glad1at0re Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 To PES έχει φανατικούς οπαδούς χρόνια τώρα, από την εποχή που το FIFA όχι μόνο δεν ήταν ανταγωνιστικό, αλλά ήταν ανύπαρκτο κυριολεκτικά. Όταν κάποιος παίζει τόσα χρόνια κι έχει ταυτιστεί με το PES, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει όχθες, ακόμα και τώρα που το FIFA υπερέχει καθαρά.
Tigran Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Όταν το PES ήταν ρεαλιστικό για την εποχή του, ενώ το FIFA τελείως Arcade και όταν το PES είχε χειρότερα γραφικά σε σε σχέση με το FIFA, τότε όλοι έλεγαν ότι προτιμούν το PES, λόγω του Gameplay του. Τώρα που τα πράγματα έχουν αλλάξει και συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο, δηλαδή το PES είναι Arcade ενώ το FIFA ρεαλιστικό και το PES έχει λίγο καλύτερα γραφικά, οι PES fans ψάχνουν νέα επιχειρήματα τύπου "ναι, αλλά μόνο το PRO έχει δικό του τραγούδι", "ναι, αλλά το PES θα έχει και ελληνική αναμετάδοση", "την τελευταία φορά που έπαιξα FIFA(πριν 10 χρόνια...) ήταν μάπα, άρα έτσι θα είναι και τώρα" κτλ κτλ. Αυτό δείχνει προκατάληψη. Δεν γίνεται πράγματα τα οποία σε ενοχλούσαν στα FIFA, τώρα που συμβαίνουν στο PES να μη σε ενοχλούν και το αντίστροφο. Από εκεί και πέρα,ποδοσφαιράκι καλύτερο ή χειρότερο δεν υπάρχει. Όλα είναι υποκειμενικά και ο καθένας παίζει ότι γουστάρει. Υπάρχουν όμως κάποια πράγματα που είναι facts, όπως π.χ. το ότι η κίνηση στο FIFA είναι πιο ρεαλιστική. Από τα βιντεάκια που έχω δει, το PES είναι σε πολύ καλό δρόμο, έναν δρόμο που το κάνει όμως όλο και περισσότερο να μοιάζει στο FIFA. Θέλω να δω τι θα λένε οι φανατικοί PES fans, σε περίπτωση που το φετινό PES μοιάζει πάρα πολύ με τα FIFA 09 k 10.
nzeppos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Από τα βιντεάκια που έχω δει, το PES είναι σε πολύ καλό δρόμο, έναν δρόμο που το κάνει όμως όλο και περισσότερο να μοιάζει στο FIFA. Θέλω να δω τι θα λένε οι φανατικοί PES fans, σε περίπτωση που το φετινό PES μοιάζει πάρα πολύ με τα FIFA 09 k 10. Αυτό και μόνο τα λέει όλα. ---------- Προσθήκη στις 18:58 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:46 ---------- To PES έχει φανατικούς οπαδούς χρόνια τώρα, από την εποχή που το FIFA όχι μόνο δεν ήταν ανταγωνιστικό, αλλά ήταν ανύπαρκτο κυριολεκτικά. Όταν κάποιος παίζει τόσα χρόνια κι έχει ταυτιστεί με το PES, είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει όχθες, ακόμα και τώρα που το FIFA υπερέχει καθαρά. Κάπως έτσι. Αφού: παίζαμε Προ πριν καν βγει το πρώτο Fifa (τέλος του '93) παίζαμε Προ από τις εποχές του SuperNES παίζαμε Προ όταν η μοναδική κονσόλα της προκοπής ήταν το PS1 παίζαμε Προ όταν το Fifa ήταν μάπα και πήγαινε από το κακό στο χειρότερο παίζαμε Προ σε PS2 πολύ πριν να βγει σε PC παίζαμε Προ σε PC και επιτέλους είδαμε το φως το αληθινό παίζαμε Προ στη ζούλα όταν ήμασταν φαντάροι παίζαμε Προ όταν βγήκε το τρισμέγιστο PS3 παίζαμε Προ και ακούγαμε το ασύγκριτο τραγούδι των Λοκομόντο παίζαμε Προ στη δουλειά παίζαμε Προ κάθε Πέμπτη έξω από το ΣΕΦ στη σύναξη των αρχικαγκουραίων πάει να πει ότι μέχρι να βγούμε στη σύνταξη πάλι Προ θα παίζουμε. Το ότι εδώ και χρόνια έχει βγει αντικειμενικά καλύτερο ποδοσφαιράκι δεν μας νοιάζει καθόλου. Αρκεί που έχει καλύτερο soundtrack, ελληνικό μενού και Σωτηρακόπουλο να λέει τις προφητείες του.
