Προς το περιεχόμενο

Ford Fiesta Sport ή Kia Pro Ceed??

Mirodin

Προτεινόμενες αναρτήσεις

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/Ford_Fiesta_Sport.JPG ή http://kia-pro-ceed.sgpetch.co.uk/pages/gallery/image/mediaid=3192

Σε κανα 2μηνο 8α αγορασω αμαξι και κατεληξα σε αυτα τα 2(μη ρωτησετε πως και γιατι...ουτε πειτε καλυτερα παρε ενα αλλο)και θελω τη γνωμη σας πιο απο τα 2 ειναι καλυτερο....Φυσικα θα παω να ρωτησω σε αντιπρωσοπιες για τα 2 αυτοκινητα και θα κανς test drive αλλα καθε γνωμη μετραει.

Να σας πω πως ειμαι 21 χρονων ανυπαντρος και ζω σε κομωπολη(το λεω για να το παρετε υποψη για τις συμβουλες σας :P)

Ευχαριστω

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Παρεμφερείς τιμές και για τα δύο οχήματα,το ίδιο και επιδόσεις αν μιλάμε για τον κινητήρα των 125 και 120bhp αντίστοιχα.Βλέπω οτι υπάρχει κάποια προσφορά απο την Kia -1500 ευρώ,κάτι που μπορεί κάλλιστα να ισχύει και για την Ford (ρώτα τον αντιπρόσωπο).

Και τα δύο είναι "δουλεμένα" αμάξια και δέν έχουν ακουστεί σοβαρά προβλήματα.Τα 7 χρόνια εγγύηση της Kia ισχύουν ακόμα;Αν ναί,είναι δέλεαρ.Επίσης το Pro C'eed είναι λίγο πιο μεγάλο απο το Fiesta.

Άσπρο για το Pro'Ceed,Colorado Red ή Vision για το Fiesta.

Περι ορέξεως βασικά...

κατα την γνώμη μου παρε το kia ceed..το ford ειναι ωραια αμαξι αλλα βαρή αυτοκίνητο και θα σε ξενερώσει με τον καιρο..ΣΙΓΟΥΡΑ το Ceed ειναι πιο γρήγορο να ξερεις..Εγω ημουν έτοιμος να πάρω το ceed αλλα τελικά πηρα Seat ibiza 115hp...(Αν θές ψάξτο λιγο..)

• Moderators

Υποψην, το Cee'd εφαγε facelift, ασχημηνε, και για καποιο λογο ριξανε την ιπποδυναμη απο τα 109 στα 90 αλογα για την 1.4 εκδοση.

Πριν ηταν τελειο, τωρα προσωπικα δεν μου αρεσει... Δεν ξερω βεβαια αν κανανε facelift και την τριθυρη εκδοση (pro ceed).

Δες ομως πως καταντησανε το 5θυρο: http://1.bp.blogspot.com/_FoXyvaPSnVk/Sp8z1Rzm8tI/AAAAAAACACY/QS0rL3Oyk8c/s800/2010-Kia-Ceed-5d-0.jpg :-(

κατα την γνώμη μου παρε το kia ceed..το ford ειναι ωραια αμαξι αλλα βαρή αυτοκίνητο και θα σε ξενερώσει με τον καιρο..ΣΙΓΟΥΡΑ το Ceed ειναι πιο γρήγορο να ξερεις..Εγω ημουν έτοιμος να πάρω το ceed αλλα τελικά πηρα Seat ibiza 115hp...(Αν θές ψάξτο λιγο..)

Το "βαρύ" Ford είναι γύρω στα 350 κιλά πιο ελαφρύ από το Ceed και σίγουρα πιο γρήγορο.

Το "βαρύ" Ford είναι γύρω στα 350 κιλά πιο ελαφρύ από το Ceed και σίγουρα πιο γρήγορο.

'Οντος καπου το διαβασα αυτο οτι ειναι πολυ γρηγορο...και αρκετα ελαφρυ..

Θα επερνα το Ford αλλα τα 7 χρονια εγγυισης της Κια ειναι που με κανει να το σκευτομαι..:rolleyes:

Δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ των δυο. Pro-ceed χαλαρα και με κλειστα ματια. Μικρομεσαια κατηγορια αυτοκινητου με οτι αυτο συνεπαγεται, καλο μοτορι, πολυ καλη ποιοτητα (παταει κατω πολλα ακριβοτερα), 7ετης εργοστασιακη εγγυηση που καλυπτει τα παντα....πραγματικο κελεπουρι για οποιον δεν ειναι κολλημενος με σηματα.

Δεν υπαρχει συγκριση μεταξυ των δυο. Pro-ceed χαλαρα και με κλειστα ματια. Μικρομεσαια κατηγορια αυτοκινητου με οτι αυτο συνεπαγεται, καλο μοτορι, πολυ καλη ποιοτητα (παταει κατω πολλα ακριβοτερα), 7ετης εργοστασιακη εγγυηση που καλυπτει τα παντα....πραγματικο κελεπουρι για οποιον δεν ειναι κολλημενος με σηματα.

