fearwhatnow Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Θα επιμεινω οτι το pes φετος ειναι παρα πολυ καλο (τελικη εκδοση pc εδω) και οι φιλοι που παιζουν fifa ας του δωσουν μια ευκαιρια και δεν θα χασουν.Το fifa σαφως παραμενει πιο sim αλλα η βελτιωση του pes ειναι εμφανεστατη, οποιος λεει το αντιθετο μαλλον δεν ασχοληθηκε παραπανω απο 10 λεπτα.Ειδικα το ΑΙ ειναι καταπληκτικο στο τελευταιο επιπεδο και παιζει απροβλεπτα οπως οταν παιζει κανεις διπλο με φιλο του.Επισης ειναι φτιαγμενο για να σε κανει να πεταγεσαι απο τη θεση σου και αυτο το κανει πιο εθιστικο και προσδιδει στο fun factor που ο,τι και να λεμε ειναι πιο πανω απο αυτο του fifa.Για πιο hardcore καταστασεις επιλεγει καποιος σιγουρα fifa σε slow/semi ή manual. Φετος ειδικα τα σχολια τυπου arcade/ρομποτικο κτλ για το pes τα θεωρω το λιγοτερο αστοχα και για εμενα ειναι τρολαρισμα.
nzeppos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 To Fifa σίγουρα δεν είναι η δευτέρα παρουσία γιατί εξακολουθεί να έχει κάποια πράγματα που δεν μου αρέσουν. Το Pes πάντως, όπως είπα και προχθές, όσο περισσότερο το παίζω τόσο λιγότερο μου αρέσει. Και νομίζω ότι μετά από 25+ χρόνια που παίζω ποδοσφαιράκια μπορώ να κρίνω αν κάτι με ικανοποιεί ή όχι. Δεν έχει καν νόημα να αρχίσω να απαριθμήσω τις -αρκετές- αδυναμίες του, γιατί θα βγει κάποιος άλλος και θα πει το αντίθετο ή κάτι εντελώς άκυρο. Πχ. θα πω ότι οι υπόλοιποι επιθετικοί συνήθως κάθονται και με κοιτάνε όταν έχω μπάλα και ο άλλος θα πει ότι παίζουν μια χαρά. Ή θα πω ότι οι τερματοφύλακες είναι εγκληματίες και θα μου πει ότι... έχει περιγραφή με το Σωτηρακόπουλο*. Δεν βγαίνει άκρη. Επίσης δεν παραγνωρίζω το γεγονός ότι το PES έχει βελτιωθεί, αλλά θέλει δουλειά ακόμα για να φτάσει το αντίπαλο δέος. Αν κρίνουμε από τη μάλλον αλλοπρόσαλλη στάση της Konami δεν είναι καν βέβαιο ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο. Άλλωστε ο ίδιος ο απατεώνας Τσακατσούκας (δεν ξεχνώ ποτέ το online τερατούργημα του PES2008 και τα λεφτά που είχα δώσει για να το αγοράσω) και το συνάφι του έχουν πει πάμπολλες φορές ότι απευθύνονται περισσότερο σε casual gamers και δεν τους ενδιαφέρει το "sim" κοινό του Fifa. Τώρα το πως γίνεται ακόμα κι έτσι το Fifa να έχει περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως είναι άλλη ιστορία. Το να λένε όμως ότι το Fifa έχει μείνει απαράλλαχτο εδώ και 10 χρόνια πραγματικά χρήζει ψυχολογικής έρευνας και υποστήριξης... * το οποιο μόνο πλεονέκτημα δεν είναι!
jason_rethymno Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Το κατέβασα το fifa11 demo.. Ε εντάξει τι να λέμε τώρα.. Η κάμερα αθλια (οποια κάμερα και να βαλα),τα γραφικά δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα την παιδικότητα τους. Το gameplay είναι λες.. δε ξέρω και γω πως να το περιγράψω.(Μαλλον παιδικό κι αυτο) Το μόνο + είναι οτι έχουν όλα τα αυθεντικά ονόματα των ομάδων και των παιχτών.
nzeppos Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 18 Σεπτεμβρίου 2010 Η κάμερα αθλια (οποια κάμερα και να βαλα)... http://www.insomnia.gr/forum/showpost.php?p=3601219&postcount=154 Σχετικά με το PES2011: Βαλανε την καμερα απο το φιφα με αποτελεσμα τις περισσότερες φορες όταν είναι στον αερα η μπαλα να μην καταλαβαινεις που πηγαίνει και σε τι ύψος είναι. Αποφασίστε...
