Προς το περιεχόμενο

Συνδεση ADSL Επειγει!!!

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μου ελειξε χτες η συνδεση ONdsl KIT φοιτιτικο γιατι τελειωσε η φοιτητικη περιοδος

και εχω μεινει χωρις internet!H οτενετ συνεχιζει να με χρεωνει 17Ε για 2mbps και δεν παιζει να συνεχισω αυτο το γδαρσιμο!Οποτε αυριο πρεπει να κανω ετηση διακοπης αμεσως!

Βλεπω 2 επιλογες : 1)Να συνεχισω με connx 24mbps sta 24E + pagio OTE περιπου 80Ε

το διμηνο

2)Nα κοψω και το σταθερο και να παω σε ΗΟL 24mbps με 24Ε το μηνα + εξοδα καινουργιας γραμμης/αριθμου(δε ξερω πως το λενε αυτο που σε βαζουν στο ιδιοκτητο δικτυυο τους)

Να συμπληρωσω κατι σημαντικο:Ταχυτητα χρονισμου αναμεσα σε παροχους δεν με απασχολει γιατι το dslam ειναι 200m απο το σπιτι μου(τουλαχιστον για hol και connx που τα εχω τσεκαρει)

Περιμενω ν ακουσω τις προτασεις/γνωμες σας.Ευχαριστω

Δημοσ.

On? Πατρα ειμαι δε ξερω τι παιζει με αυτη!εχει καλες τιμες παντως

εχω ψιλο πελαγωσει με τις εταιριες και τις τιμες

Δημοσ.

Η HOL απ οτι μου ειπε χρειαζεται 20-25 μερες και δε ξερω τι παιζει με τον ΟΤΕ μεχρι να γινει η μεταφορα.Οι 20 μερες ειναι ουτος η αλλος πολλες,αν υπαρχει καποιος φιλος απο πατρα με HOL να μου πει τι παιζει γενικα θα βοηθουσε πολυ.

Τωρα τι αλλες επιλογες εχω εκτος των 2 παραπανω δεν εχω ιδεα

Δημοσ.
Η HOL απ οτι μου ειπε χρειαζεται 20-25 μερες και δε ξερω τι παιζει με τον ΟΤΕ μεχρι να γινει η μεταφορα.Οι 20 μερες ειναι ουτος η αλλος πολλες,αν υπαρχει καποιος φιλος απο πατρα με HOL να μου πει τι παιζει γενικα θα βοηθουσε πολυ.

Τωρα τι αλλες επιλογες εχω εκτος των 2 παραπανω δεν εχω ιδεα

Για HOL στην Πάτρα:

Έστειλα με email τα χαρτιά που θέλανε στις 30/7 και στις 17/8 έγινε η σύνδεση. Ήμουν στον ΟΤΕ και ο μόνος λόγος που πήγα σε HOL ήταν η προσφορά, 15 ευρώ τον μήνα για adsl έως 24mbits για 1 χρόνο και τρεις μήνες δώρο επειδή έκανα την αίτηση από το site. Μαζί με αυτό ήταν και δώρο ένα USB modem της vodafone. Τώρα εξακολουθεί να έχει την ίδια προσφορά αλλά χωρίς το Vodafone ΚαρτοInternet πακέτο. Προσοχή γιατί το τέλος ενεργοποιήσεις (κάπου 35 ευρώ νομίζω) δεν είναι δωρεάν και δεν το αναφέρουν κάπου, παρά μόνο στον τιμοκατάλογο!

Όσο αφορά την χρήση καμία 10αρια μέρες που χρησιμοποιώ το internet:

Δεν παρέλαβα ακόμη router και το καρτοinternet. Μάλλον επειδή έλειπα. Επικοινώνησα μαζί τους, αναμένω να τα (ξανα)στείλουν.

