digimyth Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 να εγω αυτο δε καταλαβαινω. τι διαφορα εχουν τα 40 με τα 80? δηλαδη αν δεν εχεις counter να σου μετρησει τα fps, μπορεις να καταλαβεις αν παιζεις με 50 και οχι με 80? και ποιος ο λογος να αγορασει καποιος καρτα γραφικων με 400 ευρω και να πιασει 100 fps και να μη δωσει 100ευρω για να πιασει 60? Χαιρετώ, Τα fps είναι frames per second. Τα frames παρομοίασέ τα το καθένα σαν μια στατική εικόνα (σαν φωτογραφία) που αν τις βάλεις όλες μαζί να παίζουν σου δίνουν την αίσθηση της κίνησης. Όταν τα fps είναι χαμηλά σημαίνει ότι οι εικόνες "παίζουν" αργά. Δηλαδή αργεί η κάρτα γραφικών να αλλάξει τα καρέ γρήγορα ώστε να σου δίνει την αίσθηση της κίνησης. Όταν λοιπόν τα fps είναι χαμηλά το παιχνίδι δείχνει σαν να κολλάει, ενώ όταν είναι πολύ ψηλά σου δίνει την αίσθηση ότι πηγαίνεις σαν πύραυλος. Αυτοί που δίνουν ένα σκασμό λεφτά σε κάρτες γραφικών τα γίνουν όχι μόνο για τα fps αλλά και για την ποιότητα της εικόνας και για μεγαλύτερη ανάλυση. Επίσης μπορεί εκτός από gamers να ασχολούνται και με παραγωγή γραφικών που είναι απίστευτα αργή και επίπονη διαδικασία για το σύστημα και απαιτεί κάτι καλό από άποψη υλικού. Αν δώσεις ένα σκασμό λεφτά βέβαια για μια κάρτα γραφικών ίσως να είναι καλύτερο από το να πάρεις μια φτηνή γιατί θα σου είναι πιο αποδοτική σε βάθος χρόνου. Μια φτηνή θα την αλλάξεις μέσα σε ένα χρόνο γιατί οι απαιτήσεις θα έχουν ανέβει.
Tablet Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Κάποιες ερωτήσεις.. 1ον Eχουμε μια 5870 σε ενα dual core συστημα με 8gb ram και παιζουμε το fall out 3 ανετα maxed out 1920x1200 και μας δινει π.χ 60 fps. Αν βαλουμε το ιδιο παιχνιδι σε ενα quad core συστημα με 8 gb ram παλι maxed out και με την ιδια καρτα τοτε θα δουμε τα ιδια fps η παραπανω; Με λιγα λογια παιζει ρολο ο επεξεργαστης στα fps ή οχι; 2oν Εχουμε ενα quadcore συστημα με μια 4870 και παιζουμε maxed out το fall out 3 ανετοταταα Αν στο ιδιο συστημα βαλουμε μια 5870 το fall out 3 θα μας δωσει παραπανω fps ή οχι; Θελω να πω οτι αν ενα παιχνιδι το παιζουμε maxed out ειτε με μια 4870 ειτε με μια 5870 θα μας δώσει καλύτερα γραφικά απο καρτα σε καρτα ή απλως οταν ενα παιχνιδι ειναι maxed out τοτε το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο ειτε με μια 4870 ειτε με μια 5870 Τα φωτα σας..
