stavrossak Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Νοεμβρίου 2010 Εννοείται! Σίγουρο download! Άντε να μας έρχεται και η κιθαριτσα σιγά σιγά
nzeppos Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 9 Νοεμβρίου 2010 Ωραία, αρχίσαμε τις πιασοκωλιές. Βγήκε upgrade για το Subdivisions των Rush, όπου μόλις με 80 Xbox Live πόντους υποστηρίζεται και pro-guitar. Δηλαδή τόσο πολύ τους πείραζε να την ενσωματώσουν από την αρχή? Προβλέπω να ακολουθούν την ίδια τακτική και για πολλά παλιά DLC τραγούδια. Δεν είναι άσχημη ιδέα, αλλά 80 πόντοι είναι απαράδεκτο (όσο το μισό τραγούδι...)
stavrossak Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Μολις μου ηρθε η mustang pro! Πρώτη εντύπωση: τέλεια!!! Είχα ακούσει πολλά αρνητικά για την ποιότητα κατασκευής της αλλά καμία σχέση! Πολυ όμορφη κατασκευή, ελαφριά μεν (πλαστικό) αλλα πολυ καλή ποιότητα. Έβγαλα και δυο τραγουδακια με power chords (I wanna be sedated & beautiful people το οποίο είναι και σε drop d tuning!)
nzeppos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Το Amazon έκανε (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) dispatch την Mustang pro guitar. Αύριο ελπίζω να την έχω στα χέρια μου (UPS γαρ).
nzeppos Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Νοεμβρίου 2010 Μολις μου ηρθε η mustang pro! Πρώτη εντύπωση: τέλεια!!! Είχα ακούσει πολλά αρνητικά για την ποιότητα κατασκευής της αλλά καμία σχέση! Πολυ όμορφη κατασκευή, ελαφριά μεν (πλαστικό) αλλα πολυ καλή ποιότητα. Έβγαλα και δυο τραγουδακια με power chords (I wanna be sedated & beautiful people το οποίο είναι και σε drop d tuning!) Μόλις είδα το μήνυμά σου. Με γειες!!!!!
polakis21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Κατέβασα τα Bon Jovi Hits αλλά δεν παίζουν στην φλασαρισμένη κονσόλα offline! Πακέτο. Τσάμπα το download...
nzeppos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Πώς ακριβώς προσπάθησες να τα παίξεις? Τα κατέβασες με το σκληρό δίσκο σε απείραχτη κονσόλα και μετά τον έβαλες στην φλασαρισμένη? Αν είναι αυτή η περίπτωση νομίζω ότι υπάρχει θέμα, γιατί το παιχνίδι καταλαβαίνει ότι τα τραγούδια κατέβηκαν σε διαφορετικό μηχάνημα και όταν πας να τα αναπαράγεις αλλού χρειάζονται οπωσδήποτε Internet. Το ίδιο έχω πάθει με τα DLC τραγούδια του RB1, που τα είχα κατεβάσει σε 360 που τελικά έφαγε ban. Οπότε τώρα που τα έχω περάσει στο νέο -απείραχτο- 360, παίζουν μόνο αν είμαι στο XBL.
status Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Με ένα μάτι που έριξα μια χαρά είναι το setlist για τα όργανα που υποστηρίζει πλέον ρε παίδες Έχοντας τα προηγούμενα 2 φυσικά και κάποια στιγμή θα χτυπήσω και το λογισμικό μόνο του, αλλά όσοι έχουμε τα προηγούμενα όργανα θα μπορούμε να παίζουμε τα pro κομμάτια (τα ντραμς τουλάχιστον) ή μπα;
polakis21 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Πώς ακριβώς προσπάθησες να τα παίξεις? Τα κατέβασες με το σκληρό δίσκο σε απείραχτη κονσόλα και μετά τον έβαλες στην φλασαρισμένη? Αν είναι αυτή η περίπτωση νομίζω ότι υπάρχει θέμα, γιατί το παιχνίδι καταλαβαίνει ότι τα τραγούδια κατέβηκαν σε διαφορετικό μηχάνημα και όταν πας να τα αναπαράγεις αλλού χρειάζονται οπωσδήποτε Internet. Το ίδιο έχω πάθει με τα DLC τραγούδια του RB1, που τα είχα κατεβάσει σε 360 που τελικά έφαγε ban. Οπότε τώρα που τα έχω περάσει στο νέο -απείραχτο- 360, παίζουν μόνο αν είμαι στο XBL. Ακριβώς αυτό έκανα. Θα παίξει μόνο αν βάλω την φλασαρισμένη κονσόλα στο Live...
