Προς το περιεχόμενο

Fifa 11 vs Pro Evolution Soccer 2011

GameWorld

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το FIFA αν το παίξουν δυο άτομα που ξέρουν να παίζουν, μετατρέπετε σε απόλυτο εξομοιωτή! Πραγματικά μπορείς να κάθεσαι και να παρακολουθείς το ματς λες και βλέπεις μπάλα. Ειδικά άμα παίζεις και σε manual, το παιχνιδάκι απογειώνεται.

Τα vs CPU ματσάκια στο FIFA ποτέ δεν με εντυπωσίασαν προσωπικά. Έχει αρκετά εξελιγμένη A.I., αλλά και πάλι δεν μου δίνει την αίσθηση του πραγματικού ποδοσφαίρου.

Στο PES μου άρεσε πολύ φέτος ότι έχει σημασία το πόση ενέργεια θα δώσεις στις πάσες. Θα ήθελα πολύ να το δω στο FIFA στα Assisted.

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Οι πασες ετσι κι ετσι διοτι απο τη μια ειναι καλο οτι δεν πανε αυτοματα απο τον ενα στον αλλο(πρεπει να υπολογισεις ποσο να πατησεις το κουμπι) αλλα απο την αλλη μερικες φορες κατευθυνονται αλλου απο τη κατευθυνση που εχεις ζητησει και με μεγαλη ταχυτητα.

Μπράβο, αυτό το παρατήρησα κι εγώ και μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Στην αρχή νόμιζα ότι είχε... χαλάσει το joypad και πατιόταν κάτι από μόνο του. Αργότερα κατάλαβα τι παίζει. Γενικά συνηθίζεται μετά από λίγα παιχνίδια αλλά σίγουρα υπάρχει θέμα.

---------- Προσθήκη στις 11:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:44 ----------

Το FIFA αν το παίξουν δυο άτομα που ξέρουν να παίζουν, μετατρέπετε σε απόλυτο εξομοιωτή! Πραγματικά μπορείς να κάθεσαι και να παρακολουθείς το ματς λες και βλέπεις μπάλα. Ειδικά άμα παίζεις και σε manual, το παιχνιδάκι απογειώνεται.

Τα vs CPU ματσάκια στο FIFA ποτέ δεν με εντυπωσίασαν προσωπικά. Έχει αρκετά εξελιγμένη A.I., αλλά και πάλι δεν μου δίνει την αίσθηση του πραγματικού ποδοσφαίρου.

Το θέμα με το Fifa είναι ότι έχει τέτοιο βάθος που χρειάζεται ψάξιμο και κόπο για να το εκτιμήσει κάποιος. Πρέπει να παίζει σε manual, όπως λες, να υπολογίζει πιο προσεκτικά την κάθε του κίνηση και να μάθει να προστατεύει την μπάλα του με το σώμα (γιατί στο Fifa το physical game και τα σπρωξίματα* είναι πολύ περισσότερα και τα φάουλ λιγότερα).

Αν το πεις αυτό σε κάποιον που τόσα χρόνια έχει μάθει να παίζει Pro, τότε λογικά θα του φανεί βουνό και το πιθανότερο είναι να τα παρατήσει μετά από λίγες προσπάθειες (το έχω δει αρκετές φορές να συμβαίνει). Εκτός βέβαια από το ζήτημα με την κλασική λογική (?) "Το Fifa είναι φίφα, πάει και τελείωσε".

* κάτι που δεν μου άρεσε στο demo του Fifa11 είναι οι συχνές συγκρούσεις μεταξύ συμπαικτών

Δημοσ.

το θεμα με τις πασες που λετε μια χαρα ειναι . ειναι απλα θεμα συνηθειας . και μενα μου ξεφυγε αρκετες φορες η δυναμη της πασας αλλα καθαρα απο δικο μου λαθος . εχω παιξει καμια δεκαρια παιχνιδια και πιστευω πως εγινε πολυ πιο ρεαλιστικο η προ απο περισυ . οι πασες ειναι καταπληκτικες ειδικα οι προωθημενες !

Επιτελους βλεπω πραγματικες προωθημενες πασες εκει (σχεδον) που τις θελεις χρησιμοποιώντας φαντασια ! οπως και οι ψηλες προωθημενες.

αυτο που με απογοητευσε ειναι οτι περιμενα περισοτερο τους επιθετικους να κανουν κινησεις να προωθηθουν ωστε να τους πεταξουμε την μπαλα . καλο θα ηταν να σηκωνουν π.χ το χερι ψηλα για να τους βλεπουμε οτι ετοιμαζονται να προωθηθουν και να τους πεταξουμε την μπαλα .

επισης εκνευριστικα τα replay σε καθε φαουλ που γινεται .

Δεν ξερω αν προσεξατε αλλα αυξανεις την ταχυτητα του παιχνιδιου +1 και +2 αμα θελεις . εγω με +1 επαιζα .