Luciddream Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Κάποιες ερωτήσεις.. 1ον Eχουμε μια 5870 σε ενα dual core συστημα με 8gb ram και παιζουμε το fall out 3 ανετα maxed out 1920x1200 και μας δινει π.χ 60 fps. Αν βαλουμε το ιδιο παιχνιδι σε ενα quad core συστημα με 8 gb ram παλι maxed out και με την ιδια καρτα τοτε θα δουμε τα ιδια fps η παραπανω; Με λιγα λογια παιζει ρολο ο επεξεργαστης στα fps ή οχι; 2oν Εχουμε ενα quadcore συστημα με μια 4870 και παιζουμε maxed out το fall out 3 ανετοταταα Αν στο ιδιο συστημα βαλουμε μια 5870 το fall out 3 θα μας δωσει παραπανω fps ή οχι; Θελω να πω οτι αν ενα παιχνιδι το παιζουμε maxed out ειτε με μια 4870 ειτε με μια 5870 θα μας δώσει καλύτερα γραφικά απο καρτα σε καρτα ή απλως οταν ενα παιχνιδι ειναι maxed out τοτε το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο ειτε με μια 4870 ειτε με μια 5870 Τα φωτα σας.. 1ον ναι παίζει ρόλο ο επεξεργαστής και θα δούμε παραπάνω fps.. το παιχνίδι δεν είναι μόνο γραφικά, είναι και πολλά άλλα πράγματα ώστε να βγούν τα γραφικά στην οθόνη... 2ον ανάλογα την κάρτα ναι θα δούμε καλύτερα γραφικά.. για παράδειγμα οι κάρτες που ανέφερες υποστιρίζουν διαφορετικές τεχνολογίες (directx 11) οπότε θα δείς διαφορά σε ένα παιχνίδι που υποστιρίζει directx 11.. για το ίδιο game με ίδιες ρυθμίσεις μπορεί και να μην δείς (πριν πιο πολλά χρόνια οι διαφορές στα πολύγωνα κτλπ μεταξύ των καρτών ήταν τεράστιες και έβλεπες μεγάλη διαφορά κάθε 5-6 μήνες που έβγαινε το νέο μοντέλο)
Tablet Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Ας πουμε οτι το παιχνιδι τρεχει ειναι Dx 10 και στις δυο περιπτώσεις.. Δευτερον δεν καταλαβαινω πως γινεται ενα παιχνιδι που εχει φτιαχτει να δινει maximum χ πολύγωνα με διαφορετικες καρτες σε ιδιες ακριβως συνθηκες pc θα σου δωσουν και αλλο αντιληπτό αποτελεσμα ; Μ'αυτη την λογικη θα επρεπε να το oblivion π.χ με μια 5870 να ειναι virtual reality.. Παιδια στα παραδειγματα που ανεφερα παραπανω οι διαφορες ειναι στο ματι ή στους αριθμους ;; Τα ερωτηματα που εκανα ειναι πολυ συγκεκριμενα..Μην παμε σε υποθεσεις αν αυτο - αν εκεινο..
Luciddream Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Ας πουμε οτι το παιχνιδι τρεχει ειναι Dx 10 και στις δυο περιπτώσεις.. σου γράφω πιο πάνω οτι μπορεί και να μην έχει διαφορά, όμως αν δείς στο παρακάτω site θα καταλάβεις οτι υπάρχει... η διαφορά είναι στο μάτι και στους αριθμούς. http://www.hardocp.com/article/2009/09/22/amds_ati_radeon_hd_5870_video_card_review/6 In the second screenshot we have enabled 16X AF. Once again we find the Radeon HD 5870 produces the best 16X AF out of the bunch. It is a perfect circle, with no dependencies on angles like the Radeon HD 4890. I would say ATI has succeeded in providing the absolute best filtering quality in a gaming graphics card.