nzeppos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Με ένα μάτι που έριξα μια χαρά είναι το setlist για τα όργανα που υποστηρίζει πλέον ρε παίδες Έχοντας τα προηγούμενα 2 φυσικά και κάποια στιγμή θα χτυπήσω και το λογισμικό μόνο του, αλλά όσοι έχουμε τα προηγούμενα όργανα θα μπορούμε να παίζουμε τα pro κομμάτια (τα ντραμς τουλάχιστον) ή μπα; Ανάλογα ποιά drums έχεις. Αν μιλάμε για τα drums του RB1, τότε προφανώς δεν μπορείς να παίξεις σε Pro Mode αφού χρειάζονται πιατίνια (που δεν υποστηρίζονται σε αυτά τα τύμπανα). Αν έχεις τα τύμπανα του RB2, τότε μπορείς να αγοράσεις ξεχωριστά τα 2 ή 3 πιατίνια της MadCatz και θα παίζεις κομπλέ σε Pro Mode (αυτό ακριβώς έχω κάνει εγώ). Μάλιστα το RB3 υποστηρίζει και δεύτερη μπότα στην δεύτερη υποδοχή των drums (πάνω από την πορτοκαλί είσοδο). Το αναφέρω αυτό, γιατί μέχρι πρότινος για να έχω 2 μπότες έπρεπε να τις συνδέω στην πορτοκαλί υποδοχή με σπλιτεράκι, που είχε το πρόβλημα ότι αν η μία μπότα ήταν πατημένη δεν καταλάβαινε την άλλη. Τώρα όμως λύθηκε το πρόβλημα! Hell yeah! (μένει να μάθω να παίζω με δύο μπότες, πράγμα αδύνατο...) Αν τώρα έχεις άλλα τύμπανα (πχ. του GH ή της Logitech) τότε χλωμό σε κόβω. Με το Ion Kit ίσως να γίνεται δουλειά, δεν είμαι σίγουρος. Φυσικά για τα υπόλοιπα όργανα (κιθάρες κλπ) πρέπει να έχεις τα καινούρια μοντέλα, αφού τα παλιά με μόλις 5 κουμπιά τι Pro Mode να υποστηρίξουν... Μιας και το έφερε η κουβέντα, μπήκα πριν 5' στο site της UPS και βλέπω το δέμα (Mustang Pro guitar) είναι ακόμα στο Κορωπί και το επαναπρογραμμάτισαν για Δευτέρα! Τα νεύρα μου! Και πριν 1' ακριβώς ήρθε ο courier και μου το έφερε, δεν το έχω ανοίξει ακόμα. Υπάρχει Θεός τελικά.
Peavy Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μιας και το έφερε η κουβέντα, μπήκα πριν 5' στο site της UPS και βλέπω το δέμα (Mustang Pro guitar) είναι ακόμα στο Κορωπί και το επαναπρογραμμάτισαν για Δευτέρα! Τα νεύρα μου! Και πριν 1' ακριβώς ήρθε ο courier και μου το έφερε, δεν το έχω ανοίξει ακόμα. Υπάρχει Θεός τελικά. Πες μας εντυπώσεις!!!!Η κανονική κιθάρα ξέρουμε πότε βγαίνει και πόσο θα πάει περίπου;
nzeppos Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Εντυπώσεις ε? Καλά καλά κι εγώ δεν πρόλαβα να τη χαρώ, γιατί έπρεπε να φύγω (οι γυναίκες δεν καταλαβαίνουν από GH/RB). Αλλά όσο πρόλαβα να παίξω έχω να πω τα εξής: Μου έκανε εντύπωση η πολύ μαζεμένη συσκευασία. Χωρίς πλάκα πρέπει να έχει περίπου τον όγκο του κουτιού με τα πλήκτρα (γύρω στα 50cm μήκος). Φυσικά υπεύθυνος γι' αυτό είναι ο αποσπώμενος λαιμός την νέας κιθάρας, ο οποιος κουμπώνει πάνω στο σώμα. Όπως δηλαδή γίνεται και με τις κιθάρες του GH, όμως όχι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Η custom υποδοχή μου θύμισε κάτι μεταξύ... sata και HDMI (δεν το κοίταξα πολύ καλά είναι η αλήθεια) και ο λαιμός φαίνεται