Προς το περιεχόμενο

Μultirama και σκληρος δισκος.

flogerakos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πριν εναν χρονο μου αγωρασε ο αδερφος μου απο το καταστημα Multirama Τριπολης οπου σπουδαζει τον σκληρο δισκο : Western Digital Caviar Blue WD5000AAKS 500GB HDD 3.5" (16MB Cache, 7200RPM, SATA 3Gb/s). Ετσι λεγεται ακριβωσ το μοντελο. Ο σκληρος αυτος εχει 3 χρονια εγγυηση. Τον πηγε ο αδερφος μου στο καταστημα και διαπιστωσαν προχειρα εκει οι τεχνικοι του service πως οντως εχει προβλημα το οποιο το καληπτει η εγγηιση. Ειπαν πως θα διαρκεσει 10 μερες η επισκευη του. Να μην σας τα πολυλογω, διερκησε σχεδον ενα μηνα για να μου πουν πως ο σκληρος δεν διωρθωνεται και πως πρεπει να παρω καποιον αλο καινουριο με 47 euro. Εδωσαν στον αδερφο μου τον σκληρο : Western Digital Caviar WD5000AAKS 500GB HDD 3.5" (16MB Cache, 7200RPM, SATA 3Gb/s) ο οποιος δεν αναφερει πουθενα "Blue" και δεν εχει το χαρακτηριστικο χρωμα μπλε πανω στην ετικετα. Οι "ειδικοι" με το "τελειο service" στα Multirama επιμενουν πως ειναι ο ιδιος σκληρος ακριβως. Η γνωμη μου ειναι πως δεν ειναι ο ιδιος καθως ο σκληρος δεν εχει το μπλε χρωμα, η ημερομηνια παραγωγης ειναι το 2007 σε αντιθεση με την ημερομινια 2008 που αρχισαν να κατασκευαζονται οι σκλοιροι Caviar Blue. Τι γινεται??? Ειναι ιδιοι οι σκληροι αυτοι???Οι caviar blue εχουν καποιες πολυ καλες τεχνολογιες και γενικα ειμουν πολυ ευχαριστημενος με το συγκεκριμενο τυπο σκληρου. Με κοροιδεψαν οι μου φενετε...??? Με σκληρο SeaGate Baracudda που μου χαλασε, τα e-shop μου τον αντικατεστισαν αμεσα με το ιδιο μοντελο σκληρου...

Δημοσ.

Αν θυμασαι τις τεχνολογιες που ειχε μπορεις να τσεκαρεις με το hdtune ποιες εχει αυτος που παρελαβες.

Ωστοσο εχεις περισσοτερες πιθανοτητες να βγηκες κερδισμενος καθως ο σκληρος πιθανοτατα θα ειναι νεοτερου revision και αρα καλυτερος και γρηγοροτερος.

Κι εγω πριν καναν χρονο που εφτυσε ο blue ο 640 μου τον αντεκατεστησαν με εναν με γκρι αυτοκολλητο απεξω που αποδειχτηκε καλυτερος.

Ζημιωμενος για να βγηκες απο αυτα που μου λες το κοβω παρα πολυ δυσκολο εως αδυνατον.

Δημοσ.

Κατ αρχάς ο WD5000AAKS δεν έχει κανένα μπλέ αυτοκόλητο απο έξω.

Oνόμαζεται blue αλλά αυτό δεν έχει σχέση με μπλέ αυτοκόλλητα, χρωματισμούς και τα συναφή.

Που το είδες το αυτοκόλλητο εσύ σε αυτόν που είχες δεν καταλαβαίνω. :rolleyes:

Επίσης δεν έχω καταλάβει τι έγινε έτσι όπως τα γράφεις. Σου αντικατέστησαν τον σκληρό με έναν άλλο καινούργιο ή τον πλήρωσες? Ήταν σφραγισμένος στο σακουλάκι του? Εξήγησέ μας αν θέλεις για να καταλάβουμε τι εννοείς.

O WD5000AAKS είναι έτσι απο την εξωτερική του όψη:

88200_westerndigitalcaviarse16wd5000aaks.JPG

όπου πάνω δεξιά δίπλα απο το λογότυπο αναφέρεται το μοντέλο του WD5000AAKS.

