Προς το περιεχόμενο

θορυβος ψυκτρας

xriskrik

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια

Μολις εκανα την καινουρια συνθεση του pc μου με

-MSI 870A fuzion

-AMD PHENOM II X4 955 3.2GHZ

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200000255

http://www.pc1.gr/showitem.php?ID=200004667

To προβλημα μου ειναι οτι ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη κανει τρελο θορυβο.Εχει αντιμετωπισει κανεις σας παρομοιο προβλημα με τον συγκεκριμενο επεξεργαστη?

Δουλευει συνεχως στις 7000 rpm.

Υπαρχει τροπος απο το bios να του κατεβασω στροφες?

ps: Η επιλογη cool n quiet ειναι στο auto.Το εκανα enable αλλα και disable χωρις αποτελεσμα

ευχαριστω

Δημοσ.

Ναι η stock ψύκτρα του 955 είναι θορυβώδης και αν της ρίξεις τις στροφές θα αυξηθούν οι θερμοκρασίες σου. Εγώ δεν την χρησιμοποίησα ποτέ γιαυτό τον λόγο.

Για να παίζει μόνιμα max θα είναι manual στο bios σε performance mode.

Πήγαινε λοιπόν στο bios (δεν ξέρω πώς είναι στην μητρική σου) και κάπου θα έχει επιλογή που θα ρυθμίζεις τις στροφές του cpu fan (εκτός των άλλων).

Βάλτο λοιπόν απο manual αν είναι, σε auto ώστε να αυξομειώνονται ανάλογα με την θερμοκρασία του cpu μιας και ο fan της ψύκτρας είναι PWM.

Διαφορετικά, δες τι επιλογές σου έχει στο manual και βάλε απο performance σε optimal ή silent mode. (στην MSI σου μπορεί να μνημονεύονται διαφορετικά).

Μετά απο αυτό όμως να παρακολουθείς τις θερμοκρασίες για να μην ξεπερνάς τους 60 βαθμούς το κατα δύναμη σε full load.

Τέλος, με την πρώτη ευκαιρία βάλε aftermarket ψύκτρα για να ξενοιάσεις απο θόρυβο. Κάποια φθηνή στα 20 ευρώ όπως η arctic freezer 7 pro rev.b αν δεν ψάχνεσαι ιδιαίτερα με o/c ή διαφορετικά μια Coolermaster hyper 212+ στα 25 ευρώ αν σε ενδιαφέρει να παίξεις μαζί του. :-)

Δημοσ.

Στο BIOS πήγαινε στο τμήμα "H/W Monιtor". Εκεί έχει την επιλογή "CPU Smart Fan Target".

Διάλεξε μια λογική θερμοκρασία στόχο, που από εκεί και πάνω θα αυξάνονται οι στροφές. Εγώ το έχω στους 45 βαθμούς.

Τώρα θα εμφανίστηκε και μια καινούρια επιλογή, στο πόσο % θα λειτουργεί ο ανεμιστήρας πριν φτάσει τη θερμοκρασία που ορίσαμε. Εγώ το έχω στο 50%, αλλά έχω μεγάλο ανεμιστήρα που δεν ξεπερνάει τις 1800 στροφές. Εσύ ξεκίνα από 25% και παρατήρησε τη θερμοκρασία όταν κάνεις τυπικές δουλειές. Αν δεν ξεπερνάει συχνά τη θερμοκρασία-στόχο άφησέ το εκεί.

Δημοσ.

Επειδη δεν αντεχεται ο θορυβος προτεινετε μου μια καλη ψυκτρα απο eshop να μην κανω λαθος και παραγγειλω λαθος πραμα

Δημοσ.
Επειδη δεν αντεχεται ο θορυβος προτεινετε μου μια καλη ψυκτρα απο eshop να μην κανω λαθος και παραγγειλω λαθος πραμα

Πρώτα κάνεις αυτό'' To ensure that Cool’n’Quiet function is activated and will be working properly, it is required

to double confirm that:

Run BIOS Setup, and select Cell Menu. Under Cell Menu, find AMD Cool’n’Quiet,

and set this item to “Enabled”.

Enter Windows, and select [start]->[settings]->[Control Panel]->[Power Options].

Enter Power Options Properties tag, and select Minimal Power Management under

Power schemes.

C1E Support

To enable this item to read the CPU power consumption while idle. Not all processors

support Enhanced Halt state (C1E).''

Δημοσ.

