Mirodin Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Αν θες επιδόσεις, ένα πιο καινούργιο αμάξι παίρνεις fiesta sport.. Αν θες χώρους και κανά μπιχλιμπιδακι παραπάνω λόγω πιο παλιού πλαισίου παίρνεις ceed.. Το σιγουρο είναι πως και τα δυο στην κατηγορία τους είναι πολύ καλα αυτοκίνητα.. Τα σέρβις των ford είναι αρκετά φθηνά και το λέω επειδή έχω fiesta sport και ο πατέρας μου εχει mondeo.. Επίσης για την εγγύηση στο fiesta με 500 ευρώ αγοράζεις αλλα 3 χρόνια.. Σε κατανάλωση τωρα εμένα μου καίει 7,5 πολυ καλα δηλαδή για 1600 κυβικά.. εμενα αυτος απο την αντιπρωσωπια μ ειπε πως θα καιει 5,9 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Ναι αμε, τοσο λεει ο κατασκευαστης. Πρακτικα ολα τα αυτοκινητα καινε πιο πολυ απο οσο διαφημιζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAKADI Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Με κάλυψε ο πρωλαλησαντας... Αφού σου είπε ετσι λοιπον πάρτο και μετά την πρώτη βόλτα φερτου το κολαρο... Μόνο ετσι πρόκειται να σταματήσουν να λένε τέτοιες ανοησίες στο κοσμάκη.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris888 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Εμενα παντως μου εδειχνε 9,2 στην αρχη και τωρα μετα απο 12,000 χλμ.μου δειχνει 8,6. Δεν ξερω κατα ποσο ειναι αληθεις αυτες οι ενδειξεις παντως γιατι μου φαινεται πολυ,εφοσον ο κατασκευαστης λεει τοσο χαμηλα.το αμαξι το δουλευω στις 3-4 χιλιαδες στροφες πανω κατω,νορμαλ δηλαδη.Αν εξαιρεσουμε βεβαια και τα ανοιγματα που χτυπαω κοφτες... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Οι τιμές που δίνει ο κατασκευαστής είναι υπο "ιδανικές συνθήκες".Δέν μπορείς να γνωρίζεις ούτε την ταχύτητα που κινείται το όχημα, ούτε την ποιότητα του οδοστρώματος,άλλα ούτε και την διάρκεια της δοκιμής. Μεγάλο ρόλο παίζει και η ποιότητα της βενζίνης.Αν στο ίδιο όχημα με δυο διαδοχικά γεμίσματα δείς Χ lt/100 την πρώτη φορά και Χ+3lt/100 την δεύτερη,με την ίδια χρήση και υπο τις ίδιες συνθήκες,μπορείς να καταλήξεις με σιγουριά στο συμπέρασμα οτι το δεύτερο πρατήριο πουλάει νερωμένο μαζούτ. Η κατανάλωση μπορεί να επηρεαστεί και απο άλλους παράγοντες,όπως τα λάδια του κινητήρα και ο τύπος των ελαστικών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris888 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Παιζει να εχεις δικιο αδερφε,διοτι σχεδον παντα εβαζα σε ενα πρατηριο BP, (και καλα η Ford συνιστα BP)αλλα επειδη την ειχε λιγο τσιμπημενη,τωρα βαζω σε ενα Valin,που εχει φθηνοτερη(κατα 7 λεπτα περιπου)αλλα μου δειχνει ανεβασμενη καταναλωση κατα τουλαχιστον 0,5λιτρο (9 -9.5 lt)... Μου φαινεται θα ξαναγυρισω σε BP,και ας ειναι λιγο ακριβοτερη,ειναι καλη βενζινη απο οτι φαινεται. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου 2010 Μισό λίτρο είναι στα πλαίσια του στατιστικού λάθους φαντάζομαι.Μιλάμε για ποιο χειροπιαστές διαφορές. Πχ,στην πρώτη απεργία οδηγών φορτηγών-βυτιοφόρων βρήκα μια ΕΚΟ και έβαλα αναγκαστικά.Βγήκα Εθνική,έκανα 150km και η μέση κατανάλωση δέν έπεσε κάτω απο 8lt,κινούμενος με ενεργοποιημένο το cruise control και ταχύτητες μέχρι τα 120km/h .Ξαναγέμισα μετά απο μέρες στο Jet Oil της γειτονιάς (εκεί που βάζω πάντα δλδ) και έκανα την ίδια διαδρομή,με τις ίδιες ταχύτητες/συνθήκες.Guess what...5,9! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Aris888 Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Και κατι αλλο,το fiesta μου δεν εχει ESP,γιατι οταν το ειχα παρει (πριν 1+χρονο)δεν ηταν στανταρ στη σπορ εκδοση... Μαλακια το ξερω,αλλα δεν βαριεσαι... Στο δικο σου,εχει κουμπι που το απενεργοποιεις αν θες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAKADI Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Μισό λίτρο είναι στα πλαίσια του στατιστικού λάθους φαντάζομαι.Μιλάμε για ποιο χειροπιαστές διαφορές.Πχ,στην πρώτη απεργία οδηγών φορτηγών-βυτιοφόρων βρήκα μια ΕΚΟ και έβαλα αναγκαστικά.