Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Προσωπικά έχω δοκιμάσει μια καλή κάρτα (για 2-3 χρόνια πριν) με μονοπύρηνο επεξεργαστή 1.6GHz και με επίσης μονοπύρηνο επεξεργαστή 3GHz. Έχω δει τεράστιες διαφορές! Στον 1.6 ήταν σαν να μην άλλαξα καθόλου κάρτα γραφικών και με το που πήρα τον 3GHz πήγαινε σφαίρα το μηχάνημα σε παιχνίδια.Είσαι σίγουρος ότι αυτό που λες είναι σωστό? Πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο ο επεξεργαστής. ξαναδιάβασε μια το post μου, γράφω για ίδια ghz...
qsis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Eπίσης τα 30 fps δεν είναι πανάκια παιδιά. Κάποια παιχνίδια θέλουν τουλάχιστον 60+ για να παίξουν smooth. και βεβαια ενα first person θελει 60+ για να ειναι smooth , αλλα με πανω απο 30 (πχ εγω επαιζα το metro με καμια 45αρα average αν θυμαμαι καλα) μπορεις να παιξεις αν δε μπορεις να κανεις αλλιως δεν ειναι τελειο αλλα κανεις τη δουλεια σου και αν δεν παιζεις online πραγματικα χεστηκες θες το παιχνιδι να εχει και καποια εφφε, δε θα θες μονο να παιξεις smooth και να εχεις γραφικα half life, προσπαθει ο καθενας (με βαση τις αναγκες του), να βρει μια χρυση τομη σε ενα strategy ακομα και αυτα τα 40 θα μου φαινονταν λουκουμι, σιγουρα δεν ειναι σε ολα τα παιχνιδια το ιδιο με κατω απο 30 ομως δε μπορεις να παιξεις τιποτα βαλε ενα παιχνιδι, καντο να παει στα 20fps και πες μου αν αυτο παιζεται αυτο το νοημα εχει το 30αρι για μενα παντως που δε με νοιαζει να παιζω cs και cod στο internet το 60αρι (με vsync ή και χωρις) οποτε το εξασφαλιζω (πχ bioshock) ειναι παραπανω απο τελειο, δε θα καταλαβω τιποτα αν παω στα 120 αυτο βεβαια ειναι υποκειμενικο
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 νόημα το 30αρι έχει όταν δεν είναι τα average fps αλλά τα minimum fps που βγάζει, δλδ βρέξει χιονίσει ότι και αν γίνει στο παιχνίδι να μην πέσει ποτέ στιγμιαία κάτω από αυτά...
qsis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 ναι εχεις δικιο αν θες να ξερεις οτι μπορεις να το παιξεις καλα βρεξει χιονισει, απλα αν τυχει να πεφτει λιγες φορες κατω απο αυτα μπορει να κανεις γαργαρα, με avg τοσα απλα δεν μπορεις παιξεις γιατι αυτο σημαινει οτι μπορει να φτανεις και μονοψηφια νουμερα
Sadako Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 παντως εγω ξερω επαγγελματια παικτη fps που κατω απο 120 fps δεν ασχολειται... Συγνώμη, ξέρω ότι πέρασαν πολλά ποστς από τότε, αλλά πραγματικά σκάλωσα.. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ παίκτης fps; Δηλαδή βγάζει τα προς το ζην σκοτώνοντας στο cs;
sozz Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Συγνώμη, ξέρω ότι πέρασαν πολλά ποστς από τότε, αλλά πραγματικά σκάλωσα..ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ παίκτης fps; Δηλαδή βγάζει τα προς το ζην σκοτώνοντας στο cs; ναι δεν εχεις δει στο warcraft/starcraft που ειναι κατι noobιδια() παιχτες στα προταθληματα γεματο σπονσοσερ?αυτη παιζουν γιατι ψυχη της μανας τους?
aledjo Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 εχω μια ιδεα για να καταλαβω και γω τα fps. και θελω τη βοηθεια σας εχω μια καρτα ati 2600pro 512mb που καποτε ηταν κορυφαια. (αρκετα χρονια πριν) πειτε μου καποιο παλιο παιχνιδι απο τη γενια της που επιανε πολλα fps πχ 100 για να το δω και γω με τα ματια μου.
digimyth Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 εχω μια ιδεα για να καταλαβω και γω τα fps. και θελω τη βοηθεια σας εχω μια καρτα ati 2600pro 512mb που καποτε ηταν κορυφαια. (αρκετα χρονια πριν) πειτε μου καποιο παλιο παιχνιδι απο τη γενια της που επιανε πολλα fps πχ 100 για να το δω και γω με τα ματια μου. Επειδή προσωπικά δεν είμαι gamer και δε ξέρω πολλά παιχνίδια αν δοκιμάσεις να παίξεις πχ ένα παλιό όπως το Duke Nukem και μετά το Crysis ή κάποιο άλλο καινούργιο θα δεις τεράστιες διαφορές. Φαντάσου ότι το Crysis θα πηγαίνει αργά-αργά (σαν slow motion) ενώ το Duke Nukem θα πηγαίνει ο ήρωας σφαίρα. Σαν να του έχουν βάλει νεύτη στον κwλο ένα πράμα... *BTW έχω την ίδια κάρτα.
aledjo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 λοιπον μου φαινεται ολο λαλακιες λενε ολοι. εβαλα το need for speed underground 1! (2003) που η μεγαλυτερη αναλυση που υποστηριζει ειναι 1280χ1024. το εβαλα σε 1204χ768 και επαιξα. το fraps εδειχνε σταθερα 60 οτι και να εκανα δε πηγενε ουτε 59 ουτε 61 60 σταθερα οπου ειναι και το rate της οθονης (60hz) οποτε λαλακιες λενε αυτοι για 120fps και 3 πουλακια καθονται.
