Προς το περιεχόμενο

ταχυτητα του φωτος

nikolas_14

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μονο απειρη μαζα δεν εχουν. ολα τα αλλα ειναι απειρα και μηδενικος ογκος

Actually at the center of a black hole spacetime has infinite curvature and matter is crushed to infinite density under the pull of infinite gravity. ...

Όμως η μαύρες τρύπες πχ δεν έχουν άπειρη μάζα, και να είσαι σίγουρος γι αυτό. Μην έχεις επιφυλάξεις.

ναι αλλα το big bang που ειναι μαυρη τρυπα στο αναποδο εχει :P

• Απαντ. 75
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αχ αυτό το «έστω ότι», σπίτια έχει κλείσει. (και ενίοτε ανοίγει και threads).

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.

ναι αλλα το big bang που ειναι μαυρη τρυπα στο αναποδο εχει :P

Τι έχει; Σήμα καμπάνα; Με τις τωρινές υποθέσεις μας έχει συγκεκριμένο μέγεθος, μάζα και χρόνο. Η τελευταία θεωρία που μου άρεσε (horava) δίνει ότι δεν υπήρχε bib bang αλλά big bounce

Δημοσ.
Είμαι αγράμματος γιατί ενώ γελάμε στην περίπτωση που κάποτε όταν έπεφταν κεραυνοί, το απέδιδαν στον Δία, ενώ το ανάλογο που συμβαίνει στις μέρες μας, το αποδίδουμε στον Άλμπερτ.

Μα δεν το αποδιδουμε στον Αλμπερτ.

Και εν τέλει, γιατί να μην έχουν επινοήσει τις θεωρίες αυτές, για να μπαλώσουν κάποια φαινόμενα που φαντάζουν παράξενα;

Phew!:-(

Ολες οι θεωριες που βγαζουμε ειναι για να εξηγησουμε καποια φαινομενα. Που το περιεργο?

Βλεπουμε καποιο φαινομενο και βγαζουμε μια θεωρια που βασιζεται στους νομους που ηδη ξερουμε(υποθεσεις) με χρηση μαθηματικη παραγωγικη λογικης. Και η θεωρια εξηγει το φαινομενο αυτο. Γιατι το υποβαθμιζεις αποκαλωντας το μπαλωμα?

@ flik, επίσης καλό θα είναι να μην τρώμε κουτόχορτο. Αν δεν ήταν ο Καραθεοδωρή, θα μιλούσε κανείς για τον Αινστάιν; Προφανώς και θα μιλούσε, αλλά όχι για την σχετικότητα, αλλά για το Νόμπελ που είχε πάρει.

Απορω τι σοι αποφοιτος εισαι αν δεν ξερεις/καταλαβαινεις τι ακριβως εκανε ο Αινσταιν.

Ο Αινσταιν, με απλα λογια, ειδε μεσα στους αριθμους και εκει που οι αλλοι εβλεπαν αριθμους, αυτος ειδε την φυση!;) Τολμησε και αμφισβητησε. Σκεφτηκε βαθυτερα, πολυ βαθυτερα, επαναστατικα.

Μιλαω για γενικη και ειδικη θεωρια σχετικοτητας.

Οσο για το θεμα Καραθεωδωρη, αμα δεν ηταν αυτος θα εβρισκε αλλον μαθηματικο. Τοσο απλα. Αλλα σου λεω το σημαντικο ηταν αυτο που εκανε ο Αινσταιν που σκεφτηκε παραπερα απο τους συνηθεις τροπους σκεψης.

Δημοσ.
Ο Αινσταιν, με απλα λογια, ειδε μεσα στους αριθμους και εκει που οι αλλοι εβλεπαν αριθμους, αυτος ειδε την φυση!;) Τολμησε και αμφισβητησε. Σκεφτηκε βαθυτερα, πολυ βαθυτερα, επαναστατικα.

Μιλαω για γενικη και ειδικη θεωρια σχετικοτητας.

Οσο για το θεμα Καραθεωδωρη, αμα δεν ηταν αυτος θα εβρισκε αλλον μαθηματικο. Τοσο απλα. Αλλα σου λεω το σημαντικο ηταν αυτο που εκανε ο Αινσταιν που σκεφτηκε παραπερα απο τους συνηθεις τροπους σκεψης.

