Vintage Jewel Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 οχι μωρέ , αν σου αρέσει καλά έκανες. απλά μου βγαίνει μία αυθόρμητη αντίδραση . Υποθέτω φταίει που δεν μπορώ να γυρίσω πίσω στον χρόνο , στην ώρα που συμπλήρωνα το μηχανογραφικό (σύστημα δεσμών) να μου πω "ρε μλκ αυτό το χημικό μηχανικό που δήλωσες ανάμεσα στις υπόλοιπες σχολές ,σβήστο!!!" :lol: Υποστηριζουμε Χημικο Μηχανικο με τα χιλια :-D:o
Τάσος_Δ Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Μαθηματικό να πας! Μετά τη σημερινή αποτυχία που είχα στον Ηλεκτρομαγνητισμό τη μισώ τη Φυσική!
mariakc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 κατι ασχετο...η εξεταστικη ποτε τελειωνει?ειναι διαφορετικη περιοδος σε καθε σχολη η σε ολες η ιδια?
guido Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Υποστηριζουμε Χημικο Μηχανικο με τα χιλια :-D:o 10χαρακτηηη
Vintage Jewel Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 10χαρακτηηη ναι ε και? ---------- Προσθήκη στις 15:12 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:09 ---------- κατι ασχετο...η εξεταστικη ποτε τελειωνει?ειναι διαφορετικη περιοδος σε καθε σχολη η σε ολες η ιδια? υπαρχει η εαρινη που ειναι απο αρχες ιουνιου μεχρι τελη συνηθως (και καποιες σχολες πανε μεχρι αρχες ιουλιου) η χειμερινη που ειναι απο ιανουαριο μεχρι και καποιες μερες του φεβρουαριου και η επανεξαταστικη τον σεπτεμβρη η καθε σχολη αρχιζει διαφορετικες ημερομηνιες..
guido Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 τωρα δεν καταλαβα. τι δλδ; ναι ε και? τπτ μωρέ μαλακίες . ήταν ψιλό inside-joke . Aπλά θυμήθηκα κάτι φίλες συμφοιτήτριες που προσπαθούσαν συνέχεια με πάθος να μας πείσουν για το πόσο γαμάτη ήταν η σχολή μας ,και έπαιζε και καλά ατάκα-διαπίστωση "only girls like this department" nevermind
Moderators Malthador Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Είμαι μαθηματικό. Το μόνο που μπορώ να σου εγγυηθώ είναι ότι τα μαθηματικά του λυκείου δεν έχουν καμία σχέση με αυτό που θα συναντήσεις στο πανεπιστήμιο (εάν επιλέξεις μαθηματικό that is). Το μαθηματικό προσεγγίζει πιο φιλοσοφικοθεωρητικά τα μαθηματικά από τις απλές εφαρμογές που έμαθες στο λύκειο. Πάντως ότι κι από τα δύο αν επιλέξεις, θα πρέπει να αναρρωτηθείς εάν θα έχεις την πολυτέλεια, το χρόνο και το χρήμα να σπουδάσεις 6-7 χρόνια μίνιμουμ. Τόσο απλά.
flik Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Όχι και 7 χρόνια. Νομίζω πως 5-6 χρόνια, με κάποια προσπάθεια, δηλαδή παρακολούθηση μαθημάτων, λίγη δουλειά στο σπίτι, όταν δίνουν ασκήσεις οι καθηγητές να τις κάνεις γιατί είναι βοήθεια στη βαθμολογία. Γενικά με οργάνωση και τακτικότητα, προλαβαίνεις και σε 5 χρόνια, άντε 6, να τελειώσεις τη σχολή, χωρίς να διαβάζεις όλη μέρα. Αν σου αρέσει και είσαι καλός-καλή σε αυτό.
mariakc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 5-6 ε?καλα ειναι.οτι ειναι δυσκολες σχολες μου το εχουν πει απλα το προβλημα ειναι πως δεν εχω ιδεα τι μαθηματικα η φυσικη διδασκονται οποτε δεν ξερω αν θα μου αρεσουν.θα μου πειτε με ολες τις σχολες συμβαινει αυτο. αν δουλεψω αργοτερα σε καποιο φροντιστηριο η σχολειο (λεμε τωρα) θα κανω αυτα που κανω τωρα και που μ αρεσουν οποτε δεν με πειραζει και πολυ.παντως μου φαινεται πως ειναι αρκετα υποτιμημενες σχολες με την εννοια οτι οι βασεις δεν ανταποκρινονται στη δυσκολια τους και πολλοι καλοι μαθητες δεν τις σκεφτονται καν.προτιμουν πολυτεχνειο κι ετσι λογω κυρους χωρις υποχρεωτικα να τους αρεσει (αυτο ειναι που μου τη δινει πιο πολυ απ ολα)
Vintage Jewel Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 5-6 ε?καλα ειναι.οτι ειναι δυσκολες σχολες μου το εχουν πει απλα το προβλημα ειναι πως δεν εχω ιδεα τι μαθηματικα η φυσικη διδασκονται οποτε δεν ξερω αν θα μου αρεσουν.θα μου πειτε με ολες τις σχολες συμβαινει αυτο. αν δουλεψω αργοτερα σε καποιο φροντιστηριο η σχολειο (λεμε τωρα) θα κανω αυτα που κανω τωρα και που μ αρεσουν οποτε δεν με πειραζει και πολυ.παντως μου φαινεται πως ειναι αρκετα υποτιμημενες σχολες με την εννοια οτι οι βασεις δεν ανταποκρινονται στη δυσκολια τους και πολλοι καλοι μαθητες δεν τις σκεφτονται καν.προτιμουν πολυτεχνειο κι ετσι λογω κυρους χωρις υποχρεωτικα να τους αρεσει (αυτο ειναι που μου τη δινει πιο πολυ απ ολα) ο βαθμος δν εχει να κανει με το κυρος της σχολης..σε καμια περιπτωση αλλα με το ποσοι δηλωνουν την σχολη εκεινη την χρονια σαν πρωτη επιλογη.οσο πιο πολλοι τοσο μεγαλυτερη η βαση και στην τελικη αμα σου αρεσει εσενα κατι σπουδασε το.μην κοιτας βασεις πχ..
