Προς το περιεχόμενο

Ποσα fps?

aledjo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επειδη εγω δεν ειμαι gamer αλλα καπου καπου παιζω κανενα παιχνιδι για να περασει η ωρα

αναρωτιεμαι οταν διαβαζω για τη ταχυτητα των fps και ολα αυτα που λενε για τις καρτες γραφικων

και εχω διαφορες αποριες.

η πιο βασηκη απορια ειναι

ποσα fps πρεπει να πιανει μια καρτα γραφικων σε ενα παιχνιδι για να θεωρηθει οτι παιζει σωστα?

εγω εχω μια ati 2600pro 512mb, με οθονη 22''.

εβαλα το fraps σε 2 παιχνιδια Call of Duty Modern Warfare 2 και Battlefield Bad Company 2

σε αναλυση 1024 και επιανε 40fps περιπου.

σε μεγαλυτερες αναλυσεις επεφτε σε 20 fps περιπου.

διαβαζω επεισης αλλους να λενε και ανταγωνιζονται για το ποιος πιανει πιο πολλα fps.

εγω βλεπω πχ οτι με 40fps παιζω μια χαρα.

ποια η διαφορα αν πιασω 60fps στην ιδια αναλυση?

γιατι ολοι "τσακωνονται" και δινουν τοοοσα ευρω?

• Απαντ. 160
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

ποσα fps πρεπει να πιανει μια καρτα γραφικων σε ενα παιχνιδι για να θεωρηθει οτι παιζει σωστα?

--------------------------------------

εγω βλεπω πχ οτι με 40fps παιζω μια χαρα.

την απάντηση την έδωσες μόνος σου βασικά... :) πρέπει να πιάνει με όσα παίζεις μια χαρά.. εγώ με κάτω απο 80-90fps δεν την πολυπαλεύω... ! :lol:

• Super Moderators
Δημοσ.

πράγματι ανάλογα τις απαιτήσεις του καθενός είτε σε ποιότητα γραφικών/λεπτομέρεια είτε σε ingame ομαλότητα κίνησης...

Δημοσ.

Για να έχεις ομαλή εικόνα πρέπει να'ναι πάνω από 25fps. Συνήθως από 30 και πάνω είναι αποδεκτό από τους περισσότερους. Από κει και πέρα είναι ανάλογα το παιχνίδι και φυσικά τον παίχτη. Πχ, για κάποιον που παίζει first person shooters όπως CS, UT, κτλ που είναι fast paced, η διαφορά από 40 σε 60 και από 60 σε 90 μετράει.

• Super Moderators
Δημοσ.
Για να έχεις ομαλή εικόνα πρέπει να'ναι πάνω από 25fps.

όταν είναι σταθερά και δεν πέφτουν ΠΟΤΕ πιο κάτω :P

Δημοσ.
την απάντηση την έδωσες μόνος σου βασικά... :) πρέπει να πιάνει με όσα παίζεις μια χαρά.. εγώ με κάτω απο 80-90fps δεν την πολυπαλεύω... ! :lol:

να εγω αυτο δε καταλαβαινω.

τι διαφορα εχουν τα 40 με τα 80?

δηλαδη αν δεν εχεις counter να σου μετρησει τα fps, μπορεις να καταλαβεις αν παιζεις

με 50 και οχι με 80?

και ποιος ο λογος να αγορασει καποιος καρτα γραφικων με 400 ευρω και να πιασει 100 fps και να μη δωσει 100ευρω για να πιασει 60?

Δημοσ.

Γιατί σε πολλά παιχνίδια δε μπορείς να πιάσεις με 100€ όχι 60 αλλά ούτε 30fps σε υψηλή ανάλυση με υψηλά details, που αποτελούν προτίμηση πολλών gamers.

Προτεραιότητες και γούστα. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι 1024 σε 22" είναι υπερβολικά μικρή/κουραστική/«άσχημη» ανάλυση. Αφού όμως εσένα δε σε πειράζει, είναι ΟΚ.

Δημοσ.
Γιατί σε πολλά παιχνίδια δε μπορείς να πιάσεις με 100€ όχι 60 αλλά ούτε 30fps σε υψηλή ανάλυση με υψηλά details, που αποτελούν προτίμηση πολλών gamers.

Προτεραιότητες και γούστα. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι 1024 σε 22" είναι υπερβολικά μικρή/κουραστική/«άσχημη» ανάλυση. Αφού όμως εσένα δε σε πειράζει, είναι ΟΚ.

ναι νταξει, αυτο με τις αναλυσεις με τις λεπτομεριες το καταλαβαινω αλλα μιλαω για τα fps.

δηλαδη αν σε μια ιδια αναλυση και ιδιες λεπτομεριες, η καρτα γραφικων των 100 ευρω πιανει 50 fps και η καρτα γραφικων των 400 ευρω πιανει 100fps, πια ειναι η διαφορα τους?

αφου στο ματι φαινεται το ιδιο....