Ακριβώς αυτό. Και άλλος (δεν ξέρω, μπορεί και πολλοί άλλοι) είχαν βγεί στα ίδια συμπεράσματα όσον αφορά τα μαθηματικά της θεωρίας, αλλά δεν τόλμησαν, ούτε έκαναν σκέψεις όπως του Αινστάιν. Γι' αυτό ήταν μεγάλος φυσικός. Καθόταν στο γραφείο του, και απέναντι έβλεπε σπίτια με κεραμίδια, και σκεφτόταν ανθρώπους να πέφτουν απο πάνω και έβλεπε την επίδραση βαρύτητας και επιτάχυνσης.

Και φυσικά δεν αποδίδουμε κάποιο φαινόμενο στον Αινστάιν, όπως αποδίδαμε στον Δία, εντελώς άκυρη συσχέτιση.

Δημοσ.
... Καθόταν στο γραφείο του, και απέναντι έβλεπε σπίτια με κεραμίδια, και σκεφτόταν ανθρώπους να πέφτουν απο πάνω και έβλεπε την επίδραση βαρύτητας και επιτάχυνσης.

Και φυσικά δεν αποδίδουμε κάποιο φαινόμενο στον Αινστάιν, όπως αποδίδαμε στον Δία, εντελώς άκυρη συσχέτιση.

1ον. Ίσως γι' αυτό να αγανάκτησε με όλα αυτά τα σπίτια, και είπε, ας φτιάξω μια βόμβα, που να τα διαλύει όλα (ατομική).

2ον. Κι όμως αυτό γίνεται. Ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί βάσει της κοινής λογικής, αποδεικνύεται βάσει της Αλμπέρτιας λογικής.

Από cosmo.gr και την νέα συνέντευξη του Στίβεν Χόκινγκ:

"Το σύμπαν είχε ανάγκη από ένα δημιουργό; Όχι", απαντά ο διασημότερος βρετανός επιστήμονας. Το χέρι του Θεού δεν ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί το σύμπαν, το οποίο σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής", εξηγεί.

"Επειδή υπάρχει ο νόμος της βαρύτητας, το σύμπαν μπορεί να δημιουργηθεί από μόνο του, εκ του μηδενός. Η αυθόρμητη δημιουργία είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει κάτι, για τον οποίο υπάρχει το σύμπαν, για τον οποίο υπάρχουμε εμείς", προσθέτει ο επιστήμονας.

"Δεν είναι απαραίτητο να επικαλούμαστε τον Θεό για να ενεργοποιήσει το σύμπαν", αποφαίνεται.

Δηλαδή υπάρχουν ακόμη πράγματα/γεγονότα, που δεν εξηγούνται με τους τύπους της φυσικής; Τρομάζω στην ιδέα, πως η ιδέα του αυτή, θα βρει υποστηρικτές!

ΥΓ. Είμαι υπέρ της φυσικής, και κάθε επιστήμης, αλλά μέχρι ένα σημείο.

Δημοσ.
1ον. Ίσως γι' αυτό να αγανάκτησε με όλα αυτά τα σπίτια, και είπε, ας φτιάξω μια βόμβα, που να τα διαλύει όλα (ατομική).

2ον. Κι όμως αυτό γίνεται. Ότι δεν μπορεί να αποδειχθεί βάσει της κοινής λογικής, αποδεικνύεται βάσει της Αλμπέρτιας λογικής.

Από cosmo.gr και την νέα συνέντευξη του Στίβεν Χόκινγκ:

"Το σύμπαν είχε ανάγκη από ένα δημιουργό; Όχι", απαντά ο διασημότερος βρετανός επιστήμονας. Το χέρι του Θεού δεν ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί το σύμπαν, το οποίο σχηματίσθηκε από μόνο του, με τη λογική των νόμων της φυσικής", εξηγεί.

"Επειδή υπάρχει ο νόμος της βαρύτητας, το σύμπαν μπορεί να δημιουργηθεί από μόνο του, εκ του μηδενός. Η αυθόρμητη δημιουργία είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχει κάτι, για τον οποίο υπάρχει το σύμπαν, για τον οποίο υπάρχουμε εμείς", προσθέτει ο επιστήμονας.

"Δεν είναι απαραίτητο να επικαλούμαστε τον Θεό για να ενεργοποιήσει το σύμπαν", αποφαίνεται.

Δηλαδή υπάρχουν ακόμη πράγματα/γεγονότα, που δεν εξηγούνται με τους τύπους της φυσικής; Τρομάζω στην ιδέα, πως η ιδέα του αυτή, θα βρει υποστηρικτές!

