clubman Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Καλησπερα παιδια, Προσπαθω να φτιαξω μια εφαρμογη η οποια να επικοινωνει με μια συσκευη η οποια συνδεεται με bluetooth στο pc και αρα τις αντιστοιχειται μια σειριακη πορτα (COM 5 στην περιπτωση μου). Το προβλημα ειναι οτι φαινεται η COM5 να μην απανταει.. Συγκεκριμενα, χρησιμοποιωντας VB6 μολις στειλω την εντολη ate0 μου δινει μπλε οθονη και σκαει. Σε vb.net δεν εχω θεματα με μπλε οθονες, απλα δεν απανταει ποτε.. Για να μην τα πολυλογω, δοκιμασα να επικοινωνησω λιγο μεσω hyper terminal (win xp).. Δοκιμασα διαφορες ταχυτητες αλλα δε με αφηνει να γραψω καν.. Αν δοκιμασω την com3 (ειναι laptop κι εχει το modem εκει), κανει at, atz κτλ ΟΚ.. Καμια ιδεα/βοηθεια/συμβουλη? Απορια 1. Για να απαντησει, πρεπει να εχω κανει πρωτα connect τη συσκευη απαραιτητα, η απανταει η θυρα? Μηπως πρεπει να εχω το bluetooth ανοιχτο και στις 2 συσκευες αλλα να μην τις εχω συνδεσει μεσω του my bluetooth places πρωτα? Απορια 2. Μια συσκευη bluetooth που συνδεεται σειριακα με ενα pc δε θα πρεπε να δεχεται ολες τις εντολες απο hyper terminal ακριβως σαν να ηταν σειριακα συνδεδεμενη? Η του ζηταω κατι που δεν μπορει να κανει? Ευχαριστω για το χρονο σας!
ntaryl Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 καλησπερα δοκιμασε να βρεις κατι εδω (pscode).
taazz Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Μόνο τα modem απαντάνε σε at εντολές. Η σειριακή είναι μόνο hardware πρωτόκολο και όχι software. Θα πρέπει να διαβάσεις το manual τις συσκευής για το πως συνδέεσαι με αυτή και αν υποστηρίζει modem πρωτόκολο. Επίσης εάν η συσκεή υποστηρίζει modem πρωτόκολο πρέπει να είναι συνδεδεμένη για να μπορέσει να επεξεργαστεί τις εντολές. Ntaryl που εδώ ακρβώς?
clubman Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Φιλε ntaryl σε ευχαριστω παρα πολυ για το site.. Eκει μεσα ειχε ενα παραδειγμα οπου καποιος χρησιμοποιουσε μια αλλη εντολη αντι αυτης του κωδικα που ειχα δοκιμασει και δουλεψε! Η συσκευη υποστηριζει at εντολες, τελικα καταφερα αλλαζοντας την ταχυτητα σε 19200 να την κανω να δουλεψει και με το hyperterminal και τωρα συνεχιζω την εξελιξη του προγραμματος..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.