flik Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Βασικά το πρόβλημα είναι οτι περνάνε σε αυτές τις σχολές άτομα που ήθελαν να περάσουν πολυτεχνείο ή και σε άλλες και δεν τα κατάφεραν. Για να δεις το πρόγραμμα μαθημάτων, μπαίνεις στο εκάστοτε site του τμήματος και το βλέπεις. Έχει το πρόγραμμα σπουδών, και 2-3 λόγια για κάθε μάθημα. Ο βαθμός πρόσβασης είναι τέτοιος, γιατί η δυσκολία των μαθημάτων (εγγενής δυσκολία, όχι οτι όλα διδάσκονται λάθος) δεν ανταποκρίνεται στην ευκολία εύρεσης εργασίας. Βέβαια πλέον καμία σχολή δεν εξασφαλίζει αγορά εργασίας άμεσα.
mariakc Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 πανω κατω αυτο εννοω απλα δεν το εθεσα καλα.απλα πολλοι θεωρουν πιο καλες και πιο δυσκολες τις σχολες που εχουν μεγαλυτερη βαση (για μαθητες μιλαω) σε προηγουμενα χρονια και υποτιμουν το μαθηματικο και το φυσικο.το ακουω πολυ συχνα γι αυτο...και εμενα απο τη στιγμη που μ αρεσουν εννοειται οτι θα παω σε ενα απο αυτα ---------- Προσθήκη στις 17:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:40 ---------- Βασικά το πρόβλημα είναι οτι περνάνε σε αυτές τις σχολές άτομα που ήθελαν να περάσουν πολυτεχνείο ή και σε άλλες και δεν τα κατάφεραν. Για να δεις το πρόγραμμα μαθημάτων, μπαίνεις στο εκάστοτε site του τμήματος και το βλέπεις. Έχει το πρόγραμμα σπουδών, και 2-3 λόγια για κάθε μάθημα. Ο βαθμός πρόσβασης είναι τέτοιος, γιατί η δυσκολία των μαθημάτων (εγγενής δυσκολία, όχι οτι όλα διδάσκονται λάθος) δεν ανταποκρίνεται στην ευκολία εύρεσης εργασίας. Βέβαια πλέον καμία σχολή δεν εξασφαλίζει αγορά εργασίας άμεσα. σωστα...δεν ηξερα οτι υπαρχει κατι τετοιο θα τα κοιταξω
RubiksCube Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 ο βαθμος δν εχει να κανει με το κυρος της σχολης..σε καμια περιπτωση... Συμφωνώ. Επίσης ξέρω και άτομα που επειδή έβγαλαν ~18000 μόρια, σκέφτονταν "μωρέ να χαραμίσω τόσα μόρια για να πάω φυσικό/μαθηματικό??". Φυσικά αυτός είναι λάθος τρόπος σκέψης. Από την άλλη αν δεις με τι βαθμό μπήκε ο πρώτος (γενικά η πρώτη δεκάδα) θα δεις 19000+ συνήθως. Αλλά ένα ακόμα στοιχείο που επηρρεάζει τις βάσεις είναι ότι στο φυσικό μπάινουν 200 άτομα κάθε χρόνο ενώ στις πολυτεχνειακές γύρω στα 80 (ανα σχολή), οπότε γενικά οι βάσεις δεν είναι κριτήριο επιλογής.
adi32 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Σεπτεμβρίου 2010 Αυτα που θα δεις στο μαθηματικο δεν εχουν σχεση με οτι εχεις δει http://users.auth.gr/~stamata/files/%CE%BA%CE%B4%CE%B3i_2009-10_%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%86_%CE%BA%CE%B5%CF%86_1-3.pdf http://www.math.uoc.gr/~kouvid/Courses/Differential_Geometry/Exams/February_final.pdf http://www.math.ntua.gr/~nkad/SEMFE/DIAFORIKH%20GEOMETRIA/DG%20Apantiseis%202010%20Kanoniki.pdf http://www.semfe.gr/files/users/795/diaforikh_gewmetria_kampulwn_kai_epifaneiwn-kan04-lyseis.pdf Αγαπουσα τρελλα τα μαθηματικα και τα μισησα μετα απο 6 χρονια βασανιστηριων
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.