να κλειδώνει ικανοποιητικά. Σίγουρα παλατζάρει λιγότερο από ότι η παλιά Gibson του GH. Η κεφαλή της κιθάρας κουμπώνει με τη σειρά της πάνω στο λαιμό, αυτή τη φορά όμως υπάρχει κουμπί ξεκλειδώματος (στις παλιές ενσύρματες Stratocaster του RB άπαξ και κούμπωνες το κεφάλι δεν έβγαινε με τίποτα). Το μέγεθος είναι όλα τα λεφτά. Το σώμα μου φάνηκε ίσως λίγο μικρότερο από της πραγματικής κιθάρας (ας πούμε το 90% του μεγέθους) αλλά ο λαιμός και η ταστιέρα έχουν πραγματικές διαστάσεις. Η ποιότητα κατασκευής είναι ανώτερη από οποιαδήποτε GH/RB κιθάρα έχω δει. Εννοείται στη συσκευασία συμπεριλαμβάνεται ζώνη (της πλάκας βέβαια). Έχει το σωστό βάρος. Προφανώς δεν ζυγίζει όσο μια πραγματική κιθάρα του είδους αλλά σκεφτείτε ότι η συσκευασία είναι περίπου 2,5 κιλά (οπότε υπολογίζω την κιθάρα γύρω στα 2). Σίγουρα φαντάζει πολύ πιο αληθινή από τις μαμήσιες κιθάρες των GH/RB. Οι 6 χορδές... Δεν είναι πραγματικές, έχουν όλες το ίδιο πάχος, έχουν σωστές αποστάσεις μεταξύ τους και δεν ακούγονται ιδιαίτερα (το "τσίκι-τσίκι" του πλαστικού strum bar είναι πολύ πιο ενοχλητικό). Μπορείς να παίξεις είτε με τα δάχτυλα, είτε ακόμα καλύτερα με πένα (υπάρχουν 2 στη συσκευασία, δεν τις δοκίμασα όμως γιατί προτίμησα τις σκληρότερες -και μικρότερες- δικές μου). Οι χορδές κάνουν μια μικρή κίνηση (δεν τη λες ακριβώς ταλάντωση) και αν ξέρεις κιθάρα μπορείς να παίξεις άνετα. Δεν παρατήρησα μόνο αν βρίσκονται όλες στο ίδιο ύψος (φαντάζομαι πως ναι). Η ταστιέρα είναι όλο το ζουμί. Τα 102 κουμπιά φαίνεται να είναι καλή κατασκευή, πατιoύνται χωρίς ιδιαίτερο κόπο και γενικά χωρίς να μπερδεύονται τα δάχτυλα μεταξύ τους (τουλάχιστον όχι πολύ περισσότερο από όσο μπερδεύονται στις πραγματικές ηλεκτρικές με στενή ταστιέρα). Επίσης έχουν λειανθεί ώστε να μην γδέρνουμε άσκοπα το απαλό μας δερματάκι, προσπαθώντας να καταλάβουμε τι στο διάολο πρέπει να πατήσουμε. Πέρα από κάθε προσδοκία η όλη αίσθηση μοιάζει αρκετά με αληθινό παίξιμο, δοκίμασα να παίξω γρήγορα κάποιες κλίμακες και το παιχνίδι φαινόταν να έχει καλή απόκριση και γενικά τα δάχτυλα δεν δυσκολεύονται να βρουν τις θέσεις τους. Ίσως λίγο στα ακόρντα θα έχουμε θέμα, αλλά λογικά είναι θέμα συνήθειας. Στα μείον η έλλειψη whammy bar (το τρέμολο, που λένε στο χωριό μου). Έχει τα απαραίτητα controls της εκάστοτε κονσόλας και μάλιστα τα 4 κουμπιά είναι διαφορετική θέση από το d-pad. Έτσι μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα δύο μας χέρια ταυτόχρονα για να πλοηγούμαστε στα μενού και να πατάμε next/back/κλπ. Πολύ καλή ιδέα. Έχει είσοδο για headset και για overdrive pedal καθώς και έξοδο MIDI για σύνδεση με PC. Αυτό το τελευταίο είναι πολύ καλή φάση και ψήνομαι τρελά να πάρω μια φτηνή USB κάρτα ήχου με MIDI υποδοχές, ώστε να μπορώ να δοκιμάζω την κιθάρα στο laptop με ακουστικά (ή έστω MIDI-to-USB καλώδιο