mariakc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτα που θα δεις στο μαθηματικο δεν εχουν σχεση με οτι εχεις δει http://users.auth.gr/~stamata/files/%CE%BA%CE%B4%CE%B3i_2009-10_%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86_%CE%BA%CE%B5%CF%86_1-3.pdf http://www.math.uoc.gr/~kouvid/Courses/Differential_Geometry/Exams/February_final.pdf http://www.math.ntua.gr/~nkad/SEMFE/DIAFORIKH%20GEOMETRIA/DG%20Apantiseis%202010%20Kanoniki.pdf http://www.semfe.gr/files/users/795/diaforikh_gewmetria_kampulwn_kai_epifaneiwn-kan04-lyseis.pdf Αγαπουσα τρελλα τα μαθηματικα και τα μισησα μετα απο 6 χρονια βασανιστηριων αρκετα αποθαρυντικα ολα αυτα :SSSS τι να πω ρε παιδια...ωρες ωρες μου ερχεται να τα παρατησω ολα αυτα και να παω σε καμια σχολη φωτογραφιας η κινηματογραφου να ξεμπερδευω...τουλαχιστον απο δουλεια οσοι τελειωσατε εχει τιποτα?
Physics_Rulez Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Οι μαθηματικοί που ξέρω εγώ έχουν δουλειά, σε ιδιαίτερα μιλάμε πάντα. Ίσως επειδή τα μαθηματικά σαν μάθημα είναι αρκετές ώρες την εβδομάδα και είναι βασικό μάθημα στη δευτεροβάθμια.
flik Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Για ιδιαίτερα, απο προσωπικής πείρας, και απο φυσικό βρίσκεις δουλειά, μιας και εκτός απο φυσική, κάνεις μαθηματικά σε γυμνάσιο, α λυκείου ακόμα και β'. Για κατεύθυνση καλύτερα όχι.
clevercitizen Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 oφφτοπικ αυτό πάντα που ο καθένας πιστεύει ότι η σχολή του είναι από τις δυσκολότερες μου τη δίνει...
IMAndreas Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 oφφτοπικαυτό πάντα που ο καθένας πιστεύει ότι η σχολή του είναι από τις δυσκολότερες μου τη δίνει... συμφωνώ οτι συμβαίνει.......παρόλα αυτά δεν μου την δίνει φίλε που ξεκίνησες το θέμα αν σου αρέσουν τα μαθηματικά και τα δουλεύεις ακούραστος και με όρεξη τότε θα ήταν καλή επιλογή.... δεν ξέρω πόσο ασχολείσαι αλλά οι σχολές φυσικό μαθηματικό είναι και σχολές γούστου, δλδ είναι μερικοί που γουστάρουν πορώνονται. ακόμα θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι θα πρέπει να παρακολουθείς και να διαβάζεις αρκετά σε σχέση με άλλες σχολές (πράγμα που θεωρείς τώρα που πας ακόμα σχολείο λογικό όμως αργότερα για κάποιον περίεργο λόγο όλοι αράζουν και δεν πολυπάνε....πόσο μάλλον διαβάζουνε...) και τελευταίο μην ακούς κανέναν για το πόσα χρόνια θα κάνεις την σχολή και για το πόσο δύσκολο είναι ένα μάθημα......οκ σαν μέσοι όροι υπάρχουν κάποιοι αριθμοί παρόλα αυτά εξαρτάται καθαρά από εσένα....αν θες μπορείς να πάρεις πτυχίο στα 3χρόνια.... είναι καθαρά όπως το βλέπει ο καθένας...
evabb Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Για ιδιαίτερα, απο προσωπικής πείρας, και απο φυσικό βρίσκεις δουλειά, μιας και εκτός απο φυσική, κάνεις μαθηματικά σε γυμνάσιο, α λυκείου ακόμα και β'. Για κατεύθυνση καλύτερα όχι. γτ ειναι δυσκολη η κατευθυνση;
flik Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 oφφτοπικαυτό πάντα που ο καθένας πιστεύει ότι η σχολή του είναι από τις δυσκολότερες μου τη δίνει... Συμφωνώ. Υπάρχουν λίγα αντικειμενικά κριτήρια που καθορίζουν ποιες σχολές είναι δύσκολες, αλλά το σημαντικότερο είναι πόσο γουστάρεις, και πόσο σοβαρά και ώριμα θα πάρεις το θέμα σπουδές.
