koumis Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 παρελαβα προχθες και εχω μερικες ερωτησεις: 1. δεν ανοιγει το activity monitor. Για την ακριβια ανοιγει και κολλαει στην πολυχρωμη ροδα χωρις να ανταποκρινεται και το κλεινω με force quit. Το υπολοιπο συστημα δεν φαινεται να επηρραεαζεται. Τι παιζει? Να πω πως εχω αλλαξει τη θεση των application καθως εχω δηνιουργησει φακελους και καθε εφαρμογη την μετακινησα στον αναλογο φακελο...Εππηρεαζει? 2. Το app fresh μου βρισκει δηθεν καινουριες ενημερωσεις προγραμματων ενω εχω τις τελευταεις και οταν τις κατεβαζει (δεν τις εγκαθιστα αυτοματα για καποιο λογο !!!! και το κανω εγω) και τις περναω μπαινουν χυμα στο application χωρις να μπορω να αντικαταστησω την ''παλια'' 3.Οταν ''κλεινω'' ενα προγραμμα πατωντας το κοκκινο κουμπακι, το menu επανω μενει στην προηγουμενη εφαρμογη και δεν γυριζει στο menu του finder π.χ. παρα μονο οταν κανω κλικ στο desktop η μεσα σε καποιο αλλο παραθυρο εφαρμογης. Φυσιολογικο? 4. μπορω στο safari ΚΑΙ ΜΟΝΟ να ορισω το κλικ με 2 δακτυλα να ανοιγει καινουρια καρτελα και η default λειτουργια να μεταφερθει στο κλικ με 3 δακτυλα? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Labfrog Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 παρελαβα προχθες και εχω μερικες ερωτησεις: 1. δεν ανοιγει το activity monitor. Για την ακριβια ανοιγει και κολλαει στην πολυχρωμη ροδα χωρις να ανταποκρινεται και το κλεινω με force quit. Το υπολοιπο συστημα δεν φαινεται να επηρραεαζεται. Τι παιζει? Να πω πως εχω αλλαξει τη θεση των application καθως εχω δηνιουργησει φακελους και καθε εφαρμογη την μετακινησα στον αναλογο φακελο...Εππηρεαζει? Σε μερικά applications ναι. Αν δεν δουλεύεις καιρό το μακ σου καλό είναι να κάνεις refresh install. Eπηρεάζεται η κάθε εφαρμογή κατά το update. Αν και δεν νομίζω πως αυτό φταίει που σου κολλάει το activity monitor... δεν ξέρω τι μπορεί να παίζει εκεί. 2. Το app fresh μου βρισκει δηθεν καινουριες ενημερωσεις προγραμματων ενω εχω τις τελευταεις και οταν τις κατεβαζει (δεν τις εγκαθιστα αυτοματα για καποιο λογο !!!! και το κανω εγω) και τις περναω μπαινουν χυμα στο application χωρις να μπορω να αντικαταστησω την ''παλια'' Δεν χρειάζεσαι τέτοια applications. Εαν βάζεις κάθε εφαρμογή να κάνει check από μόνη της κάθε που θα την ανοίγεις τότε μια χαρά θα σαι. Γιατί να σε νοιάζει να κάνεις update ένα application όταν δεν το χρησιμοποιείς? Όταν το ανοίξεις τα σου πει πως έχει updates και θα τα κάνεις τότε. Και τα applications στα OS X έτσι χύμα πάνε και πάντα και μόνο στο Applications folder. Πουθενά αλλού. Άντε ίσως να μετακινήσεις κάποια που εγκατέστησες εσύ στο utilitιes αλλά και αυτό άστο καλύτερα... Πιθανώς δεν τις εγκαθιστά γιατί δεν τις βρίσκει. ναι οκ είναι στο /Applications αλλά για την ακρίβεια είναι πχ στο /Applications/Adium(ο φακελός σου)/Adium.app και αυτό μπερδεύει το σύστημα. 3.Οταν ''κλεινω'' ενα προγραμμα πατωντας το κοκκινο κουμπακι, το menu επανω μενει στην προηγουμενη εφαρμογη και δεν γυριζει στο menu του finder π.