Προς το περιεχόμενο

Ποσα fps?

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

νταξει δε ξερω, γι'αυτο ανοιξα αυτο θεμα.

απο τα τεστ που εκανα εγω αυτο καταλαβα.

απ'οτι λετε κανω λαθος.

ισως να ειναι ετσι οπως λετε αλλα ψαχνω να το βρω και δε το βρισκω.

μπορειτε να μου πειτε ενα τροπο να δω και γω αυτα τα πολλα fps?

---------- Προσθήκη στις 03:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 03:34 ----------

πάντως αναρωτιέμαι ώρες ώρες με κάποια posts σου, που να μην ήσουν κάποτε και τεχνικός τι απορίες θα είχες :o

καλα αυτο ειναι μεγαλο θεμα.

αλλοι "τεχνικοι" δε ξερουν τι ειναι το torrent.

οσο για τα fps πιστευω οτι ειναι θεμα χρηστη και οχι του τεχνικου.

οπως και τα αυτοκινητα, ο μηχανικος ξερει να κανει το αυτοκινητο να δουλευει, αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να ξερει να τρεξει σε αγωνες.

αλλος φτιαχνει και αλλος τρεχει.... ;)

Δημοσ.

Θα δεις διαφορά στα fps αν απενεργοποιήσεις το V-Sync. Το είπαμε 100 φορές.

Αφού δεν έχει το παιχνίδι την επιλογή, τότε αυτή βρίσκεται στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σου. Συγκεκριμένα στο ATI Catalyst Control Center.

Για να το βρεις πάτα δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σου. Είναι η πρώτη επιλογή.

Μετά αφού ανοίξει θα μπεις σε Advance mode θα πας στην ενότητα "3D" (Graphics -> 3D) και θα πατήσεις το "All". Μετά στο "Wait for vertical refresh" θα το βάλεις στο "Always Off".

Δημοσ.
εδώ δεν δείχνεις ακριβώς οτι θέλεις να μάθεις κάτι... αλλα να πείς.. :rolleyes:

να πω τα συμπερασματα που εβγαλα, οχι οτι ειμαι σιγουρος και οτι ειμαι επιστημονας και ξερω

αλλωστε το γραφω "μου φαινεται"

---------- Προσθήκη στις 06:00 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 05:54 ----------

Θα δεις διαφορά στα fps αν απενεργοποιήσεις το V-Sync. Το είπαμε 100 φορές.

Αφού δεν έχει το παιχνίδι την επιλογή, τότε αυτή βρίσκεται στις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σου. Συγκεκριμένα στο ATI Catalyst Control Center.

Για να το βρεις πάτα δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας σου. Είναι η πρώτη επιλογή.

Μετά αφού ανοίξει θα μπεις σε Advance mode θα πας στην ενότητα "3D" (Graphics -> 3D) και θα πατήσεις το "All". Μετά στο "Wait for vertical refresh" θα το βάλεις στο "Always Off".

το εκανα και παλι το ιδιο.

παντα εδειχνε 60

---------- Προσθήκη στις 06:02 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 06:00 ----------

ποτέ δεν ήταν κορυφαία η 2600pro...

αλλιως το εννοω εγω, οταν επαιζα το underground το 2003, το επαιζα με μια mx440 64mb!

τοτε που οι κορυφαιες καρτες ηταν 128-256mb.

ποσο μαλλον κορυφαια ειναι η ati 2600pro 512mb για εκεινα τα δεδομενα.

δεν ειναι?

Δημοσ.
την απάντηση την έδωσες μόνος σου βασικά... :) πρέπει να πιάνει με όσα παίζεις μια χαρά.. εγώ με κάτω απο 80-90fps δεν την πολυπαλεύω... ! :lol:
ναι. έυκολα κιόλας. και απο 70 σε 80 καταλαβαίνεις διαφορά, νομίζω ένα αξιοπρεπές νούμερο είναι γύρω στα 90 αλλα και εκεί για μένα είναι λίγο... θα προτιμούσα τα games που παίζω να τρέχουν πάνω απο 100... αν δεν σε ενοχλεί εσένα μπορείς να παίζεις και με 40-50.
ναι αλλά έχει διαφορά και φαίνεται.. με λίγα λόγια άν κάποιος βολεύεται με τα 60 fps σημαίνει οτι ουσιαστικά βλέπει γύρω στα 40fps (χοντρικά πάντα) ...