butters9013 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Το gameplay είναι λες.. δε ξέρω και γω πως να το περιγράψω.(Μαλλον παιδικό κι αυτο) Μια παραπάνω εξήγηση πάνω σε αυτό θα ήταν καλή. Αν και φαντάζομαι ότι έπαιξες assisted οπότε είναι λογικό (κάπως).
papeipa Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Καθε χρονο αυτη η εποχη πρεπει να ονομαστει σε εποχη της κωλοτουμπας.....περυσι οι pes fans λεγανε πιο μουφιφα το ανυπαρκτο και αποθεωνανε το προ,φετος μολις ειδανε το 11 λενε ευτηχως βγηκε και ενα προ αξιο οχι οπως το περσυνο που δεν βλεποτανε.Μιλαμε για την κωλοτουμπα της κωλοτουμπας και αυτα τα λενε οι ιδιοι και οι ιδιοι. Κραζανε το manual passing,φετος το αποθεωνουν,τζαρτζαρισματα και σκληρες μονομαχιες φετος τις αποθεωνουν,ρεαλιστικος ρυθμος παιχνιδιου και οχι arcade φετος το αποθεωνουν.Be a pro κτλπ. Ειπαμε βελτιωμενο το προ 2011 σε σχεση με το 2010 αλλα και παλι κατι του λειπει. Μολις το κατεβασα πραγματικα στην αρχη εντυπωσιαστηκα ,μετα απο αρκετα παιχνιδια ομως ειδα πως ειναι το ιδιο σπαστικο gameplay οπως το περσινο. Φιφα για εμενα φετος και αν πεσει καλο editing με ελληνικο πρωταθλημα,faces,συνθηματα και γηπεδα προβλεπεται τρελο καψιμο.
nzeppos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Ειπαμε βελτιωμενο το προ 2011 σε σχεση με το 2010 αλλα και παλι κατι του λειπει.Μολις το κατεβασα πραγματικα στην αρχη εντυπωσιαστηκα ,μετα απο αρκετα παιχνιδια ομως ειδα πως ειναι το ιδιο σπαστικο gameplay οπως το περσινο. Ακριβώς το ίδιο λέω κι εγώ. Όσα πιο πολλά παιχνίδια έπαιζα, τόσο χειρότερο μου φαινόταν. Μετά τον αρχικό εντυπωσιασμό (κυρίως λόγω γραφικών σε PC, γιατί σε κονσόλα είναι άστα να πάνε) μου σχηματίστηκε η εντύπωση ότι είναι μία από τα ίδια. Βελτιωμένο μεν αλλά δεν σώνεται με τίποτα.
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Για την καμερα(φιφα) συμφωνω απολυτα με τον jason_rethymno. Δλδ τοσο δυσκολο ειναι να βαλουν κατι ενδιαμεσο της Tele και Broadcast οπως στο pro?? Tωρα για το gameplay,μου φαινεται πλεον αδυνατον να πιστεψω οτι υπαρχει καποιος φιλος του ποδοσφαιρου που το θεωρει κακο. Μπορω να καταλαβω οτι η πρωτη επαφη με το fifa μετα απο χρονια pes αδικει το παιχνιδι,αλλα αν παιξεις αρκετα ,δεν γινεται να μην δεις τα καλα στοιχεια. Δεν ειχα καμια εμπιστοσυνη στην ΕΑ sports.Ειδα οτι αλλαξε με τα Next-gen fifa και αλλαξα και εγω αποψη.
anamenos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Για την καμερα(φιφα) συμφωνω απολυτα με τον jason_rethymno.Δλδ τοσο δυσκολο ειναι να βαλουν κατι ενδιαμεσο της Tele και Broadcast οπως στο pro?? Tωρα για το gameplay,μου φαινεται πλεον αδυνατον να πιστεψω οτι υπαρχει καποιος φιλος του ποδοσφαιρου που το θεωρει κακο. Μπορω να καταλαβω οτι η πρωτη επαφη με το fifa μετα απο χρονια pes αδικει το παιχνιδι,αλλα αν παιξεις αρκετα ,δεν γινεται να μην δεις τα καλα στοιχεια. Δεν ειχα καμια εμπιστοσυνη στην ΕΑ sports.Ειδα οτι αλλαξε με τα Next-gen fifa και αλλαξα και εγω αποψη. πολύ σωστό post!!
