Προς το περιεχόμενο

Ford Fiesta Sport ή Kia Pro Ceed??

Mirodin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στο Fiesta με 500 δεν πας στα 6.

Στην επισημη σελιδα της ford λεει 413€ για +2 χρονια, με 620€ +3χρονια.

Αρα με 420€ πας στα 4 ή με 620€ πας στα 5χρονια, απο τα 7 εργοστασιακα χρονια εγγυησης της ΚΙΑ θες αρκετα ακομα.

Αστες τις ιστοσελιδες..Σου λεω τι μου ειπε ο Σφακιανακης οταν πηρα το δικο μου..και εκτος απ αυτο δε πιστευω να συγκρινεις το ονομα της Ford με το ονομα της Kia για κανενα λογο..Ο ενας ή δυο χρονια παραπανω εγγυηση δε μου λεει κατι εμενα προσωπικα.Ετσι και αλλιως ενας λογος που αποσκοπει η πολυετης εγγυηση πλεον τα τελευταια χρονια στα αυτοκινητα ειναι και το marketing.Ειναι λιγο γελοιο για μενα να επιλεγεις πλεον μονο βασει εγγυησης αυτοκινητο.

---------- Προσθήκη στις 12:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:51 ----------

Το cee'd έχει 7 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση.

Τo Fiesta έχει 2 χρόνια εγγύηση. Τα 5-6 χρόνια με 500 ευρώ θα καλύπτουν συκεκριμένα μηχανικά μέρη υποθέτω, όπως ισχύει με την Toyota (3 εργοστασιακά + 3 αντιπροσωπείας για τα μηχανικά μέρη).

Εμ φυσικα για τα μηχανικα πρεπει να σε νοιαζει η εγγυηση..Τι αλλο?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Καλο αυτο και καλο να σε υποστηριζει ο αντιπροσωπος σου με τετοιες προσφορες αλλα δεν το κανει σε ολους και ο αλλος που θα παει βαση με οτι λεει η ford δεν θα ειναι κερδισμενος οσο εσυ.

Η επιλογη αυτοικινητου ειναι καθαρα υποκειμενικη και δεν μπορεις ουτε εσυ ουτε κανενας να μου βγαλεις ενα αμαξι καλυτερο απο το αλλο λόγο ονόματος.Το καθένα εχει τα + του αλλα και τα - του.

Όποιο θεωρεί σωστο ο καθένας πέρνει.πχ το μεγαλυτερο πορτμπαγκαζ και οι εσωτερικοι χωροι για μενα ειναι πιο σημαντικοι απο το αν εχει ηλιοροφή η ζάντες. Και παει λεγοντας...

Το θεμα μας ειναι ο καθένας να μας ικανοποιει αυτο που πέρνουμε στα λεφτα που διαθέτουμε.Δεν ειχα να δωσω 17χιλ€ και εδωσα 13χιλ€ και με ικανοποιει.Αν ειχα 17 θα ειχα κοιταξει κατι σε αλλη κατηγορια.Γιατι θεωρω τα 17 για ενα μικρομεσαιο ford παρα πολλα.

Η μαγκια ειναι να μην χρειαστει σε κανεναν η εγγυηση ειτε ειναι 7 ειτε ειναι 2.Και για μενα η εγγυηση δεν ειναι μονο marketing.Αν καποιος που του εχει λήξει η εγγυήση γιατι περασε τα 3 χρόνια που είχε και του εβγαλε πχ εγκεφαλο ελα πες του αν ειναι μονο marketing ή όχι.

Καλο αυτο και καλο να σε υποστηριζει ο αντιπροσωπος σου με τετοιες προσφορες αλλα δεν το κανει σε ολους και ο αλλος που θα παει βαση με οτι λεει η ford δεν θα ειναι κερδισμενος οσο εσυ.

Η επιλογη αυτοικινητου ειναι καθαρα υποκειμενικη και δεν μπορεις ουτε εσυ ουτε κανενας να μου βγαλεις ενα αμαξι καλυτερο απο το αλλο λόγο ονόματος.Το καθένα εχει τα + του αλλα και τα - του.

Όποιο θεωρεί σωστο ο καθένας πέρνει.πχ το μεγαλυτερο πορτμπαγκαζ και οι εσωτερικοι χωροι για μενα ειναι πιο σημαντικοι απο το αν εχει ηλιοροφή η ζάντες. Και παει λεγοντας...