Eίναι καθαρά θέμα χώρου:

* Διαστάσεις με ανεμιστήρα: 120 x 79.7 x 158.5 mm (MxΠxY)

* Διαστάσεις ψύκτρας χωρίς ανεμιστήρα: 120 x 51 x 158.5 mm (MxΠxY)

* Διαστάσεις ανεμιστήρα: 120 x 120 x 25 mm (MxΠxY)

Δημοσ.
Eίναι καθαρά θέμα χώρου:

* Διαστάσεις με ανεμιστήρα: 120 x 79.7 x 158.5 mm (MxΠxY)

* Διαστάσεις ψύκτρας χωρίς ανεμιστήρα: 120 x 51 x 158.5 mm (MxΠxY)

* Διαστάσεις ανεμιστήρα: 120 x 120 x 25 mm (MxΠxY)

δηλαδη ειναι πολυ μεγαλυτερη σε σχεση με την εργοστασιακη?

μου φαινεται λιγο κουφο να μην χωραει

Δημοσ.
δηλαδη ειναι πολυ μεγαλυτερη σε σχεση με την εργοστασιακη?

μου φαινεται λιγο κουφο να μην χωραει

Δεν έχει καμμιά σχέση με την εργοστασιακή ψύκτρα σε διαστάσεις.

Το ύψος της είναι 16cm οπότε θα πρέπει το κουτί σου να έχει τουλάχιστον 18 πόντους πλάτος για να έχεις πιθανότητες να την πάρει και να κλείσει το καπάκι. Σε κάθε περίπτωση βγάλε μέτρο και μέτρα τα ωφέλιμα εκατοστά στο ύψος απο το socket του επεξεργαστή μέχρι το πλαινό καπάκι του κουτιού σου. :-)

Δημοσ.
Δεν έχει καμμιά σχέση με την εργοστασιακή ψύκτρα σε διαστάσεις.

Το ύψος της είναι 16cm οπότε θα πρέπει το κουτί σου να έχει τουλάχιστον 18 πόντους πλάτος για να έχεις πιθανότητες να την πάρει και να κλείσει το καπάκι. Σε κάθε περίπτωση βγάλε μέτρο και μέτρα τα ωφέλιμα εκατοστά στο ύψος απο το socket του επεξεργαστή μέχρι το πλαινό καπάκι του κουτιού σου. :-)

τσιμα τσιμα ειμαστε.

12cm μηκος και 12 cm πλατος παλι οριακα ειμαστε εως πολυ δυσκολο

16 cm μετρας απο την motherboard?oxι απο την ψυκτρα?

το κουτι εχει πλατος 18,5 cm eξωτερικα

Δημοσ.
τσιμα τσιμα ειμαστε.

12cm μηκος και 12 cm πλατος παλι οριακα ειμαστε εως πολυ δυσκολο

16 cm μετρας απο την motherboard?oxι απο την ψυκτρα?

το κουτι εχει πλατος 18,5 cm eξωτερικα

Με 18,5 εκατοστά πλάτος κουτιού παίζει να σε χωράει.

Μέτρα το ύψος απο το socket της μητρικής (δλδ το σημείο που πατά η ψύκτρα σου στον cpu) μέχρι το πλαινό καπάκι του κουτιού.

Διαφορετικά πήγαινε σε αυτή που είναι και αθόρυβη:

Scythe Big Shuriken Cpu Cooler που είναι low profile που θα σε χωράει σίγουρα αρκεί όμως να μην έχεις μνήμες με ψηλές ψύκτρες γιατί θα βρίσκουν στο cooler. Aν έχεις κανονικές δεν θα έχεις πρόβλημα. :-)

Δημοσ.

Βάλε αυτή την ψύκτρα που σου λέει και ο φίλος πιο πάνω και θα δεις μεγάλη διαφορά.http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-Hyper-212-Plus-Cpu-Cooler-RR-B10-212P-GP.htm

Εγώ την έχω καμμιά βδομάδα και βάζω το αυτί μου κοντά για να την ακούσω και δεν ακούγεται αυτή αλλά τα ανεμιστηράκια του κουτιού. Οι θερμόκρασίες πέσανε 15 βαθμούς (με την μαμά ψύκτρα). Όσο για τις διαστάσεις την χωράει ακριβώς σε midi tower. Αφού το καπάκι όταν κλείνει ακουμπάει στο χάλκινο heat pipe της ψύκτρας.

Και φτηνή. 25ευρώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...