Προς το περιεχόμενο

Intel: Νέα Netbook με επεξεργαστές Dual Core Intel Atom

Thresh

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators

Με ανακοίνωση της, η Intel Corporation επισημαίνει ότι δώδεκα νέα netbook, εξοπλισμένα με τους καινούριους επεξεργαστές διπλού πυρήνα Intel® Atom™, θα βρίσκονται στις προθήκες των καταστημάτων. Μέχρι το τέλος του 2010, κατασκευαστές όπως η Acer, η ASUS, η Fujitsu, η Lenovo, η LG, η Samsung, η MSI, και η Toshiba, θα διαθέτουν netbooks βασισμένα στους νέους επεξεργαστές dual core, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαμβάνουν καλύτερα τα αγαπημένα τους παιχνίδια, αλλά και να σερφάρουν χωρίς πρόβλημα σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούν τεχνολογία Adobe Flash*, στις οποίες περιλαμβάνονται σελίδες για online συστήματα κρατήσεων σε ξενοδοχεία και multimedia sites όπως το YouTube* και το Hulu*.

"Η Acer προσπαθεί διαρκώς να βελτιώνει την εμπειρία που αποκομίζουν οι πελάτες της μέσα από τη χρήση των φορητών τους υπολογιστών, είτε αυξάνοντας την ταχύτητα τους, είτε εξασφαλίζοντας περισσότερες ώρες λειτουργίας χάρη στη χρησιμοποίηση μπαταριών με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής," δήλωσε ο κ. David Lee, αντιπρόεδρος του τμήματος Mobile Computing στην Acer.

"Είμαστε ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι από την επιλογή των επεξεργαστών διπλού πυρήνα Intel Atom για τα netbook της Acer, καθώς οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το φορητό τους υπολογιστή ακόμη περισσότερο, είτε στη δουλειά τους, είτε για λόγους ψυχαγωγίας."

Χάρη στον επεξεργαστή διπλού πυρήνα Intel® Atom™ N550 και την υποστήριξη μνήμης DDR3, οι καταναλωτές μπορούν να απολαμβάνουν ταχύτερη απόκριση όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο μέσα από δίκτυα κινητής τηλεφωνίας ή WiFi, χωρίς να χρειαστεί να καταφύγουν σε φορητούς μεγαλύτερων διαστάσεων ή να συμβιβαστούν με μικρότερη διάρκεια ζωής για τη μπαταρία, καθώς η διάρκεια ζωής των νέων φορητών είναι ίδια με την αντίστοιχη όσων είναι εξοπλισμένοι με επεξεργαστές μονού πυρήνα Intel® Atom™ N450.

"Η αγορά των netbook, παρά το γεγονός ότι αποτελεί μια σχετικά νέα κατηγορία υπολογιστών, έχει γνωρίσει εντυπωσιακή ανάπτυξη," ανέφερε ο κ. Erik Reid, Διευθυντής Μάρκετινγκ στις πλατφόρμες κινητών τηλεφώνων της Intel.

"Από το 2008, οπότε και παρουσιάσαμε επεξεργαστές Intel Atom ειδικά για netbooks, οι πωλήσεις στη συγκεκριμένη κατηγορία φτάνουν περίπου τα 70 εκατομμύρια chips. Προφανώς, η ζήτηση για τέτοια προϊόντα σε ολόκληρο τον κόσμο είναι πολύ μεγάλη."

Τα καινούρια netbook τα οποία είναι εξοπλισμένα με τους διπύρηνους επεξεργαστές Intel Atom αναμένονται από σήμερα στα σημεία πώλησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συγκεκριμένος τύπος chip εξοπλίζει διάφορα μοντέλα φορητών υπολογιστών, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ανήκουν σε δημοφιλείς – από πλευράς τιμής- κατηγορίες. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση : http://www.intel.com/products/processor/atom.

Source.png Πηγή: ADSLgr.com

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
εγω παντως πηρα αυτο

http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29937

και ξεμπερδεψα μια και καλη με τους απαραδεκτους atom

Το είχε προσφορά 420ε το mediamarkt στο περιστερι και το σκεφτηκα προς στιγμη αλλα το αφησα για αργοτερα. Αλλωστε με χαλαει το σχεδιο.

Θα περιμένω τους νέους επεξεργαστές, ελπίζοντας να έχουν πραγματική διαφορά στην απόδοση στην πράξη.

Επεξ/σία από rodez

εγω σε atom δεν ξαναγυρναω να κανει να φορτωσει μια σελιδα 5 λεπτα.

να πας να ανοιξεις τον tweak-αρισμενο firefox και να θελει...2 λεπτα να ανοιξει...

και οταν εισαι απο εκκινηση να θες κανα 5 λεπτο....

να θες να δεις ενα hd video και να παει frame by frame.

να κολλαει το youtube,να πατας με...δυναμη το ποντικι μπας και κουνηθει ο κερσορας.

ποτε ξανα atom...αυτονομια και my ass.

με αυτον τον packard bell εχω αυτονομια με τιγκα προγραμματα απανω,6 και κατι ωρες...

οκ,αν δεν βρω πριζα σε 6 ωρες,ας μου σβησει.λες και ποτε τον χρειαστηκα τοσο πολυ...