Μέχρι το πρώτο Quote, πίστευα ότι μιλάς ειρωνικά.

Πραγματικά θεωρείς απλά αξιοπρεπές νούμερο τα 90FPS? Δεν τη παλεύεις κάτω από τα 80-90?

Πραγματικά θες τα παιχνίδια να παίζουν πάνω από 100FPS?

Χωρίς παρεξήγηση αλήθεια και χωρίς καμία δόση ειρωνείας, τι λες?

Καλά τώρα υπερβάλουμε, από 70 σε 80 δε παίζει να δεις διαφορά!

Βασικά από 60 και πάνω βλέπουν όλοι το ιδιο full smooth.

Φυσικά και δεν υπάρχει! Ειδικά όταν είναι καρφωμένα στα 60, ούτε 10FPS πιο κάτω.

Μη τα ισοπεδώσουμε και όλα.

παντως εγω ξερω επαγγελματια παικτη fps που κατω απο 120 fps δεν ασχολειται...

Μερικές εξερέσεις που θέλουν Online 200FPS, είναι απλά εξαιρέσεις και δεν είναι υπολογίσιμες.

Κάποιες ερωτήσεις..

1ον Eχουμε μια 5870 σε ενα dual core συστημα με 8gb ram και παιζουμε το fall out 3 ανετα maxed out 1920x1200 και μας δινει π.χ 60 fps.

Αν βαλουμε το ιδιο παιχνιδι σε ενα quad core συστημα με 8 gb ram παλι maxed out και με την ιδια καρτα τοτε θα δουμε τα ιδια fps η παραπανω;

Με λιγα λογια παιζει ρολο ο επεξεργαστης στα fps ή οχι;

2oν Εχουμε ενα quadcore συστημα με μια 4870 και παιζουμε maxed out το fall out 3 ανετοταταα

Αν στο ιδιο συστημα βαλουμε μια 5870 το fall out 3 θα μας δωσει παραπανω fps ή οχι;

Θελω να πω οτι αν ενα παιχνιδι το παιζουμε maxed out ειτε με μια 4870 ειτε με μια 5870

θα μας δώσει καλύτερα γραφικά απο καρτα σε καρτα ή απλως οταν ενα παιχνιδι ειναι maxed out τοτε το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο

ειτε με μια 4870 ειτε με μια 5870

Τα φωτα σας..

1) Για να παίζεις το παιχνίδι τόσο καλά με Dual Core, προφανώς και δεν χρειάζεται το παιχνίδι Quad Core. Πάντα για ίδια συχνότητα.

Για διαφορετικές συχνότητες παίζουν πολλά. Πόσο CPU Limited ή καλύτερα πόσο εξαρτώμενο είναι το παιχνίδι από το CPU. Συνήθως σε μεγάλες αναλύσεις με φίλτρα ενεργοποιημένα οι διαφορές είναι μηδαμινές σε μη εξαρτώμενα από τον επεξεργαστή παιχνίδια. Διαφορές τις τάξεις 1-2 FPS.

Ωστόσο ένα παιχνίδι μπορεί να γίνει εξαρτώμενο από τη CPU με τα κατάλληλα Settings, δηλαδή χαμηλή ανάλυση και απενεργοποιημένα φίλτρα.

Ρίξε μια ματιά παρακάτω:

http://www.guru3d.com/article/cpu-scaling-in-games-with-quad-core-processors/9

2) Για όσο βγαίνουν κάρτες γραφικών, πάντα θα βγάζει παραπάνω FPS. Αν η μία βγάζει 100FPS και η άλλη 200FPS, so what...?

Όσον αφορά το πόσο αποδίδουν δύο διαφορετικές κάρτες με Maxed Out τα Settings, οι διαφορές που υπάρχουν είναι πάρα πολύ μικρές.

Για παράδειγμα είχα συνηθίσει με nVidia και όταν πήρα ATi, μου φαινόταν πιο ξυράφι η εικόνα στα παιχνίδια. Με την nVidia δεν έβλεπα το alias, αντίθετα με την ATi το βλέπω αρκετά περισσότερο και ιδιαίτερα στο Crysis. Ας πούμε ότι ήταν πιο θολή η nVidia, κάτι που για μένα έδινε ατμόσφαιρα.