σαν αυτό). Πάνω σε αυτό προσπαθώ να καταλάβω τι σκ... είχε στο κεφάλι της η Harmonix και έχει στο παιχνίδι freestyle mode μόνο για τα τύμπανα. Αν υποστήριζαν και κιθάρα ή πλήκτρα θα μπορούσαμε θεωρητικά να παίξουμε (ή ακόμα και να ηχογραφήσουμε) οποιοδήποτε τραγούδι γουστάραμε. Κλασικά παίρνει 3 μπαταρίες, όπως όλα τα νέα όργανα του RB. Γενικά όμως μπορούμε να παίξουμε αρκετές μέρες (ή βδομάδες...) ακόμα και με απλές μπαταρίες. Η αλήθεια είναι ότι δεν την πολυδοκίμασα στα τραγούδια, πρώτον λόγω έλλειψης χρόνου και δεύτερον γιατί τα περισσότερα που υποστηρίζουν το νέο Pro mode είναι πραγματικά για τα μπάζα. Γενικά προτιμώ τα τραγούδια που έχω κατεβάσει, τα οποια είναι είτε παλιά (άρα υποστηρίζουν μόνο Pro Drums) είτε καινούρια αλλά δεν τα έχω αναβαθμίσει ακόμα σε Pro Guitar/Bass (αφού το upgrade κοστίζει κάτι λιγότερο από 1 ευρώ για κάθε τραγούδι, χώρια το 1,5 που έχω ήδη πληρώσει για να το κατεβάσω). Ελπίζω σιγά σιγά να βγει καινούριο πράμα που σαλεύει... Γενικά με το Pro mode σε δυσκολία Hard η κατάσταση ξεφεύγει εντελώς, τόσο για την κιθάρα/μπάσο όσο και για τα πλήκτρα. Πρέπει πραγματικά να ξέρεις το τραγούδι σχεδόν απ' έξω και τα δάχτυλά σου να πηγαίνουν από μόνα τους, αλλιώς δεν υπάρχει ελπίδα να προλάβεις να καταλάβεις τι γίνεται στην οθόνη. Ευτυχώς το "Learn a song" mode βοηθάει πάρα πολύ την κατάσταση. Μου έκανε εντύπωση ο τρόπος με τον οποιο σου εμφανίζει τα ακόρντα της κιθάρας. Τόσο σχηματικά, όσο και με το όνομά τους.
stavrossak Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Ουαου! Το να κανω ασκήσεις στην πεντατονική στο rock band δεν το περιμενα! Πάντως ένας εντελώς αρχαριος δεν νομίζω να μπορέσει να βγάλει άκρη με το pro mode. Σου δείχνει χοντρά χοντρά τι πρέπει να ξέρεις αλλα δεν σου δείχνει πως να τα καταφέρεις. Αν δεν ήξερα πέντε πράγματα παραπάνω θα μου φαινόταν βουνό. Τώρα ήδη έφτασα στα hard lessons (μπαρέ, κλίμακες κλπ) και εχει και μια κατηγορία expert. Πολυ καλή απόκριση η ταστιερα και σε κάποια στιγμή ξεχνάς ότι πατάς κουμπακια (μπορείς να κανεις κ slide!) αλλα πιάνοντας μετα την κανονική κιθάρα καταλαβαίνεις την τεράστια διαφορά! Αλλα το learning curve της κιθάρας εξακολουθεί να είναι τεράστιο! Κάθε τραγούδι εχει δικό του trainer που σου μαθαίνει τα μέρη του τραγουδιού (κουπλε, ρεφρεν, σόλο) αλλα πρέπει να ασχοληθείς αρκετά για να μπορέσεις να το παίξεις σε hard/expert. Ότι άλλο θέλετε να ρωτήσετε εδώ ειμαστε!
stavrossak Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2010 Zeppos ετοιμασου για pro online τζαμαρισμα γιατί μου φαίνεται ειμαστε οι μόνοι στην Ελλαδα που έχουμε τις κιθάρες! Και γενικά λίγος κόσμος στα leaderboards! Με την πρωτη που έπαιξα το imagine στο μπάσο νο65 παγκοσμίως! Χααχαχα! Sent from my iPhone using Insomnia.app
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.