Δημοσ.

Καμία δε θα ναι η διαφορά τους. Αλλά την κάρτα δεν την θες για να παίζεις μόνο αυτό το παιχνίδι αλλά και άλλα με αρκετά μεγαλύτερες απαιτήσεις. Αν δεν έχεις μεγαλύτερες απαιτήσεις, προφανώς η κάρτα των 400€ δεν απευθύνεται σε σένα :)

Δημοσ.

Όταν βιώσεις το constant 60fps gaming, θα καταλάβεις ;)

Επίσης η αγορά μιας high-end κάρτας είναι και μια μελλοντική σου επένδυση (πάντα βέβαια γνωρίζοντας τι παίρνεις κι όχι αγοράζοντας απλά το high-end μοντέλο της Ω γενιάς). Ναι, η κάρτα των 100 ευρώ ίσως τρέχει το Χ παιχνίδι με 40-50 καρέ. Ένα πιο απαιτητικό όμως δεν θα το τρέχει με τόσα. Αν βάλεις και φίλτρα θα το τρέχει ακόμα χειρότερα. Με τον καιρό και με τις απαιτήσεις να αυξάνουν, η κάρτα θα χωλαίνει όλο και περισσότερο και πάλι θα μπαίνεις στο τριπάκι της αναβάθμισης!

• Super Moderators
Δημοσ.
ναι νταξει, αυτο με τις αναλυσεις με τις λεπτομεριες το καταλαβαινω αλλα μιλαω για τα fps.

μα για αυτό θέλουμε τα περισσότερα FPS και τις ακριβές κάρτες, ώστε να μπορούμε να ανεβάσουμε στο τέρμα τα settings την ανάλυση το Anti-Aliasing και το Anisotropic Filtering και να τα αντέχουν με αξιοπρεπή FPS...

Δημοσ.

μαλιστα καταλαβα.

οι κονσολες playstation 3 κτλ, ποσα fps πιανουν?

να υποθεσω οτι ειναι σε full γραφικα αφου δεν εχει ρυθμισεις για αναλυση κτλ. ε?

Δημοσ.

Δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με τις κονσόλες αλλά είναι σταθερά στα 30fps νομίζω. Και όχι δεν είναι full τα γραφικά, είναι σε ποιότητα τέτοια που τους επιτρέπει να βγάζουν τα παραπάνω fps. Στους περισσότερους τίτλους που υπάρχουν και σε pc και σε κονσόλα, η ποιότητα απεικόνισης στη δεύτερη είναι συνήθως εμφανώς χαμηλότερη απ αυτήν που μπορεί να επιτύχει το πρώτο.

Δημοσ.
Δεν έχω ιδιαίτερη σχέση με τις κονσόλες αλλά είναι σταθερά στα 30fps νομίζω. Και όχι δεν είναι full τα γραφικά, είναι σε ποιότητα τέτοια που τους επιτρέπει να βγάζουν τα παραπάνω fps. Στους περισσότερους τίτλους που υπάρχουν και σε pc και σε κονσόλα, η ποιότητα απεικόνισης στη δεύτερη είναι συνήθως εμφανώς χαμηλότερη απ αυτήν που μπορεί να επιτύχει το πρώτο.

Αυτό.

Δες για παράδειγμα το Mafia 2.

http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3525109&postcount=263

Δημοσ.
δηλαδη αν δεν εχεις counter να σου μετρησει τα fps, μπορεις να καταλαβεις αν παιζεις

με 50 και οχι με 80?

ναι. έυκολα κιόλας. και απο 70 σε 80 καταλαβαίνεις διαφορά, νομίζω ένα αξιοπρεπές νούμερο είναι γύρω στα 90 αλλα και εκεί για μένα είναι λίγο... θα προτιμούσα τα games που παίζω να τρέχουν πάνω απο 100... αν δεν σε ενοχλεί εσένα μπορείς να παίζεις και με 40-50.

όπως επίσης αυτό που καταλαβαίνεις εσύ (το οτι πρέπει ντε και καλά το game να το βλέπεις με τέλεια ανάλυση και τέλεια γραφικά) δεν το καταλαβαίνω εγώ.. συνήθως παίζω με τα περισσότερα γραφικά στο low για να κερδίσω αυτά τα παραπάνω fps αφου δεν με ενοχλεί να μην έχω τέλεια γραφικά αλλα με ενοχλεί να μην έχω τα παραπάνω fps... είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα νομίζω... :-)

---------- Προσθήκη στις 00:20 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:18 ----------

Για να έχεις ομαλή εικόνα πρέπει να'ναι πάνω από 25fps. Συνήθως από 30 και πάνω είναι αποδεκτό από τους περισσότερους.

αυτό το 30 είναι αυτός ο φοβερός μύθος οτι ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται μόνο 30 fps και τίποτα παραπάνω.. να δώ πότε θα ξεφύγουμε απο αυτό το νούμερο.. :mad:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...