skanjos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 δεν είναι έτσι, εγώ με world cup στο gameboy ξεκίνησα, fifa96-68 στο mega drive, addidas power soccer το πρώτο μου ποδοσφαιράκι στο psx και απο τότε φούλ προ,ακομα και τώρα το προ με αντιπροσωπέυει περισσότερο απο το φίφα που για μένα είναι τραγικά αργό και δεν έχεις όσες επιλογές έχεις στο προ για άνοιγμα παιχνιδιού. φέτος φαίνεται το φίφα να γίνεται επιτέλους πιο γρήγορο αλλα πάλι οι παίχτες δεν στρίβουν γρήγορα,ελπίζω στο προ να στρίβουν πιο γρήγορα. αν μου αποδείξει το φίφα οτι μπορεί να είναι καλύτερο arcade ποδοσφαιράκι απο το pes θα πάω εκεί.αλλα δεν το βλέπω ,ειδικά με τις βελτιώσεις που έχει το προ φέτος.
Tilemaxx Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί ντε και καλά πρέπει να είναι καλύτερο arcade ποδοσφαιράκι; Τόσα χρόνια το PES καυχιόνταν για τον ρεαλισμό του. Τώρα τι άλλαξε;
skanjos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Γιατί ντε και καλά πρέπει να είναι καλύτερο arcade ποδοσφαιράκι; Τόσα χρόνια το PES καυχιόνταν για τον ρεαλισμό του. Τώρα τι άλλαξε; η ταχύτητα.... στρίβαν πιο γρήγορα οι παίχτες,το πιγκ πογκ που λέτε κάποιοι,και για άλλους πολλούς λόγους. το Pes για μένα ποτέ δεν ήταν simulator, απλά ήταν και είναι το καλύτερο ποδοσφαιράκι που μου ταιριάζει(μέχρι να βγει virtua striker 2011 χεχε)
nzeppos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Αν είναι καλύτερο arcade ποδοσφαιράκι, ένας λόγος παραπάνω για να μην το πάρω... Μέχρι να παίξω το PES3 σε PC είχα 15 χρόνια που έπαιζα ping-pong σε arcade ποδοσφαιράκια, τα σιχάθηκα (τέλεια τα Kick Off και τα Sensible Soccer αλλά ρεαλιστικά δεν τα λες).
Tilemaxx Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Διαφωνώ. Το PES5 ίσως ήταν το πιο ρεαλιστικό Προ ever.
nzeppos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Ελπίζω να μην διαφωνείς με εμένα, γιατί δεν εννοούσα ότι το PES3 ήταν το πιο ρεαλιστικό Προ. Απλώς ότι ήταν το πρώτο ρεαλιστικό ποδοσφαιράκι που έπαιξα. Το καλύτερο Προ κατ' εμέ ήταν το 6, αν και η αλήθεια είναι ότι το 5 δεν το πολυθυμάμαι. Μάλλον επειδή το 6 το είχα πραγματικά λιώσει, ένεκα online. Αυτό το πράγμα πάντως μόνο ρεαλιστικό δεν το λες σήμερα:
Hugo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 [*]παίζαμε Προ πριν καν βγει το πρώτο Fifa (τέλος του '93) [*]παίζαμε Προ από τις εποχές του SuperNES . Το πρωτο Pro που βγηκε ηταν το International Superstar Soccer (αργοτερα ΙSS pro) για το snes και κυκλοφορισε το 1994 στην ιαπωνια και το 1995 σε ευρωπη και αμερικη Το FIFA International Soccer (τοτε) κυκλοφορισε 15 ιουλιου το 1993 για : Mega Drive/Genesis και Master System. Αυτο που υπηρξε ηταν το Konami Hyper Soccer που βγηκε το 1991 για το NES. Το πρωτο ποδοσφαιρακι που εβγαλε ποτε η KONAMI.Μονο που κυκλοφορούσε μονο στην Ιαπωνια. το πρωτο ποδοσφαιρακι που ηρθε ευρωπη και αμερικη ηταν το internationl super star soccer.
Tilemaxx Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Nzeppos, στον Σκάτζο απάντησα. Εντάξει, μπορεί για τα σημερινά δεδομένα το PES5 να μην είναι ρεαλιστικό, αλλά εδώ μέχρι και το FIFA 09 πλέον μοιάζει αρχαίο και ξεπερασμένο, πόσο μάλλον ένα last-gen παιχνίδι του 2005.
