drkameleon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Γεια σας παιδιά! Τον τελευταίο καιρό σκέφτομαι σοβαρά να πουλήσω ενά από τα βασικά μου αγγλόφωνα websites, κυρίως γιατί μετά από 2 χρόνια λειτουργίας του, κουράστηκα πλέον να ασχολούμαι και θέλω να αξιοποιήσω το ενδεχόμενο κέρδος από μία πώλησεις για την υλοποίηση άλλων ιδεών. Ωστόσο, προκύπτουν πολλά θέματα - για τα οποία έχω διαβάσει άρθρα επί άρθρων : Τιμολόγηση? Μέχρι πόσο μπορεί να πιάσει (δεδομένων των visitors/pageviews, sources of monetization, κλπ)? Πώς μπορει να πουληθεί? Μέσω forums, τύπου sitepoint? Πόσο εύκολο είναι? Αν έχει ασχοληθεί κανείς, θα χαιρόμουν να ακούσω ιδέες και συμβουλές... Υ.Γ. Αν ενδιαφέρεστε, πρόκειται περί του FreeTemplates4U - αν και δεν νομίζω πως παίζει ιδιαίτερο ρόλο -- μπορώ να ενημερώσω περί των stats του, όποιον το θέλει... Φιλικά, Dr.Kameleon
antonisid Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Το γνωρίζω το site σου.Σημαντικό ρόλο παίζουν τα pageviews , καθώς και το σχετικά καλό pagerank που βλέπω ότι έχει.Μια λογική τιμή θα ήταν "τα κέρδη που έχεις σ έναν χρόνο" και λίγο παραπάνω. Μπορείς βέβαια να θέσεις κι άλλα ζητήματα όπως πχ αν είναι δικό σου το development κτλ... Σημαντικό ρόλο παίζει φυσικά και το καλό domain το οποίο διαθέτεις. (έχει ισχυρά keywords)
drkameleon Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Το γνωρίζω το site σου.Σημαντικό ρόλο παίζουν τα pageviews , καθώς και το σχετικά καλό pagerank που βλέπω ότι έχει.Μια λογική τιμή θα ήταν "τα κέρδη που έχεις σ έναν χρόνο" και λίγο παραπάνω. Μπορείς βέβαια να θέσεις κι άλλα ζητήματα όπως πχ αν είναι δικό σου το development κτλ... Σημαντικό ρόλο παίζει φυσικά και το καλό domain το οποίο διαθέτεις. (έχει ισχυρά keywords) Γεια σου Αντωνη, να απαντήσω, για να προσθέσω εποικοδομητικά στην κουβέντα - μιας και φυσικά έχω ασχοληθεί και αναλύσει τους παραπάνω παράγοντες... Κατ' αρχάς, το site λειτουργεί από τον Φλεβάρη-Μάρτη του 2009. Μέχρι τον Ιούνιο-Ιούλιο 2010 είχε φτάσει κατά μ.ο. τους 650 unique visitors/day και τις 2700 pageviews/day. Τώρα, βέβαια - κατόπιν κάποιων &^%&^$ hackers που κατάφεραν να το διαλύσουν (+ τα καλά rankings του στις μηχανές αναζήτησης) - είμαστε κατά μ.ο. στους 350 unique visitors/day και τις 1700 pageviews/day με αυξητικές τάσεις... Τώρα, στα πλέον τεχνικά μέρη... - Το pagerank είναι 4 - Οι καταχωρημένες σελίδες είναι 752 στο Google και 4,260 στο Yahoo (Το hack είχε κυρίως στόχο το Google... :S) - Τα inbound links είναι 37 στο Google και 5,634 στο Yahoo - Το Rank στην Alexa είναι 125,960 (είχε φτάσει κάπου μέχρι 70,000 προ 3-μήνου) - Πηγές κέρδους είναι ΜΟΝΟ διαφημίσεις του AdSense (έχω δοκιμάσει και template affiliations λίγο, αν και δεν δούλεψαν ιδιαίτερα) - τώρα, όσον αφορά το ΠΟΣΟ βγάζει το μήνα, δεν το έχω υπολογίσει ακριβώς (καθώς τρέχω κι άλλα site παράλληλα) αλλά θα μπορούσα να πω γύρω στα 100+ euros/mo. - Το development του site (και η πλήρης... αναστήλωση μετά το hack - που δεν εχει ολοκληρωθεί ακόμα πλήρως) είναι 100% δικό μου - Το domain... hmm... δεν είναι κακό - αλλά δεν είμαι σίγουρος κι ότι είναι πολύ καλό - λόγω ανταγωνισμού στην συγκεκριμμένη αγορά. Παρ' όλα τα παραπάνω που είπα... εξακολουθώ να είμαι χαμένος στο πώς να το κοστολογήσω ακριβώς.. και ΑΝ βρω κάποια πρόταση που με ικανοποιεί, στο πως θα μπορέσω να το κυνηγήσω.... Αυτά τα... ολίγα(?) από εμένα. Thanx in advance! Dr.Kameleon
antonisid Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Ρίξε μια ματιά στην SEDO , βρες παρόμοια sites (ανεπτυγμένα εννοώ όχι απλά domains) για να δεις στο περίπου πόσο τα κοστολογούν. Επίσης μπορείς συμβουλευτικά να ρωτήσεις και στο μεγαλύτερο internet marketing forum που υπάρχει. http://www.warriorforum.com
mentoras99 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 drkameleon, εβγαλες ακρη με την πωληση? Με ενδιαφερει και μενα το θεμα. Πως να γινει η πωληση, πως βρισκεις τυχον ενδιαφερομενους, πως μπορει να τεθει μια ρεαλιστικη τιμη κλπ. Πες τι εκανες, θα με βοηθησει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.