Προς το περιεχόμενο

ενσύρματο δύκτιο


Str

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπέρα σας

 

μπαίνω στα βαθιά:

 

έχω ένα ρούτερ με 4 πόρτες για LAN.

στην πρώτη πάει το PC, 2η και 3η δύο δικτυακοί εκτυπωτές που έχω. 4η και τελευταία το λαπτοπι της κοπελιάς. Αν θελήσω να φέρω κι άλλον στην παρέα, τι κάνω? παίρνω ένα switch, ένα hub? ένα κάτι ρε παιδί μου? και ποια θα είναι η σειρά σύνδεσης?

αν πάρω ένα με 7 πόρτες LAN, συνδέω πάνω του κάθε μηχάνημα και σε κάποιο από τα 7, θα μπει και το μόντεμ? πως παίρνουν IP μετά? πρέπει κάποιο από όλα τα καλώδια να είναι crossover?

 

υπάρχει φθηνό μόντεμ με 7 πόρτες που να υποστηρίζεται και από την ON???

 

κάθε βοήθεια δεκτή και σας ευχαριστώ!

Δημοσ.

θα πάρεις ενα switch 5 ή 8 8έσεων και 8α το συνδέσεις στην τετάρτη θύρα του router Ή μπορείς να τα συνδέσεις όλα τα μηχανηματα σου στο switch και να κάνεις μια σύνδεση απο το switch στο router. Ιp σου δίνει το router και μόνο όπως και να έχει.

Αυτό θα κάνει την δουλειά σου. Το ίδιο έχω αλλά απο το e-shop όπου έχει εξαντληθεί.

Δημοσ.

μάλιστα. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν από μια LAN port του ρουτερ, μπορεί να δώσει περισσότερες από μια IP. δλδ από την τέταρτη θύρα, όπως λες, θα μπορεί να δει και να δώσει IP σε PC, 2 laptops και 2 ethernet printers?

Δημοσ.

Οι LAN ports που βλέπεις στον router σου είναι στην ουσία ένα switch που ενσωματώνει ο router σου. Και λειτουργεί με την ίδια ακριβώς λογική που λειτουργεί και ένα οποιοδήποτε LAN switch. Οπότε, μη σε προβληματίζουν οι περισσότερες της μίας IP κλπ, θα παίξει μια χαρά αυτό που σου προτείνει ο WoodSell3r.

Δημοσ.

οκ. απλά ποτέ δεν έλυσα την απορία που είχα πάντα όσο αναφορά τα δίκτυα. Αν μπορούν να δίνουν IP σε διακλαδώσεις τύπου "δέντρου" ή είναι τόσο χαζά ώστε να μπορούν να δίνουν μόνο ότι βλέπουν physicaly, δλδ "βλέπω-δίνω"

 

αφού λέτε ότι το κάνουν, πάσο από μένα

 

και ευχαριστώ

Δημοσ.

Το «μη μπέρδεμα» εξασφαλίζεται από τη switching function των...switches! :-)

 

Εσωτερικά, ένα switch αντιλαμβάνεται για κάθε εισερχόμενο Ethernet frame ότι πρέπει εκείνη τη στιγμή να «συνδέσει» το εισερχόμενο άκρο με το συγκεκριμένο εξερχόμενο άκρο στο οποίο απευθύνεται το frame. Αυτό μπορεί να συμβαίνει πάρα πολλές φορές μέσα σε ένα δευτερόλεπτο, χωρίς προβλήματα λειτουργικότητας ή άλλου μπερδέματος. Φαντάσου το σαν τη δουλειά που κάνανε κάποτε χειροκίνητα οι χειριστές των παλιών τηλεφωνικών κέντρων.

 

Η απόδοση διευθύνσεων IP αλλά και η «συνομιλία» γενικότερα δύο συσκευών μέσω πρωτοκόλλου TCP/IP είναι λειτουργίες υψηλότερου layer από το physical layer και το data link layer σε ένα Ethernet δίκτυο. Εφ' όσον για τα δύο παραπάνω layers ένα switch εξασφαλίζει σωστή ροή frames μεταξύ των δύο (εκάστοτε) άκρων, δεν υπάρχει θέμα στη λειτουργία των πιο ψηλά ιεραρχικά layers.

 

Για περισσότερα, μπορείς αν ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις να διαβάζεις από το άρθρο της Wikipedia για το OSI model...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...