qsis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 νομιζα οτι ηταν τεχνικα αδυνατον, περα απο καποιες καινουριες οθονες... βαλε fraps και θα το δεις και οντως σε μερικα παιχνιδια το tearing δεν ειναι τοσο εντονο, οποτε καλυτερα να το κλεισεις , αναλογα παντα τη περιπτωση ---------- Προσθήκη στις 15:04 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:00 ---------- ναι. έυκολα κιόλας. και απο 70 σε 80 καταλαβαίνεις διαφορά, νομίζω ένα αξιοπρεπές νούμερο είναι γύρω στα 90 αλλα και εκεί για μένα είναι λίγο... θα προτιμούσα τα games που παίζω να τρέχουν πάνω απο 100... αν δεν σε ενοχλεί εσένα μπορείς να παίζεις και με 40-50. όπως επίσης αυτό που καταλαβαίνεις εσύ (το οτι πρέπει ντε και καλά το game να το βλέπεις με τέλεια ανάλυση και τέλεια γραφικά) δεν το καταλαβαίνω εγώ.. συνήθως παίζω με τα περισσότερα γραφικά στο low για να κερδίσω αυτά τα παραπάνω fps αφου δεν με ενοχλεί να μην έχω τέλεια γραφικά αλλα με ενοχλεί να μην έχω τα παραπάνω fps... είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα νομίζω... αναλογα τι παιζεις και για ποιο λογο παιζεις.. εσενα προφανως σου αρεσουν τα online παιχνιδια , αλλα αν παιζεις σπιτι μονος σου με 40+ σε ενα βαρυ παιχνιδι τη βολευεις μια χαρα και εισαι και χαρουμενος ---------- Προσθήκη στις 15:06 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:04 ---------- αυτό το 30 είναι αυτός ο φοβερός μύθος οτι ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται μόνο 30 fps και τίποτα παραπάνω.. να δώ πότε θα ξεφύγουμε απο αυτό το νούμερο.. και βεβαια αντιλαμβανεται τη διαφορα , αλλα αναλογα και το ατομο, εγω πανω απο 60-70 δε την αντιλαμβανομαι το 30 ειναι το οριο για να ειναι playable , αν πχ δεις ενα παιχνιδι σε 24 ειναι ενοχλητικο και στα 30 εμενα μου φαινεται ενοχλητικο για αυτο προσπαθω να περασω το 40αρι κλεινοντας καποια φιλτρα, εχει να κανει και με το ατομο αντικειμενικα ομως και ανεξαρτητως ατομου κατω απο 30 εχεις προβλημα, δε μπορεις να λες οτι μπορεις να παιξεις
Luciddream Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 το 30 ειναι το οριο για να ειναι playable ================================= αντικειμενικα ομως και ανεξαρτητως ατομου κατω απο 30 εχεις προβλημα, δε μπορεις να λες οτι μπορεις να παιξεις καταλαβαίνεις οτι αυτά που γράφεις είναι τελείως υποκειμενικά ε...?? το οτι σε βολεύει εσένα κάτι δεν σημαίνει οτι βολεύει και τους άλλους...
qsis Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 υποκειμενικο ειναι το 40-60-90- 120.. το ειπα αυτο (δεν ξερω αν εγινε κατανοητο) και το ξαναλεω το 30αρι (χοντρικα, μπορει να ειναι 28 ή 27) ομως ειναι κατι πολυ ξεκαθαρο, δε μπορεις κατω απο αυτο να λες οτι μπορεις να παιξεις με 20 fps πχ ΔΕ μπορεις να παιξεις , δε πα να χτυπας το κωλο σου κατω
Herculess Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 εγώ πιστεύω ότι πάνω από 30-40 frames/sec δεν έχει μεγαλο νόημα γιατί δεν το αντιλαμβάνεται το ανθρώπινο μάτι (βέβαια εξαρτάτε από το πόσο προσυλομένος είναι κανείς την ώρα που πάιζει, γιατι είναι διαφορετικό να τα κοιτάς ότι την οθόνη γενικά και άλλο να συγκεντρώνεσε σε ένα μέρος 3χ3 cm). Πάντως έχει διαφορά με το να παίζεις με 60-70 γιατί έτσι μετά απο 8ώρες παιχνίδι δεν θα εχεις τόσο πονοκέφαλο σε αντιθεση με το 8ωρο σε 30 frames/sec. Τα frames/sec τα μετράμε συνήθως για μετρήσουμε την ισχύ της κάρτας γραφικών σε συγκεκριμένη αναλυση με συγκεκριμένα φίλτρα και να τη συγκρίνουμε με κάποια άλλη.