Αν κάποιος ενδιαφέρεται για επιδόσεις και σπορτίφ συμπεριφορά τότε το Fiesta είναι προτιμότερο.

Σαφως αλλα αν ειναι για επιδοσεις και σπορτιφ συμπεριφορα δεν νομιζω να εβαζε μεσα το pro-ceed για το VS. Αν θελει παντως επιδοσεις + σπορτιφ συμπεριφορα τοτε σιγουρα υπαρχουν πολυ καλυτερες επιλογες απο ενα Fiesta ασχετα αν και το ιδιο ειναι πολυ καλη επιλογη.

• Moderators

Για το 1.4 ή το 1.6 λεμε;

Παντως το 1.4 το ριξαν 19 ολοκληρα αλογα, στα 90 απ οσο βλεπω εδω.

Και το 0-100 πηγε απο 11,4 -> 13,0 sec :-(

Ως κατοχος proceed facelift 1.4 μπορω να πω οτι το 90hp μάλλον δεν ισχυει.

Δεν το εχω δυναμομετρησει αλλα επειδη ο κολλητος μου εχει το "παλιο" σε ανοιγματα δεν εχουμε δει διαφορες.

Οταν το πηρα επεσα πανω στην αλλαγη και επειδη δεν ειχα το παλιο σε ασπρο πηρα το fl με γνωση των 90hp.

Ακομα ο πωλητης (βεβαια θα μου πειτε οτι πωλητης ειναι γιαυτο τα λεει) μου είπε οτι δεν ειναι 90Hp αλλα ~100hp και το ολο story εχει ως εξής. Για να μπει στο Euro5 επρεπε να μειώσουν τις εκπομπες ρυπων.Το οριο ειναι 140 και το φερανε στο 139(!) με αποτελεσμα να κόψουν λιγα αλογα....Το ποσο ειναι αγνωστο, για μενα σιγουρα δεν κόψανε 19, ακόμα λεει το δηλώσανε 90 για φορολογικούς λόγους όπως κανανε τοσα χρόνια στην VW.

Στα νούμερα που δίνουν υπάρχουν διαφορες, πρακτικα ακόμα δεν εχω δει με τα μάτια μου.Αλλο ένα παραδειγμα ειναι οτι απο 190 η τελικη πήγε 180, ή έστω έτσι λενε, στην ευθεία της τριπόλεως τα 190 τα έπιασε ανετα εχω να δηλώσω.Αρα γενικά μην πολυ εμπιστευεσε τα νούμερα του κατασκευαστή.

Ολα τα άλλα στο αμαξι βελτιωθήκανε, αισθητικα μέσα εγινε ακόμα καλύτερο με περισσοτερο εξοπλισμό.

Φέρανε λίγο πιο κοντά τις εκδόσεις σε εξοπλισμό.Αλλα κρατήσανε τις τιμές.Οι οποιές με την έκπτωση λίγο πιο κάτω απο παλια.

Οδηγική συγκριση των δυο δεν εχω κανει αλλα σαν χώρους επειδη εχω μπει και σε fiesta το κια ειναι κατα πολυ μεγαλυτερο μεσα με αρκετα μεγαλυτερο πορτμπαγκαζ.Ναι ειναι λιγο πιο βαρυ αλλα ο καθένας βάζει τα δικά του κριτήρια.

Τα 7 χρονια που δινει σε ηλεκτρικα και μηχανικα , 12 για διάτρηση, 5 για βαφη σε σχέση με τα 2 , 5, 2 αντιστοιχα της ford ειναι ενα μεγάλο +

Οτι αλλο θες ρώτα αλλα ότι και να σου πούμε εμεις.....Πήγαινε δες τα απο κοντά οδήγησε την έκδοση που θες να παρεις και μετα βγάζεις συμπεράσματα.

Καλησπερα.Οντας κατοχος του fiesta sport,και εχοντας οδηγησει το pro ceed,πιστευω οτι δεν υπαρχει μετρο συγκρισης.Το fiesta ειναι κλασεις ανωτερο αυτοκινητο,και πραγματικα μενω εκπληκτος που οι περισσοτεροι προτεινεται το ceed.Το fiesta πιστευω οτι υπερεχει μακραν σχεδον σε ολα εναντι του ceed,εκτος της εγγυησης που ειναι 2 χρονια εναντι 5 νομιζω.Ειναι πολυ πιο ομορφο και ποιοτικο σχεδιαστικα,μεσα-εξω,φρενο-κοκκαλο,καλο κρατημα,ποιοτητα κυλισης εξαιρετικη,πιο ελαφρυ,πιο γρηγορο και οσο να ναι αλλο Ford κι αλλο ΚΙΑ.Μην λεμε οτι θελουμε.Μιλαμε για μια κορυφαια αυτοκινητοβιομηχανια εναντι μιας μικρομεσαιας... Εγω προσωπικα πιστευω οτι ειναι μονοδρομος το Fiesta

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...