Tilemaxx Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Καλά εντάξει παιδικό το gameplay του FIFA; Και μετά αναρωτιόμαστε για ποιό λόγο αφήνουν κάθε χρόνο ίδιο το PES.
fearwhatnow Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Ακριβώς το ίδιο λέω κι εγώ. Όσα πιο πολλά παιχνίδια έπαιζα, τόσο χειρότερο μου φαινόταν. Μετά τον αρχικό εντυπωσιασμό (κυρίως λόγω γραφικών σε PC, γιατί σε κονσόλα είναι άστα να πάνε) μου σχηματίστηκε η εντύπωση ότι είναι μία από τα ίδια. Βελτιωμένο μεν αλλά δεν σώνεται με τίποτα. Μου φαινεται πολυ περιεργο οτι δεν σου αρεσει το φετινο pes.Και εγω παιζω fifa τα τελευταια χρονια αλλα περα απο τα προσωπικα γουστα υπαρχουν και οι αντικειμενικες αληθειες.Το Pes ειναι σουπερ για αυτο που προσφερει φετος.Δεν μιλαω για γραφικα (εκει ειναι καμια 10αρια χρονια μπροστα απο το fifa - αν το δει καποιος σε full hd στο pc αγγιζει το φωτορεαλιστικο), μιλαω για gameplay.Αφου δεν εχεις ακομη την full εκδοση βαλε το patch με τις 30 ομαδες στο demo και παιξε Ελλαδα-Αργεντινη σε top class.Mετα πες μου πραγματικα τις εντυπωσεις σου.
Tigran Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον fearwhatnow! Μπορεί σε κάποια σημεία ακόμα να χάνει το PES σε σχέση με το FIFA, αλλά η overall βελτίωση είναι αρκετά μεγάλη ώστε να με πείσει(εμένα προσωπικά) να ασχοληθώ μαζί του. Πλέον όσες φορές θέλω να παίξω ένα από τα δυο demo, επιλέγω PES11. Τα γραφικά εμένα προσωπικά ποτέ δεν με ενδιέφεραν, οπότε η άποψη μου βασίζεται καθαρά σε όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι. Θεωρώ ότι φέτος είναι καθαρά θέμα γούστου η επιλογή ανάμεσα στα 2, γιατί και τα δυο είναι εξαιρετικά και πάνω απ'όλα playable(το PES10 π.χ. δεν ήταν). Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι φέτος το FIFA μαζεύει πολύ περισσότερους fans από ότι πέρυσι, που η ανωτερότητα του έναντι του PES ήταν καραπροφανής!
jason_rethymno Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Καλά εντάξει παιδικό το gameplay του FIFA; Και μετά αναρωτιόμαστε για ποιό λόγο αφήνουν κάθε χρόνο ίδιο το PES. Καλά εντάξει ίσως υπερέβαλλα σ αυτό έχεις δίκιο.
KaiZeR Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Νομίζω η σύγκριση PΕS vs FIFA είναι σαν να συγκρίνουμε ακόμα τον Messi με τον Cristiano Ronaldo.. Παίζοντας πριν λίγο και τα δύο demo, το fifa συνεχίζει να είναι ανώτερο. Παρ' ολα αυτά χαίρομαι για τη τεράστια πρόοδο του PES. Πάνε δύο χρόνια από τότε που παράτησα το PES για το FIFA και φέτος θα είναι η μόνη χρονιά που θα μπορώ να ψιλοπαίζω το PES χωρίς να πονάνε τα μάτια μου..(όπως γινόταν στο 2010) Βέβαια θεωρώ πως έχει πολλά ψωμιά ακόμα για να φτάσει το FIFA, αλλά είναι σε καλό δρόμο. Αν και για να το φτάσει, η ΕΑ θα χρειαστεί να το κ...βαρέσει μερικά χρόνια όπως έκανε η ΚΟΝΑΜΙ...
nzeppos Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Σεπτεμβρίου 2010 Εγώ πάλι θα συμφωνήσω με κάποιους που λένε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει βγει ούτε ένα next gen ποδοσφαιράκι και το pro στο ps2 είναι μονόδρομος. (τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου... και όλα αυτά για να μην παίξουν Fifa...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.