Προς το περιεχόμενο

Κάρτα γραφικών για παλιό HTCP pc.

javavall

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Θέλω σε ένα παλιό μηχάνημα(κατεβαστήρι προς το παρόν) να προσθέσω μια νέα κάρτα γραφικών ώστε να έχει έστω και τις βασικές HTCP δυνατότητες. (HD video βασικά)

Το μηχάνημα αποτελείται μεταξύ άλλων από PIII 1GHz με 512Ram.

Σε μια αναζήτηση που έκανα βρήκα τις εξής κάρτες:

Sapphire HD 3450 512mb agp --> ~39e

Sapphire HD 3650 512mb agp --> ~44e

Πιστεύετε ότι αξίζει μια τέτοια αναβάθμιση ή θα υπάρξει πρόβλημα εξαιτίας της παλιάς CPU και RAM?

Έχετε να προτείνεται κάποια άλλη κάρτα γι'αυτήν τη δουλειά?

Δημοσ.

σε agp δεν νομιζω να βρεις κατι πολυ καλυτερο απο την 3650...

υπαρχει και 3850 νομιζω αλλα ειναι κοντα στα διπλασια χρηματα

με αυτο τον επεξεργαστη και αυτη την καρτα δεν ξερω αν θα μπορεις να δεις Full HD

Δημοσ.

FULL HD πάει πολύ! :P

Έστω HD, youtube σε HD κλτ. για τέτοια χρήση.

Προς το παρόν η 5200FX που κάθεται δε βλέπω να κάνει τίποτα. Στο HD απλά πεθαίνει...

Αυτή δε θα έχει πρόβλημα λόγο της CPU και RAM? Δηλαδά πάει και για FULL HD?

...

(Update)

Οι 3650 και 3850 απ'ότι βλέπω θέλουν και βαρβάτο τροφοδοτικό. (30Amps on 12 volt)

Οπότε μάλλον η 3450 θα είναι καλύτερη σαν επιλογή. Θα έχει όμως αξιοπρεπείς επιδόσεις σε HD?

Δημοσ.
FULL HD πάει πολύ! :P

Έστω HD, youtube σε HD κλτ. για τέτοια χρήση.

Προς το παρόν η 5200FX που κάθεται δε βλέπω να κάνει τίποτα. Στο HD απλά πεθαίνει...

Αυτή δε θα έχει πρόβλημα λόγο της CPU και RAM? Δηλαδά πάει και για FULL HD?

...

(Update)

Οι 3650 και 3850 απ'ότι βλέπω θέλουν και βαρβάτο τροφοδοτικό. (30Amps on 12 volt)

Οπότε μάλλον η 3450 θα είναι καλύτερη σαν επιλογή. Θα έχει όμως αξιοπρεπείς επιδόσεις σε HD?

Για το συστημα που έχεις, οι 3650 και 3850 είναι overkill, εξάλλου όλες οι κάρτες της σειράς 3χχχ της ATi έχουν πάνω κάτω τις ίδιες επιδόσεις σε HD.

Η πρόταση μου, βάλε μια 3450 πάνω και θα μπορεις να δεις HD video, αλλά μην περιμένεις π.χ. να δεις το Avatar σε 1080p χωρίς σπασίματα κτλ, γιατί ο επεξεργαστης σου δε μπορεί να βοηθησει καθόλου για HD.

Δημοσ.
σε agp δεν νομιζω να βρεις κατι πολυ καλυτερο απο την 3650...

Αν και πίστευα οτι μετά την 3000 σειρά της ATI δεν θα βλέπαμε άλλες AGP κάρτες, τελικά υπάρχει και αυτή.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/GIGABYTE-4650-SVGA-GVR4650D2-1GI-1GB.htm

υπερβολικά ακριβή βέβαια.

Άποψή μου είναι οτι κρατάς το ήδη υπάρχον σύστημα όπως είναι ή για κατεβαστήρι ή για Divx/Mpeg2 decoding και για HD (1080 ή 720) πας σε κάτι καλύτερο όταν μπορείς.

Ακόμα και με 2πύρινο AMD low watt CPU στα 2,2Ghz σε Full HD ταινίες μου έκανε σπασίματα, ο PIII δεν θα έχει καμία τύχη πιστεύω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...