χ. παρα μονο οταν κανω κλικ στο desktop η μεσα σε καποιο αλλο παραθυρο εφαρμογης. Φυσιολογικο? Ναι. Να φανταστώ πως ξέρεις πως για να κλείσεις την εφαρμογή τελείως πρέπει να κάνεις quit από το menu bar. Όταν λοιπόν κάνεις quit και όχι να κλείνεις από το κόκκινο κουμπί τότε σε πάει στον finder. Το κόκκινο κουμπί είνια σαν να κάνεις hide το παράθυρο της εφαρμογής αλλά δεν είναι ακριβώς hide. Υπάρχει και το hide με command+H. 4. μπορω στο safari ΚΑΙ ΜΟΝΟ να ορισω το κλικ με 2 δακτυλα να ανοιγει καινουρια καρτελα και η default λειτουργια να μεταφερθει στο κλικ με 3 δακτυλα? Αυτό δεν το γνωρίζω. Κοίταξε στα extensions στη σελίδα της Apple να δεις αν έχει βγει τίποτα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
tr3quart1sta Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 4. μπορω στο safari ΚΑΙ ΜΟΝΟ να ορισω το κλικ με 2 δακτυλα να ανοιγει καινουρια καρτελα και η default λειτουργια να μεταφερθει στο κλικ με 3 δακτυλα? με το BetterTouchTool πρεπει να γινεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
de173 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 3.Οταν ''κλεινω'' ενα προγραμμα πατωντας το κοκκινο κουμπακι, το menu επανω μενει στην προηγουμενη εφαρμογη και δεν γυριζει στο menu του finder π.χ. παρα μονο οταν κανω κλικ στο desktop η μεσα σε καποιο αλλο παραθυρο εφαρμογης. Φυσιολογικο? Να πω ότι και το command+Q απλά κάνει quit. Θα σου φανεί λίγο περίεργο στην αρχή αλλά είναι αρκετά βολικό να μην κλείνει μία εφαρμογή με το κόκκινο "Χ" μιας και μερικές φορές, ενώ έχεις κλείσει την εφαρμογή (π.χ. Google chrome ή Firefox) με αυτόν τον τρόπο και θες να την ανοίξεις ξανά, ανοίγει σε χρόνο dt! (Όχι οτι δεν άνοιγε και γρήγορα από πριν... Απλά λόγος να γίνεται! ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnny12 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπερα... Μιας και σε λιγο καιρο θα γινω χρηστης mac (τι σε λιγο? τα Χριστουγεννα αλλα τελος παντων) εχω και εγω κανα δυο ερωτησεις. 1. Επειδη ειμαι και ασχετος και διαβαζω συχνα ntfs και fat 32 και δεν ξερω εγω τι αλλο και επιδη οπως ειπα ειμαι ασχετος και εχω μπερδευτει τι γινεται με αυτο? Δηλαδη δεν μπορω να γραψω ενα αρχειο σε ενα CD ή σε ενα USB και να το διαβασει ο windows pc μου? 2.Οταν βαζω ενα παραθυο σε ελαχιστοποιηση πηγαινει σε ενα δεξι κομματι του dock ετσι δεν ειναι? Εγω θελω να ρωτησω εαν γινεται ναι ειναι εκει ακομα και οταν το παραθυρο ειναι ανοιχτο... Για να αλλαζω παραθυρα καπως... και ολα μου τα ανοιχτα αλλα και ελαχιστοποιημενα παραθυρα μου να ειναι ανοιχτα εκει? Σας ευχαριστω και περιμενω τις απαντησεις σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vag3d Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπερα...Μιας και σε λιγο καιρο θα γινω χρηστης mac (τι σε λιγο? τα Χριστουγεννα αλλα τελος παντων) εχω και εγω κανα δυο ερωτησεις. 1. Επειδη ειμαι και ασχετος και διαβαζω συχνα ntfs και fat 32 και δεν ξερω εγω τι αλλο και επιδη οπως ειπα ειμαι ασχετος και εχω μπερδευτει τι γινεται με αυτο? Δηλαδη δεν μπορω να γραψω ενα αρχειο σε ενα CD ή σε ενα USB και να το διαβασει ο windows pc μου? 2.