Προς το περιεχόμενο

Αγορά MacBook Pro - Windows Compatibility

Zephyros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Εδώ και 2-3 μέρες κάνω έρευνα αγοράς laptop και μέσα σε όλα έχω και το MacBook Pro (συγκεκριμένα το Apple MacBook Pro MC374GR). Το έχω δει από κοντά μιας και το έχει μια φίλη μου, φαίνεται ωραίο σταθερή κατασκευή κλπ. Το προβλημά μου είναι όμως, ότι λόγο σπουδών χρειάζομαι Windows (σπουδάζω προγραμματιστής,οπότε Visual Studio το χρειάζομαι). Ξέρω ότι το υπάρχει το bootcamp αλλά θα ήθελα να ρωτήσω για incompatibilities. Υπάρχουν ή όλα παίζουν κανονικά? Ποια είναι η γνώμη σας,να πάρω τον Mac ή να προτιμήσω κάποιο PC Laptop?

Πόσο κρατάει η μπαταρία του, αν μπορεί κάποιος να μου πεί στο περίπου? (γιατί είναι και 10 ώρες ταξίδι σχεδόν, θα μπορώ να δώ καμια ταινεία ή θα τρέχω από μπρίζα σε μπρίζα?)

Δημοσ.

Προσωπικά αντί για bootcamp χρησιμοποιώ το VMware Fusion με τον δίσκο shared σε Windows, για να μπορώ να χρησιμοποιώ όποιο αρχείο θέλω που έχω αποθηκευμένο στο MacOS και δουλεύουν άψογα όλα.

Όσο αφορά την μπαταρία, μετά απο 2 χρόνια καθημερινής χρήσης (372 κύκλοι φόρτισης) η μπαταρία έχει πέσει στο 91% και διαρκεί ακριβώς 3 επεισόδια Grey's Anatomy (αποτίμηση της μπαταρίας απο την κοπέλας μου) οπότε για σερφάρισμα σίγουρα θα κρατάει παραπάνω απο 2 ώρες.

Στην αρχή που το πήρα η μπαταρία διαρκούσε σχεδόν 4 ώρες.

Στα καινούρια Mac πάντως η μπαταρία έχω ακούσει πως κρατάει σχεδόν 7 ώρες.

Όσον αφορά το Visual Studio δεν ξέρω τίποτα...

Δημοσ.

mid 2009 mbp 15'

++++++++τα συν

Ίσως η καλύτερη αγορά που έχω κάνει ποτέ. Το χρησιμοποιώ καθημερινά ΠΟΛΛΕΣ ώρες (βασικά είναι σχεδόν 16 από τις 24 ώρες τις ημέρας) και είναι σκυλί. Σταθερό, γρήγορο και αξιόπιστο. Εντάξει η δουλειά μου δεν είναι σούπερ απαιτητική, κείμενα δουλεύω αλλά το έχω βολευτεί αρκετά. Σε ό,τι αφορά τη διασκέδαση στο σπίτι, κανένα πρόβλημα. Παιχνιδάκια μια χαρά με την "καλή" του κάρτα γραφικών και σε φουλ ανάλυση. Έχω βάλει windows και προς το παρόν δεν έχω συναντήσει κανένα πρόβλημα με αυτά. Τα προγραμματάκια με τα οποία έρχεται είναι πολύ καλά και είναι ό,τι χρειάζεται (και με το παραπάνω) ο μέσος χρήστης. Επίσης μου δόθηκε η ευκαιρία να δουλέψω το imovie ένα από τα πιο εύχρηστα πρόγραμματα που έχω χρησιμοποιήσει.

το trackpad είναι απλά κορυφή μόλις το συνηθίσεις, πετάς κανονικά αρκεί να δεις τις δυνατότητές του. πολύ πιο γρήγορα από ποντίκι για δουλειές αλλά όχι για παιχνίδια.