Πολλοί συνδέουν τα fps των video με τα fps των παιχνιδιών, και λένε <<ok πάνω από 30 δεν έχει νόημα>>.

Λάθος μεγάλο.

Μέχρι και στις ταινίες υπάρχει διαφορά.

Αν δεις ταινία χωρίς να υποστηρίζουν οι συσκευές σου 24p και ειδικά αν βάλεις πρόγραμμα να παίξει επίτηδες με παραπάνω καρέ, τότε έχεις την αίσθηση λόγω της ταχύτητας της ταινίας, ότι είναι τραβηγμένη με κάμερα χειρός.

Προφανώς δεν παίζουν ποτέ counter strike ή cod ή BC2, ή κάποιο άλλο first person τέλος πάντων, με κάρτα που αγκομαχάει στα ακόμα και στα 60 frames, να δούνε τη γλύκα!

Αφού λέμε "αγκομάχημα" τα 60FPS, τι να πω, πάω για Quad CF 5970...

Προσωπικά έχω δοκιμάσει μια καλή κάρτα (για 2-3 χρόνια πριν) με μονοπύρηνο επεξεργαστή 1.6GHz και με επίσης μονοπύρηνο επεξεργαστή 3GHz. Έχω δει τεράστιες διαφορές! Στον 1.6 ήταν σαν να μην άλλαξα καθόλου κάρτα γραφικών και με το που πήρα τον 3GHz πήγαινε σφαίρα το μηχάνημα σε παιχνίδια.

Είσαι σίγουρος ότι αυτό που λες είναι σωστό? Πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο ο επεξεργαστής.

Σε τι ανάλυση, με τι Settings και ποιο παιχνίδι?

Δημοσ.

μια και ειπες το quake, εβαλα και επαιξα το quake 3 arena!

τα fps ηταν στα 91

μερικες φορες πηγενε 90,89.... εκει

καλη ταχυτητα του παιχνιδιου αλλα μερικες φορες ετρωγε και σκαλωματα.

αυτο ειναι τα 90 fps στα παιχνιδια?

εγω παντος δε νομιζω 90fps να εννοουν οτι μας δειχνει 90 εικονες το δευτερολεπτο, αλλα οτι ειναι η ταχυτητα του παιχνιδιου που μπορει να παραγει 90εικονες και της δινει στην οθονη. απο κει και περα η οθονη δειχνει οτι μπορει..

ειναι η πιο λογικη εξηγηση νομιζω

Δημοσ.
Σε τι ανάλυση, με τι Settings και ποιο παιχνίδι?

Για παιχνίδι δε θυμάμαι αλλά προφανώς τα ίδια...

Αυτό που θυμάμαι με σιγουριά ήταν ότι προσπαθούσα να δω full HD και δεν πήγαινε μια και με το που άλλαξα επεξεργαστή έτρεχε.

Μη με ρωτήσεις ποια ταινία τι ανάλυση και ποιοι ήταν οι ηθοποιοί γιατί δε θυμάμαι. :rolleyes:

---------- Προσθήκη στις 07:26 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 07:24 ----------

μια και ειπες το quake, εβαλα και επαιξα το quake 3 arena!

τα fps ηταν στα 91

μερικες φορες πηγενε 90,89.... εκει

καλη ταχυτητα του παιχνιδιου αλλα μερικες φορες ετρωγε και σκαλωματα.

αυτο ειναι τα 90 fps στα παιχνιδια?

εγω παντος δε νομιζω 90fps να εννοουν οτι μας δειχνει 90 εικονες το δευτερολεπτο, αλλα οτι ειναι η ταχυτητα του παιχνιδιου που μπορει να παραγει 90εικονες και της δινει στην οθονη. απο κει και περα η οθονη δειχνει οτι μπορει..

ειναι η πιο λογικη εξηγηση νομιζω

90fps είναι 90fps δηλαδή 90 καρέ το δευτερόλεπτο. Τώρα τι να πω παραπάνω... Μάλλον εσύ δε τα πιάνεις. Η οθόνη μια χαρά τα δείχνει.

