Προς το περιεχόμενο

Blueray to 1080p/720p encoding settings

EddieObscurant

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ξέρει κανείς αν τα παρακάτω setting που χρησιμοποιώ για το encoding απο blueray σε 1080p/720p αν είναι καλά, ή υπερβολικά με την έννοια ότι καθυστερει αρκετά το enccoding χωρίς ουσιαστικές διαφορές στην ποιότητα?

Για 720p χρησιμοποιώ αυτά τα settings

720p.jpg

και για 1080p αυτά

1080p.jpg

Επίσης έχω την εντύπωση ότι αν επιλέξω στην παρακάτω φωτο costant quality και το αφήσω όπως είναι στο 60.78% παίρνω καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα (έχω την εντύπωση με λιγότερο θόρυβο) παρ'όλο που κάνει ένα pass encoding , απ'οτι αν επιλέξω μέγεθος και διπλο pass encoding οπως ακριβώς φαίνεται στην φώτο.

1080p2.jpg

Το μέγεθος του αρχειου βγαίνει πάνω-κάτω το ίδιο, εκτός αν είναι μεγάλη σε διάρκεια η ταινια , οπότε το μέγεθός της με το costant quality αυξάνεται λίγο παραπάνω, καθώς επίσης και ο χρόνος του encoding είναι πάνω κάτω ο ίδιος (μισή ώρα διαφορά).

Eπίσης για anime θεωρείτε ότι ειναι ok αυτά τα settings?

62354051.jpg

Ολα τα παραπάνω settings τα έχω βάλει διαβάζοντας τι κάνει το καθένα και σύμφωνα με κάποιες υποδείξεις του προγράμματος καθώς και ψάχνοντας στο ιντερνετ.

Δημοσ.

Για μισή ώρα διαφορά μόνο, θα έλεγα να μείνεις σε 2pass encoding και στο (σχετικά) προβλέψιμο τελικό filesize που δίνει. Αν ποτέ χρειαστεί να γράψεις κάποιο αρχείο σε single layer DVDR, θα είναι μεγάλη απογοήτευση να δυσκολευτείς να το κάνεις γιατί είσαι oversized κατά μερικά Megabytes!

Δημοσ.

Δεν με νοιάζει πλέον το filesize καθώς τα κρατάω πλέον σε δίσκο, και οτι χρειάζομαι το παίρνω σε εξωτερικό. Για τα settings έχεις να προτείνεις κάποια αλλαγή?

Δημοσ.

Όχι, εντάξει φαίνονται τα settings. Για 1080p encoding είναι λίγο «τσιμπημένα» προς τα επάνω σε σχέση με τα x264 defaults, αλλά αν νομίζεις πως δεν είναι σημαντικά μεγάλος ο extra χρόνος που απαιτείται για το encoding σε σχέση με το κέρδος σε ποιότητα, τα αφήνεις όπως είναι. Εγώ θα έπαιζα κοντά στα defaults ή ακόμη καλύτερα, θα «ξεπατίκωνα» τα "Balanced" presets που χρησιμοποιούνται στο MeGUI και είναι εγγυημένα DXVA-compatible.

Με anime δεν έχω ασχοληθεί και δεν είμαι σε θέση να προτείνω κάτι.

Δημοσ.

Thanks , και αυτά που έχω βάλει εγώ είναι κανονικά dxva-compatible, οπότε εκεί δεν έχω πρόβλημα. Ουτε με την ώρα που κάνει το encoding έχω πρόβλημα , γύρω στις 6ώρες το 720p και 8ώρες το 1080p, οπότε και εκεί οκ είμαι, καθώς δεν με ενοχλεί για 2-3 φορές το μήνα που το κάνω.

Και γω παλιά το megui χρησιμοποιούσα, αλλά κάποια στιγμή είχα πρόβλημα με το avisynth, που δεν μπορούσα να το φτιάξω, και στράφηκα στο handbrake και απο τότε δεν ξαναγύρισα στο megui, αν και με είχε βολέψει και αυτό πολύ.

Δημοσ.

Από μερικές δοκιμές που έκανα πριν λίγο καιρό, μου φάνηκε κι εμένα ότι δεν υστερεί καθόλου το αποτέλεσμα που δίνει το Handbrake σε σχέση με τα Avisynth-based encoding GUIs. Τόσο, που αν μάλιστα είχε δύο features που μου λείπουν αυτήν τη στιγμή (δυνατότητα για περιορισμό του encoding σε τμήμα του source video + burnt-in subs δίνοντας ως είσοδο text subs), θα «μετακόμιζα» μόνιμα σε αυτό...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...