mariakc Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 συμφωνώ οτι συμβαίνει.......παρόλα αυτά δεν μου την δίνει φίλε που ξεκίνησες το θέμα αν σου αρέσουν τα μαθηματικά και τα δουλεύεις ακούραστος και με όρεξη τότε θα ήταν καλή επιλογή.... δεν ξέρω πόσο ασχολείσαι αλλά οι σχολές φυσικό μαθηματικό είναι και σχολές γούστου, δλδ είναι μερικοί που γουστάρουν πορώνονται. ακόμα θα πρέπει να λάβεις υπόψη σου ότι θα πρέπει να παρακολουθείς και να διαβάζεις αρκετά σε σχέση με άλλες σχολές (πράγμα που θεωρείς τώρα που πας ακόμα σχολείο λογικό όμως αργότερα για κάποιον περίεργο λόγο όλοι αράζουν και δεν πολυπάνε....πόσο μάλλον διαβάζουνε...) και τελευταίο μην ακούς κανέναν για το πόσα χρόνια θα κάνεις την σχολή και για το πόσο δύσκολο είναι ένα μάθημα......οκ σαν μέσοι όροι υπάρχουν κάποιοι αριθμοί παρόλα αυτά εξαρτάται καθαρά από εσένα....αν θες μπορείς να πάρεις πτυχίο στα 3χρόνια.... είναι καθαρά όπως το βλέπει ο καθένας... δεν εχουν και αδικο να μην πολυδιαβαζουν μετα το διαβασμα για τις πανελληνιες που εχουν ριξει (για οσους ασχοληθηκαν τουλαχιστον) αλλα δεν ειναι το διαβασμα που με ενοχλει ειμαι διαθετημενη να το κανω αρκει να μου αρεσει η σχολη που θα περασω.οσο να ναι ειναι μερικα χρονακια οποτε δεν θελω να τα παρατησω η να τη βγαλω με το στανιο σε περιπτωση που δεν μ αρεσει...και το κακο ειναι πως δεν εχω ιδεα για τα μαθηματα που γινονται δεν ξερω τι ειναι...ξερω τα μαθηματικα και τη φυσικη που κανω τωρα και με βαση αυτα θα αποφασισω και στο τελος της χρονιας.εξαλλου με αυτα θα ασχοληθω στο μελλον και οχι με οσα γινονται στο πανεπιστημιο (ετσι νομιζω τουλαχιστον) ---------- Προσθήκη στις 00:18 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:13 ---------- γτ ειναι δυσκολη η κατευθυνση; καλα μολις ξεμπερδεψα με αυτα και αρχισαμε μιγαδικους στο φροντιστηριο λεω ουφ επιτελους (γιατι κατι παραβολες, υπερβολες δεν ειναι και απ τα αγαπημενα μου) και μολις φτανουμε γεωμετρικους τοπους και τα βλεπω φορα παρτιδα μπροστα μου λεω οχι ρε που$ παλι αυτα θα κανουμε? μου ρθε ταμπλας...αλλα ευτυχως δεν εχει και πολλα τετοια
flik Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Κοίταξε, φαίνεσαι αρκετά αποφασισμένη. Όπως είπε ο φίλος παραπάνω, μπορείς να το βγάλεις και σε 4 χρόνια, και επειδή φαίνεται οτι σου αρέσουν δεν θα ζοριστείς να το βγάλεις σε 5 με καλο βαθμό. Ένας καθηγητής όταν ήμουν πρωτοετής μας είπε εντάξει παιδιά, βγάλτε το σε 5 χρόνια μια χαρά. Στο φυσικό ΑΠΘ που είμαι, 1,2% το βγάζει σε 4 χρόνια. Μέσος όρος, τα 6,κάτι χρόνια, αλλά για μένα 6 είναι το όριο ενός φοιτητή που έχει θέληση. Σαφώς και θα κρίνεις με αυτά που κάνεις τώρα. Σε όλες τις σχολές, όσο και αν σου αρέσει γενικά το αντικείμενο, θα υπάρχουν μαθήματα που δεν σου αρέσουν όσο τα άλλα. Προφανές. Θα υπάρχουν όμως και μαθήματα που θα σου αρέσουν αρκετά, και στο φυσικό και στο μαθηματικό. Εγώ το είχα πάρει απόφαση, οτι δεν θα είμαι όλη μέρα κάθε μέρα για καφέ. Άλλοι είναι σε όλο το πρώτο έτος έτσι. Και μετά είναι δύσκολο να επανέλεθεις. Εγώ δεν ένιωθα κουρασμένος απο τις πανελλήνιες. Αν νιώθεις κουρασμένη, απλά αφήνεις 2-3 μαθήματα. Όχι πατάς στο 10% των παραδόσεων, είναι χειρότερα. Θα μιλήσω για το τμήμα