FISHERAKOS Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 ΒΟΗΘΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΩ 2 ΘΕΜΑΤΑ!! 1)ΟΙ μαθητές πάνε εκδρομή. Το εισητήριο στο πλοίο και κάθε λεοφορείο είναι 200 ευρώ και 60 για κάθε επιβάτη.Να γρεφεί αλγόριθμος ο οποίος δαιβάζει το πλήθος των λεοφορείων και τον συνολικό αριθμό των ατόμων και θα εμφανίζει το πληρωτέο ποσό για τα εισητήρια του πλοίου 2)Μια εταιρία έχει 3 υποκαταστήματα.Να αναπτύξετε αλγόριθμο ο οποίος θα διαβάσει τα έσοδα κάθε καταστήματος και θα υπολογίζει το ποσοστό συμμετοχής κάθε καταστήματος στα συνολικά έξοδα της εταιρίας Θέλω ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ
GreekG33k Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Σε τι γλώσσα πρέπει να είναι ο αλγόριθμος;
FISHERAKOS Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 είναι άσκηση.. σε χαρτί θα γραφεί τι εννοείς σε τι γλώσσα?
GreekG33k Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δηλαδή γράφεις: Διάβασε πλήθος_επιβατών Πολλαπλασίασε πλήθος_επιβατών με Χ... ??? Επίσις, τι εννοείς εδώ: Το εισητήριο στο πλοίο και κάθε λεοφορείο είναι 200 ευρώ και 60 για κάθε επιβάτη. ότι κάθε απιβάτης πληρώνει 260?
FISHERAKOS Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 ναι αυτό ειναι αν σου είναι ευκολο να μοu τα λύσεις.. χρωστάςω μεγάλη χάρη
GreekG33k Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 >διάβασε αριθμός_επιβατών διάβασε αριθμός_λεωφορίων δείξε 'Το πληρωτέο ποσό είναι:' δείξε αριθμός_επιβατών * 60 + αριθμός_λεωφορίων * 200 Αλλά δεμ ξέρω αν εννοείς αυτό. Αυτό σου δείχνει το συνολικό ποσο που θα πληρωθεί από όλους τους μαθητές και για λεωφορία και για καράβι. Υπέθεσα ότι ο κάθε μαθητής πληρώνει 60 για καράβι και κάθε λεωφορίο παίρνει 200 συνολικά. Γενικά πάντως δεν το καταλαβαίνω αυτό το πρόβλημα, μήπως μπορείς να το διατυπώσεις καλύτερα; Να σου κάνω και το δεύτερο με τον ίδο τρόπο; ---------- Προσθήκη στις 15:19 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:06 ---------- Να και το δεύτερο, αλλά ρε δεν μπορεί να μην σου είπαν σε τι γλώσσα να τα γράψεις. δηλαδή τις εντολές τις βγάζεις από το μυαλό σου. τελος πάντων: >δίαβασε έσοδα_καταστήματος_1 δίαβασε έσοδα_καταστήματος_2 δίαβασε έσοδα_καταστήματος_3 έσοδα = έσοδα_καταστήματος_1 + έσοδα_καταστήματος_2 + έσοδα_καταστήματος_3 δείξε 'Το κατάστημα 1 θα πληρώσει:' δείξε έσοδα_καταστήματος_1 / (έσοδα / 100) 'επί τοις εκατό των συνολικών εξόδων' δείξε 'Το κατάστημα 2 θα πληρώσει:' δείξε έσοδα_καταστήματος_2 / (έσοδα / 100) 'επί τοις εκατό των συνολικών εξόδων' δείξε 'Το κατάστημα 3 θα πληρώσει:' δείξε έσοδα_καταστήματος_3 / (έσοδα / 100) δείξε 'επί τοις εκατό των συνολικών εξόδων'
WoodSell3r Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 είναι η Γλώσσα ~ ψευδογλώσσα ~ της τρίτης λυκείου και τα προβλήματα τα παραπάνω μου θυμίζουν εκείνα που έλυνα στον ξάδερφο μου για τις πανελλήνιες...
FISHERAKOS Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 αυτό ψευδογλώσσα.. μπορούμε να κάνουμε κάτι?
FISHERAKOS Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Μέλος Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 να μου πείτε κάποια λύση με ψευδογλώσσα...
WoodSell3r Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 κοιτα αν τα θελεις για το λυκειο εκει πρέπει να την εχεις μαθει την συνταξη, είναι αρκετα απλή και δεν προκειται να την χρησιμοποιησεις που8ενα αλλού για αυτο λέγεται και ψευδογλώσσα βεβαια αναφέρεσαι σε αλγοριθμο και όχι σε πρόγραμμα και ετσι είναι λιγο πιο ελευθερα τα πραγματα για παραδειγμα μπορεις να ορισεις εσυ δικές σου εντολές ελευθερες αλλα καλα κα8ορισμένες με αρχή και τέλος και να το λύσεις έτσι. Μπορει να ειπα ότι δεν πρόκειται να την χρησιμοποιησεις που8ενα αλλού την ψευδογλώσσα αλλά το σκεπτικό που 8α σου μεινει και η τακτική είναι αρκετά σημαντική αν θελησεις να ασχοληθείς αργότερα σοβαρά με προγραμματισμό.
bosei Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Ο πρώτος αλγόριθμος είναι έτσι όπως τον γράψανε από πάνω αλλά με σωστές εντολές Αλγόριθμος άσκηση Διάβασε επιβάτες Διάβασε λεωφορεία τελικό_ποσό <-- επιβάτες * 60 + λεωφορεία * 200 Εμφάνισε τελικό_ποσό Τέλος άσκηση Υ.Γ. αυτός είναι ο αλγόριθμος, αν θες να είναι σε πρόγραμμα βάζεις απλά τις μεταβλητές επιβάτες,λεωφορεία,τελικό_ποσό.
GreekG33k Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Γιατί δεν είπες από την αρχή ότι θες ψευδόγλωσσα;
konefsta Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 γιατι μαλλον ουτε ο ιδιος δεν ηξερε πως λεγεται ετσι
Τάσος_Δ Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Δημοσ. 31 Αυγούστου 2010 Άποψή μου : Για το καλό σου, μην ξαναζητήσεις βοήθεια για το συγκεκριμένο μάθημα, απλά μάθε να σκέφτεσαι ή αν δε μπορείς ζήτα από κάποιον να σου μάθει να σκέφτεσαι (αλγοριθμικά τουλάχιστον). Με το να σου δώσει κάποιος έτοιμη λύση μόνο κακό σου κάνει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.