Δημοσ.
Μέχρι το πρώτο Quote, πίστευα ότι μιλάς ειρωνικά.

Πραγματικά θεωρείς απλά αξιοπρεπές νούμερο τα 90FPS? Δεν τη παλεύεις κάτω από τα 80-90?

Πραγματικά θες τα παιχνίδια να παίζουν πάνω από 100FPS?

Χωρίς παρεξήγηση αλήθεια και χωρίς καμία δόση ειρωνείας, τι λες?

καλημέρα...

θέλω να απολαμβάνω το παιχνίδι όσο μπορώ, και η ομαλή κίνηση για μένα είναι πολύ σημαντικό. αν κάποιον άλλον δεν τον ενδιαφέρει μπορεί απλά να παίζει με λιγότερα. δεν πίεσα κανέναν να κάνει το αντίθετο ούτε τον έκραξα για αυτό. αυτό που έκραξα και θα κράζω είναι το κόλλημα μερικών οτι το μάτι του ανθρώπου "βλέπει" 25-30-60fps.

άλλωστε γιαυτο έχω και το crossfire. για να έχω σίγουρα μεγάλο MINIMUM fps

δεύτερον όπως αναλύσαμε σε μια οθόνη 75hz (που είχα συνηθίσει να παίζω σε ανάλυση 1280χ1024) το maximum που μπορείς να δείς είναι 75fps. για να γίνει αυτό το fraps θα πρέπει να δείχνει (χοντρικά πάντα) γύρω στα 90, λόγο "συγχρονισμού" της κάρτας γραφικών με την οθόνη κτλπ. η διαφορά που διακρίνω τις στιγμές που το fraps δείχνει 90(η και παραπάνω) και όταν δείχνει 75 είναι αισθητή.

να πώ την αλήθεια μου δεν καταλαβαίνω τι σου φαίνεται τόσο περίεργο... :rolleyes:

Δημοσ.

Παιδια εγω στο mafia (θα σας φανει παραξενο) εχω οθονη που ειναι 60hz.Θα σας πω ενα πραγμα,βλεπω διαφορες ακομα και στα 80-90 fps.Δεν ξερω πως απλα ειναι πιο smooth,το τονιζω αυτο το πραγμα το παρατηρησα στο mafia ισως και στο singularity.

Χωρις να σημαινει οτι δεν ειμαι ικανοποιημενος με 60αρι σταθερο,ακομα και με 30αρι σταθερο.

Δημοσ.
Αφού λέμε "αγκομάχημα" τα 60FPS, τι να πω, πάω για Quad CF 5970...

Όταν τα max fps είναι 60, σίγουρα η κάρτα (δεν λέμε σύγχρονη κάρτα σε p4, έτσι; ) δείχνει τα οριά της, που στο single player δεν παίζει και μεγάλο ρόλο, αλλά άντε όπως είπαμε, άντε να έχεις 60 και να κάνεις έφοδο στη στοά (dust2)...

• Super Moderators
Δημοσ.
αλλιως το εννοω εγω, οταν επαιζα το underground το 2003, το επαιζα με μια mx440 64mb!

τοτε που οι κορυφαιες καρτες ηταν 128-256mb.

ποσο μαλλον κορυφαια ειναι η ati 2600pro 512mb για εκεινα τα δεδομενα.

δεν ειναι?

όχι, γιατί η 2600Pro δεν ήταν high end αλλά mainstream μοντέλο, άρα αυτομάτως δεν είναι κορυφαία...

την εποχή που είχε βγει η 2600pro 512mb υπήρχε πρώτον η 2900ΧΤ 512mb που ήταν το high end μοντέλο της ΑΤΙ και δεύτερον η σειρά 8xxx της Nvidia που πάταγε χάμο την συγκεκριμένη σειρά 2xxx της ΑΤΙ...

όταν λέμε κορυφαία μια κάρτα την συγκρίνουμε με άλλες κάρτες της ΙΔΙΑΣ γενιάς, όχι με προηγουμένων προφανώς...

Δημοσ.

Σε κάθε είδους βιντεοπαιχνίδι ισχύει το ότι τα fps πρέπει να είναι τουλάχιστον 30 ή το νούμερο αυτό διαφοροποιείται από είδος σε είδος?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...