μου. Οι περισσότεροι που περνούν και τα βρίσκουν δύσκολα, είναι λόγω των πολλών μαθηματικών, κυρίως στο πρώτο έτος. Γιατί περίμεναν να κάνουν μόνο φυσική όπως στο λύκειο. Αν σου αρέσει να λύνεις προβλήματα φυσικής και μαθηματικών, τότε το φυσικό είναι ιδανική σχολή, καθώς εκεί τα προβλήμτα φυσικής, πέραν της ποιοτική ανάλυσης ενός προβλήματος, χρειάζεται και υπόβαθρο μαθηματικών. Και δεν θα ζοριστείς όσο άλλοι. Δεν είναι διαφορετικά αυτά που κάνεις στο λύκειο. Τα ίδια θα τα κάνεις και στο πανεπιστήμιο, αλλά αναλυτικά. Όχι επιφανειακά. Καμιά φορά νιώθεις οτι μέσα απο την μαθηματική ανάλυση χάνουν τη μαγεία τους, αλλά νομίζω πως μέσα απο τα μαθηματικά του κάθε φαινομένου, απλά συμπληρώνεται η μαγεία του. Μην νιώθεις λοιπόν πως θα ασχοληθείς με άλλα πράγματα. Απλά θα τα δεις με λεπτομέρειες, που καμιά φορά κουράζουν να αναλυθούν. Όμως θα έχεις αποκτήσει, όπως είπα και σε προηγούμενη σελίδα, έναν τρόπο σκέψης, που νομίζεις οτι με τα υπάρχουσα εργαλεία-γνώσεις που διαθέτεις, μπορείς να λύσεις προβλήματα που δεν κατέχεις. Τέλος, μην κοιτάς πόσο δύσκολο είναι. Σου είπα, γνώμη μου είναι πως στο μαθηματικό, κανείς "πήζει" πιο εύκολα. Στο φυσικό έχεις περισσότερη ποικιλία νομίζω. Δες και το πρόγραμμα σπουδών και στα δύο τμήματα. Εγώ είχα δει μερικά μαθήματα στο φυσικό και είπα, εντάξει, εδώ είμαι. Μην αγχώνεσαι, κατα πάσα πιθανότητα, θα καταλάβεις τι σου ταιριάζει περισσότερο.
mariakc Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 flik σ ευχαριστω πολυ...θα τα σκεφτω ολα αυτα κατα τη διαρκεια της χρονιας και στο τελος τι να πω οτι κατσει...βασικα δεν ειναι τοσο οτι αγχωνομαι απλα ηθελα και αλλες γνωμες απο το χωρο αυτο.μονο το 1,2 στο Α.Π.Θ ε?αν παω σε αυτο θα παω.αληθεια σε ποιο ετος εισαι?
flik Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 γτ ειναι δυσκολη η κατευθυνση; Όχι ρε συ, απλά κάποιον που τελείωσε μόλις, ή είναι στα τελευταία μαθήματα για το πτυχίο φυσικής, δεν τον εμπιστεύονται οι γονείς ενός παιδιού, κυρίως αν είναι ήδη μαθητής του 18-19. Και απο την άλλη, δεν θα πήγαινα και εγώ προσωπικά, λόγω μεγαλύτερης ευθύνης, ενώ με λίγα λιγότερα χρήματα, κάνεις πολύ πιο άνετα τα μαθηματικά γενικής. Προσωπικά αυτή τη στιγμή, αν πήγαινα να κάνω μάθημα σε μαθηματικά γ' λυκείου κατεύθυνσης, θα υπήρχαν πράγματα, που δεν θα ήξερα να τα λύσω σε επίπεδο 4ου θέματος πανελληνίων. Αυτή την εντύπωση έχω, χωρίς να το έχω δοκιμάσει. Ξεχνιούνται πολλά πράγματα (θεωρήματα, μεθοδολογίες) αν δεν τα έχεις δει για 5 χρόνια. flik σ ευχαριστω πολυ...θα τα σκεφτω ολα αυτα κατα τη διαρκεια της χρονιας και στο τελος τι να πω οτι κατσει...βασικα δεν ειναι τοσο οτι αγχωνομαι απλα ηθελα και αλλες γνωμες απο το χωρο αυτο.μονο το 1,2 στο Α.Π.Θ ε?αν παω σε αυτο θα παω.αληθεια σε ποιο ετος εισαι? 5ο έτος μπαίνω τώρα, έχω 6 μαθήματα+πτυχιακή. Στη φουρνιά που μπήκα εγώ (γύρω στα 200 άτομα συνολικά πέρασαν τότε νομίζω) έναν ξέρω που το τελείωσε 4ετής. Άντε να είναι 2-3 που δε γνωρίζω. Πιθανόν όμως να είναι και μόνο ένας. Εντάξει, είναι και οι καταλήψεις στη μέση, σε μερικές χρονιές είναι μεγάλης διάρκειας. Βλέπεις πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών διαπρέπουν στο θέμα καταλήψεις.