Οταν βαζω ενα παραθυο σε ελαχιστοποιηση πηγαινει σε ενα δεξι κομματι του dock ετσι δεν ειναι? Εγω θελω να ρωτησω εαν γινεται ναι ειναι εκει ακομα και οταν το παραθυρο ειναι ανοιχτο... Για να αλλαζω παραθυρα καπως... και ολα μου τα ανοιχτα αλλα και ελαχιστοποιημενα παραθυρα μου να ειναι ανοιχτα εκει? Σας ευχαριστω και περιμενω τις απαντησεις σας. Βασικά εγώ προσωπικά, στον Mac σπάνια χρησιμοποιώ την ελαχιστοποίηση (ελαχιστοποίηση = κακιά συνήθεια από τα windows..χεχε). Άστα όλα ανοικτά και χρησιμοποίησε το Expose για να πας στην εφαρμογή που θέλεις (μπορείς πάντα να πατάς και cmd-tab ή cmd+shift+tab εναλλακτικά, αλλά μόλις πιάσεις το νόημα του Expose θα το λατρέψεις πιστεύω)...!!! Εγώ σκέφτομαι να προσθέσω και δεύτερη οθόνη στον Mac Pro μου για να έχω περισσότερες "επιφάνειες εργασίας". Δουλεύεις πιο άνετα έτσι (και ειδικά στο Mac OS X όπου πραγματικά θα απολαύσεις το Multi-Tasking στο έπακρο πιστεύω). [ame]http://www.youtube.com/watch?v=2Ml2bWabSvM[/ame] Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnny12 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Σε ευχαριστω πολυ φιλε και ναι ειναι κακια συνηθεια απο windows... Ελπιζω να τα ξεπερασω αυτα και να συνηθισω τα μακ... Τωρα αν μπορει καποιος να μου απαντησει και την πρωτη ερωτηση? ευχαριστω :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
iznodur Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 λοιπον σε φατ 32 διαβάζουν και γράφουν τα windows το μακ απο την άλλη έχει αλλο δικό του φορμά τώρα cd κλπ κανένα πρόβλημα όλα όπως τα ήξερες στα usb drives αν ένα στικάκι ειναι φορμαρισμένο σε φατ32 και το βάλεις στο μακ μπορείς να κάνεις τα πάντα όπως και στα windows απλα υπάρχει ο περιορισμός του ότι δεν μπορεέις να μεταφέρεις αρχεια μεγαλύτερα των 4Gb (όχι λόγω του μακ αλλα λόγω της φύσης του φορμά αυτού) απο την άλλη αν βάλεις ένα στικάκι η σκληρό κλπ που είναι σε Ntfs θα μπορεις να μεταφέρεις αρχεία μεγαλύτερα των 4gb απο (στικ, σκληρό κλπ) στο μακ αλλα δεν μπορείς να τα τροποποιήσεις να εγγράψεις δλδ στον δίσκο αυτό όμως λύνεται με διάφορα προγράμματα όπως paragon ntfs edit : βαριέμαι να γράψω άλλα όποιος έχει την καλοσύνη ας συμπληρώσει ελπίζω σου έδωσα να καταλάβεις κάποια πράγματα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johnny12 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι καταλαβα καποια πραγματα ... Σας ευχαριστω πολυ.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
ManosBar13 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Για το θέμα της ελαχιστοποίησης να αναφέρω επίσης πως εκτός τη λύση του Expose, υπάρχει και η λύση του Spaces. (Ακόμα καλύτερα ο συνδυασμός τους αλλά ίσως πέσουν πολλά μαζί σε ένα νέο χρήστη) [ame]http://www.youtube.com/watch?v=PZd-RVu1Zcc[/ame] Εγώ έχω 4 Spaces χωρισμένο σε «θεματικές ενότητες» (IM, Music+Movies+RSS, Safari, Other) και δεν έχει χρειαστεί ποτέ να κλείσω παράθυρο, πόσο μάλλον να ελαχιστοποιήσω. Σε συνδυασμό με Expose και Custom Gestures στο Magic Mouse το σύστημα έχει απογειωθεί... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.