θεωρω το προ οτι εκανε βελτιωση απο το προηγουμενο . το φιφα δεν το επαιξα ποτε μου γιαυτο δεν μπορω να συγκρινω , αλλα παιζω το προ απο το iss 2 στο ps1 εως και τωρα και ξερω πολυ καλα αν βελτιωνεται η οχι .

το θεμα με τους τερματοφυλακες δεν μου εχει τυχει παντως !

---------- Προσθήκη στις 12:05 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:01 ----------

Το θέμα με το Fifa είναι ότι έχει τέτοιο βάθος που χρειάζεται ψάξιμο και κόπο για να το εκτιμήσει κάποιος. Πρέπει να παίζει σε manual, όπως λες, να υπολογίζει πιο προσεκτικά την κάθε του κίνηση και να μάθει να προστατεύει την μπάλα του με το σώμα (γιατί στο Fifa το physical game και τα σπρωξίματα* είναι πολύ περισσότερα και τα φάουλ λιγότερα).

Αν το πεις αυτό σε κάποιον που τόσα χρόνια έχει μάθει να παίζει Pro, τότε λογικά θα του φανεί βουνό και το πιθανότερο είναι να τα παρατήσει μετά από λίγες προσπάθειες (το έχω δει αρκετές φορές να συμβαίνει). Εκτός βέβαια από το ζήτημα με την κλασική λογική (?) "Το Fifa είναι φίφα, πάει και τελείωσε".

* κάτι που δεν μου άρεσε στο demo του Fifa11 είναι οι συχνές συγκρούσεις μεταξύ συμπαικτών

λολ πρωτον γιατι το εγραψες με μικρα γραμματα ? δεν θες να θιξεις το φιφα ? εγω μια ζωη επαιζα προ αλλα θα το θαψω αμα δεν μου αρεσει οπως εθαψα το 9 που ηταν μουφα !

αυτο που λες οτι οποιος επαιζε προ θα του φανει βουνο η φιφα , το αντιθετο ισχυει επισης . και η προ θελει ψαξιμο και εχει ενα σωρο πραγματα να κανεις , τακτικες και απο ολα . καπιος που παιζει μια ζωη φιφα παλι θα παραιτησει ευκολα την προ λογω συνηθειας .

Δημοσ.
το θεμα με τις πασες που λετε μια χαρα ειναι . ειναι απλα θεμα συνηθειας . και μενα μου ξεφυγε αρκετες φορες η δυναμη της πασας αλλα καθαρα απο δικο μου λαθος . εχω παιξει καμια δεκαρια παιχνιδια και πιστευω πως εγινε πολυ πιο ρεαλιστικο η προ απο περισυ . οι πασες ειναι καταπληκτικες ειδικα οι προωθημενες !

Επιτελους βλεπω πραγματικες προωθημενες πασες εκει (σχεδον) που τις θελεις χρησιμοποιώντας φαντασια ! οπως και οι ψηλες προωθημενες.

αυτο που με απογοητευσε ειναι οτι περιμενα περισοτερο τους επιθετικους να κανουν κινησεις να προωθηθουν ωστε να τους πεταξουμε την μπαλα . καλο θα ηταν να σηκωνουν π.χ το χερι ψηλα για να τους βλεπουμε οτι ετοιμαζονται να προωθηθουν και να τους πεταξουμε την μπαλα .

επισης εκνευριστικα τα replay σε καθε φαουλ που γινεται .

Δεν ξερω αν προσεξατε αλλα αυξανεις την ταχυτητα του παιχνιδιου +1 και +2 αμα θελεις . εγω με +1 επαιζα .

θεωρω το προ οτι εκανε βελτιωση απο το προηγουμενο . το φιφα δεν το επαιξα ποτε μου γιαυτο δεν μπορω να συγκρινω , αλλα παιζω το προ απο το iss 2 στο ps1 εως και τωρα και ξερω πολυ καλα αν βελτιωνεται η οχι .

το θεμα με τους τερματοφυλακες δεν μου εχει τυχει παντως !

Κριμας οτι δεν επαιξες το Φιφα ποτε, βασικα, κριμας που δεν εχεις καν δοκιμασει και το αλλο στρατοπαιδο να δεις τι ακριβως χανεις. Δεν θα παθενες τιποτα να κατεβαζες το Ντεμο να το δεις να παρεις και μια γευση στο τι γινεται με τον ανταγωνισμο. Αλλα ο ανταγωνισμος κανει θαυματα..γιαυτο εχουμε καταπλικτικα ποδοσφαιρακια πλεον. Αλλα ανοιξτε λιγο και το μυαλουδακι σας, να εχετε και μια αποψη. Μια ιδεα ριχνω τωρα...δικο σου choice αν δεν γουσταρεις φιφα κλπ...αλλα παλι δεν χανεις τιποτα να το δεις και αυτο. Δειξε μας οτι εισαι Open Minded και οχι ξεροκεφαλος...οπως ολοι η πορωμενοι.

