Προς το περιεχόμενο

Fifa 11 vs Pro Evolution Soccer 2011

GameWorld

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Βασικά το πλεονέκτημα στην πραγματικότητα τι διαφορά έχει με αυτό που έγραψες; Το μόνο πρόβλημα που τυχαίνει με το πλεονέκτημα είναι οτί μερικές φορές μπορεί να σφυρίξει χωρίς να έχεις χάσει την μπάλα, η χωρίς να έχει πάει πολύ πίσω.

+1. Μια χαρά είναι το πλεονέκτημα στο Fifa11 (τα σπάει in fact). Άλλα προβλήματα έχουν και τα δύο ποδοσφαιράκια που τα κάνουν εντελώς ΠΑΤΑΤΕΣ και που δεν αξίζει να ασχοληθείς μαζί τους. Όσοι παίξετε αρκετό καιρό, θα τα δείτε σιγά σιγά

• Απαντ. 332
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Ύστερα από κάποιες εργατοώρες παιχνιδιού στο θρυλικό μου Ρ4 είπα να καταγράψω τις εντυπώσεις μου.Τα 2 ποδοσφαιράκια τα κατέβασα από το ίντερνετ...Σκεύτομαι τι άλλο να περιμένουμε από τις 2 αυτές εταιρείες στο άμεσο μέλλον...δεν θα μπω στην διαδικασία να διαλέξω αν και θα ήθελα τα 2 αυτά games να ήταν ΕΝΑ!

Δεν μου αρέσουν οι υπερβολές,η μιζέρια και η ισοπέδωση.Να ξεκινήσω λέγοντας ότι θεωρώ πως δεν μοιάζουν τα ποδοσφαιράκια μεταξύ τους αλλά ένα είναι σίγουρο, η μια εταιρεία παρακολουθεί την άλλη!Το ΡΕS από την μια έχει χρώματα,τρομερό φως & απίστευτη απεικόνιση των διάσημων ποδοσφαιριστών ενώ στο ΦΙΦΑ έχεις πολλές επιλογές, τα δικαιώματα των ομάδων, κάμερα προ με άποψη. Οι κινήσεις των παικτών στο γήπεδο διαφορετικές αλλά αρκετά ρεαλιστικές και στα 2 games!Eπιτρέψτε μου να προτιμήσω την Αγγλική περιγραφή του FIFA!Την Ελληνική δεν θα την σχολιάσω...

θέλω να πιστέυω ότι τα Ελληνόπουλα μπορούσαν κάπως αλλιώς να τα πουν.Εγώ θα ήθελα Πουρουπουπού με Τάκη Γκώνια, βίτσια είναι αυτά!χαχα

Το ΡΕS πολύ ελαφρύ, τρέχει άψογα!Το ΦΙΦΑ θέλει καλό pc...

Αυτό που με δυσκόλεψε στο ΡΕS είναι οι πάσες, ίσως γιατί παίζω με keyboard;...Στο ΦΙΦΑ είσαι πιο χαλαρός, εκεί οι πάσες είναι πιο σίγουρες.Μην πλατιάζω όμως.Προσωπική μου άποψη είναι ότι και τα 2 παιχνίδια αν και είναι σε καλό δρόμο θέλουν δουλειά,practice...και από τις εταιρείες τους και από εμάς!καλό gaming σε όλους!

Δημοσ.
Ύστερα από κάποιες εργατοώρες παιχνιδιού στο θρυλικό μου Ρ4 είπα να καταγράψω τις εντυπώσεις μου.

Όταν λες "P4", φαντάζομαι εννοείς Pentium4. Μονοπύρηνο φαντάζομαι. Καλά τα λέω? Ρωτάω γιατί έχω κάποια προβλήματα με το Fifa11 σε ένα PC και υποψιάζομαι ότι φταίει ο single core AMD Sempron που έχει και ότι το Fifa γενικά δεν γουστάρει μονοπύρηνους επεξεργαστές.