Από συγχρονισμούς, με ΟΤΕ κλείδωνα στα 16-17 Mbits με snr 9dB ενώ με HOL στα 13-14 Mbits με snr 11dB. Πειράζοντας το snr (με το DMT πρόγραμμα-εργαλείο) πήγαινα με ΟΤΕ 19 Mbits με snr 3,6dB και με HOL πάω στα 17Mbits με snr 5,9dB. Fast-path (λιγότερο ping) με ΟΤΕ, interleaved με HOL. Χωρίς προβλήματα με κανέναν όσο αφορά αποσυνδέσεις ή πολλά crc errors

Από ταχύτητες, έπιανα πάντα (μα πάντα!) το μέγιστο με ΟΤΕ ενώ με HOL έχω θεματάκια (λέω παρακάτω)

Όσο αφορά το upload, με ΟΤΕ σταθερά 1000 Kbits ενώ με HOL 700-800kbits, κάτι που μου την σπάει γιατί μια χαρά γραμμή έχω.

Για τις ταχύτητες τώρα, πιάνει αρκετά συχνά το μέγιστο της η γραμμή, αλλά παίζει πάνω-κάτω. ΟΜΩΣ, συγκεκριμένες ώρες της μέρας, όταν πάω να κατεβάσω μεγάλα αρχεία (το παρατήρησα με rapidshare προς το παρών) πιάνει το μέγιστο, αρχίζει να παίζει πάνω-κάτω και καταλήγει σταθερά στα 5Mbits! Από όπου και να κατεβάσω μετά, ακόμα και το speedtest που έχουν στην σελίδα της HOL είναι στα κολλημένο σταθερά στα 5Mbit και μετά από κάποιο χρονικό διάστημα σιγά - σιγά επανέρχεται στο μέγιστο της. Αυτό δεν μου το κάνει ποτέ νυχτερινές ώρες. Το ψάχνω ακόμη αν είναι κόφτης για να περιορίζει το bandwith ή θέματα με το router που και καλά δεν είναι το δικό τους ή σφάλματα στην γραμμή οπόταν και ρίχνει ταχύτητα για να τα περιορίσει.

Γενικά ευχαριστημένος για τα 15 ευρώ τον μήνα, αν και καλομαθημένος με ότι προσέφερε ο ΟΤΕ. Με ενοχλεί μόνο αυτό που μου ρίχνει την ταχύτητα σε κάποιες ώρες στα 5Mbits όταν κατεβάζω μεγάλα αρχεία, το οποίο και ψάχνω ακόμη

Δημοσ.

Μετά τα προβλήματα αυτά εγώ νομίζω πως είμαι μια χαρά και δεν ακούω και παράπονα σχετικά. Μάλλον το τελικό fine tuning ήταν και τώρα θα πηγαίνει καλύτερα.

Πάντως το ότι αναβαθμίστηκε το κύκλωμα, μάλλον καλό νέο είναι :)

• Super Moderators
Δημοσ.

τα κυκλώματα πήραν +5gbit πριν κάμποσο καιρό και είναι σαν να μην υπάρχουν, το πιτάρισμα των 3 τελευταίων ημερών είναι τραγικό...

Δημοσ.
τα κυκλώματα πήραν +5gbit πριν κάμποσο καιρό και είναι σαν να μην υπάρχουν, το πιτάρισμα των 3 τελευταίων ημερών είναι τραγικό...
Δεν ισχύει αυτό. Τσέκαρε το link Που δίνεις. Congestion για τρεις μέρες δεν υπάρχει , υπάρχει αυξημένη κίνηση στις ώρες αιχμής (σε όλους τους παρόχους)
  • Super Moderators
Δημοσ.

προφανώς δεν εννοώ 3μερο 24ωρο σούρσιμο αλλά υπερβολικά αυξημένη κίνηση τις απογευματινές-βραδινές ώρες (συγκεκριμένα του περασμένου Σαββάτου-Κυριακής-Δευτέρας) η οποία ανεβάζει τα pings κατακόρυφα και ρίχνει τα single connection downloads εξωτερικού στον πάτο...

προφανώς χρειάζονται και άλλα gbit στα links...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...