mariakc Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Βλέπεις πολυτεχνικές και σχολές θετικών επιστημών διαπρέπουν στο θέμα καταλήψεις. ωραια και οντως δυσκολα παιρνει καποιος εναν φοιτητη η εναν φυσικο για μαθηματικα γ λυκειου μην σου πω με την καμια.εμενα ειναι και ο πατερας μου φυσικος σε λυκειο (πρωτοστατης σε καταληψεις αλλα πριν απο 30-35 χρονια που ειχαν καποιο νοημα)οποτε βλεπω και τα καλα της δουλειας (διακοπες,αργιες κι ετσι)αλλα και τα ασχημα.
flik Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Αλήθεια, ο πατέρας σου τι γνώμη έχει για τις σχολές; Το έχεις συζητήσει δηλαδή; Έχει και καλά και κακά αυτή η δουλειά, όπως και άλλες βέβαια. Απλά σε αυτή τη δουλειά τα κακά δεν είναι εμφανή αλλά φαντάζομαι ποια είναι.
mariakc Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Αλήθεια, ο πατέρας σου τι γνώμη έχει για τις σχολές; Το έχεις συζητήσει δηλαδή; Έχει και καλά και κακά αυτή η δουλειά, όπως και άλλες βέβαια. Απλά σε αυτή τη δουλειά τα κακά δεν είναι εμφανή αλλά φαντάζομαι ποια είναι. μου ειπε πως εχουν αλλαξει αρκετα τα πραγματα και πως αυτα που εκανε αυτος τουλαχιστον τοτε στο πανεπιστημιο δεν ειχαν και μεγαλη σχεση με αυτα που διδασκεις αργοτερα.γενικα ομως δεν μου λεει και πολλα γιατι δεν θελει να με επηρρεασει ειτε θετικα ειτε αρνητικα.παντως αν και αυτος δεν ειχε καμια τρελα με τη φυσικη και δεν ηξερε και τι ηθελε οταν περασε στη σχολη μου ειπε πως δεν το μετανιωσε καθολου και οτι αν μπορουσε να ξαναεπιλεξει αυτο θα επελεγε.λεει πως επειδη ειναι συνεχεια με εφηβους "ξανανιωνει" και δεν βαριεται ποτε το μαθημα παρ ολο που ειναι τα ιδια και τα ιδια γιατι τα λει καθε φορα σε αλλα παιδια.τωρα για τις σχολες γενικα δεν μου λεει και πολλα δεν ξερω γιατι τα κακα που ξερω εγω τουλαχιστον ειναι μεχρι να διοριστεις , οι ατελειωτες ωρες μαθηματος σε φροντιστηρια και ιδιαιτερα στην αρχη τουλαχιστον και μεχρι να μαθεις να παραδιδεις σωστα και να προσαρμοζεις το μαθημα με το παιδι που εχεις απεναντι σου
IMAndreas Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2010 Κοίταξε, φαίνεσαι αρκετά αποφασισμένη. Όπως είπε ο φίλος παραπάνω, μπορείς να το βγάλεις και σε 4 χρόνια... σε 3 είπα πλέον δίνουν πτυχίο και στα 3......τελειώνεις τα μαθήματα ουσιαστικά στα 2μιση και μετά έχεις την πτυχιακή.... δεν λέω πως όλοι μπορούν να αφοσιωθούν και να λιώσουν τόσο απλά τι μπορεί να γίνει... σαν δυσκολία θα έλεγα σκέψου ότι κάνεις όλα τα μαθηματικά που υπάρχουν κατα κάποιον τρόπο......βέβαια υπάρχει ένα χάσμα.....δηλαδή σαν από μαθηματικά 1ης λυκείου να πηγαίνεις 3ης λυκείου (ίσως και από 3η γυμνασίου)... άμα το γουστάρεις θα το κάνεις μην σε ανησυχεί αυτό...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.