_BASSstarlet_ Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Πολλοί συνδέουν τα fps των video με τα fps των παιχνιδιών, και λένε <<ok πάνω από 30 δεν έχει νόημα>>. Λάθος μεγάλο. Προφανώς δεν παίζουν ποτέ counter strike ή cod ή BC2, ή κάποιο άλλο first person τέλος πάντων, με κάρτα που αγκομαχάει στα ακόμα και στα 60 frames, να δούνε τη γλύκα! Μάλιστα, καλό είναι αν το σύστημα είναι πολύ δυνατό, να βάζουμε κόφτη από την κονσόλα του παιχνιδιού ώστε να μην αυξομειώνονται τα frames..
digimyth Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Επίσης κάτι ακόμη που πρέπει να πω είναι ότι παίζει ρόλο και το λειτουργικό σύστημα που τρέχει και οι διεργασίες. Δηλαδή αν σε 2 πανομοιότυπα μηχανήματα στα οποία το ένα τρέχει πχ μια καθαρή εγκατάσταση ενός λειτουργικού και ενός άλλου που έχει να φορμαριστεί 1 χρόνο ενδέχεται να παρατηρηθούν διαφορές στις επιδόσεις. Επίσης υπάρχουν διαφορές σε επιδόσεις και από λειτουργικό σε λειτουργικό.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 1ον ναι παίζει ρόλο ο επεξεργαστής και θα δούμε παραπάνω fps.. μόνο αν το παιχνίδι πχ εκμεταλεύεται 4core, αλλίως στα ίδια ghz τι 2core τι 6core το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει αν εκμεταλεύεται μέχρι 2core...
digimyth Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 μόνο αν το παιχνίδι πχ εκμεταλεύεται 4core, αλλίως στα ίδια ghz τι 2core τι 6core το ίδιο αποτέλεσμα θα έχει αν εκμεταλεύεται μέχρι 2core... Προσωπικά έχω δοκιμάσει μια καλή κάρτα (για 2-3 χρόνια πριν) με μονοπύρηνο επεξεργαστή 1.6GHz και με επίσης μονοπύρηνο επεξεργαστή 3GHz. Έχω δει τεράστιες διαφορές! Στον 1.6 ήταν σαν να μην άλλαξα καθόλου κάρτα γραφικών και με το που πήρα τον 3GHz πήγαινε σφαίρα το μηχάνημα σε παιχνίδια. Είσαι σίγουρος ότι αυτό που λες είναι σωστό? Πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο ο επεξεργαστής.
vasilisga Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Προσωπικά έχω δοκιμάσει μια καλή κάρτα (για 2-3 χρόνια πριν) με μονοπύρηνο επεξεργαστή 1.6GHz και με επίσης μονοπύρηνο επεξεργαστή 3GHz. Έχω δει τεράστιες διαφορές! Στον 1.6 ήταν σαν να μην άλλαξα καθόλου κάρτα γραφικών και με το που πήρα τον 3GHz πήγαινε σφαίρα το μηχάνημα σε παιχνίδια.Είσαι σίγουρος ότι αυτό που λες είναι σωστό? Πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο ο επεξεργαστής. αυτο λεει και ο thresh αμα το παιχνιδι υποστηριζει μεχρι ενα πυρηνα, σημασια εχει η ταχυτητα χρονισμου καθε πυρηνα ξεχωριστα, ασχετα αν αυτος ειναι εξαπυρηνος η μονοπυρηνος καθως δεν εχει σημασια
lionheart75 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 4 Σεπτεμβρίου 2010 Προσωπικά έχω δοκιμάσει μια καλή κάρτα (για 2-3 χρόνια πριν) με μονοπύρηνο επεξεργαστή 1.6GHz και με επίσης μονοπύρηνο επεξεργαστή 3GHz. Έχω δει τεράστιες διαφορές! Στον 1.6 ήταν σαν να μην άλλαξα καθόλου κάρτα γραφικών και με το που πήρα τον 3GHz πήγαινε σφαίρα το μηχάνημα σε παιχνίδια.Είσαι σίγουρος ότι αυτό που λες είναι σωστό? Πιστεύω παίζει μεγάλο ρόλο ο επεξεργαστής. Ο Thresh αναφέρεται στον αριθμό πυρήνων που εκμεταλλεύεται κάποιο παιχνίδι και όχι στην συχνότητα λειτουργίας... Εννοείται ότι ο π.χ 8400 στα 3.0Ghz αποδίδει λιγότερα frames απο ότι να τον έχεις κλοκαρισμένο στα 4.0Ghz. Eπίσης τα 30 fps δεν είναι πανάκια παιδιά. Κάποια παιχνίδια θέλουν τουλάχιστον 60+ για να παίξουν smooth.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.