Εδώ τα χαρακτηριστικά του απο τον κατασκευαστή:

http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=1409&p_created=&p_cats=185&p_cv=1.185&p_pv=2.295&p_prods=227%2C295#jumper

Κατέβασε το CrystalDiskInfo απο εδώ και πες μας τις πληροφορίες που σου δίνει απο το δίσκο. Αν μπορείς βάλε και φωτό για να δούμε καλύτερα τα υπόλοιπα καθώς και το power on hours (ώρες λειτουργίας). :-)

Δημοσ.
Κατ αρχάς ο WD5000AAKS δεν έχει κανένα μπλέ αυτοκόλητο απο έξω.

Oνόμαζεται blue αλλά αυτό δεν έχει σχέση με μπλέ αυτοκόλλητα, χρωματισμούς και τα συναφή.

Εχω 2 caviar ιδιους, ο ενας αγοραστηκε πριν 1μισι χρονο σχεδον, ο αλλος αντικατασταθηκε λογω βλαβης με εναν νεο προ εξαμηνου.

Ο νεοτερος ειναι σαν αυτον που δειχνεις στην photo, ο παλαιοτερος εχει μπλε αυτοκολητακι εξωτερικα.Προφανως οι ονομασια "blue" ειναι για να ξεχωριζουν οι δισκοι της σειρας απο αυτους της σειρας "black" και ουτω καθεξης, αλλα η φαση με αυτοκολητα διαφορετικου χρωματος, παιζει.

Δημοσ.
Εχω 2 caviar ιδιους, ο ενας αγοραστηκε πριν 1μισι χρονο σχεδον, ο αλλος αντικατασταθηκε λογω βλαβης με εναν νεο προ εξαμηνου.

Ο νεοτερος ειναι σαν αυτον που δειχνεις στην photo, ο παλαιοτερος εχει μπλε αυτοκολητακι εξωτερικα.Προφανως οι ονομασια "blue" ειναι για να ξεχωριζουν οι δισκοι της σειρας απο αυτους της σειρας "black" και ουτω καθεξης, αλλα η φαση με αυτοκολητα διαφορετικου χρωματος, παιζει.

Τι να σου πώ...

Εμένα ο δικός μου WD5000AAKS τον οποίο τον είχα πάρει το 2008 δεν είχε κάποιο μπλέ αυτοκόλλητο στην εξωτερική όψη αλλά ήταν όπως στην φωτό που ανέβασα.

Μάλιστα και ο Black που έχω τώρα έτσι είναι. Μόνο το μοντέλο αλλάζει πάνω δεξιά απο το λογότυπο της WD.

Σε κάθε περίπτωση όμως, απο την στιγμή που ο δίσκος του είναι όπως στην φωτό και αναγράφει WD5000AAKS δεν έχει γίνει λάθος. Τον ίδιο δίσκο έχει πάρει.

Και ακριβώς έτσι είναι, το blue και το Black έχει να κάνει με τις κατηγορίες δισκων, όπως είναι και οι green. :-)

Δημοσ.

Δεν ξερω τι παιζει με τα αυτοκολλητα , αν αλλαξε βελτιωθηκε κατι το 2008 , η απλως προκειται για τον ιδιο δισκο με αλλο look (παρεα με τους υπολοιπους χρωματιστους , green, black,) αλλα και ποσο να ζημιωθες πια με ενα δισκο ιδιων χαρακτηριστικων μιας χρονιας πισω ? Να ηταν κανας green να υπαρχει θεματακι επιδοσεων.Δεν λεω οτι εχεις αδικο που το ψαχνεις αλλα μηπως το ψειριζεις και πολυ ? :-)

Δημοσ.

Να σας πω την αληθεια και γω αυτο πιστευω, πιθανον να μην εχω προβλημα.

Ο σκληρος μου ηταν ετσι :

63379_Ampliada.jpg

Και ελεγε πανω 2008. Ο νεος σκληρος ειναι ετσι οπως τον δειχνεται παραπανω και γραφει 2007. Υπαρχει καποια διαφορα???

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...