις κατι και δεν ξεκινα καθολου υπολογιστης μην αγχωθεις. κανε απο την μητρικη clear cmos για καθε πειραγμα που κανεις πρεπει να ελεγχεις τη σταθεροτητα του αλλιως δεν εχει νοημα. ελεγχεις με stress test οπως orthos σκοπος και η τελικη επιτυχια ενος oc ειναι να τρεξεις το τεστ για αρκετη ωρα χωρις να κολλησει ο υπολογιστης ή να παρεις μπλε οθονη αυτα επιγραμματικα. για λεπτομερειες οι ειδημονες του ειδους ή μονος σου μεσω google σε αντιστοιχα φορουμ.
vasilisga Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 ζημια δεν νομιζω οτι παθαινει και τοσο ευκολα... μονο αμα δωσεις πολυ ρευμα...
xlapatsas4000 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 παω καπου τωρα και μετα θα σας πω λεπτομερεις παντος δεν θελω να το καταστρεψω γιατι εβαλα λεφτα στο μηχανημα πριν ενα μηνα,κατα προτιμηση να απαντουν οσοι ειναι γνωστες του θεματος....
vasilisga Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 εφοσον σημερα εμαθες τι ειναι o/c και εφοσον εφτιαξες πριν ενα μηνα το pc σου με καποια χρηματα (συνεπαγεται οτι ειναι καλος) δεν χρειαζεται να κανεις
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 παω καπου τωρα και μετα θα σας πω λεπτομερεις παντος δεν θελω να το καταστρεψω γιατι εβαλα λεφτα στο μηχανημα πριν ενα μηνα,κατα προτιμηση να απαντουν οσοι ειναι γνωστες του θεματος.... 2 ερωτησεις. Ξερεις να τοποθετεις aftermarket ψυκτρα? Δεν εισαι ικανοποιημενος απο το pc σου και θες να το clockareis?
xlapatsas4000 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 δεν το εφτιαξα ολοκληρο απλα άλλαξα την καρτα γραφηκων,το τροφοδοτικο,επιπλεον ραμ αυτά να το πσ μου και πείτε εάν χρειάζομαι κάτι το αγόρασα αρχικά το 2007 τότε ήταν όλα καινούρια αλλά τώρα....ο επεξεργαστής μου είναι πολύ καλος έμεινα πολύ ικανοποιημένος αλλά τώρα μου κολλάει λίγο,με το που τρεχω ενα προγραμμα ή ένα παιχνίδι,κιμένεται από 60% και πάνω. όσο για την ψύκτρα δεν ξέρω.Μπορεί να γίνει κάτι στο υπάρχον σύστημα ??
vasilisga Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 μητρικη δυστυχως δεν ειναι και η καλυτερη... λογικα τα 3,5-3,6 πρεπει να τα εχεις με αυξηση ρευματος φυσικα...
xlapatsas4000 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 TO PC ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΤΕΛΟ 2007 ΟΠΩς ΠΡΟΑΝΕΦΕΡΑ ΟΤΙ ΑΛΛΑΓΕς ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΕΚΑΝΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΜΝΗΜΗ,μητρικη οντος δεν ειναι και καλυτερη αλλα...μπορει να γινει κατι ?
vasilisga Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 ναι το καταλαβα οτι ειναι του 2007 η μητρικη, και για την εποχη της δεν ηταν το καλυτερο μοντελο... αυτη τη στιγμη ειναι στα 3ghz ο επεξεργαστης, αμα προσπαθησεις μπορεις να τον πας γυρω στα 3,6ghz
xlapatsas4000 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 μμμ 3.6 ?καλο ακουγεται φανταζομαι δεν θα κολλαει ετσι ?και μηπως γνωριζεις πως τον παω ?δεν θελω να καωψ τιποτα παντα με ασφαλεια (ειναι ασφλες ?)
lionheart75 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 μητρικη δυστυχως δεν ειναι και η καλυτερη... λογικα τα 3,5-3,6 πρεπει να τα εχεις με αυξηση ρευματος φυσικα... Θα συμφωνήσω με τον Βασίλη. Επίσης οποιοδήποτε εγχείρημα o/c με τον εν λόγω επεξεργαστή καλό είναι να συνοδεύεται με κάποια καλή aftermarket ψύκτρα καθώς ο 90nm cpu είναι 125W TDP. Τα 3,5 αν έρθουν θα έρθουν με τουλάχιστον 1,5v οπότε οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι αναπόφευκτες. Για μένα μην το επιχειρήσεις αφενός αν είσαι με στόκ ψύκτρα και αφετέρου γενικότερα μιας και 25 ευρώ ψύκτρα για cpu 3ετίας δεν νομίζω ότι συμφέρει ιδιαίτερα. (τόσο κάνει ο cpu used). Eπίσης εάν απο το 2007 δεν έχεις αλλάξει πάστα στον cpu θα πρέπει να την αλλάξεις. Απο θερμοκρασίες πώς είσαι τώρα?
vasilisga Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 σε τι πραγμα εχεις παρατηρησει οτι σου κολαει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.