Μπαταρία εμένα μου κρατάει με 50% φωτεινώτητα περίπου 6-7 ώρες και αυτό ύστερα από 1 χρόνο με 58 cycles και 98% στο health.(δουλειά γραφείου, κείμενα και web). Στις διακοπές στο καράβι είδα 2 ταινίες γεμάτες :)

Η οθόνη είναι όλα τα λεφτά!

Επίσης το time machine πρέπει να είναι πολύ καλό αλλά ακόμα δεν πρόλαβα να το κοιτάξω (lol απαράδεκτος)

Το itunes και τα spaces απλά τα έχω λατρέψει και απορώ γιατί δεν το χρησιμποιούσα το itunes πιο πριν στα παραθύρια.

------------ τα μείον

Θα σου πάρει λίγο χρόνο να μπεις στη φιλοσοφία λειτουργίας του αλλά όταν θα γίνει αυτό θα είσα μια χαρά

Ενδεχομένως να έχει καμιά περιέργη ασυμβατότητα. (Εγώ είχα με το OCR του scanner του γραφείο περιέργως και ΔΕ μου το έλυσε η HP και κατέφυγα σε "άλλα" μονοπάτια.

Στα παιχνίδια η αλήθεια είναι ότι ΔΕΝ είναι το ίδιο σταθερό όσο στις άλλες δουλειές ΑΛΛΑ είναι πιο σταθερό από τα παραθύρια. (για παιχνίδια σε macos λέμε)

Θα πρέπει να βρει πρόγραμμα για τα μη συμβατά ποντίκια (steer mouse πχ)

Για καλά windows θα τα βάλεις με bootcamp αλλά δυστυχώς την επανεκίννηση δε θα τη γλυτώσεις.

Θέλει προσοχή σα μηχάνημα και γενικώς είναι ακριβό

Δε θέλω να σκέφτομαι το ενδεχόμενο για service στην Ελλάδα.

Μια φορά μου κόλλησε και δεν έμπαινε καν στο λειτουργικό αλλά παίζει να έκανα εγώ τη μ***α γιατί μπορεί να έσβησα κάποιο αρχείο; Δεν ξέρω κιόλας αλλά έβαλα το dvd του λειτουργικού και όλα καλά, τα ξαναπέρασε από πάνω και ΔΕΝ ΕΧΑΣΑ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! Αλλά ένα φόβο τον έχω. Πάντως ακόμα και τότε έμπαινε στα windows lol.

Δεν έχει θύρα κατευθείαν για TV και πρέπει να αγοράσεις adaptor.

Ανεβάζει θερμοκρασίες στα ζόρικα και είναι πρόβλημα αν το έχεις στα πόδια αλλά *ΝΟΜΙΖΩ* ότι αυτό είναι και καλό διότι δίωχνει τη θερμότητα, ας με διορθώσουν οι γνώστες αν κάνω λάθος.

Αν πάρεις, να αγοράσεις με 2 κάρτες γραφικών, ειδικά αν ασχοληθείς με εικόνα και video. Και επειδή θα ρωτήσεις ξέρω ότι στα windows χρησιμοποιεί την δυνατή κάρτα γραφικών (έτσι έχω διαβάσει δηλαδή) :)

Αυτά! Με το καλό ότι κι αν αποφασίσεις.

Δημοσ.
Αν πάρεις, να αγοράσεις με 2 κάρτες γραφικών, ειδικά αν ασχοληθείς με εικόνα και video. Και επειδή θα ρωτήσεις ξέρω ότι στα windows χρησιμοποιεί την δυνατή κάρτα γραφικών (έτσι έχω διαβάσει δηλαδή) :)

Αυτά! Με το καλό ότι κι αν αποφασίσεις.

Ισχύει αυτό που λές...στα Windows δεν υπάρχει η δυνατότητα εναλλαγής των καρτών και χρησιμοποιείται πάντα η nvidia 9600.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...