αν τον βρηκες σε αυτη την τιμη επρεπε να το χτυπησεις γιατι το μηχανημα πεταει...

και ολα μεσα ειναι μαρκα,ο σκληρος του ας πουμε ειναι wd.

και αν σε χαλαει το σχεδιο(εμενα δεν με απασχολει,εφοσον κανει την δουλεια του,αλλα ουτε και εμενα μου αρεσει),του βαζεις δικο σου,απο αυτα που πουλανε και το καλυπτεις.

ακομα και σκετο μαυρο υπαρχει.

ας κοιταξουν λιγο τις επιδοσεις και ας κοπει και καμμια ωρα αυτονομιας...

αλλωστε στο 1000h και στο seashell δεν ειδα καμμια διαφορα αυτονομιας.

για να μην πω για lg....εκει γελα ο κοσμος.

• Super Moderators

εντάξει με dual core Atom και Ion platform δεν είναι και τόσο τραγικά, αλλά σίγουρα δεν είναι "άνετα"...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
εγω σε atom δεν ξαναγυρναω να κανει να φορτωσει μια σελιδα 5 λεπτα.

ποτε ξανα atom...αυτονομια και my ass.

με αυτον τον packard bell εχω αυτονομια με τιγκα προγραμματα απανω,6 και κατι ωρες...

οκ,αν δεν βρω πριζα σε 6 ωρες,ας μου σβησει.λες και ποτε τον χρειαστηκα τοσο πολυ...

αν τον βρηκες σε αυτη την τιμη επρεπε να το χτυπησεις γιατι το μηχανημα πεταει...

και ολα μεσα ειναι μαρκα,ο σκληρος του ας πουμε ειναι wd.

και αν σε χαλαει το σχεδιο(εμενα δεν με απασχολει,εφοσον κανει την δουλεια του,αλλα ουτε και εμενα μου αρεσει),του βαζεις δικο σου,απο αυτα που πουλανε και το καλυπτεις.

ακομα και σκετο μαυρο υπαρχει.

ας κοιταξουν λιγο τις επιδοσεις και ας κοπει και καμμια ωρα αυτονομιας...

αλλωστε στο 1000h και στο seashell δεν ειδα καμμια διαφορα αυτονομιας.

για να μην πω για lg....εκει γελα ο κοσμος.

Δεν διαφωνω, απλα δεν το έχω απολυτη ανάγκη και το άφησα. Τα χαρακτηριστικά του και η τιμή του με δελέασαν προς στιγμή. Τέλος πάντων, ας μην βγαίνουμε εκτός θέματος.

Επεξ/σία από rodez

στο youtube πάντως λένε ότι πετάει

ο διπύρηνος atom με ion

να δουμε και τιμες ομως

αν είναι στα 500 είναι οκ

αν είναι παραπάνω είναι πολλά

κατά την γνώμη μου

εγω παντως πηρα αυτο

http://www.e-gate.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=29937

και ξεμπερδεψα μια και καλη με τους απαραδεκτους atom

o atom ειναι οτι πληρωνεις παιρνεις.αν περιμενεις απο atom Να παιξει και need for speed....

o atom ειναι οτι πληρωνεις παιρνεις.αν περιμενεις απο atom Να παιξει και need for speed....

μονο για εμπειρια internet μιλησα.

και καμμια ταινια σε hd.

παιχνιδια δεν παιζω πλεον στον υπολογιστη.

μονο στο xbox:-)

Υποθέτω bladerunner όλα αυτα με windows, γιατί με Linux ακόμα και ο 270 atom πάει σούπερ, με torrents, firefox, rss, OpenOffice όλα ανοιχτα. Στο θέμα hd δεν σηκώνουν δεκτό.

sent from my HTC Magic using tapatalk

ναι,με windows xp service pack 3 και windows 7 ultimate.

επισης με αναβαθμισμενες μνημες 2 γιγα ddr2.

μιλαμε καρβουδιστηρια οι atom.

επειδη εγω λατρευω το ολο θεμα netbook,μινιμαλισμος,μικρες οθονες,μειωμενο βαρος κτλ...δοκιμασα αρκετα μοντελα.

και τελικα κατεληξα στην σιγουρη επιλογη του dual core με ddr3 μνημη.

μακαρι να αλλαξει το θεμα,δεν γνωριζω κατι για τους νεους atom,δεν εχω διαβασει κατι σχετικο...

αλλα αυτη την στιγμη γραφω απο τον packard bell με ανοιγμενα 3 παραθυρα,το ενα τρεχει video στο youtube hd και ανοιχτο το msn.

core 1-27%

core 2-51%

αν το εκανα αυτο σε εναν ατομ θα ειχε ανατιναχτει

Αυτό που λέει ο poulinos, είναι ίσως το ποιο σημαντικό πρόβλημα με 8.9" είναι δύσκολα, αλλά τώρα με τις 11" πιστεύω είναι καλύτερα αν και το μέγεθος μου φαίνεται μεγάλο.

Πάντως κρίμα που δεν δοκίμασες ένα dual boot, δεν θα είχες τόσο άσχημη άποψη για τους atom

sent from my HTC Magic using tapatalk

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...