Προς το περιεχόμενο

πάγωμα ποντικιού-πληκτρολογίου

rearshooter

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξαφνικά παγώνει το ποντίκι και το πληκτρολόγιο και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

Έχουν δοκιμαστεί fedora 13 , opensuse 11.3 , debian testing , ubuntu 10.04 και 9.10 . (32bit arch)

Host bridge: ATI Technologies Inc Radeon 9100 IGP Host Bridge (rev 02)

PCI bridge: ATI Technologies Inc Radeon 9100 IGP AGP Bridge

VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RS300M AGP [Radeon Mobility 9100IGP]

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εφοσον δεν εχεις αυτο στο εκαστοτε xorg.conf

>Section "ServerFlags"
Option		"AutoAddDevices"		"False"
EndSection

τοτε ειναι σχεδον βεβαιο οτι πας για hardware failure.

Επισης, δοκιμασε με το hal κλειστο.

HARDWARE-FAILURE??δηλαδή?

δεν έχω τέτοια επιλογή αφού δεν χρειάζεται να πειράξω το xorg.conf .να την βάλω?

και με hal κλειστό μετά την εκκίνηση το ίδιο συμβαίνει.

Hardware failure = οτι το πληκτρολογιο ή/και το ποντικι θα χαλασουν.

Μηπως ειναι και τα 2 σε usb?

Η παραπανω επιλογη ειναι για να ΜΗΝ επεμβαινει ο hal στα του xorg και βαζει/βγαζει συσκευες οταν πχ αντιληφθει κατι σε μια usb.

Είσαι σίγουρος οτι είναι μόνο το πληκτρολόγιο/ποντίκι; Ping μπορείς να το κάνεις το σύστημα π.χ. από άλλο pc; Είναι όλες οι διανομές που δοκίμασες 32-bit;

Όταν σου ξανατύχει, στο επόμενο boot ρίξε μιά ματιά στα αρχεία /var/log/Xorg.0.log.old και /var/log/messages για να δείς άν καταγράφηκε κάποιο περίεργο event την ώρα του παγώματος.

Άν οχι και πρίν αρχίσεις να ψωνίζεις πληκτρολόγια και ποντίκια δοκίμασε να εξαφανίσεις όλες τις βιβλιοθήκες του flash player που υπάρχουν στο σύστημά σου και δοκίμασε να δείς άν σου ξαναπαγώνει.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα είχα στο δικό μου σύστημα (του σπιτιού) και το πρόβλημα ήταν ο flash. Έφτασα ένα στάδιο πρίν βάλω netconsole μέχρι που στην απελπισία μου έσβησα την βιβλιοθήκη του flash και από τότε δέν ξαναπάγωσε ποτέ το σύστημα. Τώρα βέβαια δέν έχω flash... τί κρίμα... :P

εχω το ιδιο προβλημα και για να λυθει αναγκαστηκα να κλεισω τους drivers αλλα εγω εχω nVidia

ζητησα βοηθεια στο adslgr αλλα τπτ...

http://www.adslgr.com/forum/showthread.php?t=419496

κάποτε είχα ένα παρόμοιο θέμα.όταν έγραφα οπουδήποτε (chat forum κλπ) και πάταγα enter να πάει μου πάγωνε το pc.

το πρόβλημα ήταν ότι ξεκινούσα το gdm από τους daemons.όταν το έκανα από xinit ήταν μια χαρά.

άλλαξα ποντίκι αν και στην αρχή φαινόταν όλα καλά τελικά πάλι τα ίδια.Έβγαλα το φλασ , πάλι τα ίδια , το messages* και το χοrg.old δεν δειχνουν κάτι.Τι να κάνω?

* sp bf80c93c error 4 in npviewer.bin

* usb 5-1: device descriptor read/64, error -62

* eth0: PCI Bus error a290

Αυτά που πόσταρες για το /var/log/messages είναι κοντά στην ώρα του freeze?

Πάντως από αυτά τα 3 διαπιστώνω μερκά θεματάκια.

1. Το npviewer.bin είναι για flash content στον firefox, άρα δέν έχουν απεγκατεστηθεί όλα τα flash libraries από το σύστημα.

2. Το οτι το USB endpoint κάνει reset και μάλιστα με errno 62 (όπερ timer expired σύμφωνα με το /usr/include/asm-generic/errno.h) σύν το γεγονός οτι σου γράφει error a290 στο PCI bus (το οποίο συνδέεται με μια σειρά από registers πάνω στο PCI που κάνουν report error states) θα έλεγα οτι μπορεί να συμβαίνουν ένα από τα παρακάτω 2 πράγματα.

* Ή κάτι (ο flash ?) έχει παγώσει το σύστημα και κατ' επέκταση το H/W δείχνει unresponsive ή

* Έχεις κάποιο H/W πρόβλημα.

Προτείνω τα εξής:

Ξεκίνα με απεγκατάσταση του flash από παντού και σε όλες τις μορφές (gnash, adibe κτλ τκλ). Δοκίμασε επίσης με κάποιον άλλο driver για την κάρτα γραφικών σου αν χρησιμοποιείς π.χ. τον closed source της NVIDIA ή της ATI.

Τρέξε και κανένα memtest για να σιγουρευτείς οτι δέν είναι θέμα μνήμης. Η εγκατάστασή του είναι απλή και το επιλέγεις από τον boot loader σου.

Ανέβασε κάπου ολόκληρο το /var/log/messages που έχει τα errors καθώς και τα boot messages του session που πάγωσε.

Εμένα πάλι κόλλαγε όταν ζοριζόταν λόγω θερμοκρασίας ανεξαρτήτως λειτουργικού.

Εγκατέστησε το stress και τρέξε

>
stress -c 5 -i 5 -m 5

Αν δεν σου κολλήσει το σύμπαν στα 5 πρώτα λεπτά εκτέλεσης, είσαι ΟΚ. Εμένα ανεβάζει 95° C και κολλάει, οπότε έφτιαξα ένα script για να κατεβάζει τη συχνότητα του επεξεργαστή όταν ζεσταίνεται.

τα error είναι κοντά στο πάγωμα

το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι δικό μου το μηχάνημα.Του χα βάλει μόνο gnome με τις διανομές και τώρα από απόσταση προσπαθώ να καταλάβω τι συμβαίνει.Χρησιμοποιεί τον ανοιχτό οδηγό που έχουν όλες οι διανομές στο xorg-all αλλά δεν νομίζω να μπουρούμε να βάλουμε κάποιον άλλο.Έσβησα ότι φλας βρήκα με find αλλά ξαναέβαλα στο .mozila/plugins το *.so

για το stress φοβάμαι γιατί παίζει να τον κάψουμε.Δεν έχει αίσθηση της θερμοκρασίας.

Μπορώ να δοκιμάσω κάποιον άλλο οδηγό?xorg 1.8(τώρα σε suse 11.3 radeonhd πρέπει να χει)*

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...