Βγήκα Εθνική,έκανα 150km και η μέση κατανάλωση δέν έπεσε κάτω απο 8lt,κινούμενος με ενεργοποιημένο το cruise control και ταχύτητες μέχρι τα 120km/h .Ξαναγέμισα μετά απο μέρες στο Jet Oil της γειτονιάς (εκεί που βάζω πάντα δλδ) και έκανα την ίδια διαδρομή,με τις ίδιες ταχύτητες/συνθήκες.Guess what...5,9! Αν μου πεις οτι εχεις Fiesta τοτε μετα απ αυτο το παραμυθι να μας πεις τον κακο το λυκο!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Honda Civic Type-S Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAKADI Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δυσκολευομαι πολυ να πιστεψω αυτο που βλεπω...Αν ειναι στιγμιαια η καταναλωση χαιρω πολυ..Το θεμα ειναι οτι βλεπω Απο πανω να γραφει Average...1800 κυβικα 140 αλογα και πεφτει κατω απο 6??? Ακομα και ο κατασκευαστης σε ιδανικες συνθηκες δε το δινει τοσο!! Τινα πω..Δυσκολευομαι να το δεχτω οτι σου καιει οπως ενα 1000αρι..Ρε μπας και εχεις κανει τπτ αλλο?? Δηλαδη..Που μενεις ρε φιλε να βαλω και γω βενζινη??? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Δυσκολευομαι πολυ να πιστεψω αυτο που βλεπω...Αν ειναι στιγμιαια η καταναλωση χαιρω πολυ..Το θεμα ειναι οτι βλεπω Απο πανω να γραφει Average...1800 κυβικα 140 αλογα και πεφτει κατω απο 6??? Ακομα και ο κατασκευαστης σε ιδανικες συνθηκες δε το δινει τοσο!! Τινα πω..Δυσκολευομαι να το δεχτω οτι σου καιει οπως ενα 1000αρι..Ρε μπας και εχεις κανει τπτ αλλο?? Δηλαδη..Που μενεις ρε φιλε να βαλω και γω βενζινη??? Βαλβίδες μεταβλητού χρονισμού Αν μιλάγαμε για στιγμιαία κατανάλωση,το trip θα έγραφε 0,αφού όπως βλέπεις είμαι στο ρελαντί.Αν παραμείνω για κάποια λεπτά εκεί,η τιμή θα πάρει την ανιούσα. Δέν έχει καμία σχέση με το κλασσικό vtec,αφού το ivtec λειτουργεί με γνώμονα την οικονομία καυσίμου (εκτός αν στέλνεις την βελόνα στον Θεό ).Ο κατασκευαστής πάντως δίνει 5,5/100 υπεραστική. Και σιγά μήν αποκαλύψω το βενζινάδικο!Αν ανέβει η πελατεία την κάτσαμε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chiderboy Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Εντελώς normal και εύκολα εφικτά είναι τα 6lt/100km για το civic. Μόνο σε αυτοκινητόδρομο ή επαρχιακό δίκτυο όμως Επίσης αυτά που γράφουν τα trip computer μην τα παίρνετε και πολύ στα σοβαρά. Μια απόκλιση +-0,5lt/100km την έχουν σχεδόν όλα. Συνήθως προς τα κάτω βέβαια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
KAKADI Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Βαλβίδες μεταβλητού χρονισμούΑν μιλάγαμε για στιγμιαία κατανάλωση,το trip θα έγραφε 0,αφού όπως βλέπεις είμαι στο ρελαντί.Αν παραμείνω για κάποια λεπτά εκεί,η τιμή θα πάρει την ανιούσα. Δέν έχει καμία σχέση με το κλασσικό vtec,αφού το ivtec λειτουργεί με γνώμονα την οικονομία καυσίμου (εκτός αν στέλνεις την βελόνα στον Θεό ).Ο κατασκευαστής πάντως δίνει 5,5/100 υπεραστική. Και σιγά μήν αποκαλύψω το βενζινάδικο!Αν ανέβει η πελατεία την κάτσαμε... Δε ξερω ρε φιλε μπορει να χεις και δικιο..Δεν εχω δουλεψει με honda και δεν ξερω ποσο οικονομια μπορει να κανει το ivtec..Παντως για τα κυβικα του μου φαινεται θαυμα..Εγω με το Fiesta sport κατω απο 7,3 σε εθνικη δεν εχω δει..Μιλαμε για νορμαλ οδηγηση..Θα το ψαξω παντως το θεματακι!! +1 παντως το Civic απο μενα!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
chiderboy Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Share Δημοσ. 15 Σεπτεμβρίου 2010 Υπόψιν 120-130km/h δεν είναι οικονομική οδήγηση. Οικονομική οδήγηση είναι 70-100km/h και με αυτές τις ταχύτητες πρέπει και το fiesta να έχει αρκετά εύκολα τέτοια κατανάλωση http://www.spritmonitor.de/en/overview/17-Ford/147-Fiesta.html?fueltype=2&constyear_s=2007&constyear_e=2010&power_s=110&power_e=130&powerunit=2 http://www.spritmonitor.de/en/overview/18-Honda/168-Civic.html?fueltype=2&constyear_s=2005&constyear_e=2010&power_s=130&power_e=150&powerunit=2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.