ΥΓ. Είμαι υπέρ της φυσικής, και κάθε επιστήμης, αλλά μέχρι ένα σημείο.

1) «Μπαμπάς» των little boy & fat man θεωρείται ο Oppenheimer (Manhattan Project). Παρ όλα αυτά δεν καταλαβαίνω τι εννοείς.

2) Ούτε εδώ καταλαβαίνω τι λες ή από πού πηγάζει αυτό που θες να πεις.

Σχετικά με το quote του Hawking, δεν είναι δυνατόν να καταλάβει κανείς τι δήλωσε μέσα από 2 αράδες που αναφέρει το cosmo.gr. Ακόμα κι αυτό ν ανέφερε, δε νομίζω πως είπε ότι το απέδειξε, απλά είναι μια ακόμα θεωρία. Btw μόλις είδα την είδηση στη NET.

Για να αμφισβητήσεις κάτι θα πρέπει να γνωρίζει τι ακριβώς υποστηρίζει αυτό το κάτι. Σε ποιες θεωρίες/παρατηρήσεις «πατάει».

Δημοσ.

Κατσε γιατι θα με τρελανεις!

Αυτο το αποφοιτος που ειπες οτι εισαι και αυτες οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ βλακειες που πετας, οπως η παραπανω(δεν εβαλες κανα εμοτικον οποτε δεν αστειευοσουν) μου διαλυουν τα νευρα!!:mad:

Μαθε λιγο την ιστορια της ατομικης βομβας και οτι ο Αϊνστάιν δεν ειχε καμια σχεση ως προς τη δημιουργια της! Περαν του γραμματος που εγραψε στον τοτε προεδρο της Αμερικης(ποιος ηταν??) που παλι για ειρηνικο σκοπο το εκανε και του βγηκε αναποδα(Χιροσιμα κλπ) για αυτο και ειπε μετα καλυτερα να μου κοβοταν το χερι οταν εγραφα εκεινο το γραμμα.

Ασαφες και ανουσιο. Aναξιο σχολιασμου sorry.

Δηλαδή υπάρχουν ακόμη πράγματα/γεγονότα, που δεν εξηγούνται με τους τύπους της φυσικής;

Εκατομμυρια πραγματα.... Που το κακο ή το περιεργο?

Δημοσ.
Κατσε γιατι θα με τρελανεις!

Αυτο το αποφοιτος που ειπες οτι εισαι και αυτες οι ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ βλακειες που πετας, οπως η παραπανω(δεν εβαλες κανα εμοτικον οποτε δεν αστειευοσουν) μου διαλυουν τα νευρα!!:mad:

Μαθε λιγο την ιστορια της ατομικης βομβας και οτι ο Αϊνστάιν δεν ειχε καμια σχεση ως προς τη δημιουργια της! Περαν του γραμματος που εγραψε στον τοτε προεδρο της Αμερικης(ποιος ηταν??) που παλι για ειρηνικο σκοπο το εκανε και του βγηκε αναποδα(Χιροσιμα κλπ) για αυτο και ειπε μετα καλυτερα να μου κοβοταν το χερι οταν εγραφα εκεινο το γραμμα.

Ασαφες και ανουσιο. Aναξιο σχολιασμου sorry.

Εκατομμυρια πραγματα.... Που το κακο ή το περιεργο?

Καταρχήν, όπως έχω πει και σε προηγούμενο post, μάλλον δεν διάβασες τα προηγούμενα. Και πιθανότατα και να κάνεις τον κόπο να τα διαβάσεις, μάλλον θα τα ξεχάσεις, γιατί όπως είπα, δεν θεωρείται απόφοιτος κάποιος που τελειώνει μόνο Harvard και MIT. Ελπίζω να με καταλαβαίνεις. Έχω κάνει μερικές soft ερωτήσεις, και απάντηση καμία. Αρκετοί το παίζουν επιστήμονες, που κατά την άποψη μου είναι τεράστιοι αλαζόνες, αλλά όταν ανεβάζω το επίπεδο της συζήτησης, όλο και κάποιος θα πεταχτεί και με υποτιμητικά σχόλια προς το άτομο μου, θα προσπαθήσει να φανεί ανώτερος. Σε αυτό σας συγχαίρω, είστε από τους πολύ καλούς. Αλλά γιατί δεν προσπαθείτε με τις γνώσεις σας και την παιδεία σας να φανείτε ανώτερος;

Επειδή δεν ξέρω το επίπεδο των γνώσεών σας, θεώρησα δεδομένο πως γνωρίζατε πως δεν ήταν ο μόνος που συνέβαλλε στην δημιουργία της ατομικής. Επίσης ούτε ο Oppenheimer, ήταν μόνος του, όπως υποστήριξε ο antonl.