Το θεμα μας ειναι ο καθένας να μας ικανοποιει αυτο που πέρνουμε στα λεφτα που διαθέτουμε.Δεν ειχα να δωσω 17χιλ€ και εδωσα 13χιλ€ και με ικανοποιει.Αν ειχα 17 θα ειχα κοιταξει κατι σε αλλη κατηγορια.Γιατι θεωρω τα 17 για ενα μικρομεσαιο ford παρα πολλα.

Η μαγκια ειναι να μην χρειαστει σε κανεναν η εγγυηση ειτε ειναι 7 ειτε ειναι 2.Και για μενα η εγγυηση δεν ειναι μονο marketing.Αν καποιος που του εχει λήξει η εγγυήση γιατι περασε τα 3 χρόνια που είχε και του εβγαλε πχ εγκεφαλο ελα πες του αν ειναι μονο marketing ή όχι.

Πρωτον - ας μη γελιομαστε εν μεσω οικονομικης κρισης προσφορες δε γινονται μονο σε μενα αλλα σε ολους!Για να το ειπε σε μενα που δεν ειμαστε κολλητοι κατι λεει αυτο!

Δευτερον - δεν ειπα οτι το ενα αμαξι ειναι καλυτερο του αλλου..Ισα ισα ειπα σε προηγουμενο ποστ εδω, οτι δεν συγκρινονται μεταξυ τους γιατι ειναι διαφορετικες κατηγοριες..

Τριτον - το Ford Fiesta Sport εχει 16000 και 18000 το MotorSport με τον ιδιο κινητηρα..Αλλος μπορει να θεωρει οτι με 17000 μπορει να παρει Focus ή Seat Leon TSi με τοσα λεφτα..Περι ορεξεως

Τεταρτον - Συμφωνα με το δευτερο που εγγρεψα προφανως και δε προσπαθω να σου πω πιο ειναι το καλυτερο..Προσπαθω να σου πω πως η Ford ειναι τεραστια εταιρεια για να μπορεις να βασιστεις και να την εμπιστευτεις..Οπως ειναι η VW η Toyota και αλλες..

Πεμπτον - Συμφωνω πως αυτη ειναι η μαγκια με την εγγυηση αλλα δεν ειπα πως ειναι ΜΟΝΟ θεμα marketing αλλα πως ειναι KAI θεμα marketing..Επισης πιστευω πως η KIA ή η Huundai που ειναι σχετικα νεες αυτοκινητοβιομηχανιες, παντα σε σχεση με αλλες, προσπαθουν να προσελκυσουν κοσμο μιλωντας ΚΑΙ για αξιοπιστια βαζοντας σε ενα ηδη ελκυστικο πακετο και 7 χρονια εγγυηση..

Πρωτον - ας μη γελιομαστε εν μεσω οικονομικης κρισης προσφορες δε γινονται μονο σε μενα αλλα σε ολους!Για να το ειπε σε μενα που δεν ειμαστε κολλητοι κατι λεει αυτο!Δεν ειναι και 100% δοκιμο αυτο.Το οτι σου το εκανε εσενα δεν σημαινει οτι θα κανει και σε μενα και ας μην ειναι κανενας κολλητος του.Η μπορει να το κανει ο ταδε αντιπροσωπος αλλα ο αλλος οχι.Και εμενα μου εκανε τα εξοδα φακελου δωρο αλλα δεν ειναι κριτηριο επιλογης αυτο.Πας σε 2-3 αντιπροσωπιες και βλεπεις τι μπορεις να κερδισεις περισσοτερο και μετα διαλεγεις.

Δευτερον - δεν ειπα οτι το ενα αμαξι ειναι καλυτερο του αλλου..Ισα ισα ειπα σε προηγουμενο ποστ εδω, οτι δεν συγκρινονται μεταξυ τους γιατι ειναι διαφορετικες κατηγοριες..Οτι πιο σωστο εχω ακουσει στο thread και ξεχασα να το σχολιασω και αυτο και μονο για μενα κλίνει το θεμα επιλογης.

Τριτον - το Ford Fiesta Sport εχει 16000 και 18000 το MotorSport με τον ιδιο κινητηρα..Αλλος μπορει να θεωρει οτι με 17000 μπορει να παρει Focus ή Seat Leon TSi με τοσα λεφτα..Περι ορεξεως +10000

Τεταρτον - Συμφωνα με το δευτερο που εγγρεψα προφανως και δε προσπαθω να σου πω πιο ειναι το καλυτερο..Προσπαθω να σου πω πως η Ford ειναι τεραστια εταιρεια για να μπορεις να βασιστεις και να την εμπιστευτεις..Οπως ειναι η VW η Toyota και αλλες..Δυστυχως πλεον το ονομα εμενα δεν μου προσφέρει καμια εμπιστοσύνη ετσι οπως τα εχουνε κανει.

