Προς το περιεχόμενο

Προβληματισμός Για Σύνδεση Set-Top Box

t0mak

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά.. Αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το Conx-Tv..

Μου στείλανε το router ( ένα speedtouch ), το σύνδεσα και παίζει κανονικά.

Το πρόβλημά μου είναι οτι εκεί που είναι η κύρια τηλεόραση δεν μπορώ να τραβήξω καλώδιο ethernet για να μεταφέρω το Set-Top Box κοντά στην τηλεόραση..

Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω ένα bridge και να κάνω μία σύνδεση του Set-Top Box με το bridge με καλώδιο ethernet, και μετά να είναι ασύρματα συνδεδεμένο το bridge με το speedtouch.

Έχω δύο απορίες όμως...

1) Στις οδηγίες χρήσης αναφέρει οτι η σύνδεση του Set-Top Box πρέπει να γίνει στην θύρα 4 του speedtouch ( STB ). Εγώ εάν κάνω αυτό που αναφέρω πιο πάνω θα μπορέσει να παίξει ;

2) Η λογική μου γενικότερα είναι σωστή ή το κοιτάω απο τελείως λανθασμένη οπτική γωνία;

Υ.Γ. Εννοείται οτι εάν έχετε κάποια άλλη ιδέα για να λυθεί το πρόβλημα... μου την πετάτε στα μούτρα :o ( καλοπροαίρετα εεεε :P )

Ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Γεια χαρά, αυτό που θέλεις να κάνεις νομίζω ότι δεν μπορεί να γίνει γιατί η 4 πόρτα του router όταν είναι stb δεν έχει επικοινωνία με τις άλλες 3 και με το wireless (είναι σε διαφορετικό vlan) οπότε όταν βάλεις εσύ μια bridge που ουσιαστικά θα τη συνδέσεις στο με το wireless του router δεν θα υπάρχει επικοινωνία σε layer2 με το vlan που παίζει το IPTV, γιατί δε κοιτάς κανένα homeplug? το αναφέρω σαν σκέψη, δε τα έχω δουλέψει. Διαφορετικά πας σε λύση τύπου: Router Port4 <--->Bridge<------------>Bridge<--->STB που δεν την προτείνω με τίποτα.

Δημοσ.

mharis Καταρχήν ευχαριστώ πολύ για την απάντηση και για την ιδέα σου..

Το σκέφτηκα και εγώ αυτό με τα διπλά bridge αλλα εντάξει το θεώρησα υπερβολή..

Αυτο όμως με το homeplug είναι πολύ ενδιαφέρον.. Γνωρίζει κανείς εαν θα μπορέσω να κάνω την δουλειά που θέλω και πώς ;

Εάν συνδέσω με ενα καλώδιο την port 4 ( STB ) του router στο ενα Homeplug και απο το άλλο το homeplug δώσω στο Set-top Box θα δουλέψει ;

Δημοσ.

Τα homeplugs δεν είναι του ΟΤΕ , μεταπωλητής είναι , δλδ σε περίπτωση προβλήματος με αυτά έχουν δικό τους βλαβοληπτικό , έχουν 2 μάρκες στα oteshop και κοστίζουν νομίζω γύρω στα 70e-90e.

http://oteshop.ote.gr/storefront/-/conn-x/-/-/corinex-hd200-wall-mount/prodCorinex_HD200_Wall_Mount.html

Αν επιλέξεις του εμπορίου κο'ιτα να υποστηρίζουν Multicast .

Συγκεκριμένα όταν είχα ψάξει για έναν φίλο είχα βρέι της Bautec (εταιρία που δίνει και router ο ΟΤΕ , ένα αρκετά καλό μοντέλο τους homeplug που είχε 2 εκδόσεις μία σαν αυτά που δίνει ο ΟΤΕ και μία ασύρματη. Αν το βρείς πουθενά να το πουλάνε ...

http://www.baudtec.com.tw/p_homeplug_i204h1.htm

Στη θέση σου θα κοίταγα μπας και μπορούσα να κρύψω - πετάξω - απλώσω ένα μεγάλο ethernet καλώδιο απο φωταγωγό ή σε κανάλι μέχρι το stb.

Δημοσ.

Τελικά επέλεξα τα homeplugs της belkin.. Αυτο που αποκόμησα είναι οτι είναι πολυ ιδιότροπα... και επειδή το σπίτι ο ηλεκτρολόγος που έκανε την εγκατάσταση ήταν εκπληκτικός και δεν υπήρχαν πάνω απο δύο μπρίζες σε κάθε ασφάλεια με αποτέλεσμα είτε να μήν περνάει η εικόνα ( ενώ έκανε connect και εμφάνιζε και την λίστα με τα κανάλια )..

Φυσικά ούτε συζήτηση για πολύμπριζο η έστω ενα απλο Τ

Τα γύρισα πίσω και η λύση θα δωθεί με το παραδοσιακό τρόπο... Καλώδιο 12 μέτρα και η γυναίκα με νευρική κρίση :P

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...