Αν διαβάσεις από την Αμερικάνικη σκοπιά το θέμα, θα καταλάβεις πως ο Αινστάιν, πήγε στην Αμερική για άλλο σκοπό. Οπότε δεν τίθεται θέμα να απαντήσω. Ήλπιζα να γνωρίζατε πως τα μεγάλα μυαλά είναι κυρίως (ή έκαναν πέρασμα) στην Αμερική.

Και για να ξεκαθαρίσω λίγο τα πράματα, στην επιστολή του, έλεγε σε γενικές γραμμές, πως “οι Γερμανοί προσπαθούσαν να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα”. Αν ο σκοπός του ήταν ειρηνικός, που αποσκοπούσε; Μήπως περιείχε απειλή για τον Αμερικάνικο λαό, οπότε και επένδυσαν ένα τρελό ποσό για την ανάπτυξη των πυρηνικών τους όπλων (22 δις δολάρια σημερινά λεφτά);

Αν θεωρείτε το μέσο της απειλής, ειρηνικό σκοπό, τότε ας σας κρίνουν οι υπόλοιποι συμφορουμίτες.

Αν ξαναγράψεις, θέλω μόνο απαντήσεις. Αν είναι να ξαναγράψεις για να με χαρακτηρίσεις, να μου λείπει. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
Τι έχει; Σήμα καμπάνα; Με τις τωρινές υποθέσεις μας έχει συγκεκριμένο μέγεθος, μάζα και χρόνο. Η τελευταία θεωρία που μου άρεσε (horava) δίνει ότι δεν υπήρχε bib bang αλλά big bounce

αφου με το big bang αρχισε ο χρονος πως ειχε συγκεκριμενο χρονο? :rolleyes:

ο χρονος ηταν απειρος

δε μιλαω για το παρατηρουμενο συμπαν φυσικα :P

The classical version of the Big Bang cosmological model of the universe contains a causal singularity at the start of time (t=0), where all timelike geodesics have no extensions into the past. Extrapolating backward to this hypothetical time 0 results in a universe of size 0 in all spatial dimensions, infinite density, infinite temperature, and infinite space-time curvature

http://en.wikipedia.org/wiki/Gravitational_singularity

Δημοσ.

@farcry χρόνος εννοώ την ηλικία του σύμπαντος... Κατά τα άλλα χάνω κάποια frames στα τελευταία που λες :P

@demessakis στο συγκεκριμένο thread είναι το καλύτερο μήνυμα που έγραψες ως τώρα.

Δημοσ.
αφου με το big bang αρχισε ο χρονος πως ειχε συγκεκριμενο χρονο? :rolleyes:

ο χρονος ηταν απειρος

δε μιλαω για το παρατηρουμενο συμπαν φυσικα :P

Αρχη και τελος, ο παραγοντας που δεν αφηνει τον ανθρωπο να σκεφρει με αλλο τροπο.

ΥΓ: Ρε παιδια, γιατι τετοια επιθεση στον demessakis; πφφ αυτος ο ελιτισμος σας :mad:

Δημοσ.

καλα αφηστε τον Hawking τι λεει τωρα τελευταια.νομιζω η σκληρυνση κατα πλακας εχει αρχισει να τον χτυπαει και στον εγκεφαλο.

Δημοσ.

Με αυτή την λογική ο βασικός υπεύθυνος είναι ο Δημόκριτος που ήταν ο πατέρας της ατομικής θεωρίας.

Επίσης ο εφευρέτης του τροχού φταίει για τα χιλιάδες ατυχήματα στους δρόμους.

Δημοσ.

ΥΓ: Ρε παιδια, γιατι τετοια επιθεση στον demessakis; πφφ αυτος ο ελιτισμος σας :mad:

Γιατι οταν λεει απιστευτες βλακειες περι της επιστημης, περι γεγονοτων που τα διαστρεβλωνει ΤΕΛΕΙΩΣ που αν καποιος ανοιξει ενα βιβλιο θα δει οτι τα πραγματα ειναι τελειως διαφορετικα, και απο πανω ζηταει και τον λογο, ε δεν γινεται οπως καταλαβαινεις....:rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...