Πεμπτον - Συμφωνω πως αυτη ειναι η μαγκια με την εγγυηση αλλα δεν ειπα πως ειναι ΜΟΝΟ θεμα marketing αλλα πως ειναι KAI θεμα marketing..Επισης πιστευω πως η KIA ή η Huundai που ειναι σχετικα νεες αυτοκινητοβιομηχανιες, παντα σε σχεση με αλλες, προσπαθουν να προσελκυσουν κοσμο μιλωντας ΚΑΙ για αξιοπιστια βαζοντας σε ενα ηδη ελκυστικο πακετο και 7 χρονια εγγυηση.. Απο αυτο μονο θετικα μπορουν να βγουν οταν σου προσφερουν περισσοτερα για να σε προσελκυσουν και παραλληλα ανεβάζουν συνέχεια την ποιότητα τους.

Και οι hyundai/kia δεν ειναι και τοσο καινουργιες οσο νομιζουμε.

Απλα τα τελευταια χρόνια εχουν γινει γνωστες λόγο των τιμών τους.

Το οτι η ΚΙΑ εφτιαχνε κομματια για την ford και την mazda για 30 χρονια εμενα μου λεει οτι μια σχετικη εμπειρια την εχουν.

Και ξαναλεω οτι απο την ατακα σου οτι ειναι αλλη κατηγορια το ενα απο το αλλο για μενα τελειωνει το thread εδω για τα υπολοιπα μπορουμε να κουβεντιάζουμε ώρες και οτι το thread αυτο δεν ειναι το καταλληλο.

Και ξαναλεω οτι απο την ατακα σου οτι ειναι αλλη κατηγορια το ενα απο το αλλο για μενα τελειωνει το thread εδω για τα υπολοιπα μπορουμε να κουβεντιάζουμε ώρες και οτι το thread αυτο δεν ειναι το καταλληλο.

Προφανως συμφωνουμε οτι δεν διαφωνουμε...:shifty:

Και για αυτο το λογο ο topic starter πρεπει αρχικα να ξεκαθαρισει σε τι κατηγορια θελει να παιξει πρωτα και μετα να διαλεξει το αυτοκινητο..;)

Το "βαρύ" Ford είναι γύρω στα 350 κιλά πιο ελαφρύ από το Ceed και σίγουρα πιο γρήγορο.

Σύμφωνα με τα επίσημα site το Kia pro ceed είναι γύρω στα 200 κιλά πιο ελαφρύ από το fiesta. 1500kg λέει η ford για το fiesta ενώ 1257-1338kg λέει η Kia για το pro ceed...... Θέλω και εγώ να πάρω αυτοκίνητο και είμαι μεταξύ άλλων ανάμεσα και σε αυτά τα δύο αυτοκίνητα... Προσωπικά πάντως το ceed μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση.

Σύμφωνα με τα επίσημα site το Kia pro ceed είναι γύρω στα 200 κιλά πιο ελαφρύ από το fiesta. 1500kg λέει η ford για το fiesta ενώ 1257-1338kg λέει η Kia για το pro ceed...... Θέλω και εγώ να πάρω αυτοκίνητο και είμαι μεταξύ άλλων ανάμεσα και σε αυτά τα δύο αυτοκίνητα... Προσωπικά πάντως το ceed μου φαίνεται πολύ καλή περίπτωση.

---------- Προσθήκη στις 16:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:45 ----------

Ε όχι και 1500kg το Fiesta ρε φίλε. Έλεος!! Πού ακριβώς το είδες αυτό;

~1000-1100kg ζυγίζει.

Πήγαινε στο site της ford και στην επιλογή φωτογραφίες και downloads του fiesta και κατέβασε το ''φυλλάδιο fiesta'' που είναι σε μορφή adobe reader και τσέκαρε το φίλε.

Συγνώμη φίλε έχεις δίκιο δεν το πρόσεξα και δεν μου έκοψε κιόλας ότι δεν μπορεί να στέκει.... Πάντως στα χαρτιά δεν φαίνεται να είναι κάποιο αισθητά πιο γρήγορο.....