Αυτό που με δυσκόλεψε στο ΡΕS είναι οι πάσες, ίσως γιατί παίζω με keyboard;...Στο ΦΙΦΑ είσαι πιο χαλαρός, εκεί οι πάσες είναι πιο σίγουρες.Μην πλατιάζω όμως.Προσωπική μου άποψη είναι ότι και τα 2 παιχνίδια αν και είναι σε καλό δρόμο θέλουν δουλειά,practice...και από τις εταιρείες τους και από εμάς!καλό gaming σε όλους!

Καλά, αν παίζεις με πληκτρολόγιο στο Fifa είναι λογικό να σου φαίνονται εύκολες και σίγουρες οι πάσες, γιατί τα controls είναι εξ' ορισμού στο αυτόματο. Αν παίξεις με gamepad και manual πάσες θα δεις ότι η κατάσταση αλλάζει ριζικά.

Δημοσ.

Καλά τα λες nzeppos έχω ένα Pentium D στα 2.8GHz.Tο ΦΙΦΑ τρώει κολλήματα (π.χ όταν σεντράρω) ακόμα κι όταν ρίχνω την ποιότητα,την ανάλυση κλπ.Τι να πω...θέλω καινούριο μηχάνημα!

Ασε με τα χειριστήρια δεν τα πάω καλά και δεν έχω την όρεξη+υπομονή να μάθω...Αν βγει ποτέ κονσόλα με πληκτρολόγιο θα κάνω τούμπες!:Ο)

Δημοσ.
Χαχα, εγώ ακόμα περιμένω Xbox με ποντίκι για να παίζω σαν άνθρωπος κανα FPS της προκοπής.

Άντε καλέ, γιατί το λες αυτό; Και με το stick μια χαρά σημαδεύεις.... ΝΟΤ!

Δημοσ.

Έπαιξα (fifa2011)ΠΑΟ-ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι πράσινοι με ωραία μπάλα έφτασαν γρήγορα το σκορ στο 2-0.Η Αεκ στο Β.ημι. παρουσιάστηκε διαφορετική και στα μισά ισοφάρισε.Ήταν κάπου εκεί όταν κέρδισα ένα πέτσινο πέναλτυ!χαχα(στο replay δεν είδα κάτι)Σισσέ,3-2(τελικό).Όλα τα λεφτά η τελευταία φάση όπου η ΑΕΚ έχει κερδίσει κόρνερ και ο τερματοφύλακας ζητάει άδεια και ανεβαίνει μπροστά!!!ΦΙΦΑ=σημασία στην λεπτομέρεια;;;γουστάρω!!!!

Δημοσ.
Έπαιξα (fifa2011)ΠΑΟ-ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο, οι πράσινοι με ωραία μπάλα έφτασαν γρήγορα το σκορ στο 2-0.Η Αεκ στο Β.ημι. παρουσιάστηκε διαφορετική και στα μισά ισοφάρισε.Ήταν κάπου εκεί όταν κέρδισα ένα πέτσινο πέναλτυ!χαχα(στο replay δεν είδα κάτι)Σισσέ,3-2(τελικό).Όλα τα λεφτά η τελευταία φάση όπου η ΑΕΚ έχει κερδίσει κόρνερ και ο τερματοφύλακας ζητάει άδεια και ανεβαίνει μπροστά!!!ΦΙΦΑ=σημασία στην λεπτομέρεια;;;γουστάρω!!!!

Καλημέρα, δηλαδή έχει ελληνικό πρωτάθλημα;

Δημοσ.

Δεν μπορώ να έχω ακόμα 100% σχηματισμένη εικόνα, αλλά θα αναφέρω κανά 2 μειονεκτήματα που παρατήρησα και στα 2 παιχνίδια..