Δημοσ.
Κριμας οτι δεν επαιξες το Φιφα ποτε, βασικα, κριμας που δεν εχεις καν δοκιμασει και το αλλο στρατοπαιδο να δεις τι ακριβως χανεις. Δεν θα παθενες τιποτα να κατεβαζες το Ντεμο να το δεις να παρεις και μια γευση στο τι γινεται με τον ανταγωνισμο. Αλλα ο ανταγωνισμος κανει θαυματα..γιαυτο εχουμε καταπλικτικα ποδοσφαιρακια πλεον. Αλλα ανοιξτε λιγο και το μυαλουδακι σας, να εχετε και μια αποψη. Μια ιδεα ριχνω τωρα...δικο σου choice αν δεν γουσταρεις φιφα κλπ...αλλα παλι δεν χανεις τιποτα να το δεις και αυτο. Δειξε μας οτι εισαι Open Minded και οχι ξεροκεφαλος...οπως ολοι η πορωμενοι.

μα δεν ειμαι καθολου πορομενως ! δεν εχω παιξει ποτε μου φιφα γιατι απο μικρος που επαιζα προ ολοι επαιζαν προ ( ελλαδα και κυπρο ) . ετσι μεγαλωσαμε με την προ και μαθαμε . δηλαδη , αν αλλαξω και παω στην φιφα τωρα θα παιζω μονος μου χαχα .

Αλλα το ντεμο θα το κατεβασω τωρα κιολας και θα το δοκιμασω . θα αφησω εντυπωσεις .

Δημοσ.

Καλά τα βήματα προόδου του Pro. Θέλει δουλειά όμως ακόμη για να πούμε ότι έχουμε 2 ισάξια ρεαλιστικά ποδοσφαιράκια.

Αλλά και φέτος θα παραμείνω στο Fifa ειδικά και με την next gen έκδοση στο Pc που με ενθουσίασε θα το αγοράσω.

Δημοσ.

μολις επαιξα και το φιφα . απαισιο . πρωτο μου παιχνιδι και νικησα 1-0 την ρεαλ. πραγματικα απεχει πολυ απο το πραγματικο ποδοσφαιρο . το προ ειναι πολυ πιο πραγματικο απο αυτο .

πρωτο μου παιχνιδι και ντριπλαρα 2 αμυντικους χωρις κοπο με τον βιλια και σκοραρα . η προ ειναι πολυ καλυτερη , προσωπικη μου αποψη .

Δημοσ.

Ναι, το default επίπεδο στο PC είναι το amateur και δεν μπορείς να το αλλάξεις (τουλάχιστον όχι χωρίς tweak, που έχει ήδη βγει).

Δημοσ.
μολις επαιξα και το φιφα . απαισιο . πρωτο μου παιχνιδι και νικησα 1-0 την ρεαλ. πραγματικα απεχει πολυ απο το πραγματικο ποδοσφαιρο . το προ ειναι πολυ πιο πραγματικο απο αυτο .

πρωτο μου παιχνιδι και ντριπλαρα 2 αμυντικους χωρις κοπο με τον βιλια και σκοραρα . η προ ειναι πολυ καλυτερη , προσωπικη μου αποψη .

Πως ξεχωρίζεις ένα fan του Pro.

Mόνος του προδόθηκε.:-D:-D:-D

Παιδιά το Fifa 11 και ειδικά για Pc ωραία το αγοράζουμε.

To Pro είναι επίσης έτη φωτός καλύτερο από το περσινό χάλι που δεν έστριβαν οι παίχτες λές και ήταν σε ράγες τραίνου και με το παρωχημένο gameplay που είχε.

Aπλά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε ακόμα το feeling του gameplay γιατί τα τελευταία χρόνια παίζαμε τις πατάτες της Konami.

Θα είναι σκληρός ο ανταγωνισμός φέτος νομίζω, ειδικά και με την ελληνική περιγραφή στο Pro. Επιτέλους 2 καλά soccer games ταυτόχρονα.

Ευλογία για τους gamers.

Δημοσ.
Ναι, το default επίπεδο στο PC είναι το amateur και δεν μπορείς να το αλλάξεις (τουλάχιστον όχι χωρίς tweak, που έχει ήδη βγει).

α οκ τοτε . δεν ηξερα πως ηταν στο ευκολο απο default .

ποτε δεν ημουν υπερ του προ και κατα της φιφα . μια φορα που δοκιμασα στο παρελθον την φιφα δεν μου αρεσε , τωρα την ξαναδοκιμαζω , και παλι δεν με πειθει .

εννοειται πως ενα παιχνιδι δεν βοηθαει , αλλα ειναι οπου μαθει κανεις , εχουν διαφορετικο τροπο τα δυο αυτα παιχνιδια δεν μπορεις να πεις πιο ειναι καλυτερο παρα μονο πιο ειναι χειροτερο .

αυτο που θελω να πω , μπορεις να πεις οτι κανει καλυτερες εξοδους ο τερματοφυλακας στην φιφα απο οτι στην προ ( ειναι κατι που υστερει η προ)

ενω στις πασες που και οι δυο τιτλοι εχουν αναπτυξει πολυ ομορφα δεν μπορω να πω ειναι καλυτερα τις προ . η ακομα στα σουτ . θα βρω απλα μειονεκτηματα του ενος τιτλου και θα συγκρινω με τον αλλο .

---------- Προσθήκη στις 14:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:07 ----------

Πως ξεχωρίζεις ένα fan του Pro.

Mόνος του προδόθηκε.:-D:-D:-D

Παιδιά το Fifa 11 και ειδικά για Pc ωραία το αγοράζουμε.

To Pro είναι επίσης έτη φωτός καλύτερο από το περσινό χάλι που δεν έστριβαν οι παίχτες λές και ήταν σε ράγες τραίνου και με το παρωχημένο gameplay που είχε.

Aπλά δεν μπορούμε να το καταλάβουμε ακόμα το feeling του gameplay γιατί τα τελευταία χρόνια παίζαμε τις πατάτες της Konami.

Θα είναι σκληρός ο ανταγωνισμός φέτος νομίζω, ειδικά και με την ελληνική περιγραφή στο Pro. Επιτέλους 2 καλά soccer games ταυτόχρονα.

Ευλογία για τους gamers.

παγκοσμιος δεν υπαρχει μεγαλος ανταγωνισμος η φιφα θα εχει περισσοτερες πωλησεις .

στην ελλαδα θα συντριψει η προ την φιφα λογω περιγραφης .

αν οντως το ελλινικο προ δεν εχει αγγλικη περιγραφη και αγγλικο μενου θα μου την σπασει πολυ !!! η ελλινικη περιγραφη οκ ειναι πολυ ωραια αλλα τα μενου ειναι χαλια στα ελληνικα δεν μαρεσουν :)

Δημοσ.

Ειναι σαν να βγαινω εγω και να λεω οτι ο messi ειναι αμπαλος επειδη δεν τον παω με τιποτα....Το να μην σου αρεσει κατι ειναι προσωπικη σου αποψη αλλα το να λες οτι το προ ειναι πιο ρεαλιστικο απο το φιφα ειναι τουλαχιστων γελιο!

Μαθε να κρινεις αντικειμενικα και μετα ελα να ξαναπεις την αποψη σου.....

Δημοσ.

Συμφωνώ ότι ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει. Ειδικά φέτος που -ίσως για πρώτη φορά ever- έχουμε δύο πολύ καλές εκδόσεις στα PC (στις κονσόλες μάλλον δεν συμβαίνει το ίδιο, εκεί μου φάνηκε εντελώς ελεεινό το Pro, δεν έχει καν το πλεονέκτημα των καλύτερων γραφικών).

Συμφωνώ ότι το φετινό Pro φαίνεται κάμποσο βελτιωμένο σε σχέση με πέρσι (από κάθε άποψη) αλλά κρατάω πάμπολλες επιφυλάξεις όταν ακούω διθυραμβικά σχόλια του στιλ "το PES2011 είναι καταπληκτικό, κατάφεραν να το κάνουν καλύτερο ακόμα και από το περσινό αριστούργημα". ΟΚ, μπορεί όντως να είναι καλό, πάντως το PES2010 ήταν ότι και τα 2008-2009. Μια μάπα που μόνο γέλιο προκαλεί με τα άθλια animations και το ψεύτικο gameplay.

Για το feeling θα συμφωνήσω και ίσως χρειάζεται να το συνηθίσει κάποιος. Φταίει όμως ότι έχουμε πλέον μάθει σε μια πιο fluid κίνηση από κάποιο άλλο ποδοσφαιράκι...

Η ελληνική περιγραφή μπορεί να είναι πλεονέκτημα αλλά όχι για όλους. Πχ. τα τελευταία 10 χρόνια πάντα απενεργοποιώ την περιγραφή από το οποιοδήποτε ποδοσφαιράκι παίζω, κυρίως γιατί είναι πάντα άθλια. Αν θέλετε να καταλάβετε τι σημαίνει περιγραφή σε παιχνίδι, δείτε (μάλλον ακούστε) το NBA 2k και το NHL 2k. Έχουμε φτάσει σε σημείο να θεωρούμε θετικά στοιχείο στο PES2011 το πόσο cult και τραγελαφική θα είναι η περιγραφή των Σωτηρακοπουλαίων.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...