xristos05 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπέρα θα ηθελα μια βοηθεια πανω σε c++ vectors αν ξερει καποιος ας βοηθεισει δε μπορω να βρω λυση με τπτ. Εχουμε φτιαξει ενα vector ας πουμε 5 θεσεων πως θα το περασουμε σε μια tamplate συναρτηση ? αποτι βρηκα περνει 2 παραμετρους πχ tapmlate<class T, class Allocate> αυτο το allocate τι πρεπει να ειναι γιατι καλωντας απο την main μου ζηταει να του περασω δυο παραμετρους... Οποιος γνωριζει ας βοηθεισει ευχαριστω πολυ..
Evgenios1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 >template<class It> void foo(It first,It last) { } ... int main(void) { vector<int> v; foo(v.begin(),v.end()); return 0; }
xristos05 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 φιλε μου πολυ σωστη η σκεψη σου ευχαριστω πολυ ... για να περασεις ολοκληρο vector οπως πχ ενα πινακα δε παιζει ? βεβαια θα το κανω οπως μου υπεδειξες
Evgenios1 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Τι εννοεις; Για να περασεις εναν πινακα, περνας τον δεικτη του και το μεγεθος, με τους vector περνας το πρωτο και τελευταιο iterator. Δες και ενα παραδειγμα >#include <iostream> #include <vector> #include <string> using namespace std; template<class It> void printVector(It first,It last) { for(;first!=last; ++first) cout<<*first<<endl; } int main(void) { vector<int> v; v.push_back(12); v.push_back(33); v.push_back(324); printVector(v.begin(),v.end()); return 0; }
xristos05 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 ωραιος καταλαβα ευχαριστω απλα πιστευα οτι θα πηγαινει οπως στον πινακα με το ονομα θεωρει την αρχη... anyway
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.