Προς το περιεχόμενο

δανεισμος μοτοσυκλετας

mithrid

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ενας φιλος εχει προβλημα με το αμαξι του και σκεφτομαι να του δανεισω τη μηχανη μου να κανει τις δουλειες του.αποτι μου εχει πει εχει διπλωμα μηχανης.το θεμα ειναι:μπορω να το κανω νομιμα ή αν συμβει κατι(χτυπα ξυλο) θα εχω τραβηγματα?η προληψη πρωτα και μετα η καλοσυνη?ή ειμαι καλυμενος με την ασφαλεια και την αδεια στο ονομα μου?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΑΝ ισχύει ό,τι ισχύει με τα αυτοκίνητα, είσαι καθαρός. Αν η μηχανή έχει άδεια κυκλοφορίας, ασφάλεια και ΚΤΕΟ, ακόμα κι αν δεν έχει δίπλωμα, δικό του πρόβλημα είναι.

αδεια κυκλοφοριας και ασφαλεια στο ονομα μου.κτεο δεν εχω βγαλει για μηχανη,γιατι δεν εχω ακουσει κατι.αλλα αν εμπλακει η μηχανη μου σε ατυχημα τι γινεται τοτε?

απο λεφτα δεν παει καλα κ γιαυτο σκεφτηκα να του τη δανεισω για να κανει τις δουλειες του,μιας και τρακαρανε το αυτοκινητο και θα πρεπει να μπει στην αναμονη.

μου ειπε οτι εχει διπλωμα μηχανης για μεγαλα κυβικα αλλα και παλι φοβαμαι οτι θα παω εγω την πατατα στην περιπτωση ατυχηματος....

με λιγα λογια να αφησω την καλοσυνη και να του διδαξω την υπομονη και το λεωφορειο αν τον εξυπηρετει

Ναι , αφου σε αγχωνει το ολο θεμα (και δεν εχεις και αδικο ), εφαρμοζεις το ' μηχανη και γυναικα δεν δανειζονται' και τελειωνεις. :-D

Μπορει να τρακαρει, να χτυπησει κανεναν , να χτυπησει ο ιδιος , μεχρι και να εξαφανιστει καποιος απο το μερος του ατυχηματος αν φοβηθει, η να στην φερει παλιοσιδερα .Πηγαινε τον εσυ , αν θελει μερικες βολτες για την δουλεια του η εξηγησε του οτι δεν και θα καταλαβει.

απο λεφτα δεν παει καλα κ γιαυτο σκεφτηκα να του τη δανεισω για να κανει τις δουλειες του,μιας και τρακαρανε το αυτοκινητο και θα πρεπει να μπει στην αναμονη.

μου ειπε οτι εχει διπλωμα μηχανης για μεγαλα κυβικα αλλα και παλι φοβαμαι οτι θα παω εγω την πατατα στην περιπτωση ατυχηματος....

με λιγα λογια να αφησω την καλοσυνη και να του διδαξω την υπομονη και το λεωφορειο αν τον εξυπηρετει

αν το θεμα σου ειναι αν θα χεις υπαιτιοτητα,τοτε αν εχει διπλωμα και το δεις ο ιδιος δεν θα χεις προβλημα.Ρωτα και ασφαλιστικη/ασφαλιστη σου

ενας φιλος εχει προβλημα με το αμαξι του και σκεφτομαι να του δανεισω τη μηχανη μου να κανει τις δουλειες του.αποτι μου εχει πει εχει διπλωμα μηχανης.το θεμα ειναι:μπορω να το κανω νομιμα ή αν συμβει κατι(χτυπα ξυλο) θα εχω τραβηγματα?η προληψη πρωτα και μετα η καλοσυνη?ή ειμαι καλυμενος με την ασφαλεια και την αδεια στο ονομα μου?

Αυτες οι ιστοριες συνηθως φερνουν προβληματα αν ειναι πολυ κολητος σου εισαι υποχρεωμενος σε αυτον απο κατι αλλο στο παρελθον και δεν σε νοιαζει τοσο η μηχανη σου δωστηνα ,ζημια θα εχεις ετσι και αλλιως απο τα χλμ που θα προστεθουν μεχρι πτωσεις η κλοπη που παντα παιζουν.

Πάντως αν φάει καμία κλήση για παρκάρισμα ή τον πιάσει κανα φωτογραφικό ραντάρ πχ στην Αττική Οδό, η κλήση θα χρεωθεί σε εσένα.

ΚΤΕΟ οι μοτοσυκλέτες δεν περνάνε (προς το παρόν).

Η γνώμη μου είναι να μην την δανείσεις την μηχανή.

Εγώ δανείζω γενικώς μόνο σε αξιόπιστα άτομα. Αλήθεια αυτή την έκφραση που βάζει αυτοκίνητα κ γυναίκες στην ίδια πρόταση σαν να είναι κάτι παρόμοιο ποιος μαλάκας την πρωτοείπε;

αχαχαχαχαχα!!!με κανατε να γελασω παλι! :)

οκ.αποφασισα να μην την δανεισω τελικα γιατι προηγειται η συνειδηση μου και μετα η καλοσυνη μου.

Προσοχή : Αν ο οδηγός δεν έχει δίπλωμα, σε περίπτωση ατυχήματος τότε το πρόβλημα δεν το αντιμετωπίζει μόνο ο οδηγός αλλά και ο ιδιοκτήτης, ο οποίος παραχώρησε το όχημα σε άτομο χωρίς την απαραίτητη άδεια μιλάω εκ πείρας όταν το 1994 τράκαρα με τη μηχανή φίλου και δεν είχα δίπλωμα. Ήμασταν και οι 2 κατηγορούμενοι στο δικαστήριο. Θα πρέπει να ισχυρισθεί ότι σε παραπλάνησε ότι έχει δίπλωμα και πάλι είναι στη διακριτική ευχέρεια του δικαστή αν θα σε αθωώσει. Όμως αν υπάρχει τραυματισμός τρίτου ή υλικές ζημιές τρίτων τότε η ασφάλεια ΔΕΝ καταβάλει καμία αποζημίωση (όπως και στις περιπτώσεις που ο οδηγός είναι υπό την επήρεια αλκοόλ κλπ )

Το χειρότερο που έχει συμβεί σε φίλο μου όμως είναι η περίπτωση θανάτου του οδηγού και η αξίωση της οικογένειας του αποζημίωσης από τον ιδιοκτήτη της μηχανής…

Μακάβρια τα λέω αλλά όλα παίζουν παιδιά. Προσοχή λοιπόν…….

Τα ασφάλιστρα που πληρώνεις είναι ανάλογα με κάποια χαρακτηριστικά του οδηγού. Αν είσαι κάτω από 23 ή έχεις το δίπλωμα για λιγότερο από ένα χρόνο,θεωρείσαι νέος οδηγός.Αν εσύ δεν είσαι νέος οδηγός και ο φίλος σου είναι,τότε θα έχεις πρόβλημα με την ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...