Ε όχι και 1500kg το Fiesta ρε φίλε. Έλεος!! Πού ακριβώς το είδες αυτό;

~1000-1100kg ζυγίζει.

εχω το προηγούμενο μοντέλο. 1530 κιλάκια σε πλαστιγγα...

περισσότερα απο Opel Vectra GTS 180 ps... :lol: (και μετα λενε "μα γιατι τα λετε τα opel ρημάδια...")

980 κιλακια χωρις οδηγο ειναι το fiesta...Απο και κλειεται να ειναι πιο γρηγορο το ceed..

Οτι υπερτερει αλλου συμφωνω..Αλλα πιο γρηγορο δεν ειναι..

980 κιλακια χωρις οδηγο ειναι το fiesta...Απο και κλειεται να ειναι πιο γρηγορο το ceed..

Οτι υπερτερει αλλου συμφωνω..Αλλα πιο γρηγορο δεν ειναι..

Για ποια εκδοση, ποσων θυρων και για ποιο κινητηρα μιλας; Μου φαίνεται απιστευτο. Εκτός αν βγάλεις τις ρεζερβες τους γρύλους και το wooferaki που εχω μαζί με τον ενισχυτη στο πορτ μπαγκαζ του δικού μου... Αλλα και παλι, τι σκατα, 550 κιλα αυτα τα 3; δεν παιζει. Παντως είναι κορυφαίο αυτοκίνητο αλλα η πραγματικη του εγγύηση είναι 3 (όχι 2 που λετε, εκτος αν αλλαξε προσφατα) + 2 "προνομιακη" που δεν καλύπτει παρα απιστευτες παπαριες...

---------- Προσθήκη στις 20:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:14 ----------

υ.γ.: ναι είναι υπερεκτιμημένο αυτοκίνητο, όπως και όλα τα ford ενω ταυτόχρονα χάνει ευκολα και γρήγορα αξία, όπως όλα τα ford.

Αλλά θεωρω ανούσια τη σύγκριση με ενα ματσο λαμαρίνες (βλέπε ΚΙΑ)

Για ποια εκδοση, ποσων θυρων και για ποιο κινητηρα μιλας; Μου φαίνεται απιστευτο. Εκτός αν βγάλεις τις ρεζερβες τους γρύλους και το wooferaki που εχω μαζί με τον ενισχυτη στο πορτ μπαγκαζ του δικού μου... Αλλα και παλι, τι σκατα, 550 κιλα αυτα τα 3; δεν παιζει. Παντως είναι κορυφαίο αυτοκίνητο αλλα η πραγματικη του εγγύηση είναι 3 (όχι 2 που λετε, εκτος αν αλλαξε προσφατα) + 2 "προνομιακη" που δεν καλύπτει παρα απιστευτες παπαριες...

---------- Προσθήκη στις 20:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:14 ----------

υ.γ.: ναι είναι υπερεκτιμημένο αυτοκίνητο, όπως και όλα τα ford ενω ταυτόχρονα χάνει ευκολα και γρήγορα αξία, όπως όλα τα ford.

Αλλά θεωρω ανούσια τη σύγκριση με ενα ματσο λαμαρίνες (βλέπε ΚΙΑ)

μμμ..Λοιπον το Fiestακι οντως ειναι χωρις οδηγο 980 κιλα..Δεν υπερβαλλω..Επισης μιλαω για τη σπορ εκδοση 1600 κυβικα και 125 αλογατα..

Υπερεκτιμημενο δε το λες μιας και το πηρα 15400 με κατι μικρο εκπτωσεις της ford και ειναι πρωτο σε πωλησεις με αποτελεσμα η μεταπωλητικη του να μη πεφτει ιδιαιτερα χαμηλα..Κρατιεται σε πολυ καλα επιπεδα μαλιστα..

Τα ford πρεπει να ξερεις οτι εχουν την καλυτερη οδηγικη συμπεριφορα..Focus, Fiesta,Mondeo..

Δε τα εκθειαζω επειδη εχω παρει Ford..Αν ριξεις μια ματια στα περιοδικα αυτοκινητου θα δεις τι γραφετε γενικα πανω σε αυτο..

Το kia ενα ματσο λαμαρινες δεν ειναι..Φοβερα αξιολογο αυτοκινητο..

Αν εχεις fiesta και νομιζεις οτι ειναι 1530 κιλα τοτε θα σου ελεγα να πας να το ζυγισεις.. 1500 κιλα ειναι το mondeo και οχι το fiesta..Και το focus 1300..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...