nzeppos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Το πρωτο Pro που βγηκε ηταν το International Superstar Soccer (αργοτερα ΙSS pro) για το snes και κυκλοφορισε το 1994 στην ιαπωνια και το 1995 σε ευρωπη και αμερικηΤο FIFA International Soccer (τοτε) κυκλοφορισε 15 ιουλιου το 1993 για : Mega Drive/Genesis και Master System. Αυτο που υπηρξε ηταν το Konami Hyper Soccer που βγηκε το 1991 για το NES. Το πρωτο ποδοσφαιρακι που εβγαλε ποτε η KONAMI.Μονο που κυκλοφορούσε μονο στην Ιαπωνια. το πρωτο ποδοσφαιρακι που ηρθε ευρωπη και αμερικη ηταν το internationl super star soccer. Ναι, το ξέρω. Έριξα μια ματιά στη wiki πριν ποστάρω γιατί ήξερα ότι το ISS/PES είχε καταβολές παλιότερες από το Fifa International Soccer αλλά δεν θυμόμουν ακριβείς ημερομηνίες. Η αλήθεια είναι ότι εκείνη την εποχή έπαιζα αμέριμνος Fifa (από το πρώτο μέχρι και το 2003) και παρ' ότι ήμουν κάτοχος Playstation δεν είχα την παραμικρή ιδέα για το τι εστί ISS/PES/WE, θυμάμαι μόνο ότι είχα παίξει κάποιο ISS σε PS1 και μου φάνηκε καλύτερο από το Fifa σε κάποια πράγματα, συνολικά όμως δεν το θεώρησα ανώτερο. Ακόμα και το ISS2 που είχα παίξει σε Xbox One αλλά και το ISS3 που είχε βγει σε PC δεν μου άρεσαν περισσότερο από τα Fifa εκείνης της εποχής.
Hugo Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Εγω για να σου πω και την δικια μου ιστορια στο snes mario kart και donkey kong επαιζα και κατι 2D ποδοσφαιρακια. Το πρωτο Pro που επαιξα ηταν αυτο του playstasion 1. Iss pro , μετα το 2 κτλ μεχρι καποια στιγμη (εποχη ps2) το γυρισα στο winning eleven. θα μου πεις το ιδιο ειναι, ελα ομως που ειχε ωραια κανονικα τραγουδια και σωστα τα ονοματα σε κατι ολλανδιες και γερμανιες. και το καλυτερο...κυκλοφορουσε καλοκαιρι. Το προ το 5 και για μενα ηταν το καλυτερο Προ. Μετα αρχησε μια γκελα η οποια με το φετινο ηρθε και εδεσε και το γυρισα στο φιφα. Ελπιζω το 11 να ειναι καλυτερο. αν και παιζω προ χρονια, και μονο φετος φιφα δεν εχω προβλημα ουτε ειμαι φαν καποιου απο τα 2. Αυτο που μου εχει λειψει ειναι οταν πατουσα να κανω πρωταθλημα με τους φιλους μου και ελεγε Da masta league...χαχα τι γελειο,δυστιχως δεν θυμαμε σε ποιο αλλα δεν το λεει αλλο. και φετος που το γυρισα στο φιφα, οτι οταν περνει καποιος το πρωταθλιμα-κυπελο, δεν εχει scenes με τους παικτες και το κυπελο οπως στο Προ
nzeppos Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 και φετος που το γυρισα στο φιφα, οτι οταν περνει καποιος το πρωταθλιμα-κυπελο, δεν εχει scenes με τους παικτες και το κυπελο οπως στο Προ Ναι, δυστυχώς αυτό είναι κάτι που το λέμε εδώ και χρόνια και ακόμα δεν έχουν κάνει κάτι. Δυστυχώς οι διοργανώσεις στο Fifa έχουν γενικά αρκετά -αδιόρθωτα- προβλήματα ή ελλείψεις. Από αυτό που ανέφερες, μέχρι τα bugs του Career mode, την ηλιθιότητα της διοργάνωσης custom tournament* και πολλά άλλα (τα οποια φυσικά δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα διορθωθούν φέτος). * από πού να ξεκινήσω? Από το ότι δεν μπορείς να φτιάξεις τους ομίλους και να κάνεις save ΠΡΙΝ διαλέξεις ομάδα? Ή από την απίστευτα ηλίθια λογική επιλογής των ομάδων, πχ. πες ότι θέλεις να φτιάξεις ένα custom CHL, αν στο pool βάλεις random τότε σου βγάζει συλλόγους και εθνικές μαζί, αν διαλέξεις μόνο συλλόγους βάζει ομάδες από όλες τις ηπείρους, αν βάλεις 2-4 αστέρια χάνεις όλες τις μεγάλες ομάδες, αν βάλεις 4+ αστέρια και δεν συμπληρώνεται ο αριθμός των ομάδων τότε προσθέτει τις υπόλοιπες αλφαβητικά (!!) Δυστυχία σκέτη, κάθε φορά κάνω μια ώρα μέχρι να φτιάξω ομίλους της προκοπής...
polakis21 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Είναι απλό. Είχαμε βγάλει τα pes5 και pes6 σαν τέλεια ρεαλιστικά ποδοσφαιράκια γιατί πολύ απλά δεν υπήρχε κάτι άλλο για σύγκριση. Τα προ ουσιαστικά ήταν πάντα arcade αλλά εμείς νομίζαμε ότι παίζαμε κανονικό ποδοσφαιρο. Μετά το φιφα08 όμως, είδαμε ποιός είναι ο πραγματικός ρεαλισμός και το προ πήγε σπίτι του...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.