Luciddream Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 λοιπον μου φαινεται ολο λαλακιες λενε ολοι. εβαλα το need for speed underground 1! (2003) που η μεγαλυτερη αναλυση που υποστηριζει ειναι 1280χ1024. το εβαλα σε 1204χ768 και επαιξα. το fraps εδειχνε σταθερα 60 οτι και να εκανα δε πηγενε ουτε 59 ουτε 61 60 σταθερα οπου ειναι και το rate της οθονης (60hz) οποτε λαλακιες λενε αυτοι για 120fps και 3 πουλακια καθονται. χαχαχα aledjo εγώ βάζω στοίχημα οτι έχεις αποφασίσει να γίνει το μεγαλύτερο topic του insomnia :-) να σου κάνω εγώ τώρα μια ερώτηση που θέλω να σκεφτείς καλά και να μου απαντήσεις... το fraps έδειχνε 60... εσύ πόσα frames per second έβλεπες...??
digimyth Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 λοιπον μου φαινεται ολο λαλακιες λενε ολοι. εβαλα το need for speed underground 1! (2003) που η μεγαλυτερη αναλυση που υποστηριζει ειναι 1280χ1024. το εβαλα σε 1204χ768 και επαιξα. το fraps εδειχνε σταθερα 60 οτι και να εκανα δε πηγενε ουτε 59 ουτε 61 60 σταθερα οπου ειναι και το rate της οθονης (60hz) οποτε λαλακιες λενε αυτοι για 120fps και 3 πουλακια καθονται. Όχι... Τώρα περιπλέκονται λίγο τα πράματα... Έχεις ενεργοποιημένο το V-Sync και για αυτό είναι σταθερό. Αν το απο-επιλέξεις θα δεις να τρεμοπαίζουν τα fps;) Πρέπει να το απο-επιλέξεις από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών και από το παιχνίδι αν έχει τέτοια επιλογή
aledjo Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 χαχαχα aledjo εγώ βάζω στοίχημα οτι έχεις αποφασίσει να γίνει το μεγαλύτερο topic του insomnia :-) να σου κάνω εγώ τώρα μια ερώτηση που θέλω να σκεφτείς καλά και να μου απαντήσεις... το fraps έδειχνε 60... εσύ πόσα frames per second έβλεπες...?? ακομα χειροτερα, με τιποτα δε μπορω να δω 60fps. ποσο ποιανει το ματι 25fps? στους αλλους πες το που λενε οτι καταλαβαινουν τη διαφορα των 70 με των 80. ---------- Προσθήκη στις 00:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:38 ---------- Όχι... Τώρα περιπλέκονται λίγο τα πράματα... Έχεις ενεργοποιημένο το V-Sync και για αυτό είναι σταθερό.Αν το απο-επιλέξεις θα δεις να τρεμοπαίζουν τα fps;) Πρέπει να το απο-επιλέξεις από τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών και από το παιχνίδι αν έχει τέτοια επιλογή δεν εχει τετοια επιλογη το underground. τα 60 που επιανε ηταν τα hz της οθονης, δε γινεται παραπανω. ΑΠΟΡΩ οι τοτε gamers που παιζανε το παιχνιδι αυτο, ποσα fps λεγανε οτι πιανουν? 100? χαχαχαχαχα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 εχω μια καρτα ati 2600pro 512mb που καποτε ηταν κορυφαια. (αρκετα χρονια πριν) ποτέ δεν ήταν κορυφαία η 2600pro... το fraps εδειχνε σταθερα 60οτι και να εκανα δε πηγενε ουτε 59 ουτε 61 60 σταθερα οπου ειναι και το rate της οθονης (60hz) Έχεις ενεργοποιημένο το V-Sync και για αυτό είναι σταθερό. ακριβώς... δεν εχει τετοια επιλογη το underground. και να μην είχε γίνεται forced από τους drivers της κάρτας γραφικών αν το έχεις ενεργοποιημένο από το control panel τους... τα 60 που επιανε ηταν τα hz της οθονης, δε γινεται παραπανω. να σε πληροφορίσω ότι υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό TFT οθόνες των 120hz που ακόμα και με v-sync enabled πιάνουν 120fps... πάντως αναρωτιέμαι ώρες ώρες με κάποια posts σου, που να μην ήσουν κάποτε και τεχνικός τι απορίες θα είχες
Luciddream Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2010 ακομα χειροτερα, με τιποτα δε μπορω να δω 60fps. ποσο ποιανει το ματι 25fps? στους αλλους πες το που λενε οτι καταλαβαινουν τη διαφορα των 70 με των 80. εγώ έγραψα για την διαφορά 70 με 80. το μάτι "αντιλαμβάνεται" τουλάχιστον 220 fps (ενα εκπαιδευμένο βέβαια όχι του μέσου ανθρώπου) η ερώτηση μου είναι στο οτι μπορεί το fraps να σου λέει 60 αλλα η οθόνη σου βγάζει λιγότερα (για λόγους που αναλύσαμε μερικές σελίδες πίσω..) edit: πριν πέσετε να με φάτε δεν εννοώ οτι μπορεί ο άνθρωπος να ξεχωρίσει 220 διαφορετικές εικόνες μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, αλλα οτι μπορεί να αντιληφθεί την διαφορά που θα έχει ένα τέτοιο νούμερο σε σχέση με το 60 η 30 fps που θεωρείτε κάποιοι οτι είναι το όριο.. και φυσικά αυτή η άποψη είναι απλά λάθος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.