FIFA 2011: Μου έτυχε συχνά να παίρνει την μπάλα ο άλλος και να τρέχει χωρίς να μπορώ να τον φτάσω. Και μιλάμε για κορυφαίες ομάδες να παίζουν μεταξύ τους, όχι να παίζω Μπάρτσα με Μπλάκπουλ.

PES2011: Πολλές φορές η μπάλα περνάει ανάμεσα από αρκετούς παίκτες χωρίς μεγάλη ταχύτητα, αλλά κανείς δεν την ακουμπάει. Έχω βάλει βέβαια και γκολ έτσι, κάνοντας σέντρα από τα πλάγια και η μπαλα να περνάει από 5 παίκτες στην μικρή περιοχή ώσπου φτάνει σε έναν δικό μου και την σπρώχνει μέσα. Ακόμα, οι τερματάδες πνίγουν πολλές φορές γκολ, με την έννοια ότι ειδικά στα replay φαίνεται να πηδάνε προς την σωστή κατεύθυνση και η μπάλα να περνάει ανάμεσα από τα χέρια τους..

Δημοσ.

Τα σοβαρά αρνητικά του Pro που έχω δει είναι:

-Ο παίχτης με τη μπάλα είναι πάντα 2 ταχύτητες κάτω από τους αμυνόμενους, με αποτέλεσμα στα πρώτα βήματά του να τον έχουν φτάσει και οι πιο αργοί αντίπαλοι.

-Τα μοντέλα των παιχτών δε φαίνεται να έχουν φυσική υπόσταση (στο βαθμό που έχουν τα αντίστοιχα του FIFA), κάτι που φαίνεται σε όλες τις επαφές, τζαρτζαρίσματα, σπρωξίματα, διεκδικήσεις στον αέρα, παντού.

-Οι αυτόματοι αμυντικοί κωλοβαράνε, αφήνουν τη μπάλα να περνάει δίπλα τους ή αδιαφορούν για τον αντίπαλο, θα πρέπει να κάνεις τα πάντα εσύ με τον παίχτη που ελέγχεις ή να τραβάς πάντοτε δεύτερο παίχτη για βοήθεια.

-Η κίνηση της μπάλα δεν είναι ρεαλιστική (πάντα σε σχέση με το FIFA), πολύ δυνατά σουτ και πάσες, ελάχιστη τριβή κλπ.

-Τα animations είναι τα γνωστά animations του Pro, πολύ μέτρια και "σπαστά", βγαλμένα από το παρελθόν.

-Άλλες γνωστές χαζομάρες που έχουμε συνηθίσει από παλαιότερα pro, πχ κάνεις μια βαθιά μπαλιά σε έναν παίχτη σου που ακολουθείται στενά από κάποιον αντίπαλο και ο αντίπαλος κοντοστέκεται για λίγο και μετά συνεχίζει να τρέχει, δίνοντας, (έστω και για αυτά τα ελάχιστα κλάσματα δευτερολέπτου που σταμάτα) σημαντικό πλεονέκτημα στον επιτιθέμενο.

Όλα τα παραπάνω στο FIFA είναι απείρως καλύτερα, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να είναι τόσο ρεαλιστικό όσο και διασκεδαστικό, σε αντίθεση με το Pro που με κουράζει αφάνταστα στα πρώτα λεπτά. Πρέπει να παίξω passing game με παίχτες που όταν έχουν τη μπάλα είναι αδύνατο να τρέξουν έστω και λίγα μέτρα χωρίς να κλειστούν και τελικά, να τη χάσουν. Αντίθετα, στο FIFA το gameplay είναι ισορροπημένο, ασύγκριτα ρεαλιστικότερο και φυσικά, διασκεδαστικότερο και πιο πωρωτικό, εκτός από τα γκολ που η αίσθηση που μου αφήνουν είναι λίγο "χλιαρή", ίσως επειδή δε κουνιούνται τα δίχτυα όσο του Pro, ίσως γιατί